Washington – Pittsburgh 1:2 (kon.) | Colorado – Montreal 2:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Pittsburgh Penguins
Čtvrtek 20.12.2018, 02:10 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Pittsburgh přerušil bodovou sérii Alexandra Ovečkina a uťal i vítěznou sérii Capitals, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc a nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. U dalšího přenosu se na vás budu těšit hned následující noc, kdy se střetnou Tučňáci s Minnesotou. (04:54:31)
     
    Československá stopa:

    Michal Kempný (WSH) žádný bod, 1 střela, 19:50 čas na ledě
    Jakub Vrána (WSH) žádný bod, 1 střela, 13:58 čas na ledě
    Dmitrij Jaškin (WSH) žádný bod, žádná střela, 6:44 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Matt Murray (PIT) 31 zákroků, 1 inkasovaný gól
    2. Sidney Crosby (PIT) 1+1
    3. Braden Holtby (WSH) 28 zákroků, 2 inkasované góly
     
    Končí bodová série Alexandra Ovečkina, ale také vítězná série Washingtonu. Obě uťal divizní rival z Pittsburghu, což domácí kapitán vůbec neunesl a zlámal svou hůl snad na pětkrát. Hlavním strůjcem vítězství Tučňáků byli Sidney Crosby a Matt Murray, jemuž dvakrát pomohli spoluhráči v momentě, kdy byl překonán. Ovšem jinak jsme sledovali vyrovnanou bitvu, ale zejména Alexandr Ovečkin dnes střeleckou hůl nenašel. Jeho pokusy lítaly vedle brány nebo je zlikvidoval famózní brankář. Musíme pochválit i Bradena Holtbyho, který také předvedl několik výborných zákroků a i on potvrdil, že to bylo utkání brankářů.

    Střely na branku: 32:30.
    Střely na branku v této třetině: 14:8.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:42
    Domácí ruská hvězda ještě dvakrát vystřelila, ale ani jednou si na hostujícího brankáře nepřišla. Poté Tučňáci vyhodili jen za cenu dalšího zakázaného uvolnění, ovšem Washingtonu už moc času nezbývá.
     
    58:49
    Pittsburghu se nepodařilo vyhodit puk z pásma, a tak sena levém kruhu ocitl osamocený Alexandr Ovečkin. Jeho povedenou ránu vyrazil Matt Murray ramenem.
     
    58:20
    Jevgenij Kuzněcov vymýšlel přihrávku přes brankoviště, kde na led položil širokou hůl Matt Murray. Právě od hostujícího brankáře zamířila černá guma mezi diváky.
     
    58:05
    Hostující celek vyhrál vhazování, ale Kris Letang vůbec nepřemýšlel a poslal puk na zakázané uvolnění. Obránce Penguins tak ušetřil pár vteřinek.
     
    57:57
    Od modré čáry vypálil Matt Niskanen, jehož pokus zlikvidoval brankář Pittsburghu. Přihází závěrečný tlak Capitals, kteří by chtěli prodloužit sérii vítězství.
     
    57:15
    Na vrcholu pravého kruhu zůstal Michal Kempný, který trefil prvního bránícího hráče. Ve stejný moment také na střídačku míří Braden Holtby, jenž pouští do hry dalšího bruslaře.
     
    56:28
    Jakub Vrána předvedl, jak má rychlé nohy a zakázané uvolnění se nepískalo. Poté zpoza branky přihrával Jevgenij Kuzněcov, který mezi kruhy našel jen obránce.
     
    56:03
    Ve středním pásmu byl sražený k ledu Jevgenij Malkin, který dnes schytal opravdu hodně ran. Capitals se dostali poté ke střele od modré čáry, ale Matt Murray si opět poradil.
     
    55:26
    Od modré čáry vystřelil Jack Johnson, jenž se střelou dlouho váhal a také se to na ní podepsalo. Zakončení bylo totiž sražené jen do rohu hrací plochy.
     
    54:37
    Do útočného pásma vletěl Tom Wilson, jehož pokus zamířil jen nad branku. Následně Pittsburgh posunul hru do středního pásma, jdeme do zajímavé koncovky.
     
    53:55
    Alexandr Ovečkin téměř neleze z ledu a tentokrát přihrál na najetého Larse Ellera. Jeho pokus proletěl mezi rukou a tělem brankáře, který puk jen zpomalil. Černá guma už jela za brankovou čáru, ovšem Marcus Pettersson skočil po ledě a puk za vteřinu dvanáct odpálil do bezpečí. To byl nádherný obranný zákrok obránce Penguins, jenž přišel teprve nedávno z Anaheimu.
     
    53:02
    Pittsburgh dlouho kombinoval v útočném pásmu, kde vystřelil z levé strany Sidney Crosby. Jenže domácí brankář se nenechal překvapit a černou gumu v pohodě vyrazil.
     
    52:21
    Po vyhraném vhazování vypálil od modré čáry Brian Dumoulin, jehož pokus gólman Capitals dobře viděl a schoval jej do lapačky. Následuje další vhazování po levé ruce Bradena Holtbyho.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 27. Eller (T. Wilson) – 30. Crosby (Malkin, Letang), 39. Rust (Guentzel, Crosby)


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Bowey, Siegenthaler – Oshie, Bäckström, Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Smith-Pelly, Eller, Connolly – Boyd, Dowd, Jaškin.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Brassard, Pearson – Sheahan, Cullen, G. Wilson.

    Rozhodčí: Nicholson, Pollock – Nansen, Murphy

    Diváci: 18 506
    thejrc.org