Polsko U18 – SR 18 3:11 (kon.) | Maďarsko U18 – Česko U16 2:5 (kon.)
konec
Maďarsko U18
2:5 (1:0, 1:1, 0:4)
Česko U16
Pátek 14.12.2018, 18:00 • PSG aréna, Zlín • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    Pro dnešek je to ze Zlína vše. Turnaj zakončíme zítra, kdy Češky hrají od 17 hodin se Slovenskem a potřebují jakkoli bodovat, aby získaly páté zlato v řadě. Tak se na to dobře vyspěte a já se budu zase těšit na shledanou! (20:03:36)
     
    Tenhle rituál se obvykle dělá s rukavicí nebo helmou, ale Denisa Habartová při oslavě rozjela coby bowlingovou kouli Alexandru Hřívovou, a ta pak pokácela všechny české kuželky. Náš tým zdobí skvělá parta, právě to ho může dovést k úspěchu.
     
    Konec! České hokejistky do 16 let parádně otočily bitvu s maďarskou osmnáctkou z 0:2 na 5:2 a na turnaji ve Zlíně berou druhou výhru. A já vám řeknu proč. Protože tomu věřily a šly si za tím. Celý zápas byly lepším týmem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    ...a v poslední sekundě opravdu završujeme avizované bůra, to je neskutečná paráda! LUCIE GRUNTOVÁ dorazila puk do branky a protože vzápětí zazněla siréna, celá střídačka naskákala na led a českou střelkyni zavalila – 2:5! Asistence: Markéta Mazancová.
     
    59:30
    Máme kotouč v maďarské třetině...
     
    59:16
    Maďarsko vyhazuje.
     
    59:11
    Roman Heindl si vybírá oddechový čas, aby hráčkám udělil poslední pokyny. Zkusíme to uhrát na jistotu?
     
    59:11
    Aneta Dýcková by mohla dostat puk před odkrytou klec, když ji zezadu zasáhla Gaitzová (HUN). Rozhodčí to posoudil jako faul, takže budeme zápas dohrávat v přesilovce!
     
    58:36
    Děvčata dál drží hru v útočném pásmu. Výborně, výborně.
     
    57:47
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Skvělá třetí třetina pokračuje, Češky nechtějí připustit drama a zvyšují vedení! Nejdřív spíš jen šetřily čas, ale potom se ke střele od modré čáry dostala Lucie Kučerová a ADRIANA DUBOVÁ tečovala puk mezi betony brankářky – 2:4!! Asistence: Lucie Kučerová.
     
    56:57
    Trnková viděla Kučerovou, tak jí vrátila puk dozadu. Nyní rozehrávají soupeřky a naopak my se jim snažíme práci znepříjemnit.
     
    56:28
    Škoda, Maďarky jsou kompletní. Teď ale bude hrát čas pro nás, tohle musíme ubojovat do konce!
     
    56:12
    Dobrou ránu Denisy Habartové vyrazila Tóthová levým ramenem, ale vůbec to nebyl jednoduchý zákrok.
     
    55:48
    ...a naše devatenáctka teď z pravého kruhu přestřelila břevno.
     
    55:36
    Čekáme na další střelu, s pukem na holi hlavně Bára Bartáková...
     
    54:59
    Po střele Bartákové se k puku dostala Dýcková, bylo to však už v příliš velkém úhlu na to, aby mohla překonat jistou brankářku.
     
    54:36
    Musíme rozehrát znovu z vlastní třetiny.
     
    54:22
    Jdeme na přesilovku, a to po výborném střídání Markéty Mazancové. Nejdřív nabrala parádní rychlost na levé straně, ale Maďarka ji stínovala. Potom se dostávala k dorážce, když ji Míra Seregélyová (HUN) lehce zahákovala.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 11. Kerekesová, 29. Seregélyová (Fecskeová) – 35. Pavlasová (Kučerová), 50. Dubová (Trnková), 54. Habartová, 58. Dubová (Kučerová), 60. Gruntová (Mazancová)


    Maďarsko U18: Tóthová (Szabóová) – Faggyasová, Preisingerová, Gengeliczkyová, Gaitzová, Fecskeová, Lázárová – Mártonová, Szelényiová, Puskásová, Stroblová, Losonciová, Kreiszová (C), Váradiová, Pázmandiová, Horváthová (A), Ivádyová, Kerekesová, Seregélyová (A). Trenér: Bedö Botond.
    Česko U16: Hřívová (Dvořáková) – Habartová (A), Chladová, Vaněčková (C), Kučerová, Veverková, Mašková, Václavková – Malická, Gruntová, Bartáková – Svatošová, Kalová (A), Hrubanová – Trnková, Dubová, Pavlasová – Dýcková, Eignerová, Mazancová. Trenér: Roman Heindl.

    Rozhodčí: Goňa – Blažek, Jurčík.
    thejrc.org