Vladivostok – Dynamo Moskva 1:2 (kon.) | Barys – Čerepovec 3:0 (kon.) | Kunlun – Chabarovsk 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Jaroslavl 4:2 (kon.) | Viťaz – CSKA Moskva 2:0 (kon.) | Minsk – Riga 2:1 (kon.)
Petrohrad – HC Slovan 4:1 (kon.) | Soči – Ufa 5:2 (kon.) | Spartak Moskva – Jokerit 5:0 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Úterý 18.12.2018, 13:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (16:28:45)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Nakládal (JAR)
    0+0, 7 střel, čas na ledě 18:54.
    Alexander Salák (JAR) 5 minut, 2 inkasované góly.
     
    Střely na branku: 16:56 (6:14, 7:18, 3:24).
     
    Je dobojováno! Výtečná forma obou týmů se odrazila i na předvedené hře, která musela přes pět tisícovek přítomných fanoušků bavit. Lokomotiv měl ve všech třech třetinách střelecky výrazně navrch, ovšem v produktivitě byl mnohem lepší domácí Novosibirsk, který z prvních dvou střel dal dva góly a velmi brzy vyhnal z branky Alexandera Saláka. Jeho náhradník poprvé inkasoval v 31. minutě, kdy Pervušin zvyšoval na 3:1. Za tohoto stavu se šlo do třetí části, ve které Jaroslavl pálila ze všech možných pozic, až v 49. minutě snížil kapitán Kronwall. Sibir si mohl oddechnout až tři minuty před koncem, když na startu zkráceného oslabení ujel Romancev a upravil stav na končených 4:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Puk přeskočil hokejku Osipova a vyletěl do středního pásma. Jaroslavl musí vyklidit prostory před Krasikovem a už je asi bez šance.
     
    59:33
    Petri Kontiola v posledních chvílích vyhrává jedno buly za druhým. Právě po přihrávce finského útočníka střílel bez přípravy Sannikov. Puk ale vůbec netrefil a ani na druhý pokus ho neprotlačil za Krasikova, jenž se mezitím přesunul k levé tyči.
     
    59:08
    Další zakázané uvolnění, se kterým domácí střídačka vůbec nesouhlasí. Na tom, že se bude vhazovat u Krasikova, se přesto nic měnit nebude.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:48
    Nakládal si povyjel k pravému kruhu, odkud měl lepší výhled na branku. Střela však byla zablokovaná a puk skončil u Brulého, jenž místo trefy do prázdné branky vyhodil na icing.
     
    58:41
    Domácí v plném počtu.
     
    58:30
    Ilja Konovalov odjel na střídačku. Lokomotiv to zkusí v šesti hráčích!
     
    58:15
    Lokomotiv pěkně kombinoval. Krasikov se ale přesunul k levé tyči a nepustil za svá záda střelu z bezprostřední blízkosti.
     
    57:51
    Teď už to budou mít hosté hodně složité. Na dva góly mají jen dvě minuty, avšak k dispozicí mají přesilovou hru.
    57:03 Danil ROMANCEV - 4:2
     
    57:03
    Sibir právě vstřelil branku!
    Obrovská radost domácích fanoušků a hráčů, kteří na začátku oslabení dávají dost možná rozhodující branku! DANIL ROMANCEV v obranném pásmu obral o puk Kozuna. Poté nabral vynikající rychlost a z pravé strany bekhendem zvedl svou střelu pod břevno Konovalovy brány. Bez asistence.
     
    57:02
    Hosté v plném počtu.
     
    56:53
    Jakub Nakládal se pokusit svého kolegu z obrany Kronwalla, když vystřelil tahem z vrcholku pravého kruhu. Krasikov byl tentokrát pozorný a zakročil.
     
    56:41
    Tři minuty před koncem další změna zápletky. Velká výhoda se přesouvá na stranu Lokomotivu, neboť za držení byl na trestnou lavici vyhozen domácí útočník Brulé.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Milovzorov (Sajustov, Kazakov), 6. Caron (V. Komarov), 31. Pervušin (Demidov), 58. Romancev – 9. Kozun (Kudrjavcev), 49. Kronwall (J. Korotkov)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (D. Taylor) – K. Alexejev (A), Loginov, Demidov, Ignatovič, Klimontov, D. Lukin, Naumov – J. Peltola (C), Brulé, Prince – Milovzorov, Sajustov (A), Kazakov – Šarov, V. Komarov, Caron – Zyrjanov, Romancev, Pervušin – Michajlov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Salák (6. Konovalov) – Nakládal, Rafikov, Kronwall, Jelesin, M. Osipov, Afanasjev, Kutuzov – Kozun, Kontiola, Kudrjavcev – Sannikov, J. Korotkov, J. Averin (A) – Kartajev, Alexejev, Apalkov (C) – Beljajev, Ivanov, Deněžkin – Fatějev.

    Rozhodčí: Rogačov, Morozov – Maitak, Strelcov

    Diváci: 5 220
    ocianews.com