Augsburg – Schalke 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Freiburg 2:0 (kon.) | Hannover – Bayern 0:4 (kon.)
Hoffenheim – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Stuttgart – Hertha 2:1 (kon.) | Dortmund – W. Brémy 2:1 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
0:0 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 15.12.2018, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (17:29:37)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 18:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 9:10.
     
    Velké zklamání na jedné straně, obrovská úleva na té druhé. Hoffenheim dnes dominoval a na vítězství nedosáhl jen díky skvěle chytajícímu Yannu Sommerovi. Švýcarský brankář totiž chytil několik šancí soupeře, blýskl se například proti ráně Pavla Kadeřábka z úvodu prvního poločasu či Bičakčićově hlavičce v nastaveném čase. Jednou při hostech stálo i štěstí, když Joelinton trefil tyč.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Gólem neskončila ani Bičakčićova hlavička, Sommer znovu připraven.
     
    90+3
    Výtečný Yann Sommer! Demirbayův centr nalezl před brankou neobsazeného Bičakčiće, jehož hlavičku švýcarský hrdina pohotově zneškodnil.
     
    90+2
    Neuhaus fauloval Demirbaye, a domácí tak mají před sebou zřejmě poslední šanci tohoto utkání. Povede se jim z této standardní situace udeřit?
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Sommer neudržel míč po Nuhuově centru, jenže domácí fotbalisté jeho nepřítomnosti v brance nevyužili, Szalai z otočky pouze přestřelil.
    89. Hrdinou Hoffenheimu se mohl stát střídající Belfodil, jenže ani on Sommera nepřekonal.
     
    89
    Ne, Hoffenheimu to tam dnes prostě nespadne. Leonardo Bittencourt po krásné přihrávce připravil tutovku pro Ishaka Belfodila, který rozvlnil pouze boční síť Sommerovy branky.
     
    88
    Utkání sleduje 30 150 diváků.
     
    87
    Domácí dnes v koncovce nemají štěstí. Belfodil na balon nedotáhl, proto zakončoval Schulz, jenže tomu míč v moment střely smolně sjel po kopačce.
     
    86
    Je to tak, Raffael usedá na lavičku, a Mönchengladbach tak bude dohrávat zápas v deseti. Nyní přežil další akci Hoffenheimu, Szalai se ocitl v ofsajdu.
     
    85
    Raffael si při jednom ze souboj zřejmě poranil rameno a vypadá to, že pro brazilského veterána, který do hry přišel teprve před pěti minutami, utkání končí.
     
    84
    Ishak Belfodil se díky šikovnému naznačení zbavil obránce, poté si připravil míč na levačku a vypálil, jenže znovu mířil pouze do míst, kde číhal Sommer.
     
    83
    A z něj už nic nevzešlo. Za Demirbayovou nabídkou se totiž dral Nuhu a počínal si nedovoleně, když ve vzduchu fauloval Elvediho.
     
    82
    Kadeřábek se krásně odpoutal od svého strážce a nacentroval k Szalaiovi, jehož hlavička mířila mezi tři tyče, od blokujícího Beyera se ale míč odrazil na roh.
     
    81
    Do vápna Borussie létá jeden balon za druhým, obrana hostí zatím stále odolává. Trochu to vypadá, že svěřenci Dietera Heckinga už jen brání nerozhodný stav.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   42. Neuhaus (MNC), 45. Cuisance (MNC)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 18:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 9:10.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Bičakčić, Nuhu, S. Posch – Kadeřábek, Demirbay, Bittencourt, N. Schulz – Nelson (71. Belfodil), Joelinton, Kramarić (63. Szalai).
    Náhradníci: Stolz – Brenet, Grillitsch, Zuber, Belfodil, Hübner, Szalai.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lang (74. Johnson), Beyer, Elvedi, Wendt – Cuisance, Strobl, Neuhaus – T. Hazard, Stindl (C) (64. Bénes), Pléa (80. Raffael).
    Náhradníci: Sippel – Herrmann, Raffael, Traoré, Johnson, Bénes, Mayer.

    Rozhodčí: Benjamin Cortus – Florian Badstübner, Thomas Stein

    Diváci: 30 150
    thejrc.org