Vsetín – Třebíč 4:3 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 6:1 (kon.) | Jihlava – Havířov 2:1 (kon.)
Motor ČB – Prostějov 7:1 (kon.) | Poruba 2011 – Litoměřice 4:6 (kon.) | Slavia – Kladno 5:3 (kon.)
Přerov – Kadaň 8:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:3 (0:3, 1:0, 3:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Pondělí 17.12.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina viděla famózní vsetínský obrat, který ještě ve druhé třetině máloco naznačovalo. Valachům se nedařilo v koncovce, nedokázali si vypracovat gólové šance. Třebíč se ale tříbrankovým náskokem z první třetiny až moc uklidnila a jako kdyby neměla potřebu hnát se za dalšími brankami. Zřejmě také proto je hráčem utkání na straně hostů vyhlášen gólman Pavel Jekel. Na straně domácích to není nikdo jiný než Vít Jonák se třemi asistencemi.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače vám přeji příjemný zbytek večera. (19:53:25)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Zpěv fanoušků utichl, jelikož v posledních sekundách míří na trestnou lavici Klímek, aby alespoň symbolicky odpykal dvouminutový trest za nesportovní chování, který dostal gólman Šelepněv.
     
    59:51
    Do konce třetí třetiny zbývá devět sekund. Vhazuje se ve středním pásu. Jekel je v brance a Lapačem zní Vysoký jalovec.
     
    59:39
    Šelepněv napodobil svého kolegu Gábu a pokusil se o střelu na branku. Stejně jako Gábovi v minulém zápase se mu ale kotouč po hokejce svezl a končí před jeho brankou.
     
    59:19
    Szathmáryho střelu od modré blokuje na levém kruhu Slováček.
     
    58:41
    Vhazování vyhráli Vsetínští, a tak se musel hostující gólman opět přemístit na své brankoviště. Nyní už je však u kotouče Třebíč a Jekel míří na lavičku.
     
    58:29
    Vhazuje se ve střední pásmu. Jekel je na ledové ploše, v mezikruží vyčkává na výsledek buly.
     
    58:29
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:26
    Jekel zamířil na střídačku.
     
    57:47
    Po pasáži ve středním pásmu se puku chopil Mikuš a pokusil se přebruslit hráče soupeře podél mantinelu. Dostal se až na levý kruh, kde mu byl kotouč odebrán. Třebíč rozehrává zpoza vlastní branky.
    56:14 Ondřej SLOVÁČEK - 4:3
     
    56:14
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A máme tady vsetínský obrat! Valaši svůj tlak v přesilové hře stupňovali a nakonec se z něj prosazuje ONDŘEJ SLOVÁČEK, který z mezikruží našel volné místo v třebíčském brankovišti, mezeru mezi betony, kam kotouč poslal. Asistence: Vít Jonák.
     
    55:55
    Další Mikušův pokus zablokoval Vodný, ale následně už se kotouč před brankoviště dostal. Zde byl aktivní hlavně Kopta, který se hned třikrát pokusil najít mezírku mezi betony gólmana Jekela, který nakonec po kotouči skočil.
     
    55:11
    Kucharczyk nahrál kotouč v kombinaci Mikušovi na modrou. Ten jej chtěl ihned poslat dál, jenže Raška byl rychlejší a vsetínského beka z pásma vyhnal.
     
    54:54
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Vladimír Brož – 2 min., sekání).
     
    54:26
    Na druhé straně se Süssovi nepovedlo přejít přes Slováčka, který jej poněkud tvrdě zastavil.
     
    53:58
    Rudl uchránil kotouč před Patákem a rozehrál. Valaši se už dostávali do útočného pásma, jenže přihrávku Pituleho na Šilhavého zablokoval pozorný Mlynář.
     
    53:28
    Hosté v plném počtu.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 34. Rob (Pechanec, Jonák), 47. Kucharczyk (Jonák), 50. Kopta (Rác, Kucharczyk), 57. Slováček (Jonák) – 3. Ferda (V. Čejka, Mlynář), 4. Nedvídek (Vl. Brož, Szathmáry), 9. V. Čejka (Raška)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (4. Šelepněv) – Mikuš, Hryciow, Slováček, Teper, Rudl, Holomek, Jenáček – Rác, Pitule, Karafiát – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Kucharczyk, Vávra – Hořanský, Šilhavý, Klímek.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Vl. Brož, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka, Furch, Bilčík – Vodný, Raška, P. Kratochvíl – Kusko, Nedvídek, Süss – M. Novák, Mlynář, Ferda – Malec, Tadeáš Král, Paták.

    Rozhodčí: Dědek, Kika – Poruba, Rožánek

    Diváci: 2380
    thejrc.org