Kazaň – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Nižněkamsk – Magnitogorsk 2:4 (kon.) | N.Novgorod – Jekatěrinburg 1:5 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
2:4 (0:0, 2:4, 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Pátek 21.12.2018, 17:00 • Neftěchim Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (19:34:19)
     
    Československá stopa v utkání

    Neftěchimik Nižněkamsk
    Adam Polášek (bez bodu, čas na ledě – 19:19)
    Andrej Nestrašil (0+1, čas na ledě – 19:06)

    Metallurg Magnitogorsk
    Michal Bulíř (0+1, čas na ledě – 11:40)
     
    Je dobojováno! Zatímco v první a třetí části jsme branku neviděli, druhá třetina nám nabídla hned šest gólů! Nižněkamsk sice dvakrát vedl, ovšem Magnitogorsk během sedmdesáti sekund vstřelil tři branky a rozhodl o svém vítězství! Hosté v závěrečné dvacetiminutovce vsadili na bránění výsledku, o čemž svědčí pouhých šest střel na branku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Na nějaký zvrat to příliš nevypadá, gólman Korotajev zůstal na střídačce, navíc se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    59:06
    Nakonec se domácí přeci jen dostali do šance! Z pravé strany před Košečkina nabruslil Ruohomaa. Za zády hostujícího gólmana však neskončila první střela, ani následná dorážka!
     
    58:39
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Emil Galimov – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Grigorij Dronov – 2 min., krosček).
     
    58:01
    Ohlášeny byly poslední dvě minuty třetí třetiny. Čárový rozhodčí píská icing Nižněkamsku, hra se stěhuje před Korotajeva.
     
    57:47
    Až teď je hra přerušena, po nějakých deseti minutách! Hosté se dostali do slibného přečíslení, kotouč poté zůstal u tyče. Jako první u něj byl brankář Korotajev!
     
    57:23
    Z levé strany střílel Musin! Domácí obránce však trefil prvního hráče před sebou, hosté poté vyhodili do středního pásma.
     
    56:39
    Neskutečné, devět minut se nepřerušovalo. Utkání se přelévá ze strany na stranu, větší příležitosti však k vidění nejsou.
     
    55:33
    Další útočné snažení Nižněkamsku rozjel Polášek. Ten nahodil do útočné třetiny, o kterou domácí nakonec stejně brzy přišli.
     
    54:44
    Zhruba sedm minut se hraje bez přerušení! K vidění toho moc není, hosté dobře brání, domácím se nedaří nic vymyslet.
     
    53:59
    O malou chvíli později pálil také Ljubimov. Korotajev si připsal možná druhý zákrok ve třetí třetině, ten však znovu nebyl nijak těžký.
     
    53:34
    Stále se nepřerušuje, střela Jazkova byla zblokovaná a mířila do rohu kluziště, jako první se k puku dostal hostující hráč.
     
    52:56
    Dlouho se hraje bez přerušení. Domácí hokejisté nyní musí vyklidit útočné pásmo, v opačném případě by se pískal ofsajd.
     
    52:19
    Tempo hry je v posledních minutách hodně slabé, hraje se především ve středním pásmu, hosté totiž dobře brání modrou čáru.
     
    51:23
    Hosté si nyní přihrávali po mantinelu. O kotouč sice přišli, ovšem domácí si také nerozuměli, sledujeme spoustu nepřesností.
     
    50:28
    Před malou chvílí se rozeběhla závěrečná desetiminutovka třetí části, kotouč je v obranné třetině Nižněkamsku, to hostům vyhovuje.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 23. E. Galimov (Nestrašil, Kosov), 26. Jo. Nättinen (Ruohomaa) – 25. Vereščagin, 35. Čibisov (Matuškin, Bulíř), 36. Antipin (Mozjakin, N. Kuljomin), 36. Pakarinen


    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (36. Korotajev) – Bryncev, Polášek, D. Musin, An. Sergejev, Timašov, Šaripzjanov (A), Semjonov – E. Galimov (A), Kosov, Nestrašil (C) – Ruohomaa, Puustinen, Jo. Nättinen – Padakin, Bikmullin, P. Kulikov – Zdunov, Chajrullin, Arkalov – Šarifjanov.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Vereščagin, Antipin, Matuškin, Běreglazov, J. Birjukov, Rylov (A), Dronov – N. Kuljomin (A), Ellison, Mozjakin (C) – Čibisov, Pakarinen, Rasmussen – Ljubimov, Bulíř, Jazkov – Timkin, Dorofejev, Několenko – Platonov.

    Rozhodčí: Ščeněv, Rogačev – Berseněv, Judin
    thejrc.org