Augsburg – Schalke 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Freiburg 2:0 (kon.) | Hannover – Bayern 0:4 (kon.)
Hoffenheim – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Stuttgart – Hertha 2:1 (kon.) | Dortmund – W. Brémy 2:1 (kon.)
konec
Hannover 96
0:4 (0:2)
Bayern Mnichov
Sobota 15.12.2018, 15:30 • HDI-Arena. Hannover • Německá Bundesliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 0:14. Střely mimo: 3:11. Rohy: 0:14. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 9:5. (17:26:27)
     
    Hlavní rozhodčí ve druhém poločase nenastavil téměř ani sekundu navíc a zápas končí. Bayern Mnichov si z Hannoveru odváží zasloužené tři body za vítězství 4:0.

    Bayern nastoupil na Hannover ve velkém stylu. Již ve druhé minutě otevřel skóre Joshua Kimmich, který povedenou ránou našel volný prostor u levé tyče. I nadále dominoval obhájce titulu, ale druhý zásah přišel až po půlhodině hry, kdy se nádherně trefil po odraženém balonu z vápna David Alaba. Hannover si v prvním poločase nepřipsal ani jednu střelu mezi tři tyče. Po změně stran se prosadil Serge Gnabry, když dostal v pokutovém území až příliš mnoho prostoru. Čtvrtý zásah přidal po hodině hry po Kimmichově centru Robert Lewandowski. Kovačovi svěřenci měli ještě další šance, ale Michael Esser už Hannover dokázal podržet.
     
    90+1
    Konec zápasu.
    90+1. Robert Lewandowski minut opuštěnou branku
     
    90+1
    Pátá branka byla na spadnutí! Po rychlém protiútoku zakončoval po zpětné přihrávce Goretzka. Jeho rána byla zblokována jen přesně do kroku Roberta Lewandowského, ale polský útočník trestuhodně minul v jasné šanci.
     
    90
    Bayern už není v závěru zápasu tak aktivní směrem dopředu. Rafinha mohl jít k vápnu po levé straně, ale raději obrátil hru a přihrával zpět ke stoperům.
     
    89
    Süle uplatnil své kilogramy v pokutovém území, odstavil Wimmera, ale k hlavičce se už nedostal. Skvěle si vyskočil pro balon Michael Esser, který nedovolil soupeřům hlavičkovat.
     
    88
    Thiago Alcantara ještě rozehrával rohový kop z levé strany. Prudký pas měl najít Goretzku na hranici vápna, ale jako první se zmocnil balonu Wimmer. Domácí stoper ale jen odkopl na polovinu soupeře.
     
    87
    Robert Lewandowski využil podklouznutí Wimmera, získal míč v nebezpečném prostoru, ještě si obhodil Antona, ale jeho rána z hranice vápna skončila jen těsně nad domácím břevnem.
     
    86
    Od Hummelse putoval míč na Gnabryho. Následně se vrátil do obrany také Haraguči, ale ten dokázal jen lehce přibrzdit útočné snažení Bayernu. Mnichovský tým je i nadále u balonu na útočné polovině.
     
    85
    Serge Gnabry byl sice na levé straně zcela volný, ale také v ofsajdu. Po rozehrávce z místa přestupku ale domácí u balonu příliš dlouho nevydrželi. Naopak Bayern jde za pátou brankou.
     
    84
    I obránci Bayernu hrají před vlastním vápnem konstruktivně. Hummels si několikrát vyměnil míč se Sülem a až poté přihrával do středu na Goretzku.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením do konce zápasu. O třech bodech je dávno rozhodnuto, ale Hannover rozhodně bude usilovat alespoň o jeden zásah.
     
    82
    Robert Lewandowski byl faulován na pětadvaceti metrech po přihrávce Sanchese. Thiago Alcantara rozehrával velmi rychle, ale jeho překvapivě řešení Essera nemohla překonat.
     
    81
    Kombinace Kimmicha s Gnabrym nyní lehce zaskřípala. Napadající Schwegler měl míč nadosah, ale odrazil ho jen za postranní lajnu. Hosté zůstávají u balonu.
     
    80
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Sandro Wagner.
     
    79
    Niklas Süle přihrával středem na Alcantaru. Španělský záložník se nestačil ani otočit s míčem a už byl pod tlakem. Pomohl si ale přihrávkou na Gnabryho.
     
    78
    Domácím se vůbec nevydařila rozehrávka. Od Wimmera se odrazil míč jen za brankovou lajnu. Bayern měl k dispozici hned dva rohové kopy, ale ani jeden Kimmichův centr nenašel ve vápně spoluhráče.
     
    77
    Po dalším rohového kopu hlavičkoval Niklas Süle. Süle se natlačil před Haragučiho, ale svůj pokus ze středu vápna umístil jen vedle levé tyče a Esser nemusel zasahovat.

    Vít Schück

    Branky: 2. Kimmich, 31. Alaba, 54. Gnabry, 63. Lewandowski (Kimmich)

    Karty:   15. Felipe (HAN)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 0:14. Střely mimo: 3:11. Rohy: 0:14. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 9:5.
    Hannover 96: Esser – Felipe (46. Maina), Anton (C), Wimmer, Ostrzolek – Haraguči, Walace, Schwegler – Füllkrug (73. Elez), Asano (64. Muslija), Weydandt.
    Náhradníci: Tschauner – Elez, Maina, Bakalorz, Wood, Albornoz, Muslija.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba (74. Rafinha) – Gnabry, Th. Alcântara, Goretzka, Coman (73. Sanches) – T. Müller (80. Wagner) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Wagner, Javi Martínez, Rafinha, J. Boateng, Sanches, Wu-Jeong.

    Rozhodčí: Storks – Siewer, Assmuth
    ocianews.com