Třinec – Olomouc 4:2 (kon.) | Vítkovice – Sparta 4:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Litvínov – Zlín 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 3:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Chomutov 5:0 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:3 (2:2, 1:0, 2:1)
Berani Zlín
Pátek 21.12.2018, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:04:32)
     
    Utkání sledovalo 5 176 diváků.
     
    Střely na branku: 24 – 25
     
    Je dobojováno. Hosté dokázali ve druhé třetině srovnat na 3:3. Pak ale přišly dva rychlé góly Litvínova, který odskočil na rozdíl dvou branek. A stav 5:3 vydržel až do konce utkání. Litvínovští tak berou z domácího duelu všechny tři body. Hosté naopak pojedou do Zlína bez jediného bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Domácí už jen kontrolují hru, nikam se neženou. Zápas je rozhodnut a hosté jsou tak už bez jakékoli šance.
     
    59:03
    Kašpar unikl po pravém křídle, zpoza Sedláčkovy branky poslal puk před branku, kde však jeho spoluhráč pouze promáchl. Další pěkná akce Litvínova.
     
    58:24
    David Nosek střílel z pravého kruhu. Jenže střela mu nesedla a puk neměl takovou razanci, aby branku Januse ohrozil. Následně pak jdou do akce zase domácí hráči.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:41
    Hosté se vystavili ofsajdové pasti, ve které byl Freibergs. Hra je tak vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    56:58
    Domácí stále drží dvoubrankový náskok a nyní jdou sami do útoku. Hosté tak už nemají moc času na to s utkáním něco udělat.
     
    56:01
    Hosté se dostali do útoku a snažili se o kontaktní branku, ale obrana domácích a brankář Janus jsou zatím proti.
     
    55:26
    Následuje komerční přestávka.
    55:16 Lukáš VÁLEK - 5:3
     
    55:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádherná akce LUKÁŠE VÁLKA, který dostal přihrávku od Františka Lukeše a sjel si až před Jakuba Sedláčka. Tam si z bekhendu vrátil puk zpět na forhend a dokázal hostujícího brankáře překonat mezi jeho betony – 5:3. Domácí tak odskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek. Asistence: František Lukeš.
     
    54:23
    Popelka tečoval puk a získal ho Fryšara. Před Januse se ale druhý jmenovaný nedostal a na domácího brankáře tak nemířila žádná střela.
     
    53:54
    Nosek si vyměnil puk s Tomášem Žižkou, ale souhra obou hráčů skončila zmarem. Puk získali domácí a jdou rychle do útoku.
     
    53:14
    Hosté se snažili znovu o srovnání stavu skóre, ovšem obrana Litvínova je nepustila do přesnějšího zakončení před brankou Jaroslava Januse.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. F. Lukeš (TS), 17. V. Hübl (Válek, L. Doudera), 39. Válek (Baránek, V. Hübl), 53. Ščotka (Kašpar, Petružálek), 56. Válek (F. Lukeš) – 10. Fořt (J. Ondráček), 20. Lakatoš (Okál, Herman), 49. Fořt (Kubiš)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Ščotka, Porseland, Baránek, L. Doudera, Suchánek, Romančík, Březák – Kašpar, J. Mikúš, Petružálek (A) – F. Lukeš, V. Hübl (A), Válek – Trávníček (C), Gerhát, Myšák – Jurčík, M. Hanzl, D. Tůma.
    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Valenta, Gazda, Zbořil – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Herman, Lakatoš, Okál – Popelka, P. Sedláček, Fryšara – Poletín, Honejsek, E. Kulda.

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Kis, Rampír

    Diváci: 5 176
    ocianews.com