Kladno – Jihlava 2:5 (kon.) | Ústí n/L – Vsetín 3:4 (po pr.) | Prostějov – Přerov 3:2 (2:1 po s.n.)
Kadaň – Slavia 2:7 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 1:3 (kon.) | Havířov – Benátky n/J 6:3 (kon.)
Třebíč – Poruba 2011 5:4 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
HC Dukla Jihlava
Sobota 15.12.2018, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Chance liga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne všem příznivcům českého hokeje! Tentokrát vás všechny vítám u jednoznačného taháku 35. kola Chance Ligy. Naposledy se Dukla podívala 19. září na kladenský ČEZ Stadion, aby zde vyhrála 3:2 po nájezdech. Od té doby se toho však hodně změnilo. Oba týmy vyšplhaly na dvě nejvyšší příčky. Jihlava má tři body náskoku na prvním místě, navíc má zápas k dobru, když se ve středu k utkání nemohla kvůli kolapsu D1 dostavit Kadaň. Kladno se dostalo do optimální formy, nejprve porazilo v televizním zápase Vsetín 6:3, v Benátkách však po dvou třetinách vedení 1:0 ztratilo a muselo skousnout prohru 1:3. Zápas začíná v 16:00, příjemnou zábavu!
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    1. místo, 65 bodů, skóre 110:67, bilance 19-3-2-7
    Ve středu se očekával v Jihlavě souboj s Kadaní. Místo toho to byl ale souboj s dopravou, časem a sněhem. Kadaň sice vyrazila na cestu již v 11:00, tedy šest a půl hodiny před utkáním, ale stejně jí to nepomohlo. Uváznutí ve čtyřicetikilometrové koloně způsobilo nejprve deklarované zpoždění o dvě hodiny, nakonec po dalším vjezdu do kolony na 98. kilometru bylo rozhodnuto o přeložení utkání. Mimochodem, Trhači dojeli domů zhruba ve tři ráno...

    Vezmeme-li si posledních pět zápasů, Dukla není sice tak suverénní, jako v době série výher, ale i přesto body snadno neztrácí. První z pětice utkání byl ten domácí s Benátkami. Zápas to byl nečekaně vyrovnaný, Dukla se především hledala po prohře 2:9 ve Vsetíně. Nakonec se dokázala ze stavu 0:2 dotáhnout a v nájezdech rozhodnout o druhém bodu pro sebe. Následující dvojice zápasů nebyla papírově lehká, nejprve nevyzpytatelná Slavia, další kolo nepříjemný Přerov, obě kola venku. První prosincový den byl v Praze pro početný kotel hostujících fans příjemný, Dukla si stále držela vedení a došla si pro pohodlnou výhru 4:2, ten samý výsledek pak po mnohem větším boji „vytvořila“ v Přerově. Jediná prohra z pěti zápasů přišla proti českobudějovickému Motoru. Před nejvyšší návštěvou sezony, přes 4000 lidí, se ale Jihlava prosazovala velmi těžko přes obranu a Kváču v bráně Motoru. Bojovný zápas nakonec opanoval Motor 2:0. Poslední zápas odehrála Jihlava v pondělí na ledě Prostějova, zápas týmů s nejlepší ofenzivou Jihlavští vyhráli potřetí 4:2 a na sociálních sítích se objevovaly dotazy, zda dokáže Dukla někdy venku vyhrát jiným způsobem, než právě tímto (4:2). Ale i za tuto výhru se berou tři body a Jihlava jich má oproti svému sobotnímu soupeři o tři více...
     
    RYTÍŘI KLADNO
    2. místo, 62 bodů, skóre 106:72, bilance 17-4-3-8
    Narozdíl od Kadaně, Kladno vzdálenost do Benátek překonalo a mohlo tak sehrát zápas. V něm hrálo prim první dvě třetiny. Ujalo se vedení ve 14. minutě zásluhou Kubíka. Hrál se překvapivě vyrovnaný hokej, Benátky si vytvořily mnoho šancí, ale na gól si musely počkat až do 41. minuty. Srovnávací trefa z hole Ordoše rozjela benáteckou mašinu, která otočila vývoj zápasu v čase 43:34. I přes šance Rytířů se ale skóre na jejich straně nezměnilo, za domácí pak stvrdil trefou do prázdné branky tři body Vlach.

    Posledních pět zápasů se neslo ve znamení návratu Tomáše Plekance, který se z NHL „přestěhoval“ do Kladna. Los byl vůči Kladnu poměrně přívětivý a při pohledu na tabulku byly čtyři zápasy s tabulkově horšími soupeři. 4357 diváků tak mohlo sledovat jeho návrat v zápase proti Litoměřicím. Symbolicky v 25. minutě se Plekanec prosadil a otevřel účet zápasu. V 56. minutě vedlo Poldi již 4:0, Litoměřice se zmohly pouze na korekci výsledku na 2:4. Pro příznivce Kladna to byl perný víkend, vždyť o den později se hned Kladno postavilo Frýdku-Místku, který kladl větší odpor, dokonce i Kladenské přestřílel, prohru 1:3 si ale odvezl. Domácí série čtyř zápasů ihned pokračovala, druhou polovinu načalo Kladno výhrou 3:1 nad Porubou, kterou porazilo poprvé v sezoně. V televizním zápase proti Vsetínu to byla gólová přestřelka a ofenzivní hokej. Rytíři byli vždy v zápase o krok napřed, ve třetí třetině sice Vsetín srovnal na 3:3, závěr ale patřil plně Kladnu, které zapsalo výhru 6:3. Domácí série zápasů tak byla stoprocentní a proti Dukle se dá očekávat tradičně bouřlivá atmosféra a také návštěva.
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    5. kolo Chance Ligy 2017/2018, Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava 2:3 SN (1:1, 1:0, 0:1)
    V první třetině taháku 5. kola Chance Ligy mezi loňskými barážisty Kladnem a Jihlavou šla jako první do vedení Dukla, když Lukáš Anděl ve 12. minutě ukázal rychlé nohy a prohodil si Brízgalu. Domácí pak nevyužili téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři, hosté zase neproměnili trestné střílení. Do kabin se šlo nerozhodně, když 39 sekund před koncem třetiny srovnal Adam Kubík. Ve druhé třetině měly oba týmy dost šancí, ale prosadili se jen Rytíři, zatímco příležitosti Dukly zejména z konce třetiny zůstaly nevyužity. Ujala se až přesilovková dorážka Vlastimila Dostálka ze 49. minuty a to bylo v základní hrací době vše. V prodloužení měly oba týmy šance na skórování a nejisté to bylo až do poslední sekundy, neboť se do úniku dostal v poslední sekundě Anděl, ale neproměnil. Šlo se tedy až do nájezdů, které Dukla zvládla velice dobře. Ze čtyř nájezdů proměnila hned tři, rozhodující proměnil Matěj Pekr. Kladno proměnilo pouze jediný zásluhou Adama Kubíka. Dukla tak vyhrála 3:2 po nájezdech.

    Branky a nahrávky: 20. Kubík (Vampola, Machač), 30. Bláha (Říha) – 12. Anděl (Osmík), 49. Dostálek (Kajínek, Čachotský), rozh. náj. Pekr. Rozhodčí: Luczków, Veselý – Maštalíř, Doležal. Vyloučení: 13:11. Využití: 0:1 V oslabení: 1:0. Diváci: 2557. Střely na branku: 17:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 2:3
     
    DRUHÝ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    20. kolo Chance Ligy 2017/2018, HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
    Tahák 20. kola zahájilo rozhodně lépe Kladno. To také jako první skórovalo, v přesilovce se prosadil v polovině 5. minuty Kružík. Domácí se dostávali do hry ztěžka, přesto se jim povedlo srovnat, když se po náporu prosadil David Váňa. Druhá třetina nabídla o poznání vyrovnanější hru, oba týmy měly šance na vedoucí gól. Prosadila se ale pouze Dukla, v 26. minutě se po krásné souhře zapsal do listiny střelců Martin Osmík. Ve třetí třetině se i přes enormní snahu hostí cokoli s výsledkem udělat nic více nestalo a i druhý vzájemný zápas šel Jihlavě, když porazila Rytíře 2:1.

    Branky a nahrávky: 8. Váňa (Havránek), 26. Osmík (Hlinka, Havránek) – 5. Kružík (Vildumetz). Rozhodčí: Souček, Ondráček – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 3:2, navíc Svedlund (KLA) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2848. Střely na branku: 24:25. Zblokované střely: 6:8. Vhazování: 39:20. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
     
    -63:00
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – J. Říha, Zajíc, Veber, Svedlund, Volráb, Kehar – Machač (A), Plekanec, Kubík – J. Strnad (C), Vampola (A), Zikmund – Redlich, T. Kaut, Kružík – Jelínek, Vildumetz, Hajný.

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, J. Holý, Štebih, Půža, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Jiránek (A), Werbik, T. Havránek – Harkabus, M. Hlinka, Hrníčko.

    Rozhodčí: Veselý, Zubzanda – Kokrment, Coubal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Úvodní buly šlo pro Jihlavu, která tak zahajuje šlágr dnešního kola!
     
    00:18
    Říha za mantinelem zašlápl puk, na něj dotírá Pekr s Andělem, ale Říha stále nechce kotouč pustit.
     
    00:43
    Střela Pohla od modré, Cikánek si povyjel a i přes blok zneškodnil nepříjemnou střelu. Kladno přešlo ihned do útoku, Zikmundova přihrávka ale skončila na jihlavské střídačce.
     
    01:08
    Čachotský dojel puk k protějšímu mantinelu a protečoval do útočného pásma. Ke hře se dostal také Tomáš Plekanec, avšak on bude vyloučen.
     
    01:29
    Plekanec byl tím, kdo podrazil nohy Čachotskému a jde si odpočinout na dvě minuty za katr. Jihlava má k dispozici první přesilovku.
     
    02:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilová hra využita a Dukla jde do vedení! Tlak v útočném pásmu nejprve vyústil v tvrdou střelu Tomáše Čachotského, odražený puk došel k Holému. Nahrávku do rohu dojel Klíma, našel před brankou MIHU ŠTEBIHA, který z otočky trefil prostor nad Cikánkovým ramenem! Asistence: Lukáš Klíma, Jan Holý.
    02:03 Miha ŠTEBIH - 0:1
     
    03:26
    Jihlava hraje úvodní minuty velice dobře takticky, nepouští Kladno přes střední pásmo do pokusů v pásmu útočném. Pekr hledal zpoza branky někoho na nahrávku, ale hledal marně.
     
    04:03
    Plekanec se dvakrát dostal ke kotouči, v obou případech nahrál. Druhá přihrávka šla z mezikruží na Vebera, který od modré přes clonu střílel, Lundström udržel kotouč v náručí.
     
    04:26
    Čachotský vysokým obloukem poslal puk z obranného pásma Dukly, Veber ho sice doskočil na modré čáře, při dopadu se však nacházel v ofsajdu a hra je přerušena.
     
    04:40
    Jihlava podnikla rychlý brejk, ale pomohlo jí to čistě k usazení v pásmu. O chvíli později se Čachotský s Klímou dostali do brejku 2 na 1, Čachotský ale moment přihrávky prováhal a Kladno střídá.
     
    05:42
    Zajíc za brankou domácích obral o puk Jiránka a založil útok, chvíli to ale vypadalo na icing, nicméně nakonec puk Kaut dojel a u levého mantinelu bojoval s Válou, avšak prohrál.
     
    06:25
    Hrníčko šel do souboje s Keharem, ze kterého vytěžil nahrávku na rozjetého Štindla, bývalý Kladeňák střílel zostra, ale trefil prvního hráče před sebou. Čtvrtá útočná formace Dukly ještě chvíli zlobila v pásmu, Hlinkův pokus zblízka byl zblokován do ochranné sítě a je tu komerční přestávka.
     
    06:51
    Anděl s Pekrem se ocitli v souboji o kotouč na zadní síti branky, nakonec se branka rozhodla, že má dost, vyskočila ze svého postavení a všechny aktéry souboje poslala na zem.
     
    07:07
    Pohl ukázal své útočné choutky a od vlastní branky prokličkoval až před Cikánka, na něj ale vyslal nevýraznou střelu a domácí gólman bez sebemenších problémů kryje.
     
    07:40
    Máme tu druhé vyloučení v zápase. Poprvé okusí kvalitu trestné lavice Dukla. Klíma si počínal nedovoleně v souboji s Plekancem a je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    08:07
    Plekanec od modré našel volného Strnada, který se v blízkosti branky pokusil dohrát akci na Kubíka, který měl před sebou prázdnou kasu, v poslední chvíli ale Werbik dojel Kubíka a znemožnil mu zakončit!
     
    08:36
    Vála obsadil Plekance a Kubík mu tak logicky nemohl nahrát, čehož využila Dukla a vyhazuje soupeře z útočného pásma.
     
    09:10
    Půl minuty před koncem početní výhody je opět přerušeno, puk zřejmě opustil ledovou plochu a vhazuje se před Lundströmem.
     
    09:20
    Pekr zachytil přihrávku Kladna na modré, chvilku počkal a následně částečně vyhodil, pouze do středního pásma.
     
    09:46
    Kaut dostal na pravém kruhu prostor ke střele, poslal ji vedle pravé tyče! To samé se opakovalo o pár sekund později, tentokrát od modré mířil těsně mimo Říha! Dá se říci, že největší aktivita Kladna přišla po konci přesilovky.
     
    10:20
    Čachotský vybojoval puk ve vlastním obranném pásmu a započal brejk 3 na 1. Nejprve střílel zleva Klíma, Cikánek vyrazil ramenem. Odražený puk měl na hůl přímo Zeman, chvíli si počkal, trefil však pravý beton! Třetí střela přišla záhy, Čachotský z úhlu ale mířil hodně mimo.
     
    11:51
    Werbik nahodil kotouč do útočného pásma a před Cikánkem způsobil menší zmatky, Jiránkovi se puk motal pod bruslemi, nakonec zkusil vypálit, domácí gólman ale bezpečně vykryl a započal druhou komerční přestávku.
     
    12:27
    Harkabus dlouhou přihrávkou našel na útočné modré jednoho z hostí, o puk ho však obral Svedlund a pokusil se vybídnout dalším dlouhým pasem nějakého Rytíře. Puk se ale zase vrátil na domácí území, tentokrát však na icing.
     
    13:27
    Rychlý přechod Jihlavy do útoku zahájil Pekr, dále než na první přihrávku Andělovi nedošlo.
     
    13:53
    Čachotský ustál souboj u mantinelu a poslal za sebe na Zemana, který si z pravého kruhu vybruslil a mířil na delší tyč, Cikánek si pomohl v zákroku holí a přerušil hru.
     
    14:19
    Zikmund byl rychle obsazen a nic moc s kotoučem udělat nemohl, přesto se ujala přihrávka na Říhu, který od modré trefil blok v podobě hostujícího Čachotského.
     
    15:07
    Kladno se nemohlo dostat z vlastního obranného pásma vinou několika nepřesných přihrávek, nakonec se to ale povedlo a po přistrčení Plekance pálil z úhlu Machač, ale nepřesně. Na druhou stranu tak pádil Harkabus, jeho střelu srazil obránce Kehar do ochranné sítě.
     
    16:00
    Vildumetz od vlastní střídačky hledal někoho na levém křídle, tam se však nikdo nenacházel. Jenže to je bezpředmětné, Hajný měl potřebu si něco vyřizovat u střídaček se Štebihem, který ho lehce ignoroval, přesto se dvou minutám nevyhnul. Oba hráči mají menší trest a hraje se 4 na 4.
     
    16:48
    Zajíc se uvolnil na levém kruhu a chystal si přihrávku na druhou stranu pro Kružíka, při souboji s obráncem Jihlavy však šel na zem, rozhodčí netrestá.
     
    17:34
    Strnad si vyjel z rohu a nahrával na druhou stranu Zajícovi, který byl ale dobře obsazen.
     
    17:52
    8 sekund 4 na 3 pro Kladno! Skořepa si v souboji za brankou pomohl klasickým krosčekem a je vyloučen na dvě minuty.
     
    18:00
    Pokračuje klasická přesilovka 5 na 4 pro Kladno. Plekanec zkusil přihrávku před branku, Kubík byl ale obsazen a po chvíli Jihlava vyhazuje.
     
    18:48
    Svedlund si udělal prostor na modré čáře a pálil, Lundström se lapačkou natáhl na kotouč, který zlikvidoval. Kladnu zbývá 64 sekund do konce přesilovky.
     
    18:59
    Říha vypálil ze své pozice na modré čáře, Lundströmovi puk vyskočil a bylo štěstím pro Duklu, že nikdo okolo něj nebyl. Pekr následně vyhodil na druhou stranu.
     
    19:46
    Říha dostal od Machače puk na brusle a je jasné, že z této přesilovky Kladno neudeří.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut za námi a lépe je na tom Jihlava. Ta se dočkala brzkého gólu, hned při prvním vyloučení Kladna zapsala první gól, prosadil se obránce Miha Štebih, to vše v čase 2:03. Kladno nebylo horším týmem, hra se vyrovnala a každý tým měl šanci na gól, u Kladna se nedostal k zakončení do prázdné v přesilovce Kubík, po konci první početní výhody Kladenských šly dvě jejich střely těsně vedle pravé tyče. Ani Jihlava nevyužila nadějný brejk 3 na 1 a stav zůstává stále 0:1. Za patnáct minut se budeme hlásit znovu!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Jihlava nahodila do útočného pásma a dojela zde puk, Holý nahrál podél prken na Pekra, kde však celá akce skončila.
     
    20:42
    Vampola bude vyloučen. 42 sekund po zahájení třetiny ostře narazil na prkna Čachotského za vlastní brankou a dostává dvě minuty za krosček. A čistě podle toho, jak to vypadalo, možná může být i rád.
     
    21:02
    Protiútok Dukly 4 na 2, Čachotský vypadá v pořádku a u pravé tyče se cpal s pukem do brány, byl ale vystínován až za branku.
     
    21:34
    Čachotský tradičně předržel puk na pravé straně v přesilovce, pokusil se nahrát rychle před branku, Říha byl ale připraven a vyhodil puk z pásma.
     
    22:12
    Dukla zpět v pásmu, od modré pálil z první Pekr, měl před sebou doslova dálnici, což se dá říci i o Cikánkovi, který se měl čas připravit, což i udělal a zasáhl.
     
    22:32
    Havránek opět nabil na modrou Štebihovi, který trefil vyrážečku Cikánka. Kladno se následně dostalo do plného počtu a dokonce mělo náznak šance, Machač ale kotouč nedojel.
     
    23:33
    Hajný vybojoval puk v rohu a Veber z toho vytěžil střelu od modré, která šla mimo. Dukla šla ihned do protiútoku, ani z něj ale nezahrozilo.
     
    24:22
    Přerušení hry po delší době, Kladno vyhodilo na zakázané uvolnění.
     
    24:51
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno srovnává a jedeme od nuly! Hajný u levého mantinelu vybojoval v souboji puk a poslal ho na modrou Keharovi, jeho střelu Lundström vyrazil, na dorážku TOMÁŠE VILDUMETZE byl ale krátký! Asistence: Martin Kehar, Jakub Hajný.
    24:51 Tomáš VILDUMETZ - 1:1
     
    25:23
    Jihlava odpověděla tlakem v útočném pásmu, střela Pohla od modré skončila na Cikánkovi, který toho ale zase tolik neviděl, před sebou měl stojícího Zajíce. Vhazuje se po pravé ruce Cikánka.
     
    25:42
    Štebih zastavil Strnadovu přihrávku a překlopil hru zase pod domácí kotel, kde sídlí Cikánek. Tam ale byl jeden z Kladenských a vybídl Plekance, který obkroužil branku, přihrávka před Lundströma ale nebyla přesná.
     
    26:52
    Pekr to zkusil z mezikruží bekhendem, domácí brankář přikryl a je tu další komerční přestávka.
     
    27:10
    Nahozený kotouč do útočného pásma dojel Redlich, v rohu bojoval o udržení kotouče, což se povedlo přehrávkou na Kauta.
     
    27:40
    Pekr bránil Kauta, kterého pak poslal před domácí střídačkou na zem. I přes zisk kotouče Jihlavou však z toho vzešlo pouze zakázané uvolnění.
     
    28:19
    Werbik si v předbrankovém prostoru narazil o Skořepu a šel po levém křídle, za brankou ho zastavil až Veber. Volráb ho ale zastoupil, puk převzal a vystřelil, Lundström kryje.
     
    29:34
    Přihrávka vzduchem na Říhu podél modré čáry byla zachycena holí Skořepy, puk zalétl na domácí střídačku a je přerušeno.
     
    29:50
    Hlinka rozdal ve středním pásmu na Hrníčka, který si vyjel na vrcholek pravého kruhu a na bližší tyč střílel, Cikánek bez potíží vyrazil.
     
    30:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla se dostává opět do jednobrankového vedení! Tenhle gól jde však jasně za Tomášem Čachotským. Ten přebruslil obránce, zbylé tři obránce vymíchal před Cikánkovou brankou a předložil LUKÁŠI KLÍMOVI, který naprosto jednoduše doklepl do prázdné branky! Pro Klímu se jedná o první zásah v Dukle. Asistence: Tomáš Čachotský.
    30:26 Lukáš KLÍMA - 1:2
     
    31:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Slepené dva góly a Kladno to bude mít nyní hodně těžké. Na útočné modré nejprve zůstal „viset“ Skořepa, který si najel s pukem do pásma, počkal na dojíždějícího LUKÁŠE ANDĚLA, kterému nedělalo problém z levého kruhu zamést kotouč přímo do levého vinglu! Asistence: Josef Skořepa.
    31:03 Lukáš ANDĚL - 1:3
     
    32:17
    Po komerční přestávce pokračujeme ve hře, Kladno musí hrát jednoznačně do útoku. A také drží kotouč častěji na holi, ale Dukla brání pozorně. O obraně se přesvědčil Machač, kterému nebylo na levém křídle dovoleno střílet.
     
    33:03
    V předbrankovém prostoru Čachotský sekl přes hůl Vampolu, čehož si všiml i rozhodčí a hostujícího špílmachra posílá na dvě minuty na trestnou lavici, klasifikace sekání.
     
    33:36
    Plekanec přihrál přes osu hřiště na Vampolu, který to ale neměl srovnané na zakončení. Kladno přesto pokračuje v tlaku.
     
    34:09
    Plekanec podruhé a znovu na Vampolu, který už mohl zakončovat, stále to ale nebylo ono od Plekance. Dukla následně vyhodila a jela střídat.
     
    34:45
    Zikmund zavezl do pásma, nahrál za sebe na Kauta, který ale o puk přišel a Jihlava bez potíží vyhodila. Vypadá to, že se nakonec ubrání přesilovce.
     
    35:33
    Říha od modré orazítkoval zadní mantinel a Kubíkovi se na levé straně otevřel prostor k dorážce, Lundström ale dobruslil včas k levé tyči, dokonce s takovou vervou, až branku trochu vyhodil z postavení. Hra je přerušena.
     
    35:51
    Skořepu dobře napadal Kehar a v jeho pásmu ho připravil o touš, těžil z toho Redlich, který nahrál Hajnému, z ostrého úhlu ale Duklu opět podržel Lundström.
     
    36:29
    Na střídačku Kladna odjíždí bez helmy a s krvavým zraněním Vildumetz, zatímco Plekanec se dostal do pěkné pozice na střelu. Z pravého kruhu také přes obránce vypálil, Lundström opět chytá.
     
    37:04
    Kladno začíná přebírat kontrolu nad hrou v závěrečných minutách třetiny. Vampola obral za brankou Klímu o puk a nahrál před branku na Plekance, který mířil do horní části branky, kde ale nebyl žádný prostor. Lundström zasahuje a přerušuje.
     
    37:32
    Zeman se uvolňoval na přihrávku, která mu ale nepřišla a opět se musí Jihlava bránit. Kladno je nyní jasně lepší a drží puk mnohem častěji.
     
    38:03
    Jihlavu ze spárů kladenského útoku vysvobodil Pekr, který vyvezl puk až do útočného pásma, kde střílel na Cikánka, pro kterého se v rámci sobotní šichty na stadionu jednalo o jednodušší zákrok.
     
    38:31
    Skořepa se protlačil přes dva obránce a křižně pálil k protější tyči, avšak střele chyběla větší přesnost. Dukla zůstává v útočném pásmu, Jiránek se dostal před branku, ale celou akci špatně vyřešil přihrávkou.
     
    39:34
    Lundström nyní podržel Duklu v tutové šanci! Kubík s Machačem ujížděli v přečíslení 2 na 1, Zikmund mohl zakončit po přihrávce Kubíka do prázdné branky, ale Lundström tygřím skokem fantasticky zasáhl! Následně měli Rytíři totální tlak, trefili snad i břevno, ale puk se do branky nedostal!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I po druhé třetině je na tom lépe jihlavská skvadra. Ta držela vedení 1:0 do 25. minuty, kdy se po dorážce zblízka prosadil domácí Tomáš Vildumetz. Časy 30:26 a 31:03 by ale fanoušci Poldi nejraději vymazali z paměti, vždyť právě v těchto momentech se Jihlava utrhla do dvougólového trháku. Nejprve těžil z fantastické práce Čachotského Lukáš Klíma, v tom druhém momentu se prosadil z rychlého protiútoku Lukáš Anděl. Rozhodně však není hotovo, třetí třetina slibuje ještě zajímavou podívanou. Do Kladna se vrátíme opět zhruba za 15 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Jihlava se po úvodním buly dostala do útočného pásma. Holý z modré střílel, Zajíc vyjel proti střele a zblokoval ji. Jenže Kladno vyhodilo následně na icing.
     
    40:37
    Zajíc přihrával podél prken na volného Machače, jenže před ním se zjevil Štebih a hru ihned vrátil do útočného pásma.
     
    40:58
    Nápor Jihlavy v úvodu ještě nabývá na síle. Vyloučen je za faul na Klímu Zajíc a Kladno se musí bránit třetí přesilovce.
     
    41:45
    Dukla právě vstřelila branku!
    Kde by Dukla bez hráčů z Kadaně byla. Hned zkraje třetiny využívá druhou přesilovku v utkání a vede již o tři branky. Štebih zpoza brány nahrál na pravý kruh Čachotskému, který se neunáhlil, postrčil přímo na osu hřiště JANU HOLÉMU. Jeho střela z první prolétla přímo přes clonu a Rytíři to budou mít nyní extrémně těžké. Asistence: Tomáš Čachotský, Miha Štebih.
    41:45 Jan HOLÝ - 1:4
     
    42:42
    Střelec čtvrtého gólu Holý si jde prožít minimálně dvě minuty na trestnou lavici. V souboji s Říhou si počínal nedovoleně a za držení je vyloučen.
     
    43:13
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hokejové Poldi ještě žije, narozdíl od oceláren. Plekanec se z úhlu v oblasti pravého kruhu rozhodoval pro nahrávku, nakonec tak i učinil, PETR VAMPOLA ji však tečoval a puk se od levé tyče odrazil do branky! Asistence: Tomáš Plekanec, Jakub Strnad.
    43:13 Petr VAMPOLA - 2:4
     
    44:30
    Vála odehrál puk a Jihlava mohla jít do náznaku brejkové situace, ale nevyšlo to a Kladno opět tlačí v útoku.
     
    45:09
    Hlinka provedl puk středem, nahrál na levé křídlo Štebihovi, který z první trefil pouze Cikánkovu hruď, ten přerušuje.
     
    45:22
    Redlich šel proti Holému, který se s ním vracel a jeho střelu i bruslí zblokoval. Ještě to Jihlava nemá vůbec jisté, Kladnu narostla křídla.
     
    47:00
    Werbik vybídl přihrávkou Jiránka, který se dostával před Svedlunda, avšak Jiránkovi při zpracování uskočil puk. Dukla tak alespoň chvíli našetřila čas do závěru zápasu.
     
    47:54
    Pekr vytěžil z nahození na branku zajímavou příležitost, kdy nadvakrát dorážel puk do branky, Cikánek jej však měl v moci a Kehar se pustil do drobného konfliktu s Pekrem. Bývalí spoluhráči to však vzali nakonec s úsměvem.
     
    48:43
    Anděl nedosáhl na puk ve vlastním pásmu a musel počkat na svoji šanci o něco později, kdy vyjel do útoku s Čachotským, Kehar ale obral jihlavskou #20 o puk a otočil hru.
     
    50:07
    Werbik tělem výborně drží kotouč proti dvěma kladenským hráčům v útočném pásmu. Přihrál Štindlovi na modrou, jeho střelu zachytil Cikánek do lapačky.
     
    50:57
    Machač nyní udělal zbytečný útočný faul. Když už se dostal před Štebiha a dostával se do brejku, zasáhl jihlavského obránce holí do obličeje a dostává dvě minuty.
     
    51:21
    Skořepa za brankou bojoval s Veberem, domácí hráč z toho vyšel lépe a poslal dopředu Vampolu, který si došel pro faul!
     
    51:40
    Pro Jihlavu se situace notně komplikuje. Kladno má jedinečnou šanci na návrat do zápasu. Při akci Vampoly ho Pekr nejprve zahákoval, Harkabus krosčekoval a Kladno hraje momentálně 4 na 3. Po vypršení trestu Machače pak bude hrát Poldi 5 na 3!
     
    52:32
    Dukla je na tom v poslední třetině s disciplínou na bodu nula. Možná i v záporu. Štindl podrazil Vampolu a pro Duklu se jedná o odložený trest. Kladno bude mít nyní dlouhou početní výhodu!
     
    52:58
    Čachotský výborně vyvezl kotouč do útočného pásma a Jihlava hraje v oslabení 3 na 5.
     
    53:28
    Půža zlomil při bránění hokejku a bylo z toho chvílemi 2 na 5, Lundström ale při zákroku posunul branku a Duklu tím prakticky zachránil. Hostující gólman trestu unikl, Kladno si bere oddechový čas!
     
    53:32
    Vyhrané buly od Plekance šlo na Vampolu, který si připravil střelu a pálil, přímo do středu branky a Lundström zasahuje.
     
    53:38
    Štebih vyhazuje a Dukla je z nejhoršího venku. Nyní ji čeká oslabení 4 na 5 v plné délce dvou minut.
     
    54:14
    Werbik potrápil Svedlunda a přiťukl v útočném pásmu na najíždějícího Jiránka, který z první trefuje vedle! Výborná práce Werbika v útočném pásmu.
     
    55:25
    Jihlava je v momentální těžké vylučovací krizi! Čachotský v obranném pásmu podrazil jednoho z Kladenských a Poldi má znovu 15 sekund 5 na 3, pak následně 1:45 5 na 4!
     
    55:35
    Jihlava se ubránila v dvojnásobném oslabení, teď už je to klasické. Tlak od Kladna je to však spíše platonický. Vampola opět střílel, ale pouze do Lundströma.
     
    56:44
    Skořepa si zpracoval vyhozený puk v útočném pásmu a Dukla hraje oslabení zatím opravdu skvěle. Možná lépe než hru v pěti.
     
    57:18
    Svedlund udržel pásmo pro Kladno, přihrávka na Machače sice prošla, ale nikoli Machač. Rytíři si vytvořili závar v předbrankovém prostoru, ale Lundström opět Duklu podržel. Dnes asi jasný muž zápasu na straně Jihlavy.
     
    57:38
    Keharova bomba od modré trefila prvního stojícího hráče. Kladno hraje bez gólmana!
     
    58:01
    Stále Dukla nevyhodila, Kladno kombinuje okolo branky Lundströma.
     
    58:27
    Čachotský vyhodil obloukem, navíc tak šikovně, že se nejedná o icing.
     
    58:52
    Říha udržel na zádech soupeře a nahrál na Strnada. Ten našel před brankou Zikmunda, na něj byl ale puk moc vysoko.
     
    59:08
    Keharovi utekl kotouč z modré a Kladno to začíná mít až neřešitelné.
     
    59:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Máme hotovo, Dukla i přes sérii vyloučení ve třetí třetině bere tři body! Říha si dobře nezpracoval puk, čehož využil MATĚJ PEKR a dovezl puk do prázdné kasy. Aneb bývalý Kladeňák obral bývalého Jihlaváka. Bez asistence.
    59:36 Matěj PEKR - 2:5
     
    Konec zápasu.
     
    Na Kladně je rozhodnuto, Jihlava bere ze šlágru kola tři body a upevňuje si první pozici. Cesta ke třem bodům ale byla pro Jihlavu ve třetí třetině strastiplná. Sice dala brzký gól ve 42. minutě, když se v přesilovce prosadil Jan Holý, za necelou minutu a půl však odpověděl za domácí Petr Vampola. Ten samý hráč pak byl velmi vidět a na svou osobu si vynutil hned tři fauly za sebou. Duklu to evidentně položilo a z posledních deseti minut hrála hned osm v oslabení 3 na 5 nebo 4 na 5. Kladno si ale v přesilových hrách nevytvořilo větší šanci, v powerplay naopak rozhodl Matěj Pekr a Jihlava bere z ledu Kladna cennou výhru 5:2. Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám příjemný zbytek sobotního dne a u hokeje zase příště napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 150 diváků. (18:44:07)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 25. Vildumetz (Kehar, Hajný), 44. Vampola (Plekanec, J. Strnad) – 3. Štebih (Klíma, J. Holý), 31. Klíma (Čachotský), 32. Anděl (Skořepa), 42. J. Holý (Čachotský, Štebih), 60. Pekr


    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – J. Říha, Zajíc, Veber, Svedlund, Volráb, Kehar – Machač (A), Plekanec, Kubík – J. Strnad (C), Vampola (A), Zikmund – Redlich, T. Kaut, Kružík – Jelínek, Vildumetz, Hajný.
    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, J. Holý, Štebih, Půža, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Jiránek (A), Werbik, T. Havránek – Harkabus, M. Hlinka, Hrníčko.

    Rozhodčí: Veselý, Zubzanda – Kokrment, Coubal

    Diváci: 3 150
    thejrc.org