Sparta – Slavia 9:4 (kon.) | Kladno – Žďár n/S 6:3 (kon.) | Zlín – Chomutov 5:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Jihlava 4:3 (kon.) | Přerov – K. Vary 3:4 (po pr.) | Havlíčkův Brod – Havířov 2:5 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:5 (1:1, 1:2, 0:2 - N 0:1)
AZ Havířov
Pátek 21.12.2018, 18:00 • ZS Kotlina • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    V prodloužení byli aktivnější domácí, jenže nedokázali proměnit své šance. Naopak Vojtěch Ševěček vyřešil svoji možnost bravurně a zařídil Havířovu i čtvrtý bonusový bod. O záchranu bojující Havlíčkův Brod tak zůstává minimálně do zítra, kdy v Kotlině hostí Olomouc, stále poslední. (20:14:51)
     
    Konec zápasu.
     
    63:56
    Havířov právě vstřelil branku!
    Domácí přišli o kotouč a Jan Bambula poslal zpoza brankové čáry přihrávku před brankoviště na VOJTĚCHA ŠEVĚČKA, který se zblízka trefil nad brankářovy betony! Asistence: Jan Bambula.
     
    63:34
    Dan Fiala se uvolnil na ose hřiště a vyslal nebezpečnou střelu zápěstím přes obránce, jenže zamířil do prostředka brány na připraveného Jiřího Matouška.
     
    63:06
    Dominik Vacík jel dopředu po levém křídle a přihrávkou přes brankoviště se snažil uvolnit svého spoluhráče, toho ale zablokoval hostující obránce.
     
    61:36
    Martin Holata teď zabrnkal na nervy svých spoluhráčů, když vyjel daleko za pukem a následně rozehrál do středního pásma na protihráče. Ten ale neměl volnou cestu k bráně, a nemohl tak potrestat toto zaváhání.
     
    60:23
    Tomáš Kohout obral Dominika Pawliczka o kotouč a mířil sám na brankáře! Jiří Matoušek ovšem jeho únik zlikvidoval zákrokem betony.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Havířovu vyšel vstup do třetí periody, Ernest Bochnak navýšil hostující vedení. Bruslařům se snížit nepodařilo, naopak David Zdeněk pečetil tři body trefou do prázdné brány. Následovat bude ještě nadstavba.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Zdálo se, že hosté dohrají třetinu s pukem ve vlastním pásmu, nakonec se ještě vydali do útoku. A Karel Dufek se dokonce protlačil až před bránu, zblízka ale Martina Holatu neprostřelil.
     
    58:55
    Michal Kerber se na modré čáře vyhnul protihráči lehajícímu do střely, jeho následné nahození ale až na bránu neprošlo.
     
    57:38
    Hosté se znovu pokusili trefit prázdnou bránu přes celé hřiště, tentokrát ale minuli. S návratem Vojtěcha Pindela střídá jednoho hráče z pole Martin Holata a vrací se do brány.
     
    56:55
    Přesilová hra Havlíčkova Brodu samozřejmě pokračuje. Domácí získali útočné pásmo a Martin Holata novu spěchá na střídačku, domácí hrají opět v šesti.
     
    56:28
    Havířov právě vstřelil branku!
    Bruslaři přišli v útočném pásmu o kotouč. Ten sebral DAVID ZDENĚK a přes celé hřiště se trefil přesně do prostředka opuštěné brány Havlíčkova Brodu! Asistence: Jan Bambula.
     
    55:57
    Bruslaři zavezli puk do útočného pásma a ze střídačky se ozvalo písknutí. Martin Holata spěchá na střídačku, domácí budou hrát v šesti!
     
    55:38
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Pindel – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    55:06
    Havířov zastavil v přechodu do útoku ofsajd. Hosté ale vyhráli buly a Dominik Pawliczek se tlačil z pravé strany ke střele, kterou zastavil až Martin Holata.
     
    53:59
    Wiktor Bochnak teď z nenápadné pozice nebezpečně vystřelil. Martin Holata vyrazil jeho ránu levou rukou nad horní tyč a pak si ještě musel dávat pozor, aby puk nespadl zpátky za něj.
    Marken.cz

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 16. Vaňous (Holenda), 30. Nepokoj (Holenda, Vaňous) – 9. Pawliczek (Ševěček), 35. Pavelek (Juhász), 38. Mastič (Pawliczek, Bambula), 42. E. Bochnak (Uhlíř), 57. Zdeněk (Bambula), 64. Ševěček (Bambula)


    BK Havlíčkův Brod: Holata (Rachůnek) – Vacík, Dudycha, Nepokoj, Dvořák, Kerber, Pejchal, Marek – Švec, Hromádka, Kulhánek – Petržilka, Cachnín (C), Tecl (A) – Holenda, Vaňous, Kopic – Kohout, Fiala
    AZ Havířov: Matoušek (Štipčák) – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Pindel (A), Bambula, Juhász, Adámek, Pawliczek (C), Mastič, W. Bochnak, Kylnar, E. Bochnak, Janeček, Dufek

    Rozhodčí: Jan Doležal – Martin Klouda, Roman Zídek
    thejrc.org