Plzeň – AS Řím 2:1 (kon.) | Real Madrid – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Ajax – Bayern 3:3 (kon.)
Benfica – AEK Atény 1:0 (kon.) | Manchester City – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Šachtar – Lyon 1:1 (kon.)
Valencia – Manchester Utd. 2:1 (kon.) | Young Boys – Juventus 2:1 (kon.)
konec
Valencia CF
2:1 (1:0)
Manchester United
Středa 12.12.2018, 21:00 • Estadi de Mestalla • Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to dnes vše. Díky za pozornost a zase u fotbalové Evropy na počtěnou. (23:00:41)
     
    Utkání mezi Valencií a Manchesterem United je u konce a z výhry se nakonec raduje španělský celek. Ten se dostal do vedení na startu duelu, kdy skóroval Carlos Soler. Vedení se Španělům povedlo navýšit na začátku druhé poloviny, kdy si dal vlastní branku Phil Jones. Anglický celek začal hrát až v posledních deseti minutách a Marcus Rashford pouze snížil. United se tak vrací domů s prázdnou.

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 6:23.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ashley Young následně po nepovedeném přímém kopu přihrával po levé straně a Rashford šel do šestnáctky. Jaume Doménech byl u míče první a anglický borec byl v ofsajdu.
     
    90+1
    Domácí celek vybojoval roh, který rozehrál nakrátko. Následně přišel faul u lajny a pokračovat se bude standardkou Valencie, která nikam nespěchá...
     
    90
    Juan Mata v další akci dostával míč za obranu a střelou o zem se pokoušel přehodit vyběhnutého Doménecha. Rána španělského záložníka nakonec skončila vedle branky. Tři minuty se nastavují.
     
    89
    Vše mohl ukončit Michy Batshuayi, který dostal míč na hranici šestnáctky a mohl si vybrat, co udělá. Nakonec technickou střelou zakončoval, ale branku Romery minul.
     
    88
    United pokračovali aktivní hrou, ale centrovaný míč do šestnáctky byl odvrácen a Marouane Fellaini si navíc počínal nedovoleně. Odkopává se od branky Valencie.
    87. Marcus RASHFORD - 2:1
     
    87
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Anglický celek nakonec snižuje a dostává se na rozdíl jediné branky! Ashley Young našel svým centrem MARCUSE RASHFORDA, který hlavičkou zakončil k pravé tyčce a dává svému celku naději.
     
    85
    Utkání ve Španělsku se spíše dohrává a ani jeden celek se nikam moc nežene. United se sice snaží, ale nějaký nátlak či rychlejší hra bohužel nepřichází.
     
    83
    Slušný pokus Pogby z levé strany. Hostující záložník to zkoušel z levé straně stříleným centrem na zadní tyčku a Jaume Doménech tygřím skokem kryje!
     
    82
    Marcus Rashford hodně tvrdě zajel pod kopačky domácího Rúbena Veza. Mladík Manchesteru inkasuje žlutou kartu a pokračuje se rozehrou Valencie.
     
    80
    Paul Pogba exekutorem dalšího střeleckého pokusu. Před pokutovým územím zakončoval levačkou, ale jen do středu branky. Jaume Doménech s klidem chytá.
     
    79
    Na polovině hřiště si Eric Bailly podržel Batshuayie a píská se faul hostujícího borce. Valencia bude rozehrávat, a to ji vlastně nejvíce vyhovuje.
     
    77
    Phil Jones hlavičkovou zakončoval rohový kop svého celku z levé strany. Nešťastník ze startu duelu zakončoval k pravé tyčce, ale jeho hlavička skončila vedle branky.
     
    76
    Dost si dovolil hostující Antonio Valencia, jenž tvrdě ukončoval snažení jednoho z domácích a mohl být rád, že neviděl druhou žlutou kartu v duelu.
     
    75
    Andreas Pereira vymyslel něco, co nikdo v duelu zatím neudělal. Odhodlal se ke střeleckému pokusu z dálky, ale technický pokus do levé šibenice skvěle vyrazil Doménech.
     
    73
    Ferrán Torres následně kličkoval ve vápně a celou situaci vylepšoval přihrávkou na levou stranu, kde se ale Solerovi nepovedlo ideálně odcentrovat. Romero rozehrává.

    David Panuška

    Branky: 17. Soler, 47. P. Jones (vla.) – 87. Rashford (Young)

    Karty:   29. Lato (VAL) – 11. A. Valencia (MAN), 30. Bailly (MAN), 82. Rashford (MAN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 6:23.
    Valencia CF: Doménech – Piccini, Vezo, Diakhaby, Lato (51. Garay) – Soler, Parejo, Kondogbia, Čeryšev (66. Torres) – Batshuayi, S. Mina (68. Rodrigo).
    Náhradníci: Neto – Coquelin, Wass, Rodrigo, Torres, Garay, Lee.

    Manchester United: Romero – A. Valencia, P. Jones, Bailly, Rojo (46. Young) – Fellaini, P. Pogba – Pereira, Mata, Fred (57. Rashford) – R. Lukaku (69. Lingard).
    Náhradníci: Grant – Rashford, Lingard, Young, A. Herrera, Greenwood, Garner.

    Rozhodčí: Kabakov – Margaritov, Valkov
    thejrc.org