Kunlun – Chabarovsk 3:1 (kon.) | Kazaň – Jekatěrinburg 3:1 (kon.) | Nižněkamsk – Čeljabinsk 0:1 (kon.)
N.Novgorod – Magnitogorsk 2:3 (kon.) | Omsk – Jokerit 3:2 (po pr.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Metallurg Magnitogorsk
Pondělí 17.12.2018, 17:00 • Nagorny Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Bulíř (MET) 0+1, 3 střely, čas na ledě 13:46 (19:21:08)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 32:26.
    Zblokované střely – 9:5.
    Vyloučení – 4:4.
    Využití přesilovek 1/4 – 1/4.
    Vhazování – 25:30.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Magnitogorsku, který svého soupeře porazil poměrem 3:2. Poslední perioda nám nabídla celkem jednostrannou záležitost, přičemž Metallurgu hodně pomohla branka z úvodu poslední periody. Posléze se Torpedo dostalo do slušného náporu, nicméně kontaktní branka přišla až v poslední minutě. Velkou zásluhu na vítězství má ruský brankář Košečkin, který svůj celek podržel hned v několika případech.
     
    Konec zápasu.
    59:10 Andrew CALOF - 2:3
     
    59:10
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali kontaktní branky! Kostrbatá přihrávka přeci jenom našla u levé tyče volného ANDREWA CALOFA, který zamířil do opuštěné branky. Košečkin byl v tomto případě bez šance, i tak se prezentoval hezkým skokem po prudké ráně. Torpedo ale musí vstřelit ještě jednu branku!
    Asistence: Mat Bodie, Danil Verjajev.
     
    58:40
    Akce na jeden dotyk přinesla zakončení nad branku, poté před brankou neuspěl ani Šenfeld, který se snažil snad dvakrát dorážet z brankoviště.
     
    58:17
    Nižnij Novgorod se usadil v pásmu, posléze si k pravému kruhu sjel Paršin, který o vlásek minul branku. Domácí to zkouší bez brankáře!
     
    57:18
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jevgenij Birjukov – 2 min., sekání).
     
    56:36
    Hodně důrazně si počínal domácí Barancev, který u mantinelu sestřelil protihráče. O nedovolený zákrok se nejednalo, následně pálil vedle brány Paršin.
     
    55:09
    Obránce Korobov si poradil s těžkou přihrávkou o mantinel, posléze jeho formace zavelela k útoku, který ještě před modrou čárou odrazil soupeř.
     
    54:17
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut. Magnitogorsk zatím celkem pohodlně brání dvoubrankové vedení, nicméně Košečkin má stále hodně práce.
     
    53:36
    Domácí nyní zaspali při bránění, soupeř se tak dostal do nebezpečného protiútoku, který táhl Kuljomin. Ruského útočníka na poslední chvíli dojel Bodie.
     
    52:20
    Torpedo má ve třetí části opravdu velký tlak. Domácí se většinu času drží v útočném pásmu, nyní musel Košečkin zasahovat proti ráně od modré čáry.
     
    51:14
    Košečkin pouze vyrazil střelu z pravého kruhu do rohu, následně se k zakončení dostal domácí Sabolič, jehož prudká rána skončila na zadním mantinelu.
     
    49:29
    S pukem si zahrál také hostující brankář Košečkin, který rozehrál do strany. Posléze zkoušel své štěstí Holm, jehož ránu tečoval spoluhráč vedle svatyně.
     
    48:35
    Galimov za vlastní brankou sáhl po puku, který tak zastavil. Posléze byla hra přeci jenom přerušena, hrací předmět totiž skončil v ochranné síti.
     
    47:26
    Už se hraje hodně dlouhou dobu bez přerušení. Mezitím se Orlov prohnal podél mantinelu, načež se na zemi ocitl jeden ze spoluhráčů, o faul se ale nejednalo.
     
    46:25
    U pravého hrazení si zkoušel udělat prostor Sabolič, nicméně patřičně důrazně si počínal Běreglazov. Aby toho nebylo málo, tak od modré čáry těsně minul Barancev.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 8. Verjajev (Smolin, Bodie), 60. Calof (Bodie, Verjajev) – 14. Ellison (Běreglazov), 38. N. Shore (Bulíř), 42. Rasmussen


    Torpedo Nižnij Novgorod: S. Galimov (D. Kostin) – Barancev (A), Bodie, Holm, Orlov, Korobov (C), Volčenkov, Rodionyčev – Paršin, Miele, Šenfeld – Žafjarov, Galuzin (A), Calof – Sabolič, D. Sjomin, Varnakov – Smolin, D. Iljin, Verjajev – Stalnov.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Běreglazov, Dronov, Vereščagin, Matuškin, J. Birjukov, Rylov (A), Zajcev – N. Kuljomin (A), Ellison, Mozjakin (C) – Pakarinen, Rasmussen, Čibisov – N. Shore, Jazkov, Bulíř – Dorofejev, Timkin, Několenko.

    Rozhodčí: Odins, Ansons – Šalagin, Lazarev
    ocianews.com