Toronto – Florida 6:1 (kon.) | Philadelphia – Nashville 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 2:1 (kon.)
Carolina – Detroit 1:4 (kon.) | Boston – Anaheim 3:1 (kon.) | Columbus – New Jersey 2:1 (kon.)
Dallas – Chicago 2:5 (kon.) | Calgary – Tampa 4:5 (1:2 po s.n.) | Arizona – Montreal 1:2 (kon.)
Vegas – NY Islanders 4:2 (kon.) | Vancouver – St. Louis 5:1 (kon.) | San Jose – Winnipeg 3:5 (kon.)
konec
Boston Bruins
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Anaheim Ducks
Pátek 21.12.2018, 01:10 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jaroslav Halák (BOS) 1 obdržená branka, 24 zásahů
    2. Torey Krug (BOS) 1+1
    3. David Pastrňák (BOS) 2+1 (03:44:35)
     
    Československá stopa

    David Krejčí (BOS) 1+0, 1 střela, čas na ledě 15:45
    David Pastrňák (BOS) 1+2, 2 střely, čas na ledě 16:47
    Jaroslav Halák (BOS) 1 obdržená branka, 24 zásahů, odchytal celý zápas
    Ondřej Kaše (ANA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:53
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 31:25.
    Zblokované střely – 10:10.
    Vyloučení – 4:4.
    Využití přesilovek 2/4 – 0/4.
    Vhazování – 29:36.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Bostonu, který svého soupeře porazil poměrem 3:3. Velký vliv na vítězství měla úvodní formace Bruins, která zařídila všechny tři branky. O dvě z nich se postarala česká dvojice David Pastrňák – David Krejčí. Anaheim dlouho hrál vyrovnanou partii, avšak poslední perioda nabídla pravý opak. Domácí v ní měli jednoznačně navrch, několikrát svůj celek podržel americký brankář Gibson, který tak zmírnil porážku. I tak se hosté dočkali čestného úspěchu, jedinou branku obstaral Mahura, který tak nedopustil čisté konto pro Haláka.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Bolestivou grimasu si odnáší Sprong, který zřejmě dostal pukem do obličeje. Nizozemský forvard si to zamířil do útrob stadionu.
     
    59:10
    Do protiútoku se vydal domácí Wagner, který ale pouze nahazoval za opačnou branku. Anaheim se nadechuje k náporu, Gibson už je na střídačce!
     
    58:21
    První lajna Bostonu opět zavařila svému soupeři, navíc byl nepříjemně dohrán Marchand, který se ale rychle oklepal. Anaheimu se na další branku krátí čas.
     
    57:08
    Domácí Kampfer si nevěřil na střelecký pokus z velké vzdálenosti, místo toho nahazoval podél mantinelu. Mezitím ale na zemi skončil hostující Montour, který byl dohrán u hrazení.
     
    56:03
    Donato si obhodil protihráče a poté zkusil z levé strany překonat Gibsona. Rána švihem orazítkovala pouze zadní mantinel, na druhé straně zasahoval také Halák.
    55:44 Josh MAHURA - 3:1
     
    55:44
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Máme tu kosmetické snížení nepříznivého výsledku! Cogliano uspěl na vhazování, čímž umožnil JOSHUOVI MAHUROVI vystřelit od modré čáry, přičemž puk skončil až za Halákem. Slovenský brankář zřejmě nic neviděl, nicméně Anaheim stále prohrává o dvě branky.
    Asistence: Carter Rowney.
     
    55:04
    Nyní jsme sledovali nepovedenou rozehrávku domácího Grzelcyka, puk prosvištěl přes všechny čáry. Sudí signalizovali icing, hra se tak stěhuje do útočného pásma Anaheimu.
     
    54:25
    Po delší době si s pukem zahrál také Halák, jenomže slovenský brankář si způsobil komplikace. I tak podržel svůj celek, z velké blízkosti na něj nevyzrál Silfverberg.
     
    53:36
    Až nyní se Anaheimu podařilo dostat do bezpečnějšího prostoru, což ale nestačí. Soupeř byl hodně rychle zpět v pásmu, Gibson musel zneškodnit střelu od Acciariho.
     
    52:07
    Hezká kombinace domácích přinesla další zakončení od Kruga, který ale nepropálil Gibsona. Tentýž hráč se otáčel kolem své osy, avšak u bližší tyče nepřekonal amerického brankáře.
     
    51:23
    Pastrňák to zkusil prudkou střelou, kterou dokonce zlomil hokejku. Gibson měl s tímto projektilem celkem velké starosti, puk totiž neudržel ve své lapačce.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 29. Pastrňák (Krug, Backes), 39. Krug (Marchand, Pastrňák), 46. Krejčí (Marchand, Pastrňák) – 56. Mahura (Rowney)


    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – Backes (A), Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Acciari, Kuraly.
    Anaheim Ducks: Gibson (Ch. Johnson) – Montour, H. Lindholm, Manson (A), Ja. Larsson, Dotchin, Mahura – O. Kaše, Getzlaf (C), Åberg – Silfverberg, Kesler, Cogliano – Sprong, Henrique (A), N. Ritchie – Gibbons, Rowney, Sherwood.

    Rozhodčí: O'Halloran, Charron – Nansen, Amell
    thejrc.org