Manchester City – Everton 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Leicester 1:0 (kon.) | Huddersfield Town – Newcastle 0:1 (kon.)
Tottenham – Burnley 1:0 (kon.) | Watford – Cardiff 3:2 (kon.) | Wolverhampton – Bournemouth 2:0 (kon.)
Fulham – West Ham 0:2 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
1:0 (0:0)
Burnley FC
Sobota 15.12.2018, 16:00 • Wembley Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto dramatického duelu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:08:32)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 3 – 0
    Střely mimo branku: 6 – 2
    Držení míče: 70% – 30%
    Rohové kopy: 8 – 3
    Ofsajdy: 2 – 1
    Fauly: 7 – 8
    Žluté karty: 2 – 0.
     
    Je dobojováno! Burnley přijelo do Wembley s jasným cílem, a to vydolovat ze zápasu s favorizovaným Tottenhamem bod za remízu. Clarets tento plán výborně plnili a už se zdálo, že se gólu nedočkáme. Spurs si v úplném závěru zápasu ale vytvořili zajímavý tlak a po dvou neproměněných tutovkách se přece jenom dočkali, když Joea Harta překonal střídající Christian Eriksen. Londýňané tak horko těžko potvrdili roli favorita a upevnili si v tabulce třetí místo. Burnley naopak nenavázali výhru nad Brightonem a zůstávají sedmnáctí.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Samozřejmě se hraje i nad ony čtyři nastavené minuty, ve kterých bylo spoustu prodlev. Nervózním hostům se však vůbec nedaří posunout se ani k blízkosti pokutového území.
     
    90+4
    Situace se najednou úplně otočila. Najednou je to Tottenham, který viditelně natahuje čas. Zapojil se do toho i jeden z podavačů, který trochu poškádlil Harta, jenž si od něj rychle žádal balón.
     
    90+3
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Aaron Lennon, přichází Sam Vokes.
     
    90+2
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Robbie Brady, přichází Jeffrey Hendrick.
    90+1. Christian ERIKSEN - 1:0
     
    90+1
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Kohouti se přece jenom dočkali a v první nastavené minutě jim padá obrovský kámen ze srdce! Nákop z hloubi pole propadl přes několik soubojů až do vápna. Kane si pokryl míč před Meem a zády brance ho posunul na CHRISTIANA ERIKSENA, který zleva práskl do balónu a Hart ho u své pravé tyče nedokázal nijak zastavit.
    90. Dele Alli (TOT)
     
    90
    Kane v přímočarém útoku posunul míč na Son Hung-mina, který procedil svou přihrávku skrz celé malé vápno. Na zadní tyči stál Alli, ale pod obráncovým tlakem zblízka netrefil branku.
     
    89
    Tarkowski nakopl míč na levé křídlo, kde se Taylor dokázal uvolnit a dostal se až do vápna. V urputném souboji ale upadl a penaltu si nevymodlil.
     
    88
    Tarkowski zasáhl před Llorentem, jenž se snažil ukočírovat další centrovaný míč od Trippiera. O pár vteřin později Davies zahrál rukou a hrát budou hosté.
     
    87
    Kieran Trippier si nevšiml, že posílá přihrávku na Son Hung-mina, který vybíhal z několikametrového ofsajdu. Hart s nařízenou rozehrávkou tradičně nespěchá.
    86. Son Hung-min (TOT)
     
    86
    Největší šance celého zápasu! Fernando Llorente sklepl nákop od Trippiera před sebe. Son Hung-min napřáhl z dobré pozice, jenomže křižnou ranou z rohu malého vápna minul vzdálenější tyč!
     
    85
    Bradyho centr Kane vyhlavičkoval ven z pokutového území. Domácí po dalším neúspěšném nákopu vyrazili do protiútoku a nezvykle čelí nezformované obraně.
     
    84
    Wood vyrazil do ojedinělého útoku. Kvůli absenci spoluhráčů musel sám střílet, ale trefil jen některého z obránců. Hostující akce přesto pokračovala a po zásahu Rose se bude konat rohový kop.

    Michal Břuchanský

    Branky: 90+1. Eriksen (Kane)

    Karty:   63. Brady (BLY), 68. Bardsley (BLY)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:8.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Davies, Rose – Moussa Sissoko, Skipp (75. Son Hung-min) – Lucas Moura (65. Eriksen), Alli, Lamela (82. F. Llorente) – Kane.
    Náhradníci: Gazzaniga – Eriksen, Ti Eyoma, F. Llorente, Son Hung-min, Walker-Peters, Winks.

    Burnley FC: Hart – Bardsley, K. Long, Tarkowski, Mee (C), Taylor – Lennon (90+3. Vokes), A. Westwood, Cork, Brady (90+2. Hendrick) – Barnes (80. Wood).
    Náhradníci: Heaton – B. Gibson, Hendrick, Lowton, Vokes, Vydra, Wood.

    Rozhodčí: Scott – Long, Davies

    Diváci: 41 645
    thejrc.org