Maďarsko U18 – Polsko U18 6:0 (kon.) | Česko U16 – SR 18 0:1 (kon.)
konec
Česko U16
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
JOJ ŠPORT Slovensko U18
Sobota 15.12.2018, 17:10 • PSG aréna, Zlín • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Naposledy vás zdravím ze Zlína, kde dneska vrcholí Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky. České hokejistky do 16 let hrají o páté zlato v řadě a turnaj zakončí tradičním derby se Slovenskem, ve kterém potřebují k prvenství získat alespoň bod!
     
    Včerejší duel Česka s Maďarskem přinesl obrovské drama. Přestože naše hráčky byly po celý zápas aktivnější, nedařilo se jim v zakončení a v polovině prohrávaly 0:2. Kontaktním gólem Anny Jiřiny Pavlasové si ale dodaly sebevědomí a ve třetí třetině dalšími čtyřmi trefami otočily skóre na 5:2.

    Maďarsko "18" – Česko "16" 2:5 (1:0, 1:1, 0:4)


    Branky a nahrávky:
    11. Kerekesová, 29. Seregélyová (Fecskeová) – 35. Pavlasová (Kučerová), 50. Dubová (Trnková), 54. Habartová, 58. Dubová (Kučerová), 60. Gruntová (Mazancová).

    Slovenky se po úvodní porážce s Maďarskem sebraly a včera nedaly nárok Polkám. Nasázely jim jedenáct branek a trenér Peter Kúdelka jim mohl vyčítat jen tři inkasované góly.

    Polsko "18" – Slovensko "18" 3:11 (2:4, 0:4, 1:3)

    Branky a nahrávky: 11. Blaszkówá (Talandová, Patlaová), 13. Sikorská (Kopciarová), 48. Baranová – 6. Halušková (Dobošová), 7. Schredlová (Matejková), 10. Matejková (Vrbinská), 13. Hajniková (Vrbinská), 26. Matejková (Hajníková, Šuliková), 27. Halušková (Dobošová, Kučerková), 35. Kučerková (Halušková), 40. Matejková (Halušková, Dobošová), 45. Klimantová (Schredlová, Cengelová), 53. Vrbinská (Šuliková, Matejková), 58. Vrbinská (Vysokajová, Halušková).
     
    Dopoledne si náš tým střihnul 45minutové rozbruslení, které pojal opravdu volnou formou. Řekl bych, že slovenským či maďarským trenérům, kteří se zašli podívat, musel přecházet zrak... Kažopádně bylo vidět, že v českém týmu panuje výborná atmosféra.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko U16: Hřívová (Dvořáková) – Habartová (A), Chladová, Vaněčková (C), Kučerová, Veverková, Mašková, Václavková – Malická, Gruntová, Bartáková – Svatošová, Kalová (A), Hrubanová – Trnková, Dubová, Pavlasová – Dýcková, Eignerová, Mazancová. Trenér: Roman Heindl.

    Slovensko U18: Zimková (Fabriová) – Vysokajová (C), Leskovjanská, Plankenauerová, A. Šuliková, Vrbinská, Jašková, Kučerková, L. Šuliková (A) – Klimantová, Halušková, Matejková (A), Hajniková, Nemčeková, Kúbeková, Dobošová, Schredlová, Cengelová, Hudáková. Trenér: Peter Kúdelka.

    Rozhodčí: Vaněk – Goňa, Blažek.
     
    Po rozbruslení se bohužel ve Zlíně porouchala rolba během úpravy ledu, takže utkání začne později.
     
    Tak už je plocha upravená, dozněly obě hymny a zápas může za pár okamžiků začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    První útok měly Slovenky, ale na druhou stranu pak rychle ujela Lucie Gruntová. Z velkého úhlu vystřelila a Nikola Zimková vyrazila puk betonem jen těsně vedle dojíždějící Bartákové.
     
    01:18
    A úvodní přerušení obstarala rovněž z rychlé akce Anna Kalová, která vystřelila na lapačku. A tu měla gólmanka neomylnou.
     
    01:46
    Střílet, střílet, jasné jsou pokyny pro české hráčky! Andrea Trnková si výborně dojela svůj první pokus, ale dorážku poslala těsně vedle tyčky.
     
    02:22
    Slovenky odpovídají přečíslením dvou na jednu, které zakončovala přímou střelu Lívia Kúbeková. Alexandra Hřívová si připisuje první důležitý zákrok.
     
    02:59
    Slovenky se usadily v českém pásmu a bylo těžké je o puk obrat, ale nakonec se to našemu týmu povedla a Denisa Habartová i coby obránkyně mířila dopředu. Její zajímavou střelu Slovenky zblokovaly.
     
    03:53
    Beáta Svatošová o kousíček přejela modrou čáru Gabriele Hrubanové a čárový rozhodčí odpískal ofsajd. Sledujeme hodně vzrušující start derby!
     
    04:20
    Chvíli to hrozilo přečíslením našich soupeřek, ale Václavková s Maškovou zvládly vystoupit tak, jak bylo potřeba.
     
    04:50
    Dobošová nebezpečně tečovala nabídku z pravé strany, ale branku minula. Na druhé straně se pak až na úroveň branky dobře protlačila Adriana Dubová, nicméně gólmanku nepřekvapila.
     
    05:41
    Anetě Dýckové vynesl úspěch dobrý forčeking, Češky ještě chvilku trápily rozehrávku soupeřek, ale ty už se pak dostaly ven z pásma.
     
    06:25
    Hřívová si pohlídala prudký pokus od pravého hrazení, náš tým pak také brzy dostal hru za svou modrou čáru.
     
    07:03
    Zápas doprovází parádní atmosféra, protože oba tábory fanoušků tady mají kromě hlasivek i buben. Hraje se opravdu ve velkém tempu.
     
    07:35
    Český tábor fanoušků si žádá gól. Máme útočné buly, neboť pomalý kotouč dojel až k Zimkové, která musela přerušit hru.
     
    07:55
    A další vhazování před Zimkovou bude následovat po zakázaném uvolnění hráček v modrých dresech.
     
    08:02
    Po vyhraném buly posílala prudkou nabídku na teč Denisa Habartová, to se však neujalo a kotouč projel vedle slovenské klece.
     
    08:30
    Andrea Klimantová vystihla špatnou českou rozehrávku a natlačila se do brankoviště, kde vznikl obrovský závar. Hřívová ve spolupráci s parťačkami ale situaci ustála a kotouč nakonec přikryla.
     
    09:02
    Nabídka Vaněčkové do jízdy bohužel trochu uskočila Markétě Mazancové, která se tak nemohla vydat dopředu. Tedy mohla, ale bez puku.
     
    09:35
    Romana Halušková otestovala pozornost naší gólmanky střelou po ledě na druhou tyč, Lívia Kúbeková pro změnu vysokou ranou na hruď. Následně Češky vyhodily puk na icing.
     
    10:07
    Slovenský územní tlak v tuto chvíli končí a Češky mohou dostřídat, Vrbinská si totiž nepohlídala postavení v brankovišti.
     
    10:33
    Z chumlu vypadl kotouč na hokejku Júlie Matejkové, která stála na brankové čáře a nahodila ho do brankoviště. Jenom ale projel napříč pásmem, žádná hráčka v kýženém prostoru nestála.
     
    11:12
    Adriana Dubová si poslala kotouč kolem obránkyně o mantinel, ale nedokázala ji přebruslit. Potom málem vystihla slovenskou rozehrávku Mazancová, ovšem protivnice jí klepla do hokejky.
     
    12:10
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky jsou v úvodu zápasu lepším týmem a teď otevírají skóre zápasu. Michaela Hana Hajniková ustála český atak na levé straně a prosadila se ke křižné přihrávce na nehlídanou LÍVII KÚBEKOVOU, která z první procedila puk skrz výstroj Hřívové do sítě – 0:1. Asistence: Michaela Hana Hajniková.
     
    12:46
    Národní tým bude moci odpovědět v přesilové hře. Júlia Matejková (SVK) je vyloučená za sekání.
     
    13:10
    Češky se neudržely v útočním pásmu a následně měly problémy s napadající protihráčkou, které skončily až výjezdem jedné z útočnic a situaci musela zachraňovat Hřívová.
     
    13:34
    Nepřesná rozehrávka českého týmu končí na zakázaném uvolnění.
     
    13:34
    Nepřesná rozehrávka českého týmu končí na zakázaném uvolnění.
     
    13:59
    Hajniková vypíchla puk Gruntové, Slovenky mohou střídat a my musíme začít zase z vlastní třetiny.
     
    14:33
    Chyba na útočné modré čáře pustila do samostatného úniku Lívii Kúbekovou. Ta střílela poměrně brzo a Hřívová zachránila situaci vyrážečkou!
     
    15:14
    Přesilovka je pryč a Česku se vůbec nepovedla, v jejím závěru ještě dvě Slovenky výborně zakombinovaly a dostaly se zase až před Sašu Hřívovou.
     
    15:56
    Naše protivnice se zatím výborně tlačí do brankoviště a Hřívová má plné ruce i tělo práce. Teď se svým výjezdem ze strany neuspěla Nina Cengelová.
     
    16:33
    Češky v průniku po pravé straně nedostaly puk na branku, následně už ho Hrubanová musela jen nahodit, aby mohla dostřídat.
     
    16:45
    Slovenský icing nám přináší útočné buly.
     
    17:02
    Naše obránkyně na útočné modré čáře bohužel velmi často nestíhají slovenským rozjezdům, teď to znovu vedlo k přečíslení. Střelu Dobošové z úhlu kryla Hřívová, jež si pohlídala i následný závar.
     
    17:41
    Gruntová s Bartákovou se praly pobíž slovenské klece bez efektu a už znovu musíme myslet na zadní vrátka.
     
    18:09
    Do dobré střelecké pozice dostala puk slovenská kapitánka Vysokajová, zblokovaná střela zamířila těsně vedle branky.
     
    18:57
    Alexandra Hřívová přerušuje hru, teď nás bohužel Slovenky ždímají jako citrón a celý český tým už by si přál slyšet první sirénu.
     
    19:40
    Dubová vybojovala puk v rohu útočné třetiny a centrovala ho před brankoviště, tam ale chyběla spoluhráčka a Slovenky se po chvíli osvobodily.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina patřila slovenským hokejistkám, které využívaly svou fyzickou převahu, český tým skvěle napadaly a tlačily se do branky. První vstřelený gól je hodně nabudil a stav 1:0 je pro náš tým ještě milosrdný, protože Alexandra Hřívová toho v brankovišti musela řešit spoustu. Budeme se potřebovat zvednout, pokud chceme pomýšlet na úspěch. Ale času zbývá dost.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:54.
     
    Ještě pro úplnost doplním, že vzhledem ke všem předešlým výsledkům turnaje by českému týmu stačila k celkovému prvenství i porážka o jednu branku. Slovenky potřebují vyhrát o dva a více gólů. Ale to na níže uvedeném vůbec nic nemění.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 11
    Slovensko – 15
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Po vystihnutí české rozehrávky se mezi kruhy z první opírala do puku Romana Halušková. Jedna z našich hráček se jí v poslední chvíli vrhla pod nohy a kotouč zblokovala.
     
    21:11
    V útočné třetině se usadila pro změnu česká reprezentace, ke střeleckému ohrožení branky to ale zatím nevedlo.
     
    21:24
    Dlouhá rozehráva Slovenek rezultuje v zakázané uvolnění.
     
    21:31
    Hned po buly musela zasahovat Zimková, k dorážce se pak dostávala Gabriela Hrubanová. Zblokovala ji ale slovenská obránkyně, které skončil kotouč v rukavici.
     
    21:46
    Další icing ze slovenských holí.
     
    22:08
    Júlia Matejková nahodila puk na Hřívovou tak, aby ho musela schovat v lapačce a Slovenky mohly před útočným buly vystřídat.
     
    22:26
    Za dorážkou se tlačila Aneta Dýcková, ale poslala ji těsně vedle branky! Potom se k ní puk vrátil už do nulového úhlu, odkud nemohla uspět.
     
    22:47
    Hra se rychle přesunula do české třetiny, kde se bude po zásahu ochranné sítě vhazovat.
     
    23:01
    Lucie Kučerová (CZE) se provinila držením a čeká nás první oslabení.
     
    23:13
    Obránkyně Laura Šuliková trefila schovanou střelou bližší českou tyčku!
     
    23:35
    Sofia Vysokajová podržela Lucii Gruntovou u mantinelu nedovoleným způsobem, ale rozhodčí nepískají. Každopádně naše dvacítka tak jako tak ušetřila hodně sekund.
     
    24:10
    Kúbeková se natlačila do brankoviště a zpracovala si tam kotouč, rozhodčí ovšem rychle zapískal a odesílá Slovenky do středního pásma.
     
    24:43
    Anna Kalová vystihla přihrávku mezi obránkyněmi a vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    25:08
    Češky jsou kompletní, první oslabení přestály bez úhony a velmi dobře.
     
    25:29
    Našim východním sousedkám byla odpískána přihrávka rukou, vhazuje se na slovenské modré čáře.
     
    25:57
    Dubová na modré čáře vytlačila Vysokajovou z pásma, pak rozhodčí signalizoval ofsajd, takže Slovenky musely vyklidit třetinu.
     
    26:29
    Právě Adriana Dubová se pak snažila protlačit do útoku středem hracího pole. Nevedla si špatně, ale proti přesile to měla opravdu těžké.
     
    27:09
    Hra už vypadá o něco líp než v první třetině, Češky tolik neblázní, ale stále to není to, co bychom potřebovali.
     
    27:40
    Kúbeková s Haluškovou táhly rychlou akci, druhá jmenovaná ji zakončila střelou na bližší tyčku a Hřívová zasahuje betonem.
     
    28:15
    Nabídku Terezy Maškové od modré čáry tečovala Lucie Gruntová, kotouč ovšem minul slovenskou klec. Ale pokračujeme v tlaku.
     
    28:50
    Teď už ne, Slovenky se osvobozují.
     
    29:20
    Nahazovaný kotouč skončil na slovenské střídačce, před kterou rozhodčí nařizují vhazování.
     
    29:35
    Parádní přihrávkou vyslala Kalová Hrubanovou, tu ale stínovala obránkyně a neprosadila se k tak důrazné střele, aby na Nikolu Zimkovou vyzrála.
     
    30:14
    V útočném pásmu vybojovala puk Dubová a po pravé straně se natlačila až před brankoviště. Tam jí ale Slovenka klepla do hokejky a připravila o velkou možnost.
     
    31:02
    Pavlasová s Dýckovou zatlačily na slovenské brankoviště, druhá jmenovaná ale netrefila kotouč. Jdeme ale nahoru, vydržet, vydržet!
     
    31:34
    Ale taky se musíme vyvarovat zbytečných hrubic v obraně, teď musela jednu uhasit Hřívová. Puk vyrazila a pak ho ze vzduchu výborně schovala do lapačky.
     
    32:11
    Tereza Mašková poslala puk do ohně, spoluhráčky se ho pokoušely tečovat, ale bez úspěchu.
     
    32:30
    To je škoda. Signalizovaný icing Slovenek zrušila Alexandra Hřívová, která vyjela puk rozehrát.
     
    32:46
    Chvíli zůstala na vrcholu pravého kruhu nehlídaná Schredlová a vystřelila na druhou tyčku. Nevím, zda Hřívové někdo pomohl, nebo zasáhla vyrážečkou.
     
    33:29
    Kúbeková dostala rameno před Pavlasovou, česká útočnice ale zapracovala hokejkou a puk ji vypíchla.
     
    34:05
    Slovenské juniorky napadají českou rozehrávku a působí nám výrazné potíže.
     
    34:27
    Z hodně ostrého úhlu zkusila najít místo u bliží tyčky Martina Vrbinská, ale nenašla. Hřívová byla připravená tak, jak měla.
     
    34:48
    První český útok se usadil u branky, tlačila se před ní Dominika Malická, ale důrazná Slovenka ji puk sebrala.
     
    35:23
    A znovu Malická, i tentokrát bez úspěchu. Ani Gruntová se ke kotouči při slovenských zmatcích nedostala.
     
    35:35
    Zakázané uvolnění nás vrací do útočného pásma, kde zkusí na předešlé dobré střídání navázat druhá lajna.
     
    36:03
    To se jí ovšem nepovedlo, naopak musela dozadu a Viktorie Chladová (CZE) ve slovenské šanci sáhla k záchranné brzdě – hákování. Druhé české oslabení.
     
    36:36
    Dubová vypíchla puk kousek za modrou čáru, následný návrat Slovenek do pásma končí odpískaným ofsajdem.
     
    36:46
    Denisa Habartová posílá kotouč až za slovenskou svatyni.
     
    37:02
    A teď její další dlouhý výhoz dojížděla Gruntová, takže Zimková přerušila hru a v oslabení máme útočné buly. Tak hlavně po něm nepropadnout.
     
    37:20
    Dvě jmenované hráčky se znovu postaraly o uspoření cenných vteřinek.
     
    38:17
    Češky už jsou kompletní, ale musí je držet skvělá Hřívová! Nejdřív jí při dorážce Cengelové pomohla hokejka spoluhráčky, vzápětí se perfektně přesunula napříč brankovištěm a zastavila slovenskou tutovku!
     
    38:32
    Druhý český útok přejel dopředu a vynutil si vhazování před Zimkovou, která zasáhla bez problémů.
     
    39:02
    Dubová se snažila vyslat dopředu Trnkovou, ta to ale měla na dlouhou hůl a půlkrok jí chyběl.
     
    39:33
    Slovenské přečíslení dvě na jednu znovu končí zákrokem skvělé Hřívové, která nacpala svůj beton ke druhé tyčce!
     
    39:51
    Lucie Gruntová nahodila slovenskou gólmanku sněhem, což se soupeřkám samozřejmě nelíbí. Ještě jedno útočné buly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    České hokejistky už odehrály druhou třetinu líp a hru trochu vyrovnaly, ale stále se nedokáží přes silné soupeřky prosadit. Brankářka Nikola Zimková nepůsobí nijak zvlášť dobrým dojmem, jenže náš tým na ni pořádně nezatlačil. Naopak několik horkých chvilek zachránila Alexandra Hřívová. Musí nám vychytat zlato, protože důrazné Slovenky nepřehrajeme. Musíme to ubojovat.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:36.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 10 (21)
    Slovensko – 12 (27)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Rychlá kombinace Slovenek skončila u Romany Haluškové, která byla sama před Hřívovou. V klíčovém momentu jí naštěstí sklouzl puk z hokejky.
     
    41:06
    Následně se Češky vymanily a Viktorie Chladová vyzkoušela pozornost Nikoly Zimkové alespoň z dálky.
     
    41:26
    Na druhé straně mohla Hřívová možná rozehrát, zvolila ovšem přikrytí kotouče.
     
    41:37
    Ofsajd českého týmu znamená vhazování u útočné modré čáry.
     
    42:05
    Karolína Veverková zachytila slovenské vyhození, ale její střelu zastavila jedna ze clonících obránkyň.
     
    42:32
    Neposedný puk přidělal Češkám v rozehrávce problémy, pomohla jim duchapřítomná Hřívová, která ho vysekla slovenské hráčce z hokejky.
     
    43:06
    Už už se Halušková dostávala do brejku, ale Češky jí dokázaly puk vypíchnout tak, aby jí utekl dál od hokejky.
     
    43:48
    Ze střídačky skočila na led Gabriela Hrubanová a rovnou příkladně sebrala rozjeté Slovence kotouč. Snažíme se vymýšlet útočné akce, ale zatím se nezadařilo.
     
    44:31
    Vysoké nahození Júlie Matejkové vyškrábla Hřívová lapačkou, Slovenky následně dobře napadají.
     
    44:47
    Napadaly ale příliš usilovně a Nina Cengelová (SVK) se provinila podrážením. Přesilovka pro českou reprezentaci.
     
    45:10
    Češky rozehrávaly z vlastní třetiny a do samostatného úniku poslaly Lucii Gruntovou, která měla obrovskou šanci na vyrovnání! Jenže Zimková ji tváří v tvář vychytala lapačkou!
     
    45:30
    Další velkou možnost měla Dýcková po nabídce Gruntové, Zimková tentokrát zasahuje pravým betonem!
     
    46:05
    Bartáková se po přiťukávačce nedostala ke střele. Střelba nám zatím chybí...
     
    46:27
    ...a teď už se Slovenky z velkého českého náporu osvobozují.
     
    46:48
    Vaněčková skrz clonu neuspěla a v tom okamžiku už hrají Slovenky v plném počtu. Velká škoda téhle přesilovky!
     
    47:15
    Přes Hřívovou zůstaly volné dvě soupeřky a puk tečovala Halušková, naše gólmanka ho ale zastavila lapačkou!
     
    47:40
    Chybu na útočné modré mohla potrestat Matejková, Češky jí ale dobruslily a slovenská útočnice pak vypálila jen do boční konstrukce.
     
    48:13
    Pokus ze zadní pozice zblokovala Kalová, ale teď se potřebujeme zase uklidnit a hrát to co v předchozích minutách...
     
    48:54
    Nina Cengelová vyklouzla v rohu české obránkyni a natlačila se před Hřívovou. Bekhendem naštěstí nemířila přesně, naše gólmanka si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    49:23
    Dubová vypíchla puk soupeřce, ale dál se musíme bránit velkému územnímu náporu.
     
    49:51
    Anna Jiřina Pavlasová (CZE) zabrzdila před Zimkovou a i když si nejsem úplně jistý, jak moc ji nahodila, je za to vyloučena. Bohužel zbytečné oslabení a těžké chvilky před námi.
     
    50:33
    Matejková z levé strany nemířila s potřebnou přesností, Češky teď posílají kotouč přes všechny čáry.
     
    50:55
    Od zadního mantinelu se puk příhodně odrazil ke Kúbekové, ale na dorážku do odkryté klece to měla znovu přes ruku a trefila jen boční tyč.
     
    51:09
    Kúbeková následně stála v brankovišti a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    51:24
    Hřívová při teči Nemčekové nemohla nic vidět, ale kotouč ji díkybohu trefil a osvobozujeme se.
     
    51:54
    Česko je kompletní. Ještě osm minut!
     
    52:02
    Přímé nahození na Hřívovou musela naše brankářka podržet pod lapačkou, vhazuje se po její pravé ruce.
     
    52:25
    S pukem na holi se dopředu vydala Bára Bartáková a v nacvičené spolupráci s Gruntovou se natlačila do brankoviště. Zimková si ale situaci pohlídala.
     
    52:45
    Hru přerušuje zase na druhé straně Hřívová.
     
    53:09
    Alexandra Hřívová fantastickým zákrokem pravým betonem zastavuje skoro-gólovou střelu Romany Haluškové!
     
    53:51
    Zakázané uvolnění Slovenska, máme vhazování před Zimkovou. Musíme to udržet!!
     
    54:12
    Viktorie Chladová se neohroženě vydala dopředu a pak se vrátila, aby kontrolovala slovenský icing. Výborně, Viki.
     
    54:24
    Nahození Vaněčkové od modré čáry bylo zblokované a Slovensko se ujímá kotouče.
     
    54:52
    Volná Klimantová zase narazila na beton Hřívové!
     
    55:25
    Kalová nedostala puk bekhendem na gólmanku, ale snažíme se a hrajeme aktivně.
     
    56:07
    Holky pořád neúnavně bojují. Slovenky se teď provinily ofsajdem. Napětí by se tady ve Zlíně dalo krájet.
     
    56:33
    Nepřesná slovenská rozehrávka se nám samozřejmě hodí.
     
    56:51
    Chladová to zkusila od modré čáry, Zimková zasahuje vyrážečkou.
     
    57:12
    Denisa Habartová přesným nahozením na gólmanku vybojovala vhazování po její levé ruce.
     
    57:32
    Český tým vyhrál souboj o puk v obranném pásmu a dostává ho do bezpečí.
     
    58:00
    Tenhle výsledek by nám stačil, ještě dvě minuty!
     
    58:15
    Hřívová musí držet české akcie i proti Hajnikové!
     
    58:38
    Eignerová s Hrubanovou se točí v rohu slovenského pásma.
     
    59:00
    Viki Chladová předvedla výbornou útočnou akci, ale už se musíme zase vracet.
     
    59:21
    Znovu vyhazujeme do středního pásma...
     
    59:46
    Puk je v našem rohu.
     
    59:53
    A už ve středním pásmu!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Slovenky vítězí, ale český tým slaví na turnaji proti starším soupeřkám páté zlato díky lepšímu skóre v minitabulce!!
     
    Stejná situace se tady ve Zlíně opakuje přesně po čtyřech letech. I tehdy český tým se Slovenskem na závěr turnaje prohrál, ale o jediný gól mu to v minitabulce ještě s Maďarskem stačilo na první místo.

    Slovenky dnes byly lepším týmem, ale česká defenzíva v čele se skvělou Alexandrou Hřívovou je ubránila – tedy kromě jediného gólu Kúbekové z první třetiny. Náš tým byl v poslední části aktivní, bohužel se mu ale nepodařilo vyrovnat. Soupeř dnes vyhrál zaslouženě.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 9 (30)
    Slovensko – 13 (40)
     
    Konečné pořadí Turnaje olympijských nadějí Visegrádské čtyřky:

    1. Česko U16
    2. Slovensko U18
    3. Maďarsko U18
    4. Polsko U18
     
    To už je ode mě ze Zlína všechno. Pěkné svátky vám popřeju až příští týden, ale díky za pozornost a za podporu českého týmu! (20:23:35)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 13. Kúbeková (Hajniková)


    Česko U16: Hřívová (Dvořáková) – Habartová (A), Chladová, Vaněčková (C), Kučerová, Veverková, Mašková, Václavková – Malická, Gruntová, Bartáková – Svatošová, Kalová (A), Hrubanová – Trnková, Dubová, Pavlasová – Dýcková, Eignerová, Mazancová. Trenér: Roman Heindl.
    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Zimková (Fabriová) – Vysokajová (C), Leskovjanská, Plankenauerová, A. Šuliková, Vrbinská, Jašková, Kučerková, L. Šuliková (A) – Klimantová, Halušková, Matejková (A), Hajniková, Nemčeková, Kúbeková, Dobošová, Schredlová, Cengelová, Hudáková. Trenér: Peter Kúdelka.

    Rozhodčí: Vaněk – Goňa, Blažek.
    ocianews.com