New Jersey – Ottawa 5:2 (kon.) | Washington – Buffalo 2:1 (kon.) | Colorado – Chicago 1:2 (kon.)
Philadelphia – Columbus 3:4 (kon.) | Boston – Nashville 5:2 (kon.) | Detroit – Florida 1:2 (kon.)
Vegas – Montreal 3:4 (po pr.) | Calgary – St. Louis 1:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:3 (po pr.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
3:4 (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)
Montreal Canadiens
Sobota 22.12.2018, 22:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:59 Paul BYRON - 3:4
     
    61:59
    Montreal právě vstřelil branku!
    PAUL BYRON si najel v mezikruží na krásnou přihrávku Maxe Domiho z pravého křídla a po rychlém zamíchání s pukem bekhendem zasunul kotouč mezi betony Marc-Andrého Fleuryho – 4:3 Habs! Asistence: Max Domi a Victor Mete.
     
    59:45
    Cody Eakin na levém křídle vypíchl puk jednomu z hráčů Montrealu a parádně se protáhl až před bránu, bekhendem ale těsně minul levou tyč a poté v rychlosti zboural brankovou konstrukci!
    58:35 Phillip DANAULT - 3:3
     
    58:35
    Montreal právě vstřelil branku!
    PHILLIP DANAULT si najel před bránu na přihrávku Maxe Domiho z pravého křídla a ostrého úhlu a nadvakrát se po nepřesvědčivém zákroku Marca-Andrého Fleuryho dokázal prosadit! Montreal bez brankáře vyrovnal a je tu hattrick! Asistence: Max Domi a Tomáš Tatar.
     
    49:49
    Jeff Petry byl vyloučen na dvě minuty za podražení a Vegas si po reklamní přestávce zahraje druhou přesilovou hru v dnešním zápase.
     
    45:25
    Paul Stastny byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Canadiens mají dobrou příležitost vyrovnat skóre.
     
    37:29
    Jonathan Marchessault byl podražen a Shea Weber dostal dvě minuty. První přesilová hra Golden Knights.
    34:00 Brandon PIRRI - 3:2
     
    34:00
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    „Kup si síťku,“ řekl BRANDON PIRRI brankářovi Careymu Priceovi a samostatný únik zakončil rychlou střelou mezi jeho betony poté, co využil ideálního odrazu puku od hrazení po vyhození Braydena McNabba! Asistence: Brayden McNabb.
    28:10 Phillip DANAULT - 2:2
     
    28:10
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jordie Benn na pravém křídle nahodil puk od modré čáry na přední tyč, kde ho na úrovni horní tyče tečoval ve vzduchu skvěle PHILLIP DANAULT a nad lapačkou Marca-Andrého Fleuryho ho usměrnil k bližší tyči! Montreal našel bleskovou odpověď a stav utkání je nyní 2:2. Asistence: Jordie Benn a Brendan Gallagher.
    24:53 Jonathan MARCHESSAULT - 2:1
     
    24:53
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Brayden McNabb na levém křídle od modré čáry nahodil puk před bránu, kde byl puk sice zablokován, JONATHAN MARCHESSAULT si ho ale potáhl v mezikruží mírně doprava, aby střelou zápěstím nad lapačkou roztaženého Careyho Price vymetl pravý horní roh brány a otočil vývoj utkání na stranu Vegas – je to 2:1! Asistence: Brayden McNabb a William Karlsson.
    16:24 Brandon PIRRI - 1:1
     
    16:24
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí Alex Tuch sice po rychlém objetí brány Montrealu nedokázal puk zasunout po ledě do sítě, na vzdálenější pravé tyči se ale po něm natáhl BRANDON PIRRI a nad levým betonem Careyho Price poslal puk bekhendem k pravé tyči! Asistence: Alex Tuch a William Karlsson.
     
    12:10
    Brayden McNabb dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Montreal si zahraje první přesilovou hru.
    11:36 Paul Byron se řítil sám na bránu, na 2:0 ovšem nezvýšil!
     
    11:36
    Paul Byron se řítil po dlouhé kolmé přihrávce do samostatného úniku, Marc-André Fleury ho ale dokázal vychytat a podržel Knights nad vodou!
    03:40 Phillip DANAULT - 0:1
     
    03:40
    Montreal právě vstřelil branku!
    Brendan Gallagher krásnou přihrávkou přenesl hru z levého křídla doprava a PHILLIP DANAULT na bodu pravého kruhu napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, která zamířila pod horní tyč! Montreal udeřil jako první a vede rázem 1:0. Asistence: Brendan Gallagher a Tomáš Tatar.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 17. Pirri (Tuch, W. Karlsson), 25. Marchessault (McNabb, W. Karlsson), 34. Pirri (McNabb) – 4. Danault (Gallagher, Tatar), 29. Danault (Jo. Benn, Gallagher), 59. Danault (Domi, Tatar), 62. Byron (Domi, Mete)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Theodore, Engelland (A), Hunt, Holden – Marchessault, W. Karlsson, Tuch – Pirri, Stastny, R. Smith (A) – Nosek, Eakin, Carpenter – Carrier, Bellemare (A), Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.
    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Jo. Benn, S. Weber (C), Reilly, Petry, Kulak, Mete – Drouin, Domi, Lehkonen – Byron (A), Danault, Gallagher (A) – Tatar, Kotkaniemi, A. Shaw – Agostino, Chaput, Deslauriers. Hlavní trenér: Claude Julien.

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Jake Brenk. Čároví: Brian Murphy, Steve Barton

    Diváci: 18173
    thejrc.org