Columbus – Vegas 1:0 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 2:4 (kon.) | Montreal – Boston 0:4 (kon.)
Ottawa – Nashville 4:3 (po pr.) | Colorado – NY Islanders 1:4 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Boston Bruins
Úterý 18.12.2018, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Montreal Canadiens

    Kanadský klub po loňské mizérii značně přebudoval kádr a zatím se zdá, že kroky učiněné generálním manažerem Marcem Bergevinem byly správné. Canadiens odehráli třiatřicet zápasů a jen v jedenácti z nich nebodovali. V tabulce Východní konference jim patří páté místo, před kterým se už udělala menší mezera. Od druhého Buffala dělí Montreal šest bodů a od vedoucí Tampy dokonce bodů třináct. Svěřenci uznávaného kouče Claudea Juliena, jenž dnes povede svůj tým proti svému bývalému zaměstnavateli, se naposledy představili na domácím ledě proti Ottawě, nad kterou zvítězili 5:2 a navázali na předchozí výhru 6:4 nad Carolinou. Habs mají téměř vyprázdněnou marodku, dlouhodobě je mimo hru pouze finský útočník Joel Armia.

    Nejproduktivnější hráči:
    • M. Domi – 33 bodů (14+19)
    • J. Drouin – 28 bodů (11+17)
    • J. Petry – 25 bodů (7+18).
     
    Boston Bruins

    Stejně jako před rokem, tak také v aktuálně rozběhnuté základní části, Boston potrápila početná marodka. V jednu chvíli mu z elitní šestice beků chybělo hned pět z nich. Proto je dosti paradoxní, že Bruins mají v celé konferenci nejméně inkasovaných branek. Mnohem větší problémy naopak mají v ofenzivě, která je po Carolině a NY Islanders třetí nejslabší. Do zápasu v Montrealu jdou Medvědi s menší sérii dvou porážek, včera na domácím ledě prohráli 2:4 s Buffalem a předtím pro změnu padli 3:5 v Pittsburghu. I proto se Boston nachází ve Východní konferenci na šestém místě a v obrovsky silné Atlantické divizi dokonce na místě pátém. Na marodce zůstává první centr Patrice Bergeron i kapitán Zdeno Chára. Dále obránci Miller s Vaakanainenem a křídelník DeBrusk.

    Nejproduktivnější hráči:
    • D. Pastrňák – 39 bodů (21+18)
    • B. Marchand – 33 bodů (10+23)
    • D. Krejčí – 28 bodů (5+23).
     
    Vzájemné zápasy

    25.11.2018 Montreal – Boston 2:3
    28.10.2018 Boston – Montreal 0:3
    03.03.2018 Boston – Montreal 2:1 pr.
    21.01.2018 Montreal – Boston 1:4
    18.01.2018 Boston – Montreal 4:1.
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Tatar (MTL)

    Útočník, 28 let, 33 zápasů, 24 bodů (12+12)

    Jaroslav Halák (BOS)
    Brankář, 33 let, 18 zápasů, 2.40 gólu na zápas, 92,6%

    David Krejčí (BOS)
    Útočník, 32 let, 33 zápasů, 28 bodů (5+23)

    David Pastrňák (BOS)
    Útočník, 22 let, 33 zápasů, 39 bodů (21+18).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber, Kulak, Petry, Reilly, Juulsen, Schlemko – A. Shaw, Domi, Drouin – Gallagher, Danault, Tatar – Lehkonen, Kotkaniemi, Byron – Peca, Chaput, Agostino.

    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí, Marchand – Backes, Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Acciari, Kuraly.

    Rozhodčí: Chmielewski, Furlatt – Driscoll, Nansen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Grzelcyk dosti nenápadně vypálil od modré čáry. Price zasáhl ramenem a kotouč spadl za jeho branku.
     
    00:35
    David Pastrňák si navedl puk na střed a svižně vystřelil zápěstím. Price byl opět připraven a jeho spoluhráči po následném buly vyhodili na icing.
     
    01:03
    Wagner sice ukradl puk v útočném pásmu Bostonu, ale střela z osy hřiště se přes domácí hokejisty k brankovišti nedostala.
     
    01:43
    Také Forsbacka-Karlsson se svými křídly operuje v útočném pásmu. Bruins zachytili nástup do zápasu mnohem lépe a zatím nepouští Montreal do hry.
     
    02:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté se ve třetí minutě dostávají do vedení! Když už to vypadalo, že se Canadiens ubránili, tak Chaput nepochopitelně namazal puk přesně na hokejku Cavea. Backes jeho přihrávku ihned přesměroval na JOAKIMA NORDSTRÖMA a ten z mezikruží vystřelil mimo dosah Priceovy vyrážečky. Asistence: David Backes, Colby Cave.
    02:21 Joakim NORDSTRÖM - 0:1
     
    02:43
    Další nepřesnost od Tatara tak fatální nebyla. Elitní formace Bostonu s dvěma Čechy se přesto dostala do útoku a trápí rozespalé hráče Montrealu.
     
    02:56
    Bruins nebezpečně kroužili v útočném pásmu a paradoxně musí jít jako první do oslabení. Za vysokou hůl bude pykat Brad Marchand.
     
    03:18
    Acciari vyvezl puk do bezpečí. Pak sice musel překousnout tvrdý hit na mantinel, ale přesto pošetřil několik vteřinek.
     
    03:38
    Nordström propagačně ohrozil Price, ke kterému o pár vteřin později doletělo vyhození přes všechny čáry.
     
    04:19
    Wagner připravil puk pro McAvoye a ten ho znovu odpálil až za branku domácího týmu, který se ani v přesilovce nemůže pořádně rozehrát.
     
    04:50
    Bývalý hráč Bostonu Kenny Agostino nabral rychlost a zleva vystřelil na střed těla slovenského gólmana, jenž naopak krátce působil v Montrealu.
     
    04:56
    Hosté v plném počtu.
     
    05:31
    Carlova tvrdá střela od modré čáry na překonání Price nestačila. Stejný hráč pálil ihned po vhazování, ale kanadského gólmana tentokrát nezaměstnal.
     
    06:11
    Vynikající střídání Schlemka, který před vlastní brankou dvakrát zablokoval střely Heinena a jednou také pokus od Toreyho Kruga.
     
    06:46
    Další velká chyba v rozehrávce Habs. Dáreček dostal Nordström a zprava ihned vypálil na Price, který chybu spoluhráče napravil.
     
    07:11
    Pastrňákovi střela úplně nesedla, ale o to byla nebezpečnější, protože David Krejčí skákající puk trefil a protečoval ho do levé ruky Price.
     
    07:11
    David Pastrňák odešel útrob stadionu, ale naštěstí ne kvůli zdravotním problémům. Český útočník má nějakou vadu na levé brusli, která se určitě rychle opraví.
     
    07:49
    Mezitím Gallagher střílel z levého kruhu a trefil před sebou stojícího obránce, kterým byl Charlie McAvoy.
     
    08:31
    Chris Wagner poněkolikáté získal puk v nebezpečném prostoru. Posléze zakombinoval s Kuralym, ale protečovat jeho centr na branku se mu nepovedlo.
     
    08:59
    Zakázané uvolnění Bostonu, který měl poprvé trochu problémy ve své třetině. Jeden z hráčů z dobré pozice ale promáchl a Schlemko od modré minul.
     
    09:27
    Max Domi trochu zpomalil před útočnou modrou a rychlejší Noah Juulsen mu na pravém křídle vjel do postavení mimo hru.
     
    10:27
    Gallagher nevrátil puk na Tatara. Krejčí otáčel hru, jenomže jeho křídla byla v útočném pásmu o dost dříve než zkušený český centr.
     
    10:46
    Brett Kulak táhl rychlou akci a zprava přihrával před brankoviště. Tatar to však měl na dlouhou půl a pod tlakem Marchanda nepřesněroval puk mezi tyče.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:24
    Bruins museli vyklidit útočné pásmo. Domácí měli klid na rozehrávku, kterou přesto pokazili a už podvanácté kotouč odevzdali. Backes toho tentokrát nijak nevyužil, Reilly jeho střelu z pravé strany ztečoval mimo branku.
     
    12:20
    Zakázané uvolnění Bruins. Domácí po něm vyhráli vhazování, ovšem Pecova střela byla hodně nepřesná.
     
    12:57
    A znovu velmi dobrý forčeking Medvědů, kteří narušili rozehrávku soupeře a okamžitě nahodili puk do blízkosti Priceovy klece.
     
    13:19
    Paul Byron nabral dobrou rychlost. S pukem na holi dojel do pravého kruhu, kde zkoušel bekhendem vystřelit, ale trefil jenom Kruga.
     
    13:32
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Noel Acciari – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    13:53
    Ideální začátek oslabení pro Boston. Vyhrané vhazování Davida Krejčího mu hned dvakrát za sebou umožnilo kotouč odeslat do bezpečí.
     
    14:18
    Kuraly objevil volný puk a vyhodil. Oba týmy se během návratu Mikea Reillyho vydaly na střídačku.
     
    14:46
    I tato přesilovka je hodně mizerná. Grzelcyk lehko vyhodil a jednadvacet tisíc fanoušků dalo bučením najevo, co si o tom všem myslí.
     
    15:25
    Kotkaniemi byl v levém kruhu v obklíčení a nedokázal vystřelit. Z podobné pozice tak učinil až Reilly, ale puk po zásahu McAvoye rozvlnil jen ochrannou síť.
     
    15:32
    Hosté v plném počtu.
     
    15:32
    Zároveň s koncem domácí početní výhody se puk dostal k pravému konci modré čáry na Kulaka. Halák si jeho nenápadné střely tahem všiml a nepustil muže v červeném k žádné dorážce.
     
    16:03
    Lehkonen nedosáhl na přihrávku zpoza branky a Bruins vyvezli kotouč do útočného pásma. V něm se ale neprosadili a pustili na led Krejčího útok.
     
    16:49
    Marchand ukořistil puk u útočné modré čáry a dal ho Pastrňákovi. Ten zkoušel elegantní kličku, ale kotouč se mu zasekl mezi nohama.
     
    16:56
    Ještě jednou v akci David Pastrňák, o kterého se staral Danault takovým způsobem, že si pomohl minimálně dvěma fauly. Dvěma minutami je ohodnoceno původní podrážení.
     
    17:02
    Chaput uspěl na vhazování, jenže to se bude po pravici Price opakovat. Vyhození se totiž dotkl někoho na domácí střídačce.
     
    17:32
    Také oslabení Canadiens zatím vypadá velmi dobře. Po dvou vyhozeních je čtyřicet vteřin z početní nevýhody fuč.
     
    17:56
    Krug moc dobře věděl o Marchandovi, který z levého kruhu vůbec netrefil branku a puk se od hrazení odrazil až do středního pásma.
     
    18:13
    Forsbacka-Karlsson přihrál z levého mantinelu na Backese, který bekhendem Price nepřekonal a brankáře Canadiens nechtěně vytlačil mimo brankoviště.
     
    18:33
    Charlie McAvoy prozatím hraje skvělé utkání. Teď zachoval chladnou hlavu a odzbrojil Lehkonena, který po pravém křídle útočil ve vlastním oslabení.
     
    18:56
    Domácí v plném počtu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:02
    Matt Grzelcyk o sobě dal vědět ranou z pravého mantinelu. Price ji vyrazil a puk se jeho zapříčiněním ocitl až mezi modrými čarami.
     
    19:46
    Acciari, Wagner a Kuraly vytvořili velký tlak u brankoviště. Habs se s menšími problémy ubránili a před sirénou se zřejmě už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, se kterou Claude Julien určitě nebude spokojený. Jeho svěřenci poztráceli obrovský počet puků v obranném pásmu a z toho vyplynula také dosud jediná branka, kterou po chybě Chaputa vstřelil švédský útočník Joakim Nordström. Montreal si nepomohl ani ve dvou přesilových hrách, v nichž si nevytvořil žádnou solidnější šanci. Proto musí být rád, že po dvaceti minutách prohrává pouze 0:1.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 13 – 5
    Zablokované střely soupeře: 7 – 3
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 40% – 60%
    Ztráty: 14 – 1
    Bodyčky: 14 – 7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Kulak zlomil při střele hokejku a hladoví Medvědi ihned přepli do ofenzivu. Grzelcykovu střelu ještě prodloužil Marchand, ale moc nadějné to nebylo.
     
    20:54
    Carlova křižná přihrávka přes útočné pásmo hledala Davida Pastrňáka. Úplně přesné to ale nebylo a český útočník se u pravé tyče neprosadil.
     
    21:16
    Ofsajd Montrealu.
     
    21:44
    Acciari měl problémy se zpracováním přihrávky. V mezikruží se přesto probil ke střele, kterou Carey Price vyrazil.
     
    22:29
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jesperi Kotkaniemi.
     
    22:55
    Backes neuspěl na vhazování a Canadiens po dvou vyhozeních úspěšně vystřídali. Návrat do útočného pásma Bostonu nevyšel kvůli ofsajdu.
     
    23:12
    Prakticky všechna vhazování po změně stran vyhrávají centři Montrealu. Davida Krejčího tentokrát porazil Michael Chaput.
     
    23:36
    McAvoy musel pořádně přidat do kroku v roli posledního hráče, protože za pukem sprintovala dvojice domácích hráčů.
     
    24:03
    Krejčí ani nadvakrát neprotlačil svou přihrávku do levého kruhu, ve kterém se přihrávky nedočkal dlouho úplně volný McAvoy.
     
    24:16
    Pastrňák se snažil vysunout Marchanda, se kterým se domácí obránci rychle vrátili a mrštný útočník ztratil kontrolu nad kotoučem.
     
    24:29
    Domácí v plném počtu.
     
    24:30
    Teď už Marchand střílet mohl, aby na konci střídání vyprodukoval jen slabou střelu, u které sedí přívlastek "propagační".
     
    25:05
    Kotkaniemi zavařil Halákovi, který riskantně rozehrával ve svém brankovišti. Pro Bruins to dobře dopadlo, Juulsenovu následnou střelu zablokoval Backes.
     
    25:41
    Čtvrtý útok Bostonu zatím dělá obraně Habs obrovské problémy. Prakticky každé střídání se odehrává v těsné blízkosti Priceovy branky.
     
    26:09
    Petry se opřel do střely z první od modré čáry, jenže ke své smůle trefil jenom vlastního spoluhráče Chaputa.
     
    26:27
    A zase rychle na druhou stranu. Po levém křídle ujížděl Charlie McAvoy a pálil na bližší tyč, kde Price zasáhl svou vyrážečkou.
     
    27:17
    Danault přenechal puk Pecovi, který zpoza levého kruhu nepropálil Pastrňáka. Ten se o chvíli později zapojil i do útoku, jenž zleva zakončoval Carlo.
     
    27:49
    Halákova vyrážečka byla ve správný čas na tom nejpotřebnějším místě a zneškodnila prudkou ránu Juulsena od modré čáry.
     
    28:08
    Hodně divoká pasáž je u konce. Po ofsajdu Bruins následuje komerční přestávka a vskutku zasloužený oddech pro všechny hlavní aktéry.
     
    28:51
    Petry naznačil střelu z vrcholku kruhu, čímž se zbavil Donata. Zprava odcentroval do ohně a tam si Byron vylámal zuby na Halákovi!
     
    29:22
    Asi nejlepší střídání Montrealu v dosavadním průběhu zápasu. Domiho rána z levé strany v síti také neskončila, avšak hosté znovu nedokázali vyhodit.
     
    29:53
    A ještě jeden vynikající zákrok Jaroslava Haláka, jenž zachránil Bruins od inkasované branky. Levým betonem zlikvidoval únik Agostina a jeho bekhendový blafák!
     
    30:27
    Agostino byl Backesem krosčekem naražen na mantinel. Rozhodčí kupodivu nepískali a to se vůbec nelíbí rozdivočenému publiku!
     
    30:57
    Až teď si Boston trochu oddechl. Domácí nedokázali rozehrát, ale po neškodném nahození dostávají další pokus.
     
    31:38
    Sean Kuraly se zastavil u pravého kruhu a přihrál na modrou čáru, kam z druhé vlny přijel McAvoy a tvrdou ranou vyprášil Priceovu výstroj.
     
    31:57
    Podruhé v utkání jde Boston do čtyř kvůli vyhození puku do hlediště. V obranném pásmu si nejlépe nepočínal český forvard David Pastrňák.
     
    32:22
    Snad při všech přesilovkách přišlo rychlé vyhození bránící čtveřice. Výjimkou nebyla ani tato situace. Canadiens znovu zakládají útok ze středu pole.
     
    32:34
    Snadná práce pro Haláka, který po celou dobu dobře viděl na Petryho pokus od modré čáry a přerušil hru, aby jeho tým mohl v klidu vystřídat.
     
    33:03
    Kotkaniemi nezpracoval Reillyho přihrávku. Puk přesto zůstal na domácích hokejkách a tlak Montrealu trvá.
     
    33:37
    Další špatné zpracování, tentokrát u Webera, jenž pouze nahodil puk na zadní mantinel a tam ho vybojovali Bruins.
     
    33:57
    Hosté v plném počtu.
     
    34:09
    Agostino dvakrát přihrával zpoza koncové čáry k mezikruží. V obou případech ale objevil jenom soupeřovy hokejky.
     
    34:47
    Po dlouhé době si zachytal Price a rozhodně to nebyla žádná rutinní práce! Krejčí vydoloval puk v obranném pásmu a přihrávkou na Marchanda založil brejk dvou na jednoho. Kanadský útočník si počkal na Pastrňáka, který šel do bekhendového blafáku, ovšem na hvězdného gólmana si nepřišel.
     
    34:59
    Ještě jeden pokus přišel od druhého českého Davida. Krejčího střela z pravého mantinelu už tak nebezpečná nebyla a Price si připsal další úspěšný zákrok.
     
    35:17
    Ryan Donato měl po své levé ruce rozjetého Kruga, který z levého kruhu mířil na zadní tyč, ale narazil na rychlou ruku Price, jenž elegantně zasáhl lapačkou.
     
    35:27
    Fosbacka-Karlsson vyhrál buly a útok Bostonu se tak přenesl i do dalších vteřin. Donato si vyjel zpoza branky, ale zblízka nenašel skulinku v postoji Price.
     
    35:36
    Paul Byron se nebál postavit do dráhy střely Toreyho Kruga a poslal puk až do ochranné sítě. Po dalším buly už se Canadiens osvobodili.
     
    36:06
    Ale ne na dlouho, protože elitní letka Bruins si puk znovu vybojovala. Marchandova střela zápěstím šla jen do zadního mantinelu a ta od McAvoye k brance vůbec nedošla.
     
    36:54
    Weber už nestihl puk na modré čáře a vracel ho do ofsajdu. V dalších vteřinách to pak byl nepříliš pohledný boj, při kterém se Canadiens snažili usadit v útočné třetině.
     
    37:23
    Domácím se to nakonec podařilo. Na Halákově kontě přistály dva zákroky. Zprava to na něj zkoušel Andrew Shaw a z opačné strany zase Byron.
     
    37:32
    A ještě do třetice zkušený slovenský gólman ve službách Bostonu, který udržel čisté konto i proti Petryho rychlé žíni od modré čáry.
     
    37:48
    Poziční boj před domácí střídačkou mezi Kotkaniemim a Kuralym skončil oboustraným faulem. Domácí nováček pyká za nedovolené bránění a hostující útočník zase za držení.
     
    38:06
    Marchand využil mnohem většího prostoru na ledové ploše. Zleva si to namířil k mezikruží, ale bekhendová střela se mu nepovedla podle představ.
     
    38:29
    Marchanda zezadu podporoval Krejčí. Prvně jmenovaný to zkusil sám, ale po rychlém obkroužení branky nezasunul puk kolem levé tyče, u které se zjevil Priceův beton.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    Krug táhl puk po ose hřiště a vzniklo z toho přečíslení tři na dva. Obránce Bruins šel až do střely, kterou Reilly hokejkou nadzvedl do ochranné sítě.
     
    39:34
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston v závěru třetiny odskakuje do dvougólového náskoku! Petryho přihrávku po rohu obranného pásma získal místo Gallaghera McAvoy, který předal puk Pastrňákovi. Ten mu od modré čáry přihrál do pravého kruhu a šikovný obránce z nulového úhlu vrátil puk před brankoviště, kde objevil COLBYHO CAVEA a ten snadno vsítil svůj první gól v NHL. Opravdu krásná souhra s celoplošným působením McAvoye! Asistence: Charlie McAvoy, David Pastrňák.
    39:34 Colby CAVE - 0:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina přinesla výborný hokej s šancemi na obou stranách. Montreal svůj výkon výrazně zlepšil, ale ve výsledku mu to nebylo nic platné. Možnosti kanadského týmu zlikvidoval výborně chytající Halák, jenž před odchodem do šaten slavil se spoluhráči navýšení náskoku po trefě Colbyho Cavea. Bruins tak vedou 2:0 a mají mnohem blíže k vítězství v 745. vzájemném duelu v rámci základní části.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 12 – 26 (5:13, 7:13)
    Zablokované střely soupeře: 14 – 8
    Trestné minuty: 8 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 47% – 53%
    Ztráty: 18 – 6
    Bodyčky: 23 – 21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:16
    Ostrý nástup do třetiny od Montrealu. Gallagher z dálky nahodil puk do Haláka. O dalekonosnou dorážku se postaral jeho krajan Tatar, jenže minul.
     
    40:26
    Pastrňák a Marchand opět v rychlém protiútoku. Zkušený útočník a ni v tomto případě neuspěl a neujaly se ani dorážky.
     
    40:46
    Bruins právě vstřelili branku!
    Neskutečně divoká první minuta končí gólem Bostonu! I v tomto případě si Canadiens zavařili de facto sami. Poprvé si nechali puk vypíchnout ve středním pásmu a ještě horší byla vzájemná srážka v mezikruží, po které McAvoy pohotově přihrál doleva DAVIDU KREJČÍMU. Ve velké formě hrající šternberský rodák nezaváhal a z téměř nulového úhlu mazácky přehodil už ležícího Price. Asistence: Charlie McAvoy.
    40:46 David KREJČÍ - 0:3
     
    41:44
    Backes byl těsně bráněn a z pravého mantinelu dokázal jen propagačně vystřelit do pravého betonu domácího strážce branky.
     
    42:17
    Schlemko uklidnil hru ve vlastním obranném pásmu. Jeho kolegové ze třetího útoku vydrželi v tom útočném jen pár vteřin.
     
    42:46
    Lehkonenův centr z pravého mantinelu sice skončil před brankou, ale tam se v menším závaru lépe zorientovali obránci Bruins, kteří vyhodili na icing.
     
    43:42
    Krejčí rozdal puk doleva na Marchanda, se kterým se vrátil Chaput. Habs se téměř ubránili, ale puk se stále nachází v jejich obranné třetině.
     
    43:55
    Další starosti pro domácí celek. Mike Reilly podle názoru hlavního arbitra fauloval Pastrňáka a dostal dvě minuty za hrubost.
     
    44:26
    První čtvrtina přesilovky se Medvědům nepovedla. Hned třikrát se museli vracet pro puk až na vlastní polovinu.
     
    44:51
    Krug pokazil krátkou přihrávku, jenže puk se nějakým záhadným způsobem odrazil k Pastrňákovi, jenž zprava nedokázal Price překonat.
     
    45:06
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a zřejmě stvrzují své dnešní vítězství! Krug udržel puk v boji u levého mantinelu, kde se sjela hned trojce mužů v červeném. Pastrňák pak byl před brankovištěm úplně sám a chytře ještě posunul puk doprava na BRADA MARCHANDA, který střílel do úplně prázdné branky. Asistence: David Pastrňák, Torey Krug.
    45:06 Brad MARCHAND - 0:4
     
    46:11
    Danault hodil puk před rozjetého Lehkonena, který ho protečoval směrem na branku, nicméně Jaroslav Halák kotouč za svá záda nepustil.
     
    46:54
    Danault bojoval o několikrát sražený puk, který nakonec dokázal vypálit, ale ještě před Halákem zasáhl Joakim Nordström.
     
    47:43
    Pastrňáka zakřižoval Kulak, takže musel přihrávat za sebe na Davida Krejčího. Jeho muška byla tentokrát vychýlená a pátý gól Bruins nepřidal.
     
    48:18
    Mezi Acciarim a u brankoviště stojícím Kuralym byl už jenom Weber, přes kterého sice přihrál, ale jeho parťák ze čtvrtého útoku puk přesto nedostal.
     
    48:49
    Čtvrtý inkasovaný gól domácí tým rozhodně nepoložil. Hraje se v obrovském tempu a prakticky bez přerušení!
     
    49:34
    Až teď nastala chvilka klidu. Jakob Fosbacka-Karlsson z rohu hřiště přihrál na Heinena, jehož střelu Price zneškodnil a kromě puku zastavil i čas.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:20
    Weberova obávaná střela od modré byla mírně tečovaná a proto letěla hodně vedle Halákovy branky. Neúnavný Pastrňák okamžitě otočil hru a sám celou akci zakončil, i když na navýšení vedení to nestačilo.
     
    51:14
    Postavení mimo hru v podání hostujících borců. Na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    51:49
    Max Domi udělal před Carlem pěknou stahovačku. Halák přes svého spoluhráče viděl a střelu z levého kruhu betonem vyrazil.
     
    52:30
    Kulak přihrál po modré na lepšího střelce Webera. Toho však zablokoval Nordström a zakončení tak vyšlo právě na Kulaka, kterému se rovněž nepovedlo zrušit Halákovo čisté konto.
     
    52:46
    Gallagher s Danautem bojovali napravo od hostující branky. Druhý z nich i vystřelil, ale sražený puk do sítě nezapadl.
     
    53:22
    Pastrňák sestřelil Danaulta, kterého tím vyřadil ze hry, ale zbývající hráči Montrealu si s obrovskými problémy poradili, aniž by se museli spolehnout na Price.
     
    53:51
    Jeff Petry hned dvakrát pálil od modré čáry. Poprvé trefil Donata a podruhé zase vůbec netrefil prostor Halákova brankoviště.
     
    54:14
    Peca krátkou zadovkou oslovil Agostina, který zkusil štěstí z ostrého úhlu, nicméně kvůli hokejce Noela Acciariho rozvlnil jen ochrannou síť.
     
    54:39
    Canadiens sympaticky bojují až do úplného konce. V celém zápase jim ale chybí potřebné štěstí, neboť puky se neustále odrážejí k hráčům Bostonu.
     
    55:19
    Moore přihrával do zahuštěného prostoru před brankou. Bruins se ke střele nedostali a museli se vrátit do středního pásma, odkud zase nahazoval Moore.
     
    55:46
    Kampfer po nezpracovatelné přihrávce pro Cavea upadl a Kotkaniemi měl volnější cestu do útočného pásma. Celou akci zakončoval Juulsen hodně nepřesnou ranou bez přípravy.
     
    56:15
    Rozjetý Pastrňák udělal před svým osobním strážcem otočku a uvolnil se tím pro přihrávku na Marchanda, kterému se puk svezl z hokejky a střela šla hodně mimo.
     
    56:50
    Jenom to zahučelo po mohutném nápřahu Webera. Tvrdá rána z přihrávky Danaulta byla tečovaná a prosvištěla kousek vedle Halákovy klece.
     
    57:17
    Kulakovi trochu trvalo zpracování přihrávky podél modré čáry. Moment překvapení tak byl fuč a následná střela navíc neměla přesnost.
     
    57:44
    Agostinovo podražení rozhodčí přešli bez odpískání. Donato přenesl hru na druhou stranu a Price musel zasahovat proti střele z levého mantinelu.
     
    58:25
    Kuraly obkroužil celé útočné pásmo, aby nakonec přihrál na Acciariho. Ten byl v obležení čtyř soupeřů a puk ani nestihl zpracovat.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:06
    Colby Cave měl zaděláno na svůj druhý gól, jenomže po výborné přihrávce z pravého křídla od Kuralyho trefil jenom Price.
     
    59:44
    Brendan Gallagher si ve velké rychlosti vyměnil puk s Danaultem, který mu přihrál z osy kluziště přes McAvoe. Zleva ale přišla jen střela doprostřed branky a Halák se o vychytanou nulu připravit nenechal.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Tradiční souboj dvou týmů z "Original Six" nabídl atraktivních šedesát minut, které se však líbily pouze fanouškům Bostonu. Kanadský tým napáchal obrovský počet individuálních chyb, v některých momentech až školácky odevzdával puky a byl za to tvrdě potrestán. Montrealu se navíc nedařilo ani v útočném pásmu, Jaroslav Halák všech dvaadvacet střel pochytal, podruhé v kariéře Canadiens vynuloval a celkově zaznamenal už 45. shootout v základní části. Bostonu dnes výtečně zahrály všechny čtyři útočné formace, nejvíce ale zářila ta první v čele s českými Davidy. Ten zkušenější hrající na centru jednou skóroval, mladší Pastrňák připravil pro spoluhráče celou řadu šancí a zapsal do statistik dvě asistence. Bruins tak po dvou porážkách slaví výhru 4:0 a potvrzují dobrou bilanci nad Habs, které při posledních deseti setkáních hned devětkrát porazili.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 22 – 35 (5:13, 8:13, 9:9)
    Zablokované střely soupeře: 18 – 17
    Trestné minuty: 8 – 8
    Využité přesilové hry: 0/3 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 44% – 56%
    Ztráty: 24 – 11
    Bodyčky: 46 – 32.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. David Pastrňák (BOS) 0+2
    2. Brad Marchand (BOS) 1+0
    3. Colby Cave (BOS) 1+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 16:10
    David Krejčí (BOS) 1+0, 4 střely, čas na ledě 17:26
    David Pastrňák (BOS) 0+2, 3 střely, čas na ledě 15:51
    Jaroslav Halák (BOS) 60 minut, 22 zákroků, 0 gólů, 100%.
    Boston vyhrál v Montrealu už popáté za sebou, což se mu naposledy podařilo v roce 1941.

     
    Z tohoto utkání už je to vše, děkujeme za pozornost. (04:33:16)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 3. Nordström (Backes, Cave), 40. Cave (McAvoy, Pastrňák), 41. Krejčí (McAvoy), 46. Marchand (Pastrňák, Krug)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber, Kulak, Petry, Reilly, Juulsen, Schlemko – A. Shaw, Domi, Drouin – Gallagher, Danault, Tatar – Lehkonen, Kotkaniemi, Byron – Peca, Chaput, Agostino.
    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí, Marchand – Backes, Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Acciari, Kuraly.

    Rozhodčí: Chmielewski, Furlatt – Driscoll, Nansen

    Diváci: 21 302
    thejrc.org