Třinec – Olomouc 4:2 (kon.) | Vítkovice – Sparta 4:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Litvínov – Zlín 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 3:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Chomutov 5:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
HC Olomouc
Pátek 21.12.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:11 Bruno MRÁZ - 4:2
     
    58:11
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny korigují na rozdíl dvou branek! Zpoza domácí branky se do dobré šance natlačil František Skladaný, ten ale Hrubce nepřekonal. Z dorážky se následně radoval BRUNO MRÁZ! Asistence: František Skladaný.
     
    55:37
    Ondřej Kovařčík ve středním pásmu podrazil jednoho ze soupeřů, hosté si zahrají přesilovku nejprve ve čtyřech proti třem, za šestadvacet vteřin pak klasickou výhodu.
     
    54:03
    Po odpískání se do sebe u Hrubcovy branky pustili Tomáš Marcinko s Petrem Strapáčem. Oba jmenovaní inkasovali dvouminutové tresty, Marcinko navíc i osobní desítku za nesportovní chování.
     
    54:03
    Obrovská šance také na druhé straně! Vojtěch Tomeček s Petrem Strapáčem měli několik příležitostí, jak překonat již ležícího Hrubce, tomu ale na brankové čáře pomohli Gernát s Adámkem, kteří uklidili puk do rohu kluziště!
     
    53:17
    Za Konrádovými zády potřetí v utkání zvonila tyč, horní část konstrukce tentokráte z kruhu pro vhazování napálil Martin Růžička!
    46:41 Vladimír DRAVECKÝ - 4:1
     
    46:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další akce domácích již končí brankou! Oceláři udrželi kotouč v útočném pásmu, Aron Chmielewski ale svou dobrou střelu z kruhu pro vhazování poslal jen do Konrádova ramena. K vyraženému puku se ale nejrychleji dostal VLADIMÍR DRAVECKÝ, který jej bekhendem uklidil do hostující branky! Asistence: Aron Chmielewski.
     
    46:25
    Hosté jsou kompletní, málem ale opět inkasovali! Vladimír Dravecký v protiakci trefil tyč Konrádovy branky!
     
    44:52
    Slezané mohli vést již o tři branky, Erik Hrňa ale trefil jen tyč Konrádovy branky! Hosté se následně osvobodili.
     
    44:17
    Oceláři si zahrají přesilovou hru. Jiří Ondrušek si v souboji s Ondřejem Kovařčíkem počínal nedovoleně.
    35:01 Marian ADÁMEK - 3:1
     
    35:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Krásná individuální akce třineckého obránce znamená třetí gól v Konrádově síti! MARIAN ADÁMEK si sjel z modré čáry, na vrcholu kruhu pro vhazování objel bránícího hráče a následně zavěsil kotouč do pravého horního růžku hostující branky! Asistence: Martin Růžička, Tomáš Marcinko.
     
    33:42
    David Ostřížek si sjel za třineckou obranu pro dlouhý pas, hostující útočník se následně natlačil před Rotha a mohl sám jet na Hrubce. Ostřížek zkusil kličku se zakončením mezi Hrubcovy betony, třinecký brankář byl pozorný!
     
    28:05
    Oceláři hráli v šesti, Olomouc čeká druhá přesilovka. Trest pro hráčkou lavici odpyká
    26:08 Ondřej KOVAŘČÍK - 2:1
     
    26:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři minutu a padesát vteřin drželi kotouč v útočném pásmu, velmi unavená olomoucká čtveřice již nedokázala odolat domácímu tlaku, ONDŘEJ KOVAŘČÍK pak z mezikruží za Konráda dorazil Růžičkovu vyraženou střelu! Asistence: Martin Růžička, Lukáš Krajíček.
     
    24:17
    Tomáš Kundrátek byl ve středním pásmu nedovoleně atakován Tobiášem Handlem, hostující útočník pro následujících dvanáct minut bude svému týmu chybět. Handl dostal za zákrok do oblasti hlavy a krku 2 + 10.
    23:38 David ŠKŮREK - 1:1
     
    23:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Přesilovka trvala pět vteřin, hosté srovnávají krok! Po vyhraném vhazování se kotouč dostal na modrou čáru, kde si jej ke střele připravil DAVID ŠKŮREK! Olomoucký bek trefil přesně prostor u pravé tyče Hrubcovy branky! Asistence: Bruno Mráz, Jan Knotek.
     
    23:33
    David Musil si v souboji s Burianem počínal nedovoleně, hosté si zahrají svou první přesilovou hru.
     
    13:49
    Oceláři si zahrají první přesilovku dnešního utkání. Marek Laše musel háčkem zastavit Svačinu, který se tlačil do velké příležitosti. V následné výhodě Oceláři dvakrát ohrozili Konráda, ani jednou to ale nebylo úspěšně.
     
    12:30
    Chmielewski se s Draveckým dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Celou akci nakonec výpadem do předbrankového prostoru zakončil polský útočník, Konrád však dokázal zastavil Chmelewského střelu.
    06:29 Vladimír SVAČINA - 1:0
     
    06:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se znovu dostali do nebezpečné blízkosti Konrádovy branky, domácí již slaví úvodní gól utkání! Jiří Polanský poslal z rohu kluziště žabičku na modrou čáru, odkud střílenou přihrávku vyslal Lukáš Krajíček. Kapitán Ocelářů našel připravenou hůl VLADIMÍRA SVAČINY, který usměrnil kotouč za Konrádova záda! Asistence: Lukáš Krajíček, Jiří Polanský.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 7. Svačina (Krajíček, Polanský), 27. O. Kovařčík (Martin Růžička, Krajíček), 36. Adámek (Martin Růžička, Marcinko), 47. Dravecký (Chmielewski) – 24. Škůrek (Mráz, J. Knotek), 59. Mráz (Skladaný)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, Kundrátek, D. Musil, Roth, Adámek – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Roberts Bukarts, Mikulík, O. Kovařčík – Chmielewski, Novotný, Dravecký.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Hlaváč, Ondrušek (A), Švrček, Staněk, Škůrek, Jaroměřský, Dajčar – Burian, Strapáč, V. Tomeček – Ostřížek, J. Knotek (A), Handl – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný (C), Mráz.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Lučan

    Diváci: 5 044
    thejrc.org