Montreal – Ottawa 5:2 (kon.) | Florida – Toronto 4:3 (po pr.) | NY Islanders – Detroit 4:3 (1:0 po s.n.)
Washington – Buffalo 4:3 (2:1 po s.n.) | Pittsburgh – Los Angeles 4:3 (po pr.) | Columbus – Anaheim 1:2 (po pr.)
Nashville – New Jersey 2:1 (2:1 po s.n.) | Colorado – Dallas 6:4 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 5:1 (kon.)
NY Rangers – Vegas 3:4 (po pr.) | Carolina – Arizona 3:0 (kon.) | St. Louis – Calgary 2:7 (kon.)
Boston – Buffalo 2:4 (kon.)
konec
St. Louis Blues
2:7 (0:4, 2:1, 0:2)
Calgary Flames
Neděle 16.12.2018, 21:10 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Zdravím a vítám všechny příznivce ledního hokeje u sledování on-line přenosu utkání základní části NHL mezi týmy St. Louis Blues a Calgary Flames. Zápas se odehraje v Enterprise Center v St. Louis.
     
    St. Louis Blues

    St. Louis je zatím v této sezóně velkým zklamáním. Tým, který si dělá ambice minimálně na play-off má momentálně k této metě daleko. Po třiceti odehraných zápasech mají Blues na kontě osmadvacet bodů a nachází se až na třináctém místě Západní konference a na šestém místě Centrální divize. Aktuální forma St. Louise až tak špatná není, z posledních čtyř zápasů vyhrálo tři, naposledy porazilo doma 4:3 po prodloužení Colorado. Na domácím ledě zatím St. Louis odehrálo osmnáct utkání, osm z nich vyhrálo a osmkrát vůbec nebodovalo. Poslední dvě domácí utkání Blues vyhráli, předchozí tři byli poraženi.
     
    Calgary Flames

    Calgary se naopak zatím daří výtečně a základní část se pro něj vyvíjí velice dobře. Velká síla Calgary je zejména v útoku, ale ani obrana moc nezaostává. Po třiatřiceti odehraných utkáních se Calgary nachází na skvělé druhé příčce Západní konference a na první příčce Pacifické divize. Formu mají Flames vynikající, z posledních osmi utkání hned sedmkrát zvítězili. Naposledy vyhráli v Minnesotě 2:1. Na cizích stadionech zatím Calgary odehrálo sedmnáct utkání a na kontě má deset výher. Sedmkrát odjíždělo z prázdnou. Z posledních pěti venkovních utkání Calgary čtyři vyhrálo.
     
    Vzájemné zápasy

    V této sezóny se tyto dva týmy už jednou utkaly a z vítězství 5:3 na domácím ledě se radovalo St. Louis. Skóre otevřel za Calgary Neal, ale ještě v první třetině zápas otočili Steen, Perron a Edmundson. Ve druhé třetině pak Perron dalšími dvěma brankami uzavřel hattrick a ve třetí části už jen stihli snížit Ryan a Baclkund.

    Už čtyřikrát v řadě se stalo, že zvítězil domácí tým. St. Louis doma Calgary porazilo devětkrát z jedenácti posledních utkání a jen jednou vůbec nebodovalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Allen (Binnington) – Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Dunn, Ch. Butler – Steen, R. O'Reilly, Tarasenko – Schwartz, B. Schenn, Perron – Maroon, Bozak, Thomas – Nolan, Barbašev, Sundqvist.

    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Giordano, Brodie, Hanifin, Hamonic, Kylington, R. Andersson – J. Gaudreau, Monahan, E. Lindholm – Tkachuk, Backlund, Neal – Czarnik, Jankowski, Quine – D. Ryan, Hathaway..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Monahan zavezl puk do útočného pásma, kde jej přenechal za sebou najíždějícímu Gaudreaovi, který ihned vyzkoušel Allenovu pozornost, a ten si tak připsal první úspěšný zákrok.
     
    00:58
    I druhá formace Calgary se držela v útočném pásmu, než zasáhl Bortuzzo se svou holí a dostal puk do středního pásma.
     
    01:22
    Tkachuk měl na na své holi první gól utkání, když využil zaváhání domácí obrany a byl zcela sám před Allenem, na kterého zkusil kličku do bekhendu, ale domácí brankář parádně zasáhl svou lapačkou!
     
    01:45
    Bortuzzo dostal přihrávku na útočnou modrou, odkud ihned vystřelil a i Rittich si připisuje první úspěšný zákrok.
     
    02:05
    Calgary se následně opět přesunulo do útoku, kde nakonec střílel od mantinelu Giordano a jeho pokus skončil ve výstroji domácího brankáře.
     
    02:45
    Sundqvist posílal puk před bránu Calgary, ale zde si jej velmi rychle sebral Hanifin.
     
    03:04
    Monahan přihrával před bránu St. Louis najetému Gaudreaovi, jenž však kotouč nezpracoval.
     
    03:55
    První formace Flames se dlouho držela ve svém útočném pásmu, jenže hosté nijak neohrozili Allena v bráně St. Louis.
     
    04:30
    Perron se dostal do zakončení z levého kruhu, které zřejmě před bránou Calgary zblokoval jeho spoluhráč Schenn.
     
    05:19
    Quine si z pravého rohu vybruslil až před bránu St. Louis, kde se snažil trefit bližší šibenici domácí klece, ale Allen jeho střelu vyrazil svým ramenem.
     
    05:39
    Calgary si zahraje svou první přesilovou hru v utkání, když je na dvě minuty za podražení vyloučen Maroon (STL).
     
    05:58
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames využívají přesilovou hru! MATTHEW TKACHUK byl ve správný čas na správném místě, když Giordano vystřelil od modré a Tkachuk jeho střelu tečoval do vyrážečky Allena a následně se dostal i k dorážce, která už skončila v bráně St. Louis. Asistence: Mark Giordano, Elias Lindholm.
    05:58 Matthew TKACHUK - 0:1
     
    06:25
    Hanifin se na modré čáře odhodlal k nahození, které jeden z domácích tečoval až do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat před Allenem.
     
    06:46
    Tarasenko získal puk na modré čáře, a tak následně přejel do útoku, kde zkusil vystřelit z celkem velké vzdálenosti a jeho střelu Rittich s přehledem chytá.
     
    07:25
    Perron vjel s pukem do útočného pásma, kde zasekl na střed a chtěl vystřelit, ale skvěle si jej pohlídal Giordano, který dostal puk do středního pásma.
     
    08:29
    Bouwmeester zkusil vyslat nenápadnou střelu od modré čáry, avšak jeho pokus skončil hned na některém z bránících hráčů Calgary.
     
    09:01
    Czarnik vletěl s pukem za bránu St. Louis, odkud se snažil přihrávat před Allena, ale obránci Blues si tento pas pohlídali.
     
    09:45
    Parayko vystřelil z pravé strany a jeho pokus ještě nešťastně tečoval Monahan, ale Rittich zareagoval i na tuto změnu směru a puk chytil svou lapačkou.
     
    10:08
    Střelec první branky utkání si nyní usedá na trestnou lavici, protože je na dvě minuty vyloučen za podrážení.
     
    10:15
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames se prosazují v oslabení!!! ELIAS LINDHOLM skvěle vypíchl puk Paraykovi a ujížděl sám na Allena, kterého překonal se střelou k tyči! Bez asistence.
    10:15 Elias LINDHOLM - 0:2
     
    10:45
    St. Louis se sami vyhánějí ze svého útočného pásma, a tak musejí domácí začít ve středním pásmu.
     
    11:15
    Maroon ztratil puk v rohu kluziště a hosté jej následně ihned vyhodili přes celé kluziště.
     
    11:44
    Flames zatím své oslabení zvládají bez větších potíží, když kotouč opět putuje až k domácímu brankáři.
     
    12:10
    Puk je opět za bránou St. Louis a Tkachuk už se vrací zpět do hry. Flames tedy své oslabení zvládli na jedničku s hvězdičkou.
     
    12:56
    Barbašev objel s pukem bránu Calgary, aby následně nahrál Nolanovi, který si najížděl před Ritticha, ale skvěle se vrátil Monahan, který jeho pas zastavil.
     
    13:25
    Thomas vjel s pukem do útočného pásma a ihned jej nahodil na hostujícího brankáře, který kotouč raději ukryl pod lapačku.
     
    13:33
    Rittich si připisuje další úspěšný zákrok, když ihned po vyhraném vhazování pálil Tarasenko a český brankář jeho pokus chytil svou lapačkou.
     
    13:59
    Tarasenko poslal puk před bránu Flames, kam si najel O´Reilly, jenž následně zkoušel zakončit bekhendem a jeho pokus šel těsně vedle.
     
    14:47
    Domácím nyní nevyšla jejich útočná rozehrávka, když kotouč přeměřil celé kluziště a St. Louis je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    15:23
    Lindholm přihrál na střed útočného pásma volnému Monahanovi, který ihned vystřelil a Allen jeho pokus vyrazil do rohu kluziště.
     
    15:42
    První formace Calgary opět skvěle zatlačila na domácí obranu a ta jen vyhazuje puk na zakázané uvolnění.
     
    15:57
    Neal pálil z hranice pravého kruhu, ale jeho střela šla hodně mimo bránu Blues.
     
    16:08
    To pokus Giordana už mezi tři tyče směřoval, ale Allen měl zcela volný výhled a jeho ránu vyrazil.
     
    16:31
    Blues se nyní špatně domluvili u střídačky a domácích bruslařů bylo na ledě příliš mnoho, a tak si díky tomu Calgary zahraje přesilovou hru. Trest odsedí David Perron (STL).
     
    16:47
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames využívají přesilovou hru! Hosté znova velmi rychle využívají svou přesilovou hru, když Gaudreau nahrál na modrou MARKU GIORDANOVI, jehož dělovka skončila až za zády Allena. Asistence: Johny Gaudreau, Matthew Tkachuk.
    16:47 Mark GIORDANO - 0:3
     
    17:35
    Tkachuk vystřelil z levé strany přes obránce Blues a Allen jeho pokus jen vyrazil svým betonem.
     
    18:25
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak to je už velký válec, který předvádí hokejisté Calgary! Hanifin dostal přihrávku na modrou a měl před sebou doslova kopu volného prostoru, čehož využil a sjel až do středu levého kruhu, odkud vystřelil a Allen jeho pokus vyrazil vedle sebe, kde byl ALAN QUINE, který už dopravil kotouč za jeho záda. Asistence: Noah Hanifin, Mark Jankowski.
    18:25 Alan QUINE - 0:4
     
    19:47
    Calgary si v tomto utkání doslova dělá co chce a hráči Blues jsou, jako na kolotoči a jen přihlíží tomu, co předvádí hostující hokejisté.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Tak tohle byla hodně velká noční můra domácích hokejistů, kteří v první dvacetiminutovce inkasovali hned čtyři branky. Calgary se dokázalo prosadit ve dvou přesilových hrách, když se trefili Tkachuk a Giordano. Flames se trefili i při vlastním oslabení, kdy ujel Lindholm a o poslední branku se při rovnovážném počtu hráčů na ledě postaral Quine.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    St. Louis mění do druhé třetiny své brankáře, když Jakea Allena nahrazuje Binnington.
     
    20:28
    Rittich se musel mít ze startu druhé třetiny hned na pozoru, protože se ke střele ze středu útočného pásma dostal Tarasenko.
     
    20:48
    Rittich si připisuje další úspěšný zákrok, když na něj vystřelil jeden z domácích obránců.
     
    21:15
    Hostující hokejisté se dostávají do ofsajdového postavení, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    21:48
    Bouwmeester obdržel přihrávku na modrou čáru, odkud ihned vystřelil a jeho pokus skončil na betonech Ritticha.
     
    22:29
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí trestají špatné střídaní hostů, když Nolan obdržel přihrávku na modrou čáru, kde byl jen hostující Giordano a domácí útočník následně vystřelil z pravého kruhu do Ritticha, který kotouč vyrazil na druhou stranu, kde byl OSKAR SUNDQVIST, jenž už jen musel trefit prázdnou bránu Calgary. Asistence: Jordan Nolan, Vince Dunn.
    22:29 Oskar SUNDQVIST - 1:4
     
    22:48
    Rittich si připisuje další zákrok, když na něj vystřelil od modré Bortuzzo a jeho pokus skončil ve výstroji domácího brankáře.
     
    23:32
    Gaudreau se snažil přihrát mezi kruhy Monahanovi, ale jeho pas byl zblokován a kotouč skončil v lapačce Binningtona.
     
    24:20
    Hamonic vletěl s pukem do útočného pásma, kde ihned vystřelil, a Binnington si tak připisuje svůj první úspěšný zákrok v utkání.
     
    24:35
    Bozak na modré nabil Dunnovi, jehož dělovka letěla přímo do středu hostující klece, kde byl připravený Rittich.
     
    25:17
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames zavezli puk do útočného pásma, kde ho v rohu kluziště Ryan posunul na JOHNYHO GAUDREAUA, který skákající puk trefil naprosto parádně přesně do bližší šibenice domácí klece. Asistence: Ryan.
    25:17 Johnny GAUDREAU - 1:5
     
    26:16
    Domácí si nyní opět velmi zahrávali při svém střídání, že jich zde bylo málem opět příliš mnoho.
     
    26:40
    Schwartz se snažil protlačit před Ritticha, který však jeho střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil za svou klec.
     
    28:16
    Bortuzzo špatně rozehrál puk a Flames se málem dostali do nepříjemného protiútoku, ale hosté toho nedokázali využít.
     
    28:38
    Edmundson vystřelil z levé strany, avšak jeho pokus byl přizvednut až do ochranné sítě.
     
    29:09
    Blues se dostali k další střele od modré čáry, avšak ta byla nyní zblokována hned prvním hráčem Calgary.
     
    29:47
    Lindholm poslal schovanou střelu směrem na bránu Blues a Binnington jeho pokus vyrazil svým betonem.
     
    30:00
    Butler poslal obloučkem puk pryč z obranného pásma, a ten následně projel jen těsně vedle Rittichovy brány, a tak je domácím odpískán icing.
     
    30:24
    Steen poslal přihrávku Tarasenkovi, který si však puk ještě těžce zpracoval a jeho následně střela skončila na Giordanovi.
     
    30:42
    Blues si zahrají přesilovou hru, když je na dvě minuty za sekání vyloučen James Neal (CGY).
     
    30:55
    Flames vyhráli následné vhazování a puk ihned putuje přes celé kluziště.
     
    31:28
    Blues se sice drží ve svém útočném pásmu, jenže je to celé kostrbaté a domácí si nemohou dát několik normálních přihrávek a spíše kotouč jen nahánějí.
     
    32:19
    Maroon obdržel přihrávku k tyči, kde se snažil ihned zakončit, ale Rittich jeho pokus vyrazil za svou klec.
     
    32:45
    Přesilovka Blues je již minulostí a domácí si v ní opět nedokázali vytvořit nějakou vážnější šanci.
     
    33:08
    Bouwmeester vletěl s pukem do útočného pásma, kde nad ničím nerozmýšlel a ihned vystřelil a jeho pokus skončil u Ritticha.
     
    33:38
    Andersson vystřelil puk od modré čáry, a ten si našel přesně cestu do lapačky Binningtona.
     
    34:00
    Brodie chtěl vyhodit puk po mantinelu z obranného pásma Flames, jenže kotouč se od plexiskla odrazil mimo kluziště, a tak se bude vhazovat před Rittichem.
     
    34:18
    Giordano vjel po levé straně do útočné třetiny Flames, kde ihned vystřelil směrem na domácí bránu a Binnington raději kotouč uchoval pod svou lapačkou.
     
    34:44
    Tarasenko z rohu útočného pásma přihrál před bránu O´Reillymu, jenž zde byl zcela volný, ale jeho následná střela šla hodně nad bránu Calgary.
     
    35:43
    Thomas se po levé straně snažil protlačit před Ritticha, jenže skvěle si jej pohlídal Kylington.
     
    36:04
    Tyler Bozak (STL) dostává dvě minuty za sekání a Calgary si zahraje svou třetí přesilovou hru.
     
    36:33
    Flames zatím kombinují ve svém útočném pásmu.
     
    36:52
    Lindholm nakonec pálil ze středu útočného pásma a Binnington jeho střelu vyrazil do rohu kluziště.
     
    37:23
    St. Louis se podařilo dostat puk ze svého obranného pásma.
     
    37:43
    Tak to vypadá, že si St. Louis připíšou první ubráněné oslabení, když kotouč putuje až k Rittichovi.
     
    38:04
    A je tomu skutečně tak, protože Blues dostali puk ze svého obranného pásma a Bozak už je na ledě.
     
    38:28
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nyní velmi dobře zafungovalo napadání domácích, když Bozak nahrál puk najetému Dunnovi, který ihned vypálil a jeho střelu srazili hosté vedle své klece, kde právě projížděl TYLER BOZAK, který dopravil puk za bezmocného Ritticha. Asistence: Vince Dunn.
    38:28 Tyler BOZAK - 2:5
     
    39:11
    Blues se drží ve svém útočném pásmu, a tak uvidíme zda ještě něco vymyslí.
     
    39:32
    Schwartz přihrával križnou přihrávkou na Edmundsona, ale ten kotouč nezpracoval.
     
    39:37
    Edmundson následně přihrál Bouwmeesterovi, který ihned vystřelil a kotouč skončil ve výstroji českého brankáře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině se Blues podařilo vstřelit hned dvě branky, když se po dvou dorážkách trefili Sundqvist a Bozak. Naopak Calgary kontrovalo jednou brankou z hole Gaudreaua, a tak mají hosté do třetí třetiny stále ještě tříbranková náskok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Flames se natlačili do svého útočného pásma, avšak na domácí bránu nevyslali žádnou střelu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:06
    Calgary nyní jen posílá puk přes celé kluziště na zakázané uvolnění, tak se bude vhazovat před Rittichem.
     
    41:26
    Dunn předvedl velmi pohlednou otočku, avšak následně místo střely volil ještě kličku do tří hráčů Calgary, a tak o kotouč přišel.
     
    41:53
    O´Reilly se snažil překvapit Ritticha střelou z velkého úhlu, ale český brankář byl nalepený na své tyčce, a tak se od něj kotouč jen odrazil.
     
    42:25
    Rittich nyní skvělým zákrokem podržel svůj tým, když se Bozak dostal k dorážce a mohl vstřelit další branku domácích, ale brankář Calgary skvěle zasáhl.
     
    43:06
    Flames jen zavezli puk do útočného pásma, kde ho následně nahodili na Binningtona, jenž raději podržel kotouč ve své lapačce.
     
    43:30
    Parayko vyslal svou střelu od modré směrem na hostující klec a kotouč přesně doletěl do Rittichovy lapačky.
     
    44:01
    Butlerovi se hned třikrát za sebou podařilo udržet puk v útočném pásmu, ale nepodpořili jej spoluhráči, a tak na čtvrtý pokus už se kotouč dostal do střední části kluziště.
     
    44:26
    Hanifinova přihrávka se od Thomasovi hole odrazila přímo do obličeje hostujícího Neala, jenž dostal pukem dostal do tváře, a tak následně odchází do šaten.
     
    44:47
    Rittich nyní hodně vyjel ze své brány, aby rozehrál kotouč a následně toho málem litoval, protože přihrál na modro O´Reillymu, jenž však poté svůj pas pokazil.
     
    45:52
    Perron se odhodlal ke střele z levého kruhu, která se však až k Rittichovi nedostala, protože kotouč skončil na jednom z hráčů stojících před ním.
     
    46:24
    Domácí hokejisté se při své další útočné snaze dostávají do ofsajdového postavení.
     
    46:50
    Gaudreau jen protečoval puk do útočného pásma, kde si jej bez větších obtíží přebírají domácí hokejisté.
     
    47:56
    Kotouč se nyní zpoza hostující klece odrazil přesně před Ritticha, kde se ho ze vzduchu snažil trefit Tarasenko, ale ruský útočník promáchl.
     
    48:15
    Po dalším zákroku Ritticha se Calgary osvobozuje vyhozením puku přes celé kluziště na zakázané uvolnění.
     
    48:41
    Quine chtěl křižně přihrát jednomu ze svých spoluhráčů, jenže jeho pas mu absolutně nevyšel a naopak přihrál protihráči.
     
    49:31
    Bouwmeester vyslal další střelu od modré, kterou se podařilo tečovat Sundqvistovi, ale kotouč poté letěl vedle brány Calgary.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:03
    Čtvrtá formace St. Louis se stále drží ve svém útočném pásmu, kde překvapivě drží první útok Plamenů.
     
    50:32
    Až nyní se hostům podařilo dostat puk ze svého obranného pásma a hráči v bílém rychle utíkají na svou střídačku.
     
    50:59
    Parayko vyslal svou ránu směrem na hostující klec, ale jeho pokus byl přizvednut do ochranné sítě.
     
    51:25
    Po zblokované přihrávce Steena se do útoku vydal Tkachuk, ale ten si to u středové čáry rozmyslel a jen kotouč zahodil.
     
    52:19
    Thomas se snažil proháčkovat přes několik hráčů Flames, jenže jeho snaha skončila hned za modrou čárou.
     
    53:13
    Calgary se nikam neženou a hostující hokejisté už chtějí zbytek zápasu dohrát ve velkém klidu a hrají nejjednodušeji, jak jen to jde.
     
    53:48
    Kotouč je opět za bránou St. Louis, odkud musejí domácí hokejisté rozjet další útočnou akci.
     
    54:08
    Jejich útočná snaha však končí hned na modré čáře, kde se Blues dostávají do postavení mimo hru.
     
    54:44
    St. Louis to ještě nevzdávají a hrají v šesti bruslařích na ledě!!!
     
    54:54
    Parayko vypálil od modré čáry a jeho pokus byl ještě tečován a kotouč skončil někde pod Rittichem.
     
    55:24
    Backlund něchtěl poslat puk na zakázané, a tak jen přejel červenou a nahodil kotouč do útočného pásma, kde si jej přebírají domácí.
     
    55:59
    Dunn dostal nabito na modré čáře, ale jeho rána letěla hodně mimo bránu Calgary.
     
    56:22
    Tarasenko přenechal puk za sebou na najíždějícího Schwartze, jenže jeho rána trefila hned prvního bránícího hráče, od kterého se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    56:30
    Schwartz nahrával před prázdnou bránu najíždějícímu Schennovi, jenž však netrefil puk správně, a ten tak skončil mimo bránu.
     
    56:59
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames se podařilo dostat puk ze svého obranného pásma a JOHNY GAUDREAU následně trefil opuštěnou klec. Asistence: Sean Monahan, Elias Lindholm.
    56:59 Johnny GAUDREAU - 2:6
     
    57:20
    Jordan Nolan (STL) dostává dvě minuty za hrubost a deset minut za nesportovní chování. Trest za něj odpyká Perron.
     
    57:49
    St. Louis se podařilo dostat puk ze svého obranného pásma.
     
    58:08
    Další špatná přihrávka Flames znamená jediné, že kotouč putuje až k Rittichovi.
     
    58:44
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames využívají přesilovou hru! Czarnik dostal na pravé straně hodně prostoru, a tak si vybruslil až k bráně, kde však kotouč poslal na levou stranu, kde byl ALAN QUINE, jenž už dostal puk do brány i díky obránci Butlerovi, jenž si stoupl do brankoviště, a bránil tak vlastnímu brankáři. Asistence: Austin Czarnik, T.J. Brodie.
    58:44 Alan QUINE - 2:7
     
    58:55
    Blues nahodili puk na Ritticha, který jej raději ukryl pod svou lapačkou.
     
    59:28
    Rittich si připisuje zřejmě jeden z posledních zákroků v tomto utkání, když na něj z levé strany střílel Steen.
     
    59:56
    Schennova střela ze středu útočného pásma je sražena až do ochranné sítě, a tak nás ještě čeká vhazování před Rittichem.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině už se utkání spíše jen dohrávalo, ale i tak to Blues ještě pět minut před koncem zkusili v šesti, jenže opuštěnou klec trefil Gaudreau. Následně se Flames ještě prosadili i v přesilové hře, když se po druhé v utkání trefil Quine. Calgary tedy celkem jednoznačně porazilo St. Louis 7:2.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 28:29
    Vhazování: 27:34
    Hity: 16:7
    Zblokované střely: 14:12
    Vyloučení: 4:2
    Využití: 0:3
    V oslabení: 0:1
     
    Hvězdy utkání:

    Johny Gaudreau (CGY) – 2+1, +2, 5 střel, čas na ledě 19:40
    Matthew Tkachuk (CGY) – 1+1, 0, 6 střel, čas na ledě 18:07
    Mark Giordano (CGY) – 1+1, +1, 3 střel, čas na ledě 22:53
     
    Československá stopa v utkání:

    David Rittich (CGY) – 26 zákroků, 92,9 %
     
    To je tedy z tohoto utkání vše. Já se s vámi loučím a někdy opět na počtenou. (23:57:10)

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 23. Sundqvist (Nolan, Dunn), 39. Bozak (Dunn) – 6. Tkachuk (Giordano, E. Lindholm), 11. E. Lindholm, 17. Giordano (J. Gaudreau, Tkachuk), 19. Quine (Hanifin, Jankowski), 26. J. Gaudreau (D. Ryan), 57. J. Gaudreau (Monahan, E. Lindholm), 59. Quine (Czarnik, Brodie)


    St. Louis Blues: Allen (21. Binnington) – Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Dunn, Ch. Butler – Steen, R. O'Reilly, Tarasenko – Schwartz, B. Schenn, Perron – Maroon, Bozak, Thomas – Nolan, Barbašev, Sundqvist.
    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Giordano, Brodie, Hanifin, Hamonic, Kylington, R. Andersson – J. Gaudreau, Monahan, E. Lindholm – Tkachuk, Backlund, Neal – Czarnik, Jankowski, Quine – D. Ryan, Hathaway, Rychel.
    thejrc.org