Třinec – Olomouc 4:2 (kon.) | Vítkovice – Sparta 4:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Litvínov – Zlín 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 3:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Chomutov 5:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
HC Olomouc
Pátek 21.12.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezké a ničím nerušené prožití vánočních svátků. Děkuji za pozornost a na shledanou! (19:30:43)
     
    Poslední předvánoční duel Ocelářů i Olomouce je u konce. Hráči s drakem na hrudi se do extraligového kolotoče vrátí až po Novém roce, Slezané totiž o prvním svátku vánočním vycestují do švýcarského Davosu k Spengler Cupu. Olomoučtí se šestadvacátého prosince utkají s brněnskou Kometou.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Lukáš Krajíček – Jan Knotek.
     
    Duel vedoucích Ocelářů se čtvrtou Olomoucí je u konce, z vítězství 4:2 se radují domácí Oceláři! Třinečtí potvrdili svou skvostnou formu z posledních kol, zapsali čtrnáctou výhru z posledních patnácti utkání a i nadále vévodí extraligové tabulce. V závěrečné třetině nejprve třinecké vedení navýšil Vladimír Dravecký, na konečných 4:2 pak upravil Bruno Mráz.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Hosté se k žádnému ohrožení Hrubcovy branky nedostali, Oceláři si výhru pohlídají.
     
    59:29
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:29
    Hosté to ještě zkoušejí se šesti bruslaři v poli! Olomoučtí se dostali do útočného pásma, Hrubec ale dokázal ve skrumáži před svou brankou najít kotouč a ukrýt jej do lapačky.
     
    58:41
    Oceláři nechtějí nic ponechat náhodě a aktivně hrají v útočném pásmu. Gernátova rána byla sražena bránícími hráči do rohu kluziště, domácí ale i nadále kontrolují kotouč.
    58:11 Bruno MRÁZ - 4:2
     
    58:11
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny korigují na rozdíl dvou branek! Zpoza domácí branky se do dobré šance natlačil František Skladaný, ten ale Hrubce nepřekonal. Z dorážky se následně radoval BRUNO MRÁZ! Asistence: František Skladaný.
     
    57:43
    Hrňa se s Kundrátkem hnal do protiakce, třinecký útočník ale ztratil stabilitu a následně i kotouč. Oceláři jsou kompletní.
     
    57:04
    Oceláři se v oslabení brání velmi dobře, hosté se nemohou dostat do útočného pásma.
     
    56:33
    Dnešní utkání sleduje 5 044 diváků.
     
    56:33
    Hrubcovu pozornost od modré otestoval Škůrek, třinecký brankář ukryl kotouč ve své lapačce.
     
    56:10
    Hrubec chytá kotouč do lapačky, zatímco se na led vracejí Chmielewski se Strapáčem. Hosté tak budou hrát v klasické početní výhodě.
     
    55:55
    Jergl pálil nad, kotouč se od zadního hrazení odrazil do středního pásma.
     
    55:37
    Ondřej Kovařčík ve středním pásmu podrazil jednoho ze soupeřů, hosté si zahrají přesilovku nejprve ve čtyřech proti třem, za šestadvacet vteřin pak klasickou výhodu.
     
    55:08
    Růžička se marně dral do útočné třetiny, na druhé straně pak Mráze zastavil Roth.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 7. Svačina (Krajíček, Polanský), 27. O. Kovařčík (Martin Růžička, Krajíček), 36. Adámek (Martin Růžička, Marcinko), 47. Dravecký (Chmielewski) – 24. Škůrek (Mráz, J. Knotek), 59. Mráz (Skladaný)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, Kundrátek, D. Musil, Roth, Adámek – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Roberts Bukarts, Mikulík, O. Kovařčík – Chmielewski, Novotný, Dravecký.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Hlaváč, Ondrušek (A), Švrček, Staněk, Škůrek, Jaroměřský, Dajčar – Burian, Strapáč, V. Tomeček – Ostřížek, J. Knotek (A), Handl – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný (C), Mráz.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Lučan

    Diváci: 5 044
    ocianews.com