Vsetín – Havířov 3:2 (kon.) | Benátky n/J – Kladno 3:1 (kon.) | Poruba 2011 – Ústí n/L 5:1 (kon.)
Přerov – Motor ČB 2:1 (kon.) | Slavia – Prostějov 4:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
AZ Havířov
Středa 12.12.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Divoká třetí třetina nakonec stanovila skóre dnešního utkání na 3:2 a fanoušci se během ní rozhodně nenudili. Nejprve hosté dvěma rychlými brankami sebrali Vsetínu náskok, ba co víc, sami se dostali do vedení. I nadále pak byli hosté velmi aktivní, ale Valaši se nevzdali a Rob vyrovnal. V 56. minutě přidal branku Kopta a bylo rozhodnuto. AZ se do poslední chvíle snažil vyrovnat, na Davida Gábu, který byl vyhlášen nejlepším hráčem na straně Vsetína, si nepřišli. Na druhé straně je nejlepším hráčem vyhlášen také brankář – Ondřej Bláha.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Lapače Vám přeji příjemný zbytek dne. (20:01:05)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Spolu s hostujícím obráncem se do havířovského pásma dostal Rob. Slezané mu však hattrick nepovolí.
     
    59:45
    Hra je přerušena, vhazuje se ve středním pásmu, Bláha zůstává na střídačce. Valaši ještě před buly diskutují o strategii pro následující sekundy.
     
    59:38
    Gába zastavil kotouč v rohu za svou brankou a byla zřetelné, že se pokusí o střelu. Puk mu ale z hokejky sjel, a tak jej nevyslal s potřebnou razancí, což ho málem stálo inkasovaný gól.Havířov měl v tuto chvíli před sebou úplně prázdnou branku.
     
    59:15
    Vsetín dostal puk do středního pásma, kde se jej chopil Bořuta. Zavezl ho do vlastního pásma a s rozvahou rozehrává.
     
    58:55
    Hosté jsou v útoku, Bláha odjíždí na střídačku.
     
    58:08
    Sám se po pravém křídle prosmýkl Jonák. Jeho střela směřovala na vzdálenější tyč a Bláha ji vytěsnil pravým ramenem. Kdyby na levém kruhu stál někdo ze Vsetínských, neměl by proti němu hostující brankář šanci. Naštěstí pro něj se tak nestalo.
     
    57:39
    Vhazování po Gábově levici vyhráli hosté a jako první rozehrál od modré Dudek. Jeho nahození na mantinel si ale berou na hokejky domácí.
     
    56:49
    Fanoušci se zde ve třetí třetině opravdu nenudí. Přečíslení Jonáka s Šilhavým zakončoval druhý jmenovaný. Bláha se roztáhl přes celé brankoviště a puk zastavil levým betonem.
     
    56:24
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:02
    Pechanec objel branku Havířova a pokusil se zakončit k levé tyčce. To se mu ovšem nepovedlo a v blízkosti druhé tyčky se nenašel nikdo, kdo by osamocený kotouč do brány dostal.
    55:47 Ondřej KOPTA - 3:2
     
    55:47
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Lapač se opět raduje. Vsetínští si vytvořili tlak před brankou soupeře a ONDŘEJ KOPTA tečoval Jenáčkovu střelu od modré mezi brankářovy betony. Asistence: Jakub Jenáček, Tomáš Frolo.
     
    55:09
    Karafiát s Vítkem se vydali proti přesile havířovských do útočného pásma. Karafiát posílal puk k hraně brankoviště na Vítka. Až tam ale kotouč nedoputoval.
     
    54:50
    Domácí v plném počtu.
     
    54:21
    Hosté jsou usazeni v útočném pásmu a okupují prostor okolo brankoviště. Pokus Žukenova jen těsně minul pravou tyčku vsetínské branky.
     
    Dnešní utkání sleduje 2420 diváků.
     
    53:30
    Valachům se daří vyhodit kotouč. Kotala rozehrává od vlastní branky.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 11. Rob (Pechanec, Slováček), 48. Rob (Jonák), 56. Kopta (Jenáček, Frolo) – 46. Rehuš (O. Procházka, Chroboček), 47. R. Veselý (Gřeš)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Frolo, Jenáček, Slováček, Teper, Mikuš, Hryciow, Rudl – Rác, Pitule, Karafiát – Jonák, Pechanec, Rob – Šilhavý, Kucharczyk, Vávra – Hořanský, Kopta, Vítek.
    AZ Havířov: Bláha (Matoušek) – Chroboček, Matai, Mrowiec, Bořuta, Dudek, Kachyňa, Zdeněk – O. Procházka, F. Seman, Rehuš – Gřeš, R. Veselý, Kotala – Maruna, Žukenov, L. Bednář – Macuh, Cihlář, Juhász.

    Rozhodčí: Čech, Cabák – Měkýš, Otáhal
    thejrc.org