Maďarsko U18 – Polsko U18 6:0 (kon.) | Česko U16 – SR 18 0:1 (kon.)
konec
Česko U16
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
JOJ ŠPORT Slovensko U18
Sobota 15.12.2018, 17:10 • PSG aréna, Zlín • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    Je konec! Slovenky vítězí, ale český tým slaví na turnaji proti starším soupeřkám páté zlato díky lepšímu skóre v minitabulce!!
     
    58:15
    Hřívová musí držet české akcie i proti Hajnikové!
     
    54:52
    Volná Klimantová zase narazila na beton Hřívové!
     
    53:09
    Alexandra Hřívová fantastickým zákrokem pravým betonem zastavuje skoro-gólovou střelu Romany Haluškové!
     
    51:24
    Hřívová při teči Nemčekové nemohla nic vidět, ale kotouč ji díkybohu trefil a osvobozujeme se.
     
    50:55
    Od zadního mantinelu se puk příhodně odrazil ke Kúbekové, ale na dorážku do odkryté klece to měla znovu přes ruku a trefila jen boční tyč.
     
    49:51
    Anna Jiřina Pavlasová (CZE) zabrzdila před Zimkovou a i když si nejsem úplně jistý, jak moc ji nahodila, je za to vyloučena. Bohužel zbytečné oslabení a těžké chvilky před námi.
     
    47:40
    Chybu na útočné modré mohla potrestat Matejková, Češky jí ale dobruslily a slovenská útočnice pak vypálila jen do boční konstrukce.
     
    47:15
    Přes Hřívovou zůstaly volné dvě soupeřky a puk tečovala Halušková, naše gólmanka ho ale zastavila lapačkou!
     
    45:30
    Další velkou možnost měla Dýcková po nabídce Gruntové, Zimková tentokrát zasahuje pravým betonem!
     
    45:10
    Češky rozehrávaly z vlastní třetiny a do samostatného úniku poslaly Lucii Gruntovou, která měla obrovskou šanci na vyrovnání! Jenže Zimková ji tváří v tvář vychytala lapačkou!
     
    44:47
    Napadaly ale příliš usilovně a Nina Cengelová (SVK) se provinila podrážením. Přesilovka pro českou reprezentaci.
     
    43:06
    Už už se Halušková dostávala do brejku, ale Češky jí dokázaly puk vypíchnout tak, aby jí utekl dál od hokejky.
     
    40:29
    Rychlá kombinace Slovenek skončila u Romany Haluškové, která byla sama před Hřívovou. V klíčovém momentu jí naštěstí sklouzl puk z hokejky.
     
    39:33
    Slovenské přečíslení dvě na jednu znovu končí zákrokem skvělé Hřívové, která nacpala svůj beton ke druhé tyčce!
     
    38:17
    Češky už jsou kompletní, ale musí je držet skvělá Hřívová! Nejdřív jí při dorážce Cengelové pomohla hokejka spoluhráčky, vzápětí se perfektně přesunula napříč brankovištěm a zastavila slovenskou tutovku!
     
    36:03
    To se jí ovšem nepovedlo, naopak musela dozadu a Viktorie Chladová (CZE) ve slovenské šanci sáhla k záchranné brzdě – hákování. Druhé české oslabení.
     
    34:48
    První český útok se usadil u branky, tlačila se před ní Dominika Malická, ale důrazná Slovenka ji puk sebrala.
     
    32:46
    Chvíli zůstala na vrcholu pravého kruhu nehlídaná Schredlová a vystřelila na druhou tyčku. Nevím, zda Hřívové někdo pomohl, nebo zasáhla vyrážečkou.
     
    31:34
    Ale taky se musíme vyvarovat zbytečných hrubic v obraně, teď musela jednu uhasit Hřívová. Puk vyrazila a pak ho ze vzduchu výborně schovala do lapačky.
     
    30:14
    V útočném pásmu vybojovala puk Dubová a po pravé straně se natlačila až před brankoviště. Tam jí ale Slovenka klepla do hokejky a připravila o velkou možnost.
     
    27:40
    Kúbeková s Haluškovou táhly rychlou akci, druhá jmenovaná ji zakončila střelou na bližší tyčku a Hřívová zasahuje betonem.
     
    23:13
    Obránkyně Laura Šuliková trefila schovanou střelou bližší českou tyčku!
     
    23:01
    Lucie Kučerová (CZE) se provinila držením a čeká nás první oslabení.
     
    22:26
    Za dorážkou se tlačila Aneta Dýcková, ale poslala ji těsně vedle branky! Potom se k ní puk vrátil už do nulového úhlu, odkud nemohla uspět.
     
    18:09
    Do dobré střelecké pozice dostala puk slovenská kapitánka Vysokajová, zblokovaná střela zamířila těsně vedle branky.
     
    17:02
    Naše obránkyně na útočné modré čáře bohužel velmi často nestíhají slovenským rozjezdům, teď to znovu vedlo k přečíslení. Střelu Dobošové z úhlu kryla Hřívová, jež si pohlídala i následný závar.
     
    15:56
    Naše protivnice se zatím výborně tlačí do brankoviště a Hřívová má plné ruce i tělo práce. Teď se svým výjezdem ze strany neuspěla Nina Cengelová.
     
    14:33
    Chyba na útočné modré čáře pustila do samostatného úniku Lívii Kúbekovou. Ta střílela poměrně brzo a Hřívová zachránila situaci vyrážečkou!
     
    12:46
    Národní tým bude moci odpovědět v přesilové hře. Júlia Matejková (SVK) je vyloučená za sekání.
     
    12:10
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky jsou v úvodu zápasu lepším týmem a teď otevírají skóre zápasu. Michaela Hana Hajniková ustála český atak na levé straně a prosadila se ke křižné přihrávce na nehlídanou LÍVII KÚBEKOVOU, která z první procedila puk skrz výstroj Hřívové do sítě – 0:1. Asistence: Michaela Hana Hajniková.
     
    10:33
    Z chumlu vypadl kotouč na hokejku Júlie Matejkové, která stála na brankové čáře a nahodila ho do brankoviště. Jenom ale projel napříč pásmem, žádná hráčka v kýženém prostoru nestála.
     
    08:30
    Andrea Klimantová vystihla špatnou českou rozehrávku a natlačila se do brankoviště, kde vznikl obrovský závar. Hřívová ve spolupráci s parťačkami ale situaci ustála a kotouč nakonec přikryla.
     
    02:22
    Slovenky odpovídají přečíslením dvou na jednu, které zakončovala přímou střelu Lívia Kúbeková. Alexandra Hřívová si připisuje první důležitý zákrok.
     
    01:46
    Střílet, střílet, jasné jsou pokyny pro české hráčky! Andrea Trnková si výborně dojela svůj první pokus, ale dorážku poslala těsně vedle tyčky.
     
    00:32
    První útok měly Slovenky, ale na druhou stranu pak rychle ujela Lucie Gruntová. Z velkého úhlu vystřelila a Nikola Zimková vyrazila puk betonem jen těsně vedle dojíždějící Bartákové.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 13. Kúbeková (Hajniková)


    Česko U16: Hřívová (Dvořáková) – Habartová (A), Chladová, Vaněčková (C), Kučerová, Veverková, Mašková, Václavková – Malická, Gruntová, Bartáková – Svatošová, Kalová (A), Hrubanová – Trnková, Dubová, Pavlasová – Dýcková, Eignerová, Mazancová. Trenér: Roman Heindl.
    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Zimková (Fabriová) – Vysokajová (C), Leskovjanská, Plankenauerová, A. Šuliková, Vrbinská, Jašková, Kučerková, L. Šuliková (A) – Klimantová, Halušková, Matejková (A), Hajniková, Nemčeková, Kúbeková, Dobošová, Schredlová, Cengelová, Hudáková. Trenér: Peter Kúdelka.

    Rozhodčí: Vaněk – Goňa, Blažek.
    thejrc.org