Liberec – Salzburg 3:0 (kon.) | Plzeň – HC Litvínov 5:4 (po pr.) | Vsetín – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
Chomutov – K. Vary 2:3 (kon.) | Pardubice – Sparta 4:6 (kon.)
po prodl.
VHK ROBE Vsetín
3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
HC Kometa Brno
Pátek 14.12.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Nechybělo mnoho a dočkali jsme se dnes na Lapači nájezdů. Šance v prodloužení měly obě strany, ale nakonec dvacet pět sekund před sirénou skóroval obránce Martin Lašák.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína Vám přeji příjemný zbytek večera. (19:46:10)
     
    Konec zápasu.
     
    64:35
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Dnešní utkání poznalo díky MARTINU LAŠÁKOVI svého vítěze pětadvacet sekund před koncem prodloužení. Vsetínský obránce rozhodl o vítězství v tomto vyrovnaném utkání svou první brankou v letošní sezóně, kterou slaví poté, co poslal puk bekhendem do pravého horního rohu. Asistence: Lukáš Jindra, Daniel Klímek.
     
    63:49
    Brněnská trojice pomalu rotovala v útočném pásmu a byla také těsně bráněna. Hostujícího kapitána Kučeříka nakonec vyhnal Frydrych z pásma.
     
    62:47
    Nevýrazná přihrávka Mlčáka na Meluzina zpomalila přibližně ve své polovině a k puku se dostávají Vsetínští. Ti jedou rozehrát ke své brance.
     
    62:09
    Petriskovu střelu z pravého kruhu nejprve tečoval Vašenka. Puk skončil vedle branky, kde si jej našel obránce Pernický. Vsetínský bek nabruslil s kotoučem na modrou čáru, odkud jej nasměroval mezi Mickovy betony.
     
    61:39
    Kometa je i nadále v útoku, vsetínští hokejisté aktivně, a zatím i úspěšně, brání.
     
    61:14
    Klímek chyboval na modré čáře, čímž vyslal do brejku hostujícího obránce Kowalczyka. Ten trefuje tyčku vsetínské brány.
     
    60:31
    Tři vsetínští hráči odehráli vše zdá se podle plánu a nyní jsou v útočném pásmu. Kotouč má na hokejce jediný přítomný domácí obránce, nedaří se mu však dostat od mantinelu před branku.
     
    60:05
    Vhazování vyhráli domácí a Ondračka zaváží kotouč k vlastní brance, aby mohl rozehrát.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V třetí třetině se nejprve dostali do vedení Valaši, aby mohli hosté pět minut před koncem opět vyrovnat. Jedna branka na každé straně ve třetí třetině značí také jednobodový zisk, který už mají nyní oba soupeři jistý.
    Prodloužení zápasu 16. kola DHL Extraligy juniorů mezi Vsetínem a Kometou Brno začne již za malý okamžik.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Do konce základní hrací doby zbývá pět sekund a Matulovu rozehrávku brání Klímek.
     
    59:38
    Poté, co se do útoku dostali Valaši, vyhazuje hostující kapitán Kučeřík kotouč na zakázané uvolnění.
     
    58:37
    Brno se nachází v útočném pásmu a vysílá jednu střelu za druhou. Na získání tří bodů zbývá oběma týmům minuta a půl. Kučeříkovu střelu z levého kruhu blokuje Zeman.
     
    57:48
    Klímek nahazuje z vlastního pásma do toho útočného. Zde se puku chopil Frydrych, který poslal kotouč zpět na do mezikruží na Klímka. Střela vsetínského kapitána byla zblokována a do útoku jde Kometa.
     
    56:56
    Do útoku se dere také druhá strana a zasahovat musí i vsetínský brankář Málek.
     
    55:17
    Po inkasovaném gólu můžeme na Lapači opět vidět vsetínskou ofenzivní aktivitu a také únik v podání Vašenky, s jehož střelou si Micka poradil. Pálil také Petriska, která nastřelil boční síť.
    GSA

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 27. Jindra (Frydrych, Jenáček), 45. Frydrych (Klímek, Kožený), 65. Lašák (Jindra, Klímek) – 4. Snášel (Kowalczyk, Kadlic), 55. Minárik (Meluzin, Kučeřík)


    VHK ROBE Vsetín: Málek (Sachr) – Jenáček, Ondračka, Lašák, Zeman, Pernický, Kožený – Frydrych, Jindra, Klímek – Veselý, Petriska, Vašenka – Pospíšil, Frimel, Krupa – Zetocha.
    HC Kometa Brno: Micka (Vystavěl) – Kučera, Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Kowalczyk – Matula, Popelka, Karpíšek, Snášel, Minárik, Meluzin, Malý, Kadlic, Primožič, Kunc, Bartes.

    Rozhodčí: Škach – Novák, Kučera
    thejrc.org