Trnava – Pov. Bystrica 3:4 (kon.) | Humenné – Spišská N. Ves 1:4 (kon.) | Osmos Bratislava – Skalica 4:0 (kon.)
Dubnica – Prešov 5:1 (kon.) | Topoľčany – Nové Zámky B 12:1 (kon.) | Martin – Michalovce 1:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Středa 12.12.2018, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Richard Šechný (asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce): "Celých 60 minút hry bolo vyrovnaných. Príležitosti na strelenie gólu sme mali tak my ako aj domáci hráči. Dôležitým momentom v stretnutí bolo vyrovnanie v úvodnej tretine, čo nás nakoplo. V druhej tretine sme síce robili zbytočné chyby v obrannom pásme, strácali puky pri modrej čiare, dostávali sme sa pod tlak, v týchto momentoch nás ale podržal brankár Trenčan. Podarilo sa nám streliť druhý gól a v tretej tretine sme sa snažili brániť stredné pásmo. Snažili sme sa o to, aby sa domáci nedostávali do gólových príležitostí, čo sa nám aj darilo. Z protiútoku sme následne strelili tretí gól, čo rozhodlo."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Bol to naozaj vyrovnaný zápas. V úvodnej tretine padli identické góly. Nám sa podarilo vystreliť od modrej a doraziť puk. To isté sa v rozpätí niekoľkých minút podarilo aj súperovi, škoda. V úvode druhej tretiny mali Michalovce presilovú hru, počas ktorej nás zatlačili. Úvodných päť minút určite nebolo ideálnych, potom sa ale hra vyrovnala a dostávali sme sa do príležitostí. Chybovali sme však pri inkasovanom góle, pri našom napádaní, súper ho potrestal prečíslením štyroch proti dvom. Pri ďalšom striedaní sme mali dve šance, ktoré sa nám nepodarilo premeniť. Tu bola príležitosť so zápasom niečo urobiť. V druhej polovici tretej tretiny súper výborne bránil stredné pásmo, snažili sme sa to prekonať hybridným icingom prípadne pretečovaním puku, čo nebolo z našej strany predvedené ideálne. Aj z tohto dôvodu sme sa aj napriek snahe nedokázali dostať do zápasu. Posledných päť minút bola hra z našej strany viac ako otvorená, čoho dôsledkom bolo aj prečíslenie a poisťujúci gól. Snažili sme sa ešte urobiť pásmo, Michalovce ale výborne bránili priestor. V závere prišlo k vylúčeniu, ktoré nám zmarilo akúkoľvek príležitosť na vyrovnanie. So zápasom sme už nič nedokázali urobiť, ani len zahrať power-play."

    Lukáš Hamráček (útočník HK Dukla Ingema Michalovce): "V stretnutí sme chceli zvíťaziť, nič iné ako takýto výsledok sme si nepripúšťali. Inkasovali sme ako prví, po tom ako sa nám podarilo skóre otočiť, sme si ale povedali, že výsledok musíme ubrániť. V predchádzajúcich troch stretnutiach sme nezvíťazili, dnes sme chceli túto sériu prelomiť. Povedali sme si, že do Vianoc musíme nejaké zápasy vyhrať. Chceli sme si udržať 8-bodový náskok pred druhým tímom, to sa podarilo. Som rád, že sa mi podarilo v stretnutí skórovať, podľa mňa je však úplne jedno, kto gól dá, hlavne ak zvíťazí mužstvo. Tešia nás tri strelené góly, najmä ak sa ich podarilo dosiahnuť na klzisku súpera. Na obhajobu titulu ešte veľmi nemyslíme, i keď sa to možno od nás očakáva. K tomu, aby sme ale získali v lige titul je ešte dlhá cesta. Začať treba od malých krokov, než sa vôbec dostaneme k baráži."

    Branislav Bernát (brankár HK Martin): "Od úvodu sme boli lepším tímom. V úvodnej tretine sme strelili gól po dorážke, následne nám to súper vrátil. V druhej tretine sme mali optickú prevahu, súper však využil svoju najväčšiu príležitosť. V tretej tretine sme sa snažili byť v pásme, nedokázali sme ale streliť vyrovnávajúci gól. Možno chýbal väčší dôraz, čoho súper využil na tretí úder z takmer ničoho. Záver už bol dosť hektický, chýbali jednoducho na lepší výsledok dva góly. Dnes to bolo veľmi nepríjemné, keďže súper mal minimum striel. Snažili sme sa častejšie strieľať, nahadzovať puky na brankára. Súper to celkom umne na mňa nenahadzoval, bolo veľmi nepríjemné, že som mal zákrok raz za päť minút. Občasný teč či strela sú v takomto zápase pre brankára zvlášť nepríjemné. Musíme sa snažiť začať opäť vyhrávať, to je to jediné, čo môžeme urobiť pre to, aby sa fanúšikovia vrátili späť na tribúny. Veríme, že začneme opäť vyhrávať a ľudia sa vrátia. Dnešný výsledok je pre tím veľmi ubíjajúci, najmä ak sa vrátime k domácemu zápasu s Humenným a prehre v Považskej Bystrici. V Skalici sme hrali podobný zápas ako dnes, našťastie nám to do bránky padalo, aj v predĺžení. Dnes sa to otočilo proti nám, veril som pritom po výbornom úvode, že to doma zlomíme. To, že máme v tíme dvoch rovnocenných brankárov je len plus. Vzájomne sa podporujeme, rozumieme si." (21:59:22)
     
    Martin podľahol Michalovciam 1:3. Góly: 3. Markovič (Themár) – 13. Chalupa (Korenko), 25. Hamráček (Chalupa, Novický), 57. Róth (Safaraleyev).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Stretnutie sa už len dohráva. Langhammer sa ešte snažil o zakončenie.
     
    58:55
    Domáci v plnom počte. Rusina na ľadovej ploche.
     
    58:43
    Kolba triafa Mašlonku. Ten sa ešte otriasa zo zásahu.
     
    57:57
    Mašlonka mal na hokejke gól. Bernátov zákrok.
     
    57:27
    Hančák rozohráva akciu hostí. Hľadá Mašlonku.
     
    56:54
    Tomáš Rusina (MAR) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    56:14
    Dukla Michalovce dala gól!
    Igor Safaraleyev poslal do úniku MÁRIA RÓTHA, ktorý si vychutnal brankára a zavesil pod hornú žŕdku.
     
    55:12
    Mašlonka mal gól na hokejke. Mohlo byť už rozhodnuté.
     
    54:36
    Giľák z prvej. O dorážku sa snažil Cútt.
     
    53:48
    Bdžoch sa vracia po puk, ktorý jeho spoluhráči stratili. Na rade sú teraz hostia, ktorí si robia priestor v útočnom pásme.
     
    53:14
    Vyhodený puk zo strany Hopkoviča. Hostia teraz šetria silami.
     
    52:38
    Jurášek teraz nespokojný s prihrávkou adresovanou Brezniakovi. Domácim sa ešte podarilo udržať si pásmo.
     
    51:32
    Hostia v plnom počte. Hopkovič na ľadovej ploche.
     
    51:21
    Dírer netrafil odrazený puk, ktorý minul. Hostia okamžite Novickým vyhadzujú puk.
     
    51:11
    Markovič hľadal Rudzana. Tomu puk prešiel pomedzi korčule.
     
    50:38
    Vyhodený puk zásluhou Hančáka. Domáci prichádzajú o pásmo.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 3. Markovič (Themár) – 13. Chalupa (Korenko), 25. Hamráček (Chalupa, Novický), 57. Róth (Safaraleyev)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Junas, Lavička – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Tkáčik) – Brincko, Kolba – Hančák, Valečko – Hopkovič, Novický – Korenko, Bdžoch – Pulščak, Piatak, Mesároš – Mašlonka, Cútt, Giľák – Safaraleyev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček

    Rozhodčí: Štefik, Makúch – Drblík, Majling, Vido (video)

    Diváci: 1192
    thejrc.org