Toronto – Florida 6:1 (kon.) | Philadelphia – Nashville 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 2:1 (kon.)
Carolina – Detroit 1:4 (kon.) | Boston – Anaheim 3:1 (kon.) | Columbus – New Jersey 2:1 (kon.)
Dallas – Chicago 2:5 (kon.) | Calgary – Tampa 4:5 (1:2 po s.n.) | Arizona – Montreal 1:2 (kon.)
Vegas – NY Islanders 4:2 (kon.) | Vancouver – St. Louis 5:1 (kon.) | San Jose – Winnipeg 3:5 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Minnesota Wild
Pátek 21.12.2018, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že se Pittsburgh raduje z dalšího vítězství, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:45:13)
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, žádná střela, 12:56 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Bryan Rust (PIT) 2+0
    2. Jake Guentzel (PIT) 0+2
    3. Casey DeSmith (PIT) 40 zákroků, 1 obdržený gól
     
    Sledovali jsme vyrovnané utkání, které po chybách v rozehrávce potrestala dvojice Jake Guentzel – Bryan Rust, jenž zaznamenal dvě branky. Minnesota působila svěže, oproti Pittsburghu, jenž soupeři dal lekci z produktivity. Wild totiž byli v koncovce nebezpečnější, ale Casey DeSmith předvedl famózní výkon a dovedl Tučňáky k dalšímu důležitému vítězství.

    Střely na branku: 37:41.
    Střely na branku ve třetí třetině: 12:14.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:01
    Z pravého kruhu se napřáhl ještě Jevgenij Malkin, jehož pokus vrazil hostující brankář vyrážečkou. Tlak Pens pokračoval, ale další střela nepřišla.
     
    58:32
    Jake Guentzel si najel od mantinelu mezi kruhy, kde předvedl střelu přes obránce. Ovšem Devan Dubnyk byl pozorný a připsal si důležitý zákrok.
     
    58:00
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nino Niederreiter.
     
    57:41
    Devan Dubnyk míří na střídačku a pouští do hry dalšího bruslaře!
     
    56:41
    Z pravého kruhu dvakrát vystřelil Jason Zucker. Jeho první pokus vyrazil dobře postavený Casey DeSmith před sebe, Pittsburgh kotouč neodpálil, a tak se znovu ke střele dostal hostující útočník, jenž nezamířil přesně.
     
    56:23
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Juuso Riikola – 2 min., hákování).
     
    55:49
    Minnesota se usadila v útočné třetině a už si hledala střeleckou pozici. Hra se po přihrávce rukou přerušila a přesunula do středního pásma.
     
    54:54
    Nahození hostujícího celku ze středního pásma zamířilo pod lapačku Caseye DeSmitha, který dlouhou váhal, zda rozehrát nebo přerušit hru. Domácí brankář však zvolil druhou variantu.
     
    54:26
    Kris Letang vystoupil proti přihrávce soupeře a hnal se se spoluhráči do přečíslení. Ovšem jeho následná přihrávka byla hodně nepřesná. O pár chvil později se Pittsburgh dostal do ofsajdového postavení.
     
    54:03
    Útočná lavina Minnesoty končí ofsajdem. Hra se po reklamní přestávce přesune do středního pásma. Hostů čas v těchto chvílích utíká hrozně rychle.
     
    53:00
    Phil Kessel přihrál do strany, kde byl najetý Jake Guentzel. Jeho pokus mířil k bližší tyči, ovšem Devan Dubnyk si připsal do statistik další snadný zákrok.
     
    52:18
    Další pokus Tučňáků přišel z ostrého úhlu, ale hostující brankář byl nalepen u první tyče a pokus vyrazil do ochranné sítě. Následuje vhazování po jeho pravé ruce.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:33
    Dlouhou přihrávku protečoval ještě ve středním pásmu Jevgenij Malkin, od jehož hole zamířila černá guma vzduchem na branku. Devan Dubnyk musel zůstat v pozoru a puk schovat do lapačky.
     
    51:20
    Zakončení z levé strany končí v lapačce hostujícího brankáře. Minnesota potřebuje dát alespoň jeden gól, aby si z města ocele odvezla alespoň nějaký bodový přísun.
     
    50:48
    Bryan Rust přejel červenou čáru a kotouč podél mantinelu poslal za branku soupeře. Domácí útočník pak otočil svůj pohyb a společně se spoluhráči střídá.
     
    49:52
    V přečíslení dostal přihrávku před branku Charlie Coyle, který si kotouč dlouho rovnal, a tak k němu zezadu přijel soupeř, jenž mu nadzvedl hokejku. Z nadějné akce vůbec nic nebylo.
    48:12 Bryan RUST - 2:1
     
    48:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Minnesota se zřejmě rozhodla, že Tučňákům vítězství daruje! Greg Pateryn rozehrál přímo na hůl Jaka Guentzela, který zvedl hlavu a viděl najetého BRYAN RUST. Jeho pokus z jedné zamířil pod betonem Devana Dubnyka za brankovou čáru. Asistence: Jake Guentzel.
     
    47:06
    Do předbrankového prostoru si najel Derick Brassard, který zamířil nahoru. Ovšem jeho pokus trefil hostujícího gólmana, který na pokus vůbec nereagoval.
     
    46:39
    Nepřesná přihrávka Tučňáků končí na zakázaném uvolnění. Devět vteřin zbývá do návratu hostujícího hráče, a tak je jasné, že početní výhoda stav zápasu nezmění.
     
    46:00
    Sidney Crosby zavezl puk do pásma, kde se pokoušel přihrát k mantinelu. Ovšem kotouč nasměřoval do bránícího hráče, a tak Wild opět vyhazují. Přesilové hry se ani jednomu celku dnes nedaří.
     
    44:57
    Sidney Crosby prohrál v přesilové hře vhazování a okamžitě přichází vyhození Minnesoty přes všechny čáry.
     
    44:48
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jonas Brodin – 2 min., hákování).
     
    44:13
    Od levého mantinelu vystřelil opět aktivní Kris Letang, jehož dělovka skončila v moci Devana Dubnyka.
     
    43:54
    Dominik Simon objel branku a viděl mezi kruhy ruského spoluhráče. Jevgenij Malkin v dobré pozici kotouč nezpracoval a ten mu utekl k brankáři.
     
    43:20
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jason Zucker – 2 min., hrubost).
     
    43:20
    Jason Zucker vletěl do pásma, kde se dostal ke střele z levého kruhu pro vhazování. Jeho pokus mířil mezi ruku a tělo domácího gólmana, který mezeru rychle utěsnil a hru přerušil.
     
    42:34
    Od modré čáry vypálil domácí obránce Juuso Riikola, jehož pokus byl nepřesný. Hra se poté přesunula do středního pásma, kde Tučňáci útok soupeře zastavili.
     
    42:03
    Minnesota zastavila útok soupeře ve středním pásmu, ale místo založení útoku přišlo jen nahození. Oba celky využívají situace a střídají.
     
    41:00
    Od pravého mantinelu přišla střela, kterou Casey DeSmith vyrazil před sebe. Mezi kruhy operoval Mikko Koivu, jenž z otočky nepřekonal domácího gólmana.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:14
    Jake Guentzel přihrál na modrou čáru, kde už byl napřažený Brian Dumoulin, Jeho pokus byl nepřesný a zamířil jen k zadnímu mantinelu. Hra se otočila a z velkého úhlu vypálil Jason Zucker, jehož pokus byl domácím kapitánem sražen mezi diváky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V úvodu druhé části byl lepší Pittsburgh, jenž nějakých osm minut nedovolil soupeři vystřelit. Ovšem hra se postupem času vyrovnávala a musíme sportovně přiznat, že Minnesota byla v této periodě nebezpečnější. Ovšem Casey DeSmith se rozchytal k výbornému výkonu, to samé platí také na druhé straně. Závěr periody už spíše připomínal bitvu o každý kousek ledu a místo střel jsme byli svědky hromady soubojů u mantinelu.

    Střely na branku: 25:27.
    Střely na branku ve druhé třetině: 11:10.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:17
    Od modré čáry vypálil Kris Letang, jehož pokus se mezi kruhy snažil tečovat Riley Sheahan. Ovšem zakončení doletělo až k Devanu Dubnykovi.
     
    38:59
    Ještě jedno přerušení v této dvacetiminutovce, jelikož domácí vjeli do ofsajdového postavení. Hra se musí vrátit do středního pásma.
     
    38:14
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, ale týmy se do střeleckých pozic moc nedostávají. Naopak sledujeme hromadu soubojů u hrazení. Ojedinělý pokus vyslal Jared Spurgeon, ale branku netrefil.
     
    36:40
    Pittsburgh předvedl rotaci v rohu hrací plochy, ale do střelecké pozice se nedostal. Hra se přesunula právě před branku Tučňáků, kde od mantinelu zakončil Greg Pateryn.
     
    35:04
    Charlie Coyle vnikl do pásma, kde vystřelil z levé stran. Jeho pokus mířil někam pod horní tyč, ovšem lapačka Caseye DeSmitha byla na místě a zasáhla.
     
    34:40
    Hra se nyní přelévala ze strany na stranu a hru přerušil až snadný zákrok hostujícího gólmana. Devan Dubnyk si počkal na pokus z levé strany, po kterém následuje reklamní pauza.
     
    33:53
    Přihrávku do druhé vlny dostal Eric Fehr, který nechal vyniknout beton domácího brankáře. Poté zkoušel ještě autor zakončení nachytat Caseye DeSmitha, ale puk proletěl jen brankovištěm.
     
    33:15
    Minnesotě se hra v početní výhodě moc nepodařila a stav zůstává stále nezměněn. Následná střela z levé strany byla sražená do ochranné sítě.
     
    32:12
    Bryan Rust zachytil puk mezi kruhy a vydal se s ním v oslabení na útočný výlet. Domácí útočník předvedl střelu z ostrého úhlu, kterou brankář rychle vyklepal za lapačky.
     
    31:29
    Střelecký pokus od modré čáry zastavila domácí obrana, která si může na malou chvilku oddechnout, jelikož se jí podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry.
     
    31:17
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., sekání).
     
    30:00
    Hostě se hnali ve dvou na jediného obránce. Jason Zucker to udělal fantasticky, když přihrávkou našel u druhé tyče osamoceného Mikaela Granlunda. Ten měl před sebou odkrytou branku, ale kotouč se mu postavil na hranu a zamířil za bránu. Poté ještě z mezikruží vypálil Eric Staal, jenže Casey DeSmith proti němu skvěle vyjel a zasáhl.
     
    29:06
    Wild se hnali do přečíslení po chybě při rozehrávce. Ke střele z levé strany se odhodlal Jason Zucker, jehož pokus Casey DeSmith vyrazil. K dorážce, která nebyla úplně povedená dostal ještě šanci Mikael Granlund, ale domácí brankář opět zasahuje.
     
    28:49
    A znovu Phil Kessel, který se dvakrát snažil vyhodit, ale vždy trefil soupeře. Právě od hostujícího hráče se kotouč nakonec odrazil na střídačku Minnesoty.
     
    28:27
    Minnesota ve druhé části ještě Caseye DeSmitha nedonutila k zákroku. Ovšem nyní mířila přihrávka mezi kruhy, kde zasáhl Phil Kessel, jenž vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    27:17
    Pittsburgh se hnal opět do útočného pásma, ale zastavuje je ofsajd. Hra se musí vrátit do neutrální zóny.
     
    26:57
    Sidney Crosby získal za brankou puk, který poté směřoval podél modré čáry na Jacka Johnsona, jehož pokus ze záklonu zamířil do brankového prostoru. Ovšem Devan Dubnyk si připisuje další zákrok.
     
    26:09
    Domácí kapitán za brankou dlouho motal obránce a poté se pokusil zpoza branky překvapit Devana Dubnyka. Puk z jeho hole měl zamířit o brankářova záda do jeho svatyně, ale trefení ramene nebylo až tak dokonalé.
     
    25:48
    Tučňáci napadali rozehrávku soupeře už za brankou a to se jevilo jako úspěšné. Vedle brány se ke kotouči totiž dostal Matt Cullen, který ale poslal černou gumu jen do moci hostujícího gólmana.
     
    24:25
    Z vlastní třetině až do té útočné projel Jared Spurgeon, který se pokusil o zakončení. Ovšem puk trefil opět jen nohu bránícího hráče, Pittsburgh skvěle blokuje střely soupeře.
     
    23:47
    Domácímu celku utekl kotouč, který zamířil pod lapačku brankáře Wild. Bude se vhazovat po pravé straně branky Minnesoty.
     
    23:11
    Mezi obránce si najel zkušený Matt Cullen, jehož pokus po ledě trefil místo mezírky pouze beton hostujícího brankáře. Devan Dubnyk poté musel řešit ještě střelecký pokus od modré čáry.
     
    22:42
    Patric Hörnqvist spolu se spoluhráčem zastavil kotouč ve středním pásmu. Ovšem prvně jmenovaný potřeboval vystřídat, a tak přišlo jen nahození za branku Wild.
     
    22:03
    Nyní se Minnesota dostala pod mírný tlak a raději se odhodlala k vyhození přes všechny čáry. Zakázané uvolnění přesune hru zpátky před Devana Dubnyka.
     
    21:19
    Od mantinelu až před branku si najel Nino Niederreiter, který se dostal k zakončení, kterým trefil jen nohu bránícího hráče. Také v úvodu druhé dvacetiminutovky jdou hostům lépe nohy.
     
    20:32
    Po kličce spoluhráče se do střelecké pozice dostal už Eric Staal, jemuž kotouč z čepele ujel. Následně se píská zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Troufám si říct, že jsme v úvodní třetině sledovali vyrovnanou partii, která zaslouženě skončila 1:1. Minnesotě šly v úvodu utkání lépe nohy, což se také projevilo na hře. Hosté si vypracovali několik šancí a dočkali se branky, o kterou se postaral Jordan Greenway. Ovšem poté přišla chyba Devana Dubnyka, kterou ztrestal Bryan Rust. V závěru třetiny mohl otočit stav na stranu Tučňáků Dominik Simon, jenž po svém návratu do sestavy zacinkal na brankovou konstrukci.

    Střely na branku: 14:17.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    K odraženému puku se dostal Sidney Crosby, jenž zamířil do hrudi brankáře. Tučňáci poté rozehráli rotaci u mantinelu, která skončila zakončením. Domácí kapitán našel na modré čáře Bryan Rust, jehož dělovku pokryl Devan Dubnyk.
     
    18:22
    Cink! Od modré čáry vypálil Juuso Riikola, do jehož pokusu vložil hůl Dominik Simon. Kotouč po teči českého útočníka změnil dráhu letu a skončil na levé tyči Dubnykovy branky.
     
    17:30
    Po kombinaci u mantinelu se kotouč dostal na modrou čáru, odkud vypálil ofenzivní obránce Kris Letang, jenž v předbrankovém prostoru trefil spoluhráče. Hra se přesunula před druhou z branek, kde pokus od mantinelu pokryl domácí gólman.
     
    16:49
    Další zákrok pro Caseye DeSmitha, který si počkal na střelu z pravého kruhu pro vhazování. O zakončení se postaral Eric Staal, jenž trefuje brankářovu hruď.
     
    16:25
    Po pěkné kombinaci u levého mantinelu střílel nepřesně z jedné Jason Zucker, jeho pokus zamířil jen vedle pravé tyče domácí svatyně.
     
    16:20
    Od mantinelu až před branku se přes Briana Dumoulina prodral Charlie Coyle, který se dostal k bekhendové střele a také dorážce. Ovšem Casey DeSmith si připisuje do statistik dva velmi důležité zákroky.
     
    14:59
    Na Minnesotě je vidět, že jí jdou zatím lépe nohy. Přihrávku do druhé vlny dostal Jonas Brodin, který nechal vyniknout beton domácího brankáře. Od něho puk zamířil těsně vedle tyče.
    13:30 Bryan RUST - 1:1
     
    13:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to byl dáreček k Vánocům od hostujícího brankáře! Devan Dubnyk se nepodíval a rozehrál na hůl Jaka Guentzela, který okamžitě přihrával před branku, kde se nacházel BRYAN RUST. Domácí útočník je ve formě a snadnou brankou nepohrdl. Asistence: Jake Guentzel.
     
    12:58
    Nino Niederreiter přenechal kotouč u levého hrazení pod sebe, odkud přišla přihrávka na pravý kruh pro vhazování. V tomto prostoru musel zpracovat černou gumu Jordan Greenway, jenž poté přihrával před branku, kde byl pozorný brankář Penguins.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:10
    Charlie Coyle zavezl kotouč do útočného pásma, kde prošel kolem obránce k mantinelu. Jeho následný pokus z úhlu si pohlídal Casey DeSmith.
     
    10:46
    Zpoza branky mířila přihrávka před branku, kde se nacházel Jason Zucker, který tvrdou přihrávku nezpracoval. Poté střílel od levého mantinelu Nick Seeler, jehož pokus trefil prvního bránícího hráče.
     
    09:32
    Penguins se zatím hra v početní výhodě moc nedaří, Wild opět vyhazují alespoň do středního pásma, ale vystřídat nestihnou.
     
    08:59
    Sidney Crosby ještě nevyjel z útočné třetiny a zapojil se do hry, je z toho pochopitelně ofsajd. Hra se opět vrátí do středního pásma.
     
    08:25
    Od modré čáry vystřelil Kris Letang, jehož pokus Devanu Dubnykovi vypadl. K dorážce se dostali ještě Patric Hörnqvist a Phil Kessel, ale také oni nechali vyniknout hostujícího brankáře.
     
    08:09
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Mikael Granlund – 2 min., podrážení).
     
    07:36
    Pittsburgh se hnal před branku z levé strany, kde kotouč utekl domácím k brankáři, ten hru přerušil. V reklamní přestávce fanoušci přivítali zpátky Erica Fehra, jenž v roce 2016 získal s Tučňáky trofej nejcennější.
    07:13 Jordan GREENWAY - 0:1
     
    07:13
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Cink, cink a gól! JORDAN GREENWAY vystřelil z levého kruhu pro vhazování a střelou přes obránce zamířil přesně do bližší šibenice. Casey DeSmith toho asi moc neviděl, a tak se k zákroku nedostal. Asistence: Charlie Coyle a Jonas Brodin.
     
    06:00
    Zach Parise zavezl kotouč za modrou čáru, odkud z osy hrací plochy také vystřelil. Ovšem Casey DeSmith byl připraven a nepříjemný pokus vyrazil k obránci.
     
    05:31
    Přihrávku mezi kruhy adresoval Sidney Crosby, který našel najetého spoluhráče. Jake Guentzel okamžitě vystřelil, ale hostujícího brankáře nepřekonal.
     
    05:05
    Wild ještě nepřejeli červenou čáru a předvedli nahození, takže se píská zakázané uvolnění, které vrátí hru před Devana Dubnyka.
     
    03:59
    Z levé strany nejprve vystřelil Jordan Greenway, jehož pokus vyrazil domácí brankář. Hra se otočila před druhou z branek, kde se před branku dral Patric Hörnqvist, jenž zakončil do hrudi brankáře. K následné dorážce se už Tanner Pearson neprobojoval.
     
    03:00
    Pittsburgh dvakrát zastavil rozehrávku soupeře ještě jeho v pásmu, ale poté posunul černou gumu za branku a domácí odjíždí střídat.
     
    02:26
    Po vyhraném vhazování vystřelil Brian Dumoulin, který prostor tří tyčí netrefil. Následně Minnesota posunula hru do středního pásma, kde kotouč vypadal mezi střídačky.
     
    01:57
    Od modré čáry se napřáhl Kris Letang, jehož pokus srazil do ochranné sítě první bránící hráč. Bude se vhazovat po levé ruce hostujícího gólmana.
     
    00:30
    V předbrankovém prostoru zůstal chvíli sám Eric Staal, jehož zastavil beton Caseye DeSmitha. Poté se k dorážce probojoval ještě Mikael Granlund, jenž viděl místečko u tyče, ale domácí brankář znovu zasahuje.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Eric Staal, a tak se hosté hnali do útoku. Nejprve přišla nepřesná střela od modré čáry a poté se před brankou nacházel Jason Zucker, jenž nezakončil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Simon – Hörnqvist, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.

    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter, Pateryn, Brodin, Prosser, Seeler – Mikael Granlund, E. Staal (A), Greenway – Niederreiter, Coyle, Parise (A) – Kunin, M. Koivu (C), Zucker – Fehr, J. Eriksson Ek, M. Foligno..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) 26 odehraných zápasů, 13 bodů (4+9)
     
    Pittsburgh Penguins

    Tučňáci během čtyřiadvaceti hodin odehrají druhé utkání. V tom předchozím diváci sledovali vyrovnanou partii, kterou ovládl těsně Pittsburgh. Domácí celek najdeme ve Východní konferenci na deváté příčce, když získal osmatřicet bodů. Mužstvo postavené kolem kapitána Sidneye Crosbyho nasázel soupeřům už 114 branek, čímž se řadí na pátou příčku. Více branek nasázeli pouze favorizovaná Tampa, Toronto Washington a kanadská Ottawa. V posledních pěti zápasech Pittsburgh získal šest bodů. V domácím prostředí odehráli Penguins osmnáct zápasů a získali dvacet bodů, čtyř zápasovou šňůru výher před vlastními diváky přetrhl až v posledním střetnutí Anaheim, kdy duel rozhodl Ondřej Kaše. Mezi zraněnými je se zlomenou nohou dlouhodobě Justin Schultz, kterého na marode ještě doplňuje Dominik Simon. Český útočník už trénuje s týmem, ale podle slov Mikea Sullivana, to na start do ostrého zápasu ještě nestačí.

    Washington – Pittsburgh 1:2
    Pittsburgh – Anaheim 2:4
    Pittsburgh – Los Angeles 4:3 po prodloužení

    Nejproduktivnější hráči:

    Sidney Crosby 38 bodů (16+22)
    Jevgenij Malkin 37 bodů (11+26)
    Phil Kessel 26 bodů (14+22)
     
    Minnesota Wild

    Minnesota si jistě představovala, že sezónu začne daleko lépe. Po třiatřiceti zápasech ji najdeme na desátém místě Západní konference, když získala šestatřicet bodů. V posledních Wild získali pouze čtyři body, a tak se dál propadají tabulkou. Hostující celek hraje výborně do obrany, vždyť inkasoval pouze pětadevadesát gólů, což je po Arizoně, Dallasu a Nashvillu čtvrtý nejnižší počet v konferenci. Jestliže to smečce kolem kapitána Mikka Koiva někde nejde, je to určitě na hřištích soupeřů. V patnácti duelech totiž Minnesota získala jen čtrnáct bodů a naposledy zvítězila 5. prosince na ledě Vancouveru. Mezi zraněnými je pouze klíčový obránce Mathew Dumba, jenž letos posbíral dvaadvacet kanadských bodů.

    Minnesota – San Jose 0:4
    Minnesota – Calgary 1:2
    Minnesota – Florida 5:1

    Nejproduktivnější hráči:

    Mikael Granlund 33 bodů (11+22)
    Zach Parise 29 bodů (15+14)
    Ryan Suter 26 bodů (4+22)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u nejlepší ligy, tedy NHL. Ta má na programu před vánoční přestávkou ještě několik duel. V jednom z nich se nám představí Pittsburgh Penguins a Minnesota Wild.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 14. Rust (Guentzel), 49. Rust (Guentzel) – 8. Greenway (Coyle, Brodin)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Simon – Hörnqvist, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter, Pateryn, Brodin, Prosser, Seeler – Mikael Granlund, E. Staal (A), Greenway – Niederreiter, Coyle, Parise (A) – Kunin, M. Koivu (C), Zucker – Fehr, J. Eriksson Ek, M. Foligno.

    Diváci: 18 435
    bahis siteleri