NY Rangers – Arizona 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – Boston 5:3 (kon.) | New Jersey – Vegas 5:4 (po pr.)
Detroit – Ottawa 2:4 (kon.) | Carolina – Washington 5:6 (1:2 po s.n.) | St. Louis – Colorado 4:3 (po pr.)
Chicago – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Edmonton – Philadelphia 4:1 (kon.) | Minnesota – Calgary 1:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Boston Bruins
Sobota 15.12.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:55 Zach ASTON-REESE - 5:3
     
    59:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je jasno! Sidney Crosby u hrazení přetlačil Toreyho Kruga, jenž skončil na ledě. Kanadský útočník poté jak na zlatém podnose naservíroval zakončení do prázdné klece pro ZACHA ASTONA-REESE, který se tedy trefuje podruhé v utkání. Asistence: Sidney Crosby.
     
    58:24
    Tak to je naprosto neskutečné! Jakob Forsbacka-Karlsson zůstal trestuhodně volný před bránou. Poté, co se k němu dostala přihrávka, nepřekonal nadvakrát betony skvělého Caseyho DeSmitha a další snahu o dorážky eliminoval na brankové čáře ležící Derick Brassard! Tribuny jsou v euforii, jejich oblíbenci přežili téměř nemožné.
     
    54:09
    Jevgenij Malkin uháněl v samostatném úniku na Haláka. Zvolil přímou střelu, ovšem poslal ji pouze do vyrážečky maskovaného muže! Velká škoda pro Pens!
    50:47 Jake GUENTZEL - 4:3
     
    50:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sledujeme naprosto strhující zápas, do vedení se dostávají opět Penguins! Ihned po vyhraném vhazování Crosbyho v ofenzivním pásmu vystřelil zpoza kruhů Kris Letang a kotouč se po kontaktu s čepelí hole JAKEA GUENTZELA došoural mezi Halákovými betony až za čáru. 4:3! Asistence: Kris Letang, Sidney Crosby.
     
    50:06
    Podívejte se na to! David Backes to zkusil z nulového úhlu. Casey DeSmith vyrazil puk betonem jen před sebe a měl velké štěstí, že dorážející Colby Cave nedokázal černou gumu zvednout.
    48:00 David KREJČÍ - 3:3
     
    48:00
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi během minuty vyrovnávají! Bryan Rust nejdříve mířil sám na branku, ovšem bekhendový blafák zakončil pouze do tyčky. Domácí posléze zapomněli bránit a David Pastrňák taktéž chvátal nikým neatakován proti maskovanému muži, je to až neskutečné, také on trefil tyčku, nicméně k dorážce se včas dostal DAVID KREJČÍ a odšpuntoval vlnu radosti na straně Bostonu! Asistence: David Pastrňák, Brad Marchand.
    47:08 Chris WAGNER - 3:2
     
    47:08
    Bruins právě vstřelili branku!
    Penguins zaváhali v neutrální zóně a Charlie McAvoy zavezl touš na hraně ofsajdu do útočného pásma. Poté našel na pravém kruhu CHRISE WAGNERA, jenž si prvním dotekem přihrávku zpracoval, a hned poté puk krásně napálil ke vzdálenější tyči! Asistence: Charlie McAvoy, Sean Kuraly.
     
    45:36
    Velice nenápadnou střelu vyslal z pravé strany na vzdálenější tyč Derick Brassard. Mířil ale velice dobře a konstrukci Halákovy svatyně orazítkoval! Boston stále žije.
    39:02 Zach ASTON-REESE - 3:1
     
    39:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je pro hosty kruté, Penguins v oslabení opět odskakují na dvougólový rozdíl! Riley Sheahan táhl akci dvou proti jednomu, přihrál ZACHU ASTONOVI-REESEMU a ten si po nájezdu až před Haláka vychutnal smrtící střelu k tyči. 3:1! Asistence: Riley Sheahan, Brian Dumoulin.
     
    38:33
    A znovu nic! Torey Krug křižně objevil hráče s číslem 88 na zádech, ten ovšem ze své oblíbené pozice na levém kruhu míjí poloodkrytou svatyni! Obrovskou smůlu má dnes David Pastrňák.
     
    37:38
    David Pastrňák byl velice blízko! Nejproduktivnější hráč Bruins nahodil přes hradbu těl. Casey DeSmith nic neviděl, a také jemu pomohla branková konstrukce! Vzápětí si Pastrňák rukou zpracoval padající puk a z úhlu jej za gólmana znovu nedostal.
     
    37:22
    Jake Guentzel (PIT) si podruhé v této dvacetiminutovce pomohl faulem, nyní tvrdě zastavil pronikajícího Davida Pastrňáka. Rozhodčí mu uděluje menší trest za podrážení.
     
    35:28
    Udeřit mohli rázem také Medvědi. Ryan Donato si vytáhl Caseyho DeSmithe z branky, načež se mu drze snažil dostrkat černou gumu za beton. Kotouč se poté nacházel v brankovišti, odkud jej odpálil obránce!
     
    34:43
    Pittsburgh pokračuje v náporu. Marcus Pettersson našel parádní střílenou přihrávkou Crosbyho, jenž hlídkoval u levé tyčky, jenže jemnou tyčí ji zcela přesně trefuje!
     
    34:21
    Jevgenij Malkin to udělal skvěle. Okružní jízdu přes hostující obranné pásmo zakončil střelou z osy kluziště, Jaroslav Halák ji vytáhl vyrážečkou!
    31:53 Brandon CARLO - 2:1
     
    31:53
    Bruins právě vstřelili branku!
    Zaslouženě je sníženo! Carlo nebezpečně nahodil od modré lajny do houštiny těl před brankou. Kotouč poskakoval vedle DeSmithovy klece, zmocnil se jej Chris Wagner a po otočce jej poslal na pravý kruh. Tam si mezitím sjel právě BRANDON CARLO a luxusní ranou do vzdálenějšího horního růžku zaznamenal svoji první trefu v sezóně! Asistence: Chris Wagner, Sean Kuraly.
     
    29:00
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., sekání).
     
    28:39
    Colby Cave vystřelil po ledě. Casey DeSmith vyrazil bekhendem trošku nešikovně pouze před sebe, David Backes ale z mezikruží posílá dorážku mimo tři tyče! Bruins mají ponechanou výhodu.
     
    27:19
    Jaroslav Halák výbornou dalekonosnou rozehrávkou vyslal Chrise Wagnera, který se z pravé strany natlačil až na brankoviště Caseyho DeSmithe. Z bezprostřední blízkosti za něj kotouč neprocedil, a ještě se s ním tvrdě srazil!
     
    24:20
    Sidney Crosby se utrhl na pravém křídle. Rozhodl se protiútok vyřešit sám a Jaroslav Halák úspěšně vykryl jak jeho původní pokus, tak následnou snahu o dorážku!
    21:56 Phil KESSEL - 2:0
     
    21:56
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Obránci Bruins se proměnili v tréninkové kužele, Tučňáci vedou 2:0! PHIL KESSEL na modré čáře prohodil puk na Jevgenije Malkina a vydal se k brance. Ruský útočník mu černou gumu výborně vrátil a Kessel zamířil z levého kruhu mezi Halákovy nohy! Asistence: Jevgenij Malkin, Zach Aston-Reese.
     
    20:36
    Tak to bylo těsné! Jake Guentzel krásnou křižnou přihrávkou oslovil Tannera Pearsona, jenž se ještě z levé strany snažil najít Crosbyho. Ten mohl zakončovat do prázdné branky, jenže teč Grleczyka mu v tom těsně zabránila!
    17:48 Derek GRANT - 1:0
     
    17:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Povedená akce domácích znamená otevření skóre! Matt Cullen operoval u zadního hrazení a skvěle oklamal Johna Moorea, kterému poslal kotouč kolem bruslí přímo na DEREKA GRANTA. Ten se zprava natlačil až před branku a sám proti Halákovi prostřelil touš pod betonem až za čáru! Asistence: Matt Cullen, Garrett Wilson.
     
    15:35
    Pravděpodobně jsme viděli jeden ze zákroků sezóny, aréna vestoje bouří! Boston unikl do akce tři na dva. David Krejčí to udělal skvěle a nezištně vybídl ke skórování Brada Marchanda. Ten si ještě mezi kruhy troufl na přetažení do bekhendu. Poté už se na něj usmívala víceméně odkrytá svatyně, ovšem Casey DeSmith v pádu instinktivně natáhl lapačku a zakončení v ní ukryl! Hosté už se radovali, ale předčasně.
     
    11:35
    Velká šance také na holi druhého Čecha! David Pastrňák číhal na levém kruhu, kde ho našel David Krejčí. Rychlá rána bez přípravy zamířila těsně vedle, Casey DeSmith by neměl nárok.
     
    08:59
    Po nedorazu v domácí kombinaci se puku chopil David Krejčí, nádherně se protáhl až před branku, a měl smůlu, že zblízka nepřekonal natažený DeSmithův beton!
     
    07:55
    Tučňáci mohli vzápětí udeřit z brejku. Bryan Rust vedl přečíslení dvou proti jedinému bekovi. Zakončení vzal na sebe, trefil se pěkně nad Halákovo rameno, jenže radost mu zkazila horní tyčka! Na tribunách to jen zahučelo.
     
    05:27
    První velká šance utkání! Jevgenij Malkin se z levé strany řítil na Jaroslava Haláka. Ještě mohl přihrávat na Zacha Astona-Reese, nicméně vystřelil sám a Halák byl u přední tyčky včas. Dobře navíc situaci vykrýval obránce Grleczyk!
     
    02:24
    Brandon Carlo (BOS) přidržel unikajícího Wilsona, za což inkasuje menší trest. Penguins si tedy zkusí přesilovou hru!

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 18. D. Grant (Cullen, G. Wilson), 22. Kessel (Malkin, Aston-Reese), 40. Aston-Reese (Sheahan, Dumoulin), 51. Guentzel (Letang, Crosby), 60. Aston-Reese (Crosby) – 32. Carlo (Wagner, Kuraly), 48. Wagner (McAvoy, Kuraly), 48. Krejčí (Pastrňák, Marchand)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), Pearson – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Rust, Brassard, Sheahan – G. Wilson, Cullen, D. Grant.
    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – Backes (A), Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Acciari, Kuraly.

    Rozhodčí: Joannette, Watson

    Diváci: 18 549
    thejrc.org