Columbus – Vegas 1:0 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 2:4 (kon.) | Montreal – Boston 0:4 (kon.)
Ottawa – Nashville 4:3 (po pr.) | Colorado – NY Islanders 1:4 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Boston Bruins
Úterý 18.12.2018, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    45:06 Brad MARCHAND - 0:4
     
    45:06
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a zřejmě stvrzují své dnešní vítězství! Krug udržel puk v boji u levého mantinelu, kde se sjela hned trojce mužů v červeném. Pastrňák pak byl před brankovištěm úplně sám a chytře ještě posunul puk doprava na BRADA MARCHANDA, který střílel do úplně prázdné branky. Asistence: David Pastrňák, Torey Krug.
    40:46 David KREJČÍ - 0:3
     
    40:46
    Bruins právě vstřelili branku!
    Neskutečně divoká první minuta končí gólem Bostonu! I v tomto případě si Canadiens zavařili de facto sami. Poprvé si nechali puk vypíchnout ve středním pásmu a ještě horší byla vzájemná srážka v mezikruží, po které McAvoy pohotově přihrál doleva DAVIDU KREJČÍMU. Ve velké formě hrající šternberský rodák nezaváhal a z téměř nulového úhlu mazácky přehodil už ležícího Price. Asistence: Charlie McAvoy.
    39:34 Colby CAVE - 0:2
     
    39:34
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston v závěru třetiny odskakuje do dvougólového náskoku! Petryho přihrávku po rohu obranného pásma získal místo Gallaghera McAvoy, který předal puk Pastrňákovi. Ten mu od modré čáry přihrál do pravého kruhu a šikovný obránce z nulového úhlu vrátil puk před brankoviště, kde objevil COLBYHO CAVEA a ten snadno vsítil svůj první gól v NHL. Opravdu krásná souhra s celoplošným působením McAvoye! Asistence: Charlie McAvoy, David Pastrňák.
    02:21 Joakim NORDSTRÖM - 0:1
     
    02:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté se ve třetí minutě dostávají do vedení! Když už to vypadalo, že se Canadiens ubránili, tak Chaput nepochopitelně namazal puk přesně na hokejku Cavea. Backes jeho přihrávku ihned přesměroval na JOAKIMA NORDSTRÖMA a ten z mezikruží vystřelil mimo dosah Priceovy vyrážečky. Asistence: David Backes, Colby Cave.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 3. Nordström (Backes, Cave), 40. Cave (McAvoy, Pastrňák), 41. Krejčí (McAvoy), 46. Marchand (Pastrňák, Krug)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber, Kulak, Petry, Reilly, Juulsen, Schlemko – A. Shaw, Domi, Drouin – Gallagher, Danault, Tatar – Lehkonen, Kotkaniemi, Byron – Peca, Chaput, Agostino.
    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí, Marchand – Backes, Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Acciari, Kuraly.

    Rozhodčí: Chmielewski, Furlatt – Driscoll, Nansen

    Diváci: 21 302
    thejrc.org