Manchester City – Everton 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Leicester 1:0 (kon.) | Huddersfield Town – Newcastle 0:1 (kon.)
Tottenham – Burnley 1:0 (kon.) | Watford – Cardiff 3:2 (kon.) | Wolverhampton – Bournemouth 2:0 (kon.)
Fulham – West Ham 0:2 (kon.)
konec
Manchester City
3:1 (1:0)
Everton FC
Sobota 15.12.2018, 13:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (15:31:44)
     
    Manchester City zvládl utkání sedmnáctého kola, díky čemuž se posouvá opět do vedení anglické nejvyšší soutěže. Domácí hráči si vypracovali několik velkých šancí a tři z nich skončily gólem. Dvakrát se prosadil Gabriel Jesus, jehož jedním zásahem napodobil střídající Raheem Sterling. Ovšem ani Everton se za svou hru nemusí stydět, ale jedna vstřelená branka dnes na favorita nestačila. Naději hostům alespoň na malou chvíli dal Dominic Calvert-Lewin, jenže soupeř brzy zpátky odskočil do dvoubrankového vedení.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Utkání se pouze dohrává a je jasné, že se Manchester posune do čela soutěže. Domácí hráči dnes zvládnou roli favorita a vyhrají.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    V poslední minutě rozehrával Everton standardní situaci, po které mohlo jít City do protiútoku. Kevin De Bruyne se snažil najít kolmicí spoluhráče nabíhajícího za obranu, ale přihrávka belgického hráče byla nepřesná.
     
    88
    Centr od rohového praporku byl přetažen na zadní tyč, kde po souboji upadl Yerry Mina. Toho se snažil zvednout Ederson a oba aktéři se následně do sebe pustili. Ovšem pokutový kop nařízen zcela jistě nebude.
     
    87
    Ilkay Gündoğan ve středu hrací plochy ztratil míč po těžké přihrávce od spoluhráče. Do střelecké pozice se probojoval Richarlison, jehož zakončení bylo sražené na roh.
     
    86
    Hostující celek se po zisku míče vydal do otevřené obrany, ale tentokrát se k zakončení nedostal. Manchester hraje v závěru zápasu zkušeně a kontroluje své vedení.
     
    85
    Pouhých pět minut plus nastavení zbývá Evertonu k tomu, aby s duelem ještě něco udělal. Ovšem u balonu se nacházejí domácí hráči, kteří jistě nikam spěchat už nebudou.
    83. Dominic Calvert-Lewin (EVE)
     
    83
    Theo Walcott na pravé straně zamotal krajního obránce, přes něhož odcentroval. V pokutovém území zakončoval patičkou Dominic Calvert-Lewin, ovšem Ederson si zakončení do vzdálenějšího spodního rohu pohlídal.
     
    83
    Rozehrávka domácího mužstva po levé straně byla zachycena soupeře, ale Everton odpověděl jen stejným stylem a bude opět těžce získávat míč.
     
    82
    Je jasné, že Manchester už nikam spěchat nebude. Jeho cílem byly před zápasem tři body, které City mít nejspíše budou a i díky nim se vrátit na první místo před konkurenční Liverpool.
     
    81
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Gylfi Sigurdsson, přichází Tom Davies.
     
    78
    Hra se po dlouhé době na chvilku uklidňuje, když sledujeme kombinaci domácího mužstva na vlastní polovině. Do rozehrávky se také zapojil Ederson, jenž vypomohl spoluhráčům.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Fabian Delph (Manchester City).
    Žlutou kartu dostává Dominic Calvert-Lewin (Everton FC).
     
    75
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Rijád Mahríz, přichází Kevin De Bruyne.
    74. Theo Walcott (EVE)

    Michal Luxa

    Branky: 22. Jesus (Sané), 50. Jesus (Sané), 69. Sterling (Fernandinho) – 65. Calvert-Lewin (Digne)

    Karty:   76. Delph (MAC) – 19. Digne (EVE), 76. Calvert-Lewin (EVE)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:9.
    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Delph – B. Silva, Fernandinho (C), Gündoğan – Mahríz (75. De Bruyne), Jesus, Sané (66. Sterling).
    Náhradníci: Muric – Agüero, De Bruyne, Foden, Sterling, Stones, Zinčenko.

    Everton FC: Pickford – Coleman (C) (57. Walcott), Y. Mina, M. Keane, K. Zouma, Digne – Calvert-Lewin, A. Gomes, G. Sigurdsson (81. Davies), Bernard (57. Lookman) – Richarlison.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Davies, Lookman, Schneiderlin, Tosun, Walcott.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Edward Smart, Richard West
    thejrc.org