Vsetín – Třebíč 4:3 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 6:1 (kon.) | Jihlava – Havířov 2:1 (kon.)
Motor ČB – Prostějov 7:1 (kon.) | Poruba 2011 – Litoměřice 4:6 (kon.) | Slavia – Kladno 5:3 (kon.)
Přerov – Kadaň 8:2 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
4:6 (1:2, 3:2, 0:2)
HC Stadion Litoměřice
Pondělí 17.12.2018, 18:00 • Ostravar aréna - multifunkční hala • Chance liga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    V pondělí 17. prosince se v Multifunkční hale Ostravar arény odehraje zápas šestatřicátého kola Chance Ligy mezi týmy HC RT TORAX Poruba 2011 a HC Stadion Litoměřice. Pro domácí celek se navíc bude jednat o poslední mač odehraný ve vítkovickém azylu. Příště se totiž v rámci domácího utkání svému soupeři postaví ve své, nově zrekonstruované, RT TORAX Areně.
     
    Výsledky porubského TORAXU jsou v poslední době jako na houpačce. Po třech vítězstvích přišla série tří porážek, kterou následně vystřídaly dvě výhry po sobě. V posledním zápase však svěřenci Aleše Flašara a Tomáše Sršně padli po přestřelce na třebíčském ledě v poměru 5:4, což jim znovu zavřelo cestu do vysněné první osmičky. Nyní ale ostravané nastoupí doma proti celku, který ono osmé místo zuby nehty drží a v případě úspěchu se na něj mohou dotáhnout na pouhý jeden bod.

    "Porubáci" aktuálně okupuíjí se šestačtyřiceti body jedenáctou příčku. Jejich náskok na dvanáctý Frýdek – Místek je dvoubodový, třinácté Benátky nad Jizerou už na ně však ztrácí bodů šestnáct. Jejich největšími konkurenty v boji o osmičku tak aktuálně jsou Litoměřice a dvojice Slávií z Třebíče a Prahy.
     
    Lídrem Poruby je s jednatřiceti kanadskými body útočník Jan Káňa (12+19), který je zároveň společně s Petrem Kankem (12+4) nejlepším střelcem. Nejproduktivnějším obráncem je potom dvanáctibodový Ctirad Ovčačík (5+7). Nejtrestanějším hráčem ostravského celku je obránce Martin Matějíček, který již stihl nasbírat plných čtyřiačtyřicet trestných minut. Nejúspěšnějším a také nejčastěji chytajícím z trojice gólmanů je Daniel Dolejš, jehož průměr obdržených branek po dvaadvaceti odchytaných zápasech činí 2,94 a úspěšnost zásahů 92,25%. Hynek Kůdela odchytal zápasů jedenáct s průměrem 3,43 a úspěšností 90,03%.
     
    Jak jsem již naznačil níže, drží si aktuálně litoměřický Stadion osmé místo Chanceligové tabulky. I severočeši ale velice často střídají výhry a prohry. Aktuálně drží svěřenci Davida Bruka a Daniela Tvrzníka sérii dvou proher v řadě, kterou by v Ostravě rádi prolomili. V souboji na druhém konci republiky je ale proti houževnatým nováčkům nečeká nic snadného. Diváci se tak mohou jistě těšit na souboj o osmičku se vším všudy.

    Borci z Litoměřic zatím v dosavadním průběhu sezóny nasbírali rovných padesát bodů, což jim stačí na prozatimní hájení poslední postupové pozice. Jejich náskok na devátou Horáckou Slávii z Třebíče však činí pouhý bodík a na tu pražskou pouhé dva. Na sedmý Přerov pak "Stadionisté" ztrácí body tři. Zápas v Ostravě tak pro ně bude stejně klíčový jako pro domácí.
     
    Lídrem Litoměřic je s pětatřiceti kanadskými body útočník Jan Kloz (16+19), který je zároveň i nejlepším střelcem týmu. Nejproduktivnějším obráncem je potom Aleš Pavlas, který z pouhých třiadvaceti zápasů nasbíral velice úctyhodných dvaadvacet kanadských bodů (4+18). Nejtrestanějším hráčem severočechů je obránce Patrik Marcel, který již stihl nasbírat závratných sedmdesát sedm trestných minut. Nejčastěji chytajícím gólmanem je Tomáš Král, jehož průměr obdržených branek po devatenácti odchytaných zápasech činí 2,88 a úspěšnost zásahů 89,17%. Naopak nejúspěšnějším litoměřickým maskovaným mužem je, alespoň podle čísel, Martin Michajlov. Ten si po deseti odchytaných utkáních drží velmi dobrý průměr 1,9 a úspěšnost zásahů 94,18%.
     
    Co se týče dosavadních vzájemných střetnutí v této sezóně, jsou zatím stoprocentně úspěšní severočeši. Ti nejdříve v šestém kole zvítězili po divoké přestřelce v Ostravě 5:4 a stali se tak tehdy prvním týmem, který Ostravanům sebral všechny tři body. Druhá vzájemná konfrontace pak přišla v kole jednadvacátém, kdy litoměřičtí zvítězili 5:3.
     
    Rozloučí se domácí se svým vítkovickým azylem vítězně a pořádně zabuší na bránu play off, anebo hosté protrhnou neúspěšnou sérii a spolu se svými věcmi si do autobusu na cestu přibalí i tři body? Na tyto a jistě i další otázky společně nalezneme odpovědi v pondělí 17. prosince od 18:00 hodin.

    Cena vstupného na toto utkání činí 70 Kč, děti do 15 let mají dokonce vstup zdarma. Vstup zdarma je stanoven také pro osoby ZTP či ZTP/P i jejich doprovod.
     
    Úvodní sestavy:

    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Kůdela) – Slavík, Ovčačík (C), Padrnos, Matějíček, Pastor, Šnajnar, Urbanec – Ollender, J. Káňa (A), Guman – Alexejev, Vymazal, Kanko (A) – Toman, Pytlík, Illéš – Fojtík, Häring, Dufek.

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas (C), Marcel, Smetana (A), D. Málek, Jebavý (A), Strejček – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Jícha, Eret – Helt, M. Havelka, Przybyla – Machač, Matějček, Jirásek.

    Rozhodčí: Čech, Fiala – Měkýš, Otáhal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tak to bylo rychlé! Kadlec vyhrál v rohu za Dolejšovou bránou souboj o puk a poslal puk před branku na volného Kloze, který puk už posunul jen do lepší pozice MARKUSI KORKIAKOSKIMU. Ten se už nemýlil. Asistence: Jan Kloz a Martin Kadlec.
    00:17 Markus KORKIAKOSKI - 0:1
     
    01:10
    Toman se snažil prodrat dopředu, byl však zastaven jedním z hostujících obránců.
     
    02:25
    Icing Poruby vrací hru před Dolejše.
     
    03:02
    Padrnos nezpracoval přihrávku na modré čáře, a tak domácí přicházejí o pásmo.
     
    04:23
    Hra se zatím přelévá z jedné strany na druhou. Ani jeden tým si však nějakou větší šanci nevytvořil.
     
    04:53
    Tomáš Guman to zkoušel ranou od modré. Král byl připraven.
     
    05:55
    Poruba právě vstřelila branku!
    A máme srovnáno! A nutno dodat, že po velmi neobvyklém gólu. Alexejev vypálil, Král puk chytil a chtěl rozehrát. Do jeho rozehrávky se mu však velice šikovně vložil PETR KANKO a poslal puk do nikým nehlídané litoměřické sítě.Bez asistence.
    05:55 Petr KANKO - 1:1
     
    07:09
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A hosté jdou opět do vedení! Przybyla přesnou přihrávkou poslal do samotného úniku FILIPA HELTA, který svižnou střelou z jízdy propálil bezmocného Dolejše – 1:2. Asistence: Dan Przybyla.
    07:09 Filip HELT - 1:2
     
    09:02
    Michal Vymazal zkoušel Krále překonat střelou zpoza levého kruhu. Litoměřický "král brankoviště" však nenechal nic náhodě a vyrazil puk do ochranné sítě. Následuje buly po jeho pravici.
     
    10:58
    Šnajnarova rána od modré pouze minula Královu levou tyč a zaduněla o zadní mantinel.
     
    11:51
    Illéš to zkoušel z velkého úhlu. Král puk vyrazil betonem před sebe a jeden z hostů odpálil puk na zakázané uvolnění.
     
    13:07
    Po velice špatné domácí rozehrávce se bude vhazovat po Dolejšově levici.
     
    14:06
    V těchto chvílích to jsou hosté, kdo je na ledě jednoznačně aktivnější. Do žádné stoprocentní šance se však zatím nedostali.
     
    15:49
    Ve velké šanci se teď jevil Alexej Alexev! Po chybě jednoho z obránců tvrdě pálil na Krále z mezikruží. Ten však zachoval chladnou hlavu a z celé situace vyšel jako vítěz.
     
    18:20
    Heltova dělovka zpoza levého kruhu mířila hodně vysoko nad Dolejšovu branku.
     
    18:52
    Illéšova dělovka z levého kruhu mířila pouze do Královy hrudi.
     
    19:26
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Samuel Ollender – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:37
    Dolejš teď předvedl důležitý zákrok, když reflexivně vychytal Przybylovu ránu z levého kruhu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila nám úvodní část, ve které byl jednoznačně lepší tým hostů. I přes jejich herní převahu ale vedou pouze o gól. Jednak je to zapříčiněno dobrým výkonem Daniela Dolejše v porubské brance, jednak zase velice smolným inkasovaným gólem z hole Petra Kanka.

    Hosté sice vedou, ale domácí Porubané se s tím jistě nebudou chtít smířit. Bude to jistě ještě boj, proto nikam daleko neodcházejte. Za chvíli pokračujeme.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:37
    Domácí v plném počtu.
     
    21:57
    Toman se prodíral před litoměřickou branku, ale ke střele se nakonec nedostal. Obrana středočechů zatím funguje velmi dobře.
     
    23:09
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Guman – 2 min.), vysoká hůl.
     
    23:20
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Martin Padrnos – 2 min., podrážení).
     
    23:20
    Domácí teď čeká peklo v podobě téměř dvou minut strávených ve třech.
     
    23:36
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A hosté dvojnásobnou přesilovku rychle využívají. Po rychlé kombinaci v útočném pásmu vypálil z vrcholu kruhu MARKUS KORKIAKOSKI a mířil přesně. Asistence: Martin Kadlec a Jan Kloz.
    23:36 Markus KORKIAKOSKI - 1:3
     
    24:18
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A hosté svou výhodu využívají na 100%. V pokračující přesilovce pěti proti čtyřem vypálil JOSEF JÍCHA od modré a Dolejš vinou zakrytého výhledu nedokázal správně zareagovat – 1:4. Asistence: Ondřej Smetana a Dan Przybyla.
    24:18 Josef JÍCHA - 1:4
     
    25:50
    Porubané se teď ze všech sil snaží se zápasem něco udělat. Bohužel pro ně však teď severočeský tým šlape více než dobře.
     
    26:41
    Porubský icing. Hra se stěhuje zpět před Dolejše.
     
    27:34
    Voženílek se neohroženě probil až před Dolejše. Ten ho však v rozhodujícím okamžiku vychytal.
     
    28:10
    Hosté skvěle napadají porubskou rozehrávku a nedávají tak domácím žádnou šanci byť jen k miimálnímu ohrožení své klece.
     
    29:33
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté přece jen snižují! JAN DUFEK krásnou střelou z otočky z mezikruží poslal puk nad beton překvapeného Tomáše Krále a dal svému týmu ještě naději – 2:4. Asistence: Alexej Alexejev.
    29:33 Jan DUFEK - 2:4
     
    32:14
    Po souboji o puk v porubském obranném pásmu končí puk v ochranné síti. Následuje buly ve středním pásmu.
     
    33:28
    Po hezké domácí kombinaci v útočném pásmu vypálil od modré Kanko. Král si však s jeho střelou poradil a jim vyražený puk odpálil na icing jeden z obránců. Vhazovat se bude po pravici litoměřického maskovaného muže.
     
    34:52
    Matějíček to po Urbancově chybě zkoušel z bezprostřední blízkosti. Dolejš však v bráně stál dobře a pokryl v ní hodně místa. Skóre se tak zatím nemění.
     
    36:13
    Poruba právě vstřelila branku!
    Domácí se vrací do zápasu! Tomáš Guman poslal od levého mantinelu puk na na pravé tyči osamoceného PETRA KANKA, pro kterého byla střela do odkryté branky běžnou rutinou – 3:4! Asistence: Tomáš Guman.
    36:13 Petr KANKO - 3:4
     
    36:45
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:52
    domácí se doslova ženou za vyrovnáním!Hosté se teď brání jen horko těžko.
     
    38:38
    Pastorova dělovka od modré byla na poslední chvíli ztečována mimo.
     
    38:47
    Poruba právě vstřelila branku!
    Nemožné se stává skutkem! Domácí se vrací do zápasu! JAKUB ILLÉŠ se těsně po konci porubské přesilovky napřáhl na modré čáře a dobře mířenou ranou propálil Tomáše Krále.
    38:47 Jakub ILLÉŠ - 4:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část byla velice zajímavá. Nejdříve díky skvělé hře odskočili hosté do třígólového vedení, aby ho vzápětí ztratili vinou obrovského porubského vzepětí.

    Začíná se tedy od nuly a bude to boj o každý puk. Vyplatí se neodcházet!
     
    Další třetina začne přibližně v 19:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Poslední část střelecky otevřel Jan Kloz. Dolejš si s jeho střelou rutinně poradil.
     
    41:24
    Pastor obětavým zákrokem zamezil litoměřickému postupu vpřed. Hra se zatím odehrává v porubském útočném pásmu.
     
    42:25
    Kanko ve stoprocentní šanci! Nejdřív z bezprostřední blízkosti Krále nepřekonal, následně mu nasadil kličku a v rozhodujícím momentu netrefil puk.
     
    43:50
    Domácí jsou stále aktivnějším týmem. Jde vidět, že je dotáhnutí třígólového deficitu pořádně nakoplo.
     
    44:15
    Litoměřičtí se nyní prezentovali ofsajdem, kvůli kterému přišli o pásmo.
     
    44:47
    Icing hostů. Buly po Králově pravici.
     
    45:15
    Domácí i nadále aktivnějším celkem. V těchto chvílích se jim však přííliš nedaří přechod do pásma.
     
    45:34
    Po Dufkově chybě se sám na Dolejše vydal Przybyla. Maskovaný muž v porubském brankovišti však zachoval chladnou hlavu a vyšel z této situace jako vítěz. Jen díky němu se teď skóre neměnilo.
     
    46:51
    Dominik Málek si teď málem srazil do vlastní branky puk nahozený jedním z porubských hráčů!
     
    47:36
    Ofsajd hostů, kteří tak přicházejí o pásmo.
     
    48:05
    Velká šance Jana Káni, který ze skvělé pozice těsně míjí Královu branku.
     
    49:25
    Radim Toman svou střelou jen o centimetry přestřeluje litoměřiickou svatyni.
     
    50:12
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Guman – 2 min., sekání).
     
    50:20
    domácí se osvobozují výhozem přes celé kluziště.
     
    51:09
    Hosté se drží v útočném pásmu. K nějaké stoprocentní šanci se však ne a ne dostat.
     
    51:55
    Porubští se na chvíli osvobodili. Teď už je ale puk zase v jejich obranném pásmu.
     
    52:12
    Domácí v plném počtu.
     
    52:45
    Puk z Eretovy hole si to po ledě namířil do dobře vystrčeného Dolejšova betonu.
     
    53:49
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Dan Przybyla – 2 min., nesportovní chování).
     
    53:57
    Hosté se osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    54:44
    Jirášek v oslabení vystřelil na Dolejše. Ten puk pouze odrazil do ochranné sítě.
     
    55:10
    Šnajnarovu střelu od modré ztečoval Illéš pouze do ochranné sítě.
     
    55:49
    Hosté v plném počtu.
     
    56:09
    Sledujeme teď velice svižný hokej, v němž jsou aktivnější domácí. Žádnou větší šanci jsme ale už dlouho neviděli.
     
    57:36
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hosté jdou po ojedinělé akci do vedení. Po přihrávce Ereta se bekhendem trefuje DANIEL VOŽENÍLEK. Asistence: Petr Eret.
    57:36 Daniel VOŽENÍLEK - 4:5
     
    58:20
    Oddechový čas pro domácí.
     
    Dnešní utkání sleduje 217 diváků.
     
    58:20
    Porubští to zkouší se šesti bruslaři.
     
    59:03
    Icing hostů. Domácí se tak zadarmo ujímají pásma.
     
    59:22
    A další icing. Tentokrát puk mířil těsně mimo porubské tři tyče.
     
    59:37
    Puk mimo led. Naštěstí pro hosty se nejdříve ale dotkl skla.
     
    59:47
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A je rozhodnuto. MARTIN KADLEC ujel s pukem po levém mantinelu a napálil puk do prázdné porubské branky. Bez asistence.
    59:47 Martin KADLEC - 4:6
     
    Konec zápasu.
     
    Viděli jsme zápas, ve kterém nejdříve vedli o tři góly hosté, načež domácí srovnali a byli blízko i otočení zápasu. To se však nestalo, a tak zápas rozhodl dvě a půl minuty před koncem Daniel Voženílek. Kadlecův gól do prázdné branky už středočeské vítězství pouze podtrhl.
     
    To už je ode mě pro dnešek opravdu všechno. Přeji Vám hezký zbytek večera a těším se na Vás u jednoho z dalších online přenosů. (20:22:28)
    Marken.cz

    David Kubatík

    Branky a nahrávky: 6. Kanko, 30. Dufek (Alexejev), 37. Kanko (Guman), 39. Illéš – 1. Korkiakoski (J. Kloz, M. Kadlec), 8. Helt (Przybyla), 24. Korkiakoski (M. Kadlec, J. Kloz), 25. Jícha (Smetana, Przybyla), 58. Voženílek (Eret), 60. M. Kadlec


    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Kůdela) – Slavík, Ovčačík (C), Padrnos, Matějíček, Pastor, Šnajnar, Urbanec – Ollender, J. Káňa (A), Guman – Alexejev, Vymazal, Kanko (A) – Toman, Pytlík, Illéš – Fojtík, Häring, Dufek.
    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas (C), Marcel, Smetana (A), D. Málek, Jebavý (A), Strejček – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Jícha, Eret – Helt, M. Havelka, Przybyla – Machač, Matějček, Jirásek.

    Rozhodčí: Čech, Fiala – Měkýš, Otáhal

    Diváci: 217
    thejrc.org