Havlíčkův Brod – Orlová 8:0 (kon.) | Mor. Budějovice – Opava 4:2 (kon.) | Písek – SHK Hodonín 2:7 (kon.)
Žďár n/S – Nový Jičín 4:3 (po pr.) | Tábor – Val. Meziříčí 2:5 (kon.) | David Servis – Kopřivnice 3:1 (kon.)
Pelhřimov – Šumperk 1:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
8:0 (3:0, 2:0, 3:0)
MSK Orlová
Sobota 15.12.2018, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bruslaři ve třetí třetině přidali další tři góly. Dvakrát se prosadil Filip Beneš a hattrick pak dovršil David Kozlík. Čeněk Novák musel vytasit pár důležitých zákroků, aby vychytal třetí čisté konto v sezoně. Havlíčkův Brod si tak po zásluze připíše do tabulky všechny tři body. (19:07:08)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Čeněk Novák v posledních sekundách musel daleko z brány, aby odehrál puk před Reném Kysučanem, který by jinak mířil sám na brankáře.
     
    58:33
    Hosté v samotném závěru vystrkují růžky. Vojtěch Kovařík zakončoval bekhendem z bezprostřední blízkosti, kotouč ale těsně minul levou tyč domácí svatyně.
     
    57:57
    Ján Blaško vjel do pásma Havlíčkova Brodu po pravém křídle a vyslal tvrdou ránu zápěstím, která ale mířila mimo.
     
    56:43
    Ruslan Amriov si vyjel na útočný výlet a střelou příklepem z levého kruhu málem pokořil Čeňka Nováka. Jemu se puk převalil přes lapačku, ale vypadl vedle domácí brány.
     
    55:40
    Miroslav Třetina přihrál přes brankoviště Petru Kuchtovi, ten byl ale v těžké pozici, a bekhendem puk nad betony přesouvajícího se brankáře nezvedl.
     
    54:30
    David Kozlík se před hostující bránou nenechal obrat a posunul puk na modrou čáru. Střela Tomáše Semráda skončila ve výstroji Reného Svobody.
     
    53:12
    Bruslaři mají jasně navrch a užívají si zbytek zápasu. Patrik Kadeřávek vybruslil dopředu, po něm ještě střílel z okraje kruhu Filip Beneš, René Svobody si ale připsal dva úspěšné zákroky.
     
    Dnešní utkání sleduje 438 diváků.
     
    51:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají osmibrankového vedení! Tomáš Ludvík zavezl puk za bránu a zpětnou přihrávkou uvolnil před přední tyčí DAVIDA KOZLÍKA, který tak dovršil hattrick! Asistence: Tomáš Ludvík, Jiří Kopic.
     
    49:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hostující brankář jen bezmocně rozhodil rukama a vyčítavě se podíval na své spoluhráče. Nahození TOMÁŠE SEMRÁDA tečoval mimo brankářův dosah jeden z hostujících obránců! Asistence: Jan Milfait, Luboš Voříšek.
     
    48:19
    Miroslav Třetina měl další možnost, po něm střílel také Kryštof Kulhánek, domácí ale přesilovou hru nevyužili. Na druhé straně musel zasahovat také Čeněk Novák.
     
    47:21
    Luboš Voříšek se protáhl kolem pravého hrazení až do útočné třetiny, kde přihrával před brankoviště Miroslavu Třetinovi, kterého ale vychytal René Svoboda betony.
     
    45:56
    Filip Beneš inkasoval u mantinelu nepříjemný úder do obličeje. Loket Ruslana Amirova (ORL) vylétl příliš vysoko, za což si odpyká dvouminutový trest.
     
    44:42
    Matěj Blinka zastavil hostující rozehrávku a byl úplně osamocený na okraji levého kruhu, než ale neposedný kotouč zpracoval, postaral se o něj jeden z hostujících obránců.
     
    42:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté svoji výraznou šanci neproměnili, a tak je stihl tvrdý trest. Bruslaři se zkraje třetí periody prosazují pošesté, puk za záda Reného Svobody usměrnil FILIP BENEŠ! Asistence: Tomáš Semrád, Petr Kuchta.
     
    41:30
    Domácí si teď koledují o gól! Jiří Brodek zůstal sám před brankovištěm a chybělo málo, aby zasunul kotouč za betony domácího brankáře!
     
    40:51
    Petr Tomis vzal situaci do svých rukou, středem hřiště projel do pásma Havlíčkova Brodu a donutil Čeňka Nováka zasáhnout betony.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda patřila jednoznačně Havlíčkova Brodu, který si chvílemi s hostující obranou vyloženě pohrával. Výsledkem byly další dvě vstřelené branky. Trestné střílení proměnil David Kozlík, za 15 sekund se prosadil také Miroslav Třetina. Hosté se dostávali do útoku jen ojediněle a recept na Čeňka Nováka zatím nenašli. Třetí třetina začne přibližně v 18:35.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Jan Milfait se dostal za hostující obranu a zblízka trefil levý beton Reného Svobody. Puk se následně odrazil zpátky k Milfaitovi, který pohotově dorazil puk bekhendem, jenže hostující gólman stačil zasáhnout rukavicí!
     
    38:52
    Tomáš Chlubna zavezl puk do útočného a předal ho Janu Milfaitovi. Ten přihrál na modrou čáru Patriku Kadeřávkovi, který jen těsně minul levou tyč Reného Svobody.
     
    37:23
    Čeněk Novák si připsal dva zákroky. Nejprve zastavil střelu Reného Kysučana, následně lapil do rukavice i ránu Marka Smrčka.
     
    35:47
    Jiří Brodek se vrací na led. Orlová se kombinacím Havlíčkovo Brodu, který si teď hru vyloženě užívá, ubránil a skóre se nezměnilo.
     
    33:43
    Na druhé straně mířil do šance Jan Milfait. Efektní otočkou, po které by zámořští komentátoři křičeli do mikrofonů "amazing spin-o-rama", se dostal za obránce, následně byl ale podražen hostujícím brankářem. Menší trest odpyká Jiří Brodek (ORL).
     
    33:32
    Norajr Hovspejan obdržel přihrávku na modrou čáru a mířil sám na brankáře! K němu se ovšem skvěle vrátil Tomáš Semrád, který mu nedovolil ani zakončit.
     
    29:08
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté dostávají tvrdý direkt v podobě pátého gólu! Filip Beneš předal kotouč MIROSLAVU TŘETINOVI, který si navedl puk na osu hřiště a přesnou ranou nad lapačku přidává další gól v krátkém sledu! Asistence: Filip Beneš, Petr Kuchta.
     
    28:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    K trestnému střílení se postavil sám faulovaný hráč a provedl to famózně! DAVID KOZLÍK naznačením rameny dostal brankáře zcela mimo svoji pozici a forhendem dostal puk do odkryté klece!
     
    28:53
    David Kozlík přečetl hostující rozehrávku a mířil sám na brankáře! V poslední chvíli ho ovšem podrazil Petr Tomis, za což bylo nařízeno trestné střílení!
     
    27:55
    Jan Milfait mířil dopředu v souboji jeden na jednoho. Snažil se schovat střelu za obránce, tu ale Petr Tomis zblokoval do ochranné sítě.
     
    26:49
    Orlová se dostala do ojedinělé šance, přílišné nebezpečí z toho ale nebylo. Vojtěch Kovařík nahodil puk na Čeňka Nováka z pravého křídla, domácí brankář nadvakrát přerušil hru.
     
    25:37
    Patrik Kadeřávek se protáhl mezi dvěma beky, skončil ale v rohu útočného pásma. Následně přihrál na modrou čáru Jiřímu Kopicovi, jehož ránu vytěsnil René Svoboda pravým betonem.
     
    24:10
    René Svoboda teď zachránil Orlovou od další inkasované branky. Odražený kotouč se dostal před bránu na hůl Petra Kuchty, ten jej ale nasměřoval pouze do chráničů v brankovišti roztaženého brankáře.
     
    23:11
    Filip Beneš ve středním pásmu ustál osobní souboj a uvolnil Miroslava Třetinu. Ten se snažil přihrát k protější tyči Tomáši Semrádovi, přihrávka ale mířila příliš před něj.
     
    22:17
    Matěj Blinka už byl v ostrém úhlu, přesto se musel mít René Svoboda na pozoru. Domácí útočník práskl do puku a hostující gólman byl nucen zasáhnout vyrážečkou.
     
    21:51
    Luboš Voříšek dostal přihrávku před brankoviště. Odtud ale z blízkosti trefil Reného Svobodu jenom do připravených betonů.
     
    21:16
    Teď ale musí Renému Svobodovi pískat v uších. David Vala dostal nabito na pravý kruh, odkud tvrdou ránou trefil hostujícího brankáře do masky.
     
    20:53
    První zákrok druhé třetiny si připisuje René Svoboda. Na rozehřátí chytil do lapačky nahození Filipa Beneše od levého mantinelu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První polovina úvodní dvacetiminutovky příliš hokejové krásy nenabídla, pak ale do hostující sítě napadaly tři rychlé góly. Skóre otevřel David Kozlík. Následně se prosadili také obránci Jiří Kopic s Davidem Valou. Druhá třetina začne přibližně v 17:48.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:19
    Vylučuje se podruhé, na trestnou lavici míří hráči obou týmů. Hostující Jan Blaško (ORL) je potrestán za podrážení, domácí Kryštof Kulhánek (HBR) se provinil faulem kolenem.
     
    19:02
    Jan Milfait vyvezl puk z vlastní třetiny a v útočném pásmu rozehrál doleva na Tomáše Chlubnu. Ten puk vracel před brankoviště zpátky Milfaitovi, ten ale těžkou přihrávku netrefil ideálně a René Svoboda zakročil levým betonem!
     
    18:15
    Orlová se vrátila do pásma Havlíčkova Brodu a od modré čáry vystřelil Petr Šendera. S jeho pokusem ale Čeněk Novák neměl nejmenší problém a zastavil puk lapačkou.
     
    17:30
    Čeněk Novák musel v oslabení vytáhnout dva přesné zákroky, jinak se domácí brání v poklidu. Dvakrát vyhodili kotouč přes všechny čáry.
     
    16:30
    Poprvé v dnešním utkání se vylučuje. Dvě minuty za vysokou hůl obdržel kapitán Havlíčkova Brodu Miroslav Třetina (HBR).
     
    15:20
    Jakub Ovčaři začal zápas dobrými zákroky, teď ale dostal tři góly v rychlém sledu a okamžitě vystartoval na střídačku. V brankovišti tak přenechá místo Renému Svobodovi.
     
    15:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři střílejí třetí gól během třech minut! Jan Mifait přihrál na levou stranu modré čáry, kde DAVID VALA udělal dva kroky kupředu a přesnou ranou zápěstím ke vzdálenější tyči rozvlnil síť! Asistence: Jan Milfait, Luboš Voříšek.
     
    14:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají dvoubrankového vedení! Miroslav Třetina přihrál na modrou čáru JIŘÍMU KOPICOVI, jehož rána příklepem se přes lapačku hostujícího gólmana převalila až do sítě! Asistence: Miroslav Třetina, Petr Kuchta.
     
    12:42
    Petr Kuchta využil hybridního icingu a přihrál Miroslavu Třetinovi. Ten ještě vylepšil pozici pro Filipe Beneše, jenže jeho střela se otřela o tyč a odrazila se ven!
     
    12:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Orlová se dostala ke dvěma nebezpečným dorážkám, domácí týl ovšem podržel skvělými zákroky Čeněk Novák. Na řadu tak přišlo otřepané hokejové pravidlo. Na levé straně se dostal ke kotouči DAVID KOZLÍK, který otevírá skóre zápasu! Asistence: Matěj Blinka, Patrik Kadeřávek.
     
    11:24
    Jan Šmíd si šikovně navedl kotouč na osu hřiště a vyslal prudkou a dobře mířenou ránu zápěstím. Proti ní se ale zaskvěla hbitá lapačka Čeňka Nováka.
     
    10:19
    Petr Kuchta mířil za hostující bránu a uvolnil se zasekávačkou. Pohotově přihrál před přední tyč Miroslavu Třetinovi, ten si ale vylámal zuby na zákroku Jakuba Ovčařiho.
     
    09:18
    David Kozlík vybojoval puk ve středním pásmu a mezi dvěma obránci se prosmýkl až do šance. Zblízka ale kotouč skrz Ovčařiho betony neprocedil.
     
    06:39
    Matěj Blinka se ocitl sám před brankářem! Na blafák mu chyběla rychlost, rozhodl se tak pro střelu. Jakub Ovčaři ovšem parádním zákrokem lapačkou drží čisté konto!
     
    06:06
    David Vala musel dávat pozor na dotírajícího útočníka soupeře. Zvládl to skvěle a moc nechybělo, aby naopak vyslal do úniku Jana Milfaita. Těžká přihrávka ale byla nepřesná a píská se jen zakázané uvolnění.
     
    04:39
    Domácím utekl puk za vlastní bránou, čehož mohl využít Arslan Achmetianov. Sám byl ale zřejmě nečekanou šancí natolik zaskočený, že bekhendem netrefil puk ideálně. Čeněk Novák tak bez problémů zakročil.
     
    03:10
    Jan Milfait uviděl na levé straně osamoceného Tomáše Chlubnu, hostující obránce ovšem v poslední chvíli vložil hůl do přihrávky a zneškodnil tak šanci Havlíčkova Brodu.
     
    02:19
    Jakub Ovčaři vyrazil nahození Filipa Beneše do rohu kluziště. Domácí útočník dojel k odraženému kotouči a tlačil se před brankoviště, puk za záda hostujícího brankáře ale nedostal.
     
    01:23
    Bruslaři si nerozuměli při založení útočné akce a Chlubnovu přihrávku zastavil Norajr Hovspejan. Ten také okamžitě vystřelil, jeho rána ale mířila přesně do prostředka brány.
     
    00:16
    Hosté se ihned po buly vrhli agresivně dopředu, David Ballner se tlačil před brankoviště, do zakončení ho ale domácí obrana nepustila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Semrád, V. Šmíd, Vala, Kopic, Kadeřávek – Kuchta, Třetina (C), Beneš – Milfait (A), Voříšek (A), Chlubna – Kozlík, Ludvík, Blinka

    HC Orlová: Ovčaři (Svoboda) – Janiczek, Tomis (C), Kropka, Amirov, Spálovský, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Blaško, J. Šmíd, Kovařík, Klíma, Tvrdík, Brodek, Dang, Achmetianov, Hovspejan (A), Kysučan

    Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Petr Křivohlavý, Martin Klouda.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 26. kola druhé ligy, ve kterém se utkají BK Havlíčkův Brod a HC Orlová. Utkání začíná v 17:00.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 13. Kozlík (Blinka, Kadeřávek), 15. Kopic (Třetina, Kuchta), 16. Vala (Milfait, Voříšek), 29. Kozlík (TS), 30. Třetina (Beneš, Kuchta), 43. Beneš (Semrád, Kuchta), 50. Semrád (Milfait, Voříšek), 52. Kozlík (Ludvík, Kopic)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Semrád, V. Šmíd, Vala, Kopic, Kadeřávek – Kuchta, Třetina (C), Beneš – Milfait (A), Voříšek (A), Chlubna – Kozlík, Ludvík, Blinka
    MSK Orlová: Ovčaři (16. Svoboda) – Janiczek, Tomis (C), Kropka, Amirov, Spálovský, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Blaško, J. Šmíd, Kovařík, Klíma, Tvrdík, Brodek, Dang, Achmetianov, Hovspejan (A), Kysučan

    Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Petr Křivohlavý, Martin Klouda

    Diváci: 438
    thejrc.org