Slavia – Ústí n/L 5:1 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 2:4 (kon.) | Přerov – Havířov 4:2 (kon.)
Motor ČB – Kladno 7:3 (kon.) | Prostějov – Kadaň 11:1 (kon.) | Vsetín – Frýdek-M. 6:2 (kon.)
Jihlava – Třebíč 3:2 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HC Dukla Jihlava
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Sobota 22.12.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobré předvánoční odpoledne! Poslední kolo Chance Ligy před Štědrým dnem je na programu v sobotu 22. prosince! Lepšího soupeře na předvánoční zápas si Dukla vybrat nemohla. Bitva o Vysočinu napíše třetí pokračování, Jihlava má v zádech čtyři výhry v řadě, navíc celkově body moc neztrácí. Třebíč naopak platí za tým, který bere body a trápí favority, avšak dokáže také selhat s někým okolo své pozice. Začínáme v 17:30, příjemnou zábavu.
     
    SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ
    10. místo, 49 bodů, skóre 100:94, bilance 12-6-1-15
    Od posledního vzájemného utkání měla Třebíč parádní sérii tří zápasů bez porážky. Nejvíce se cenila asi venkovní výhra na ledě Motoru, České Budějovice dostaly ránu mezi oči výsledkem 0:4. O dalších čtyřech zápasech by však Třebíč raději nemluvila. Nejprve ve vyrovnaném utkání s Prostějovem doma prohrála o jediný gól 3:4, mnohem překvapivější byl pak výbuch v Kadani, respektive nezvládnutá druhá třetině. HST v ní dostalo tři góly a rázem prohrávalo 4:1. I přes snahu v poslední třetině z toho byla prohra 3:4. Nezadařilo se ani doma proti Kladnu a v Havířově. Před volným kolem se ale tři body domů dovezly po dvougólové výhře v Ústí.
    Po volném kole sehrála Třebíč pět zápasů, z nichž tři prohrála. Výhry přišly pouze proti Porubě a Litoměřicím, prohry pak ve Frýdku-Místku, na Vsetíně (zde mimochodem Třebíč ztratila vedení 3:0) a s Benátkami.

    Nejproduktivnější hráč týmu je Lukáš Nedvidek, který za 34 utkání má na kontě 35 bodů a spolu se Silvestrem Kuskem je s 15 góly nejlepší střelec týmu, Kusko má ale o pět bodů méně. O bod za Nedvídkem je další útočník, Adam Raška. Od těchto tří hráčů má velký bodový odstup Michal Vodný, s bilancí 9+8 má třináct bodů ztráty na třetího Kuska. Obranná činnost sedí bývalému Jihlavákovi, Šimonovi Szathmárymu, za 20 utkání má 18 bodů, z toho 15 nahrávek. O sedm bodů méně má další obránce Vladimír Brož. V brance má odchytáno nejvíce Lukáš Dostál, který však odcestoval na MS U20, s jeho účastí v Jihlavě se tedy nepočítá. Zřejmě tak přicestuje Karel Vejmelka, který v Dukle minulou sezonu okolo Vánoc chytal, ve hře je i Pavel Jekel.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    1. místo, 74 bodů, skóre 125:74, bilance 22-3-2-7
    Dukla jede od říjnového zápasu v Benátkách jako velice dobře namazaný stroj z BOSCHe. Po trápení v úvodu sezony, kdy každý soupeř chtěl ukázat Dukle, že to nebude mít v lize jednoduché, se stroj rozjel a z 21 utkání vyhrál hned 18. Samozřejmě se to promítá i v tabulce. Dukla si vybudovala současný devítibodový náskok a má ještě navíc zápas s Kadaní k dobru, musíme připomenout komedii na D1, kdy během sněhové vánice zkolabovala v zúženém úseku mezi exity 90 a 104 doprava a Trhači místo zápolení na ledě šli „vykrádat“ nejbližší benzínku. Od posledního vzájemného zápasu ztratila Dukla prakticky body třikrát. První zápas byl ten známý na Vsetíně, který dopadl debaklem 2:9. Další bodová ztráta přišla zápas poté, s Benátkami se povedlo obrátit z 0:2 na 3:2, rozhodující gól však přišel až v nájezdech. Poslední ztráta se datuje do 32. kola v domácím zápase proti Motoru, který předvedl zodpovědný výkon a Duklu vymazal poměrem 2:0. Jinak to jsou samé tříbodové výhry. Ve šlágru o první místo 15. prosince Jihlavští utišili na Kladně domácí fanoušky výhrou 5:2, proti Havířovu se zápas otočil až v posledních sedmi minutách. Poslední zápas v Ústí nabídl 12 gólů a výhru Jihlavy 8:4.

    Jihlava má ale ohromnou marodku. Mimo hru jsou obránce David Kajínek s Janem Pohlem, zranění ruky má také David Váňa, ze hry je i Vojtěch Budík. V útoku chybí po operaci Vlastimil Dostálek, start se nedá čekat ani u Tomáše Jiránka s Martinem Osmíkem.

    Dukle tedy chybí v obraně dva nejproduktivnější obránci. V útoku chybí pro změnu druhý nejlepší střelec, tím prvním je Matěj Pekr, který chytl zpět formu z úvodu sezony a má 29 bodů s bilancí 16+13. Proti Třebíči se navíc dá očekávat jeho motivace. O pět bodů více má pak Lukáš Anděl. Výše zmíněným útočníkům se daří nejenom na ledě, Pekr si například po děkovačce proti Havířovu osedlal Anděla a foto umístil na sociální sítě. V obraně je momentálně nejproduktivnější hráč schopný hrát Miha Štebih, který Ústí nasypal hned tři branky. Brankářský post se rozdělil v poměru 19:17, více zápasů odchytal Jan Brož s úspěšností 91,37 %, lepší ji má Niklas Lundström (91,89 %).
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    8. kolo Chance Ligy 2017/2018, HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)
    Utkání osmého kola mělo nádech regionálního souboje, Jihlava v něm přivítala Třebíč. A musela strávit vedoucí gól hostí, po chybě domácí obrany se prosadil Kusko. Stav vydržel necelé tři minuty, za domácí srovnal v čase 8:58 Anděl. Vedoucí gól vsítil od modré Matěj Pekr, současně s nástupem vyloučeného Kuska na led. Hosté dopláceli na častá vyloučení, stav se ale do konce první periody nezměnil. Měnil se až ve třetině druhé, po krásné souhře se prosadil hostující Horký. Dukla ale šla opět o jeden krok dopředu, nejprve sice hlavní sudí neuznal gól po poradě s videem, další trefa Matěje Pekra ale regulérní byla. I poslední periodu zahájilo lépe HST, které opět dorovnalo díky Horkému, v téže minutě ale ještě vedení domácím vrátil v přesilovce Pohl. Paradoxně oslabení Dukly nabídlo dva úniky, první proměnil Skořepa a druhé se opakovalo, z trestného střílení se prosadil Čachotský. Jihlava tak porazila Třebíč 6:3

    Branky a nahrávky: 9. Anděl (Pekr, Suchánek), 12. Pekr (Anděl, Skořepa), 33. Pekr (Skořepa, Štindl), 44. J. Pohl (Zeman, Čachotský), 57. Skořepa, 57. Čachotský (TS) – 7. Kusko (Nedvídek, Kratochvíl), 23. Horký (Raška, Nedbal), 44. Horký (Střondala). Rozhodčí: Barek, Obadal – Doležal, Kokrment. Vyloučení: 4:8, navíc V. Čejka 10 min, Paták (oba TRE) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2391. Střely na branku: 34:20. Zblokované střely: 5:0. Vhazování: 33:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 6:3.
     
    DRUHÝ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    23. kolo Chance Ligy 2017/2018, SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
    V úvodní třetině zápasu měla více ze hry Dukla, což bylo dáno i dvěma přesilovkami, ale prosadit se nedokázala. Druhá perioda začala velkou šancí Třebíče, kdy Brož vychytal Vodného a tento moment jako by dal předzvěst celému průběhu prostřední části. Domácí měli tři přesilové hry, ale jihlavského gólmana nepřekonali a navíc při první početní výhodě inkasovali. Ve 27. minutě během vlastního oslabení ukázal Josef Skořepa dobré napadání a Tomáš Havránek nabídnutou šanci tváří v tvář gólmanovi využil. Jihlava měla ve třetí třetině více šanci, ale nedokázala je zužitkovat. Necelou minutu před koncem zkusili domácí hru bez gólmana, ale na Jana Brože, který působil v Třebíči do mladšího dorostu, nevyzráli – 0:1.

    Branky a nahrávky: 27. Havránek (Skořepa). Rozhodčí: Doležal, Kostourek – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3274. Střely na branku: 29:38. Průběh utkání: 0:1.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Mareš, J. Holý, Štebih (A), Půža, Štindl, Vála, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, Werbik, T. Havránek – D. Čermák, M. Hlinka, Hrníčko.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (Do. Svoboda) – Bilčík, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka (C), Vl. Brož, Furch – Vodný (A), Raška (A), Střondala – Psota, Nedvídek, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták – Süss, Mlynář, M. Novák.

    Rozhodčí: Vrba, Obadal – Šimán, Tvrdík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Úvodní buly pro Jihlavu, domácí protečovali do pásma, avšak ho rychle zase opustili.
     
    00:24
    Pekr po pravém křídle mířil s pukem do útočného pásma, Anděl mu tam ale vjel dříve a pískán je ofsajd.
     
    00:38
    Čachotský se z levého kruhu probojoval až před branku a od Půži mu tam mířila nahrávka, jenže v záklonu se domácí #90 nedostala do ideální střelecké pozice.
     
    01:24
    Vála dlouhou nahrávkou hledal vepředu někoho v útoku, ale vyhodil pouze na zakázané uvolnění.
     
    01:51
    Havránek se od mantinelu dostal přes dva obránce a rozehrál před vlastní brankou, Dukla jde dopředu. Ke střele se vepředu odhodlal Štindl, Vejmelka vykryl.
     
    02:20
    Na druhou stranu pak šla celá trojice Třebíčských, Lundström střelu z úhlu bez potíží pokryl a přerušil hru.
     
    02:37
    Hrníčko v rohu kluziště bojuje s dvěma hostujícími hráči, ale o puk přišel. Hra se přesunula do středního pásma, kde i zůstala.
     
    03:24
    Skořepa byl aktivní v souboji s Psotou, puk získal a z otočky střílel, jenže vedle branky. Třebíč se následně usadila v útočném pásmu a pálil od modré Furch, tečovanou střelu Lundström viděl.
     
    04:11
    I Vejmelka přerušil hru, zpoza obránce to zkusil Čachotský.
     
    04:15
    Klíma z mezikruží vrátil puk před branku na najíždějícího Čachotského, ten byl ale zavřen obráncem HST a z celé nadějné akce sešlo.
     
    05:03
    Havránek se otáčel na středovém kruhu, lehce zakopl, přesto ale pokračoval dále v jízdě a dotlačil Jihlavu tam, kam chtěl – do útočného pásma.
     
    05:46
    První vyloučení dnešního utkání. V souboji s Nedbalem držel Havránek hokejku jako valašku a dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    05:50
    Pokus o tečovanou střelu skončil v ochranné síti a sudí vykazují Třebíč z pásma.
     
    06:14
    Nepřesná nahrávka na modrou, čehož využil Skořepa a šel do minibrejku, který skončil kousek za třebíčskou střídačkou a pískotem diváků, kteří chtěli trestat souboj.
     
    06:57
    Pekr zpoza branky Dukly vyhazuje po prknech na druhou stranu.
     
    07:19
    Čachotský vyhozený kotouč dojel a zprava se řítil na Vejmelku, měl na druhé straně Zemana, avšak volil střelu. Vejmelka vyrazil mimo tři tyče bez potíží.
     
    07:42
    Havránek nastupuje do hry a Dukla je v plném počtu, zatímco Třebíč okupuje útočné pásmo.
     
    08:32
    Čermák dostal na obranné modré kotouč na paty a celou akci tím pádem zpomalilo zpracování. Hrníčko si najížděl do otevřeného prostoru, puk tam i dostal, Brož byl ale v práci s holí rychlejší.
     
    08:56
    V komerční přestávce si domácí fans rýpli do Třebíče a dali vzpomenout na zkratku UDH.
     
    09:11
    Za brankou Lundströma se strhl boj o puk, ze kterého vyšli lépe domácí a zkusili rychlou přihrávku dopředu na Pekra, který ale těsně nedojel. Na tribunách to mezitím pěkně jede mezi tábory a rozhodně se nenudíme.
     
    10:12
    Klíma celým tělem udržel puk na modré čáře a Zeman mohl využít naplno své rychlosti, odstavil si Furcha a motal se okolo levého kruhu, ke střele ale nedošlo. Třebíč dočasně vyhazuje.
     
    11:01
    Přenesení hry na levou stranu přineslo střelu Půži z levého kruhu, na bližší tyči byl ale Vejmelka připraven.
     
    11:15
    Werbik byl poprvé v zápase vidět, tentokrát se prokličkoval mezi obránci a pálil z mezikruží, Vejmelka vyrazil holí nad branku.
     
    12:05
    Čermák sice neubojoval puk v útočném pásmu, pak si ale výborně odstavil protihráče a otočil hru. Po chvíli se ale poloha hry zase měnila, Třebíč vjela do ofsajdu a je tu druhá komerční přestávka.
     
    12:30
    Z obrany šel dlouhý pas na Matěje Pekra, ten ale zatím není moc vidět. Tentokrát znovu nedosáhl a je tu další icing.
     
    12:50
    Skořepa za brankou zadovkou uvolnil Anděla, který chtěl následně dohrát akci na střed pásma, Bílé hvězdy ale zasáhly včas.
     
    13:26
    Raška při napadání v útočném pásmu podsekl Štebiha a míří jako první HST na trestnou.
     
    14:25
    Od modré se napřáhl Holý, trefil přesně plexi za brankou a stadionem to jenom zahučelo. Třebíč vyhazuje na druhou stranu.
     
    14:55
    Süss využil chyby v rozehře a mířil sám na branku, duchapřítomný Harkabus zezadu dojel a čistě odstavil Süsse od kotouče.
     
    15:26
    Přesilovka Dukly je pryč a hostům to vůbec neuškodilo. Dukle se tato početní výhoda jednoduše nepovedla.
     
    16:03
    Štindl z úhlu nahodil na branku, Vejmelka ve zmatku vyrazil před sebe, kde se nacházel Werbik a pořádně hostujícího gólmana trápil, vedení se ale Jihlava neujala.
     
    16:19
    Nahození na branku Dukly ze středního pásma podržel Lundström ve výstroji a bude se vhazovat v obranném pásmu domácích.
     
    16:33
    Harkabus nezaložil útok, naopak byla jeho přihrávka tečována do ochranné sítě, hra se stěhuje do středního pásma.
     
    16:47
    Psota se ukázal taktéž, protáhl se přes obránce na pravý kruh a vystřelil, Lundström bekhendový pokus chytá do lapačky.
     
    17:12
    Štebih musel špatnou rozehru hasit faulem v obranném pásmu a je vyloučen za hákování.
     
    17:23
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je možné, aby Dukla neskórovala v oslabení? Ne. Na modré se špatné nahrávky mezi hostujícími obránci zmocnil Pekr a krkolomně vyslal ze středního pásma do brejku LUKÁŠE ANDĚLA, který si i přes nahrávku na dlouhou hůl poradil bekhendovou střelou přímo do levého vinglu! Asistence: Matěj Pekr.
    17:23 Lukáš ANDĚL - 1:0
     
    18:10
    Střondala zužitkoval dlouhou nahrávku od Vejmelky a dostal se až před Lundströma s pukem na holi, vystřelil, Lundström ale zblízka podržel Duklu.
     
    18:24
    Raška si povodil kotouč v útočném pásmu a vyjel si na hranici pravého kruhu, následně vystřelil, avšak mimo a vyhodil Třebíč z pásma. Dukla bude za chvíli kompletní.
     
    19:14
    Signalizace zakázaného uvolnění Třebíče se změnila na chybu rozhodčích a vhazování ve středním pásmu.
     
    19:37
    Klíma udělal v útočném pásmu prostor pro Zemana, který jel hned za ním a do puku se pořádně opřel, Vejmelka musel jít do těžkého zákroku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Za námi je první třetina regionálního souboje, který nám nabídl tradičně vyrovnanou hru, ale málo šancí, na druhou stranu padl jediný gól. Ve vlastním oslabení po vyloučení Štebiha se prosadil v 18. minutě Lukáš Anděl. Do Jihlavy se zpět vrátíme cca za 16 a půl minuty.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Začíná druhá třetina, Dukla je usazena v útočném pásmu a kombinuje.
     
    20:41
    Anděl dostal od Zemana přihrávku do jízdy, Anděl objel půlku pásma a vracel na modrou Pekrovi, který ale nedosáhl na puk a musel pro něj jet daleko od útočného pásma.
     
    21:31
    Vála na modré dostal prostor ke střele a využil jej, ale trefil přitom i ledovou plochu. Puk se ale šikovně odrazil na hůl Zemana, zblízka ale trefil beton Vejmelky.
     
    22:09
    Havránek v pádu dokázal odehrát puk do bezpečí, na druhou stranu však mířil okamžitě hostující Malec, jeho střelu z pravého kruhu Lundström vyrazil.
     
    22:55
    Jednoduchá akce přes nahrávky došla až k Hrníčkovi na levý kruh, který nevymýšlel nic extra, vystřelil a získal pásmo zadarmo, Vejmelka totiž přerušil hru.
     
    23:00
    Po buly přišla střela Pekra, hned dvakrát. Nejprve do Vejmelky, po druhém buly vedle.
     
    23:38
    Půža lehce ztratil přehled o pohybu Rašky, a tak se stalo, že Raška měl prostor na zakončení v brejkové situaci, Štindl ale hostujícího útočníka dojel a oslabil jeho možnosti.
     
    23:56
    Čachotský v brejku 2 na 1 přenesl hru na Klímu, který by i zakončoval do prázdné, jenže puk mu projel pod holí!
     
    24:24
    Na druhé straně se připomněl Nedvídek, jenže jeho pokus byl obranou sražen do ochranné sítě.
     
    24:51
    Král využil špatného si přebrání hráčů Dukly a na levém křídle nasadil směrem k vysoké škole, střela mířila následně spíše směrem k městskému vlakovému nádraží, jednoduše, z úhlu Lundström chytá.
     
    24:54
    Nebezpečnou střelu po buly vyslal Süss, Lundström se nenechal překvapit a prostor na levé tyči zavřel.
     
    25:26
    Hlinka se protáhl přes střed hřiště a okolo osy až do útočného pásma, kde vystřelil na Vejmelku, ten holí tečoval puk přímo do ochranné sítě a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    25:49
    Pekr dostal od Anděla křižnou přihrávku na druhou stranu a dostal se z křídla tělem až mezi kruhy, jeho střela skončila na prvním bránícím hráči.
     
    26:25
    Černohorský se snažil, ale pásmo pro domácí již neudržel. Vyjet proti zkusil Malec, před obranným pásmem Jihlavy byl však zpracován a dále nepuštěn.
     
    27:19
    Komerční přestávka po střele jednoho z hostí, kterou Lundström nějakým způsobem mezi betony udržel.
     
    27:35
    Novák táhl protiútok na levém křídle a rozhodl se pro střelu, první střela šla Lundströmovi na masku, druhá pak teploměrem prošla těsně vedle pravé tyče!
     
    28:30
    Pekr uvolnil přihrávkou na pravé straně Anděla, jenže Anděl na puk těsně nedosáhl a z nadějné akce nic nevzešlo. Pouze ztráta puku.
     
    29:45
    Od modré po delší době střílel Hrníčko, jeho střela byla ale slabá a třebíčská obrana ji pokryla bez problémů.
     
    30:23
    Třebíč byla tuto pasáž hry jasně lepší, zamkla Duklu v obranném pásmu a spoléhala na teč v předbrankovém prostoru. Ta však ne a ne přijít, Bilčíkova střela pak byla poslána přímo do ochranné sítě.
     
    31:12
    Černohorský se po pasu od Pekra do toho na modré opřel, Vejmelka moc neviděl, pro něj to ale bylo štěstí, když mu puk šel vedle tyče.
     
    31:45
    Štebih musel podruhé hasit nastalou situaci zákrokem v podobě hákování. A možná se bude moci radovat i podruhé, když si vzpomeneme na situaci z 18. minuty...
     
    32:13
    Trestné střílení! Čachotský utopil v kličkách Vágnera a byl zahákován!
     
    32:13
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Lukáš Vágner – trestné střílení, hákování).
     
    32:13
    Tentokrát jel na kličku do bekhendu, prostoru na zakončení ale neměl z ostrého úhlu mnoho a stav je stále 1:0!
     
    32:37
    Harkabus získal na modré puk, vyvezl ho do útočného pásma a moc se s tím nemazlil.
     
    33:12
    Werbik ujel na levém křídle a střelou do levého vinglu možná skóroval! Každopádně se bude volat na videu při prvním přerušení.
     
    33:53
    Po vypršení trestu Štebiha tu byl brejk Dukly 3 na 2, Anděl ale překombinoval celou akci a šance byla pryč.
     
    34:15
    Je to tu! Střela Werbika si vyžádá rozhovor s videorozhodčím.
     
    34:15
    Gólu dosaženo nebylo, hraje se dále.
     
    34:35
    Štebih po chvilce náporu na domácí obranu získal kotouč a vyvezl jej takovým způsobem, že je Dukla hned v ofsajdu a je nařízena komerční pauza.
     
    35:14
    Nahození na branku Třebíče Vejmelka raději chytil do lapačky a přerušil. Bude se vhazovat v útočném pásmu po jeho pravé ruce.
     
    36:11
    Pekr zůstal po tvrdém nárazu do mantinelu ležet v útočném pásmu, Anděl si ho nevšiml a tím pádem při zisku puku a samostatném úniku se dopustil ofsajdu.
     
    36:23
    Klíma si vyjel z levého kruhu mezi kruhy a švihem zkusil střelu na Vejmelkovu vyrážečku, ten chytá.
     
    36:42
    Holý polostřelou k pravé tyči vybídl na teč Čachotského, domácí #90 ale tečuje přímo na zadní plexisklo.
     
    37:10
    Opět to byl Holý, tentokrát ale z modré mířil někam na rozmezí mantinelu a ochranné sítě, Vejmelka si povyskočil na tento puk a likviduje ho lapačkou.
     
    37:44
    Hrníčko při zpracování na modré upadl a na druhou stranu se vydal Raška, od mantinelu ale neměl prostor na zakončení prakticky žádný.
     
    39:00
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí vyvinuli v posledním střídání brutální tlak na hostující obranu, Třebíč přežila dvě šance Anděla a Pekra. Pekr však zpoza branky vrátil puk na modrou PETRU ŠTINDLOVI, který se napřáhl a puk zaplul za záda Vejmelky jako Michael Phelps. Asistence: Matěj Pekr.
    39:00 Petr ŠTINDL - 2:0
     
    39:05
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Tadeáš Král – 2 min., podrážení).
     
    39:31
    Klíma se v přesilovce na levé straně napřahoval, puk ale při nápřahu nechal za sebou a v druhé třetině další gól již nepadne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla hokej s větším množstvím šancí a opět jedním gólem. Herně na tom byla rozhodně lépe Dukla, ta si především v druhé polovině třetiny vytvořila šance, které ale nedala. Čachotský neproměnil trestné střílení a Werbik trefil spojnici tyčí v nájezdu z levé strany. Ujmula se situace opět z konce třetiny, Petr Štindl zakončil úspěšně tlak domácích a do třetí třetiny si nesou náskok dvou branek. Třetí třetina začíná za 15 minut!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Dukla dohrává přesilovou hru po vyloučení Krále, zatím se pohybuje za svoji brankou a čeká.
     
    40:41
    Holý nahrál přímo mezi hole Anděla a Pekra, tím pádem nic z celé akce nevzešlo. Pásmo se ale Dukle povedlo udržet.
     
    41:09
    Anděl se v závěru výhody pokusil nahrát Pekrovi, ten nahrávku přijal a vystřelil, jeho pokus byl ale tečován a pro Vejmelku nepředstavoval nebezpečí.
     
    41:50
    Mlynář v útočném pásmu evidentně dostal holí nebo pukem do oblasti obličeje a v nepřerušené hře odjíždí na střídačku.
     
    42:40
    Vála nahrál v pásmu nechtěně Střondalovi, který se pokusil o rychlý průnik až před gólmana, Vála si ale chybu obranným zákrokem odčinil a jede se dále.
     
    43:32
    Mareš nohou před brankou podkopl Rašku a je vyloučen za podrážení. Třebíč se může vrátit do zápasu.
     
    43:45
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    A do zápasu se opravdu vrací! ADAM RAŠKA dostal nahrávku do volného prostoru od Szathmáryho a od domácí střídačky poslal puk na vzdálenější tyč přesně. Asistence: Šimon Szathmáry, Petr Kratochvíl
    43:45 Adam RAŠKA - 2:1
     
    44:08
    Dukla mohla kontrovat, Čachotský z pravého kruhu pustil na Zemana, který z mezikruží mířil na pravý vingl, Vejmelka vytěsnil ramenem!
     
    44:35
    Černohorský nabral na pravém křídle rychlost a pustil kotouč do útočného pásma, Třebíč reaguje icingem.
     
    45:03
    Pekr ihned po buly napálil levou tyč!
     
    45:51
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Na led létají lahve, skanduje se: „Černá svině!“ a máme srovnáno! Nutno dodat, že gólu předcházel kontroverzní moment. Štindl za brankou přišel o hůl a rukavici společně s pukem po trefě holí Rašky přímo do ruky. Hra však rychle pokračovala dále bez přerušení, Čejka nahrál na KARLA NEDBALA. Jeho střela pak proskákala za Lundströmova záda! Asistence: Václav Čejka, Michal Vodný.
    45:37 Karel NEDBAL - 2:2
     
    46:07
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Šimon Szathmáry – 2 min., držení).
     
    47:56
    Vejmelka se výborně přemístil proti střele Anděla z pravého kruhu a zasáhl. Rozhodně to bude ve zbývajících dvanácti minutách ještě zajímavé.
     
    48:10
    Pekr ještě vydoloval od Vejmelky kotouč, okolo levé tyče ale na zakončení prostor neměl!
     
    48:48
    Zakázané uvolnění Třebíče, hra se stěhuje zpět před Vejmelkovu branku.
     
    48:59
    Mareš poctivě odstavil Patáka u mantinelu a sklízí ovace domácího publika. Toho hostujícího samozřejmě ne.
     
    49:37
    Hlinka dostal přistrčeno od Havránka, z levého kruhu mířil na bližší tyč, Vejmelka ale ani nemusel zasahovat, puk šel vedle.
     
    50:14
    Rozhodčím se to začíná sypat na hlavu. Emoce rostou nad únosnou mez a Třebíč může otočit zápas! Havránek šel v souboji s jedním z hostí na zem, na zemi ho ale zasáhl vysokou holí a je vyloučen.
     
    50:19
    Půža ihned po buly napálil puk přes všechny čáry.
     
    50:41
    Psota se snažil dojet nahozený puk na Lundströma, domácí gólman jej však včas přikryl.
     
    51:07
    Další vyhození Dukly, ta zatím zvládá toto oslabení bez úhony.
     
    51:50
    Od modré trefil Vágner vlastní hráče, toho využil Holý a jednoduše vyhodil na druhou stranu.
     
    52:27
    Havránek zadovkou vybídl Holého, ten z první na pravém kruhu cukroval a trefil masku Vejmelky.
     
    53:14
    Psota podél mantinelu bojoval a dojížděl kotouč, který následně vystřelil na domácí branku, Lundström kryje. Máme tu komerční přestávku.
     
    53:46
    Anděl vysokým obloukem, který byl ještě sražený, našel Pekra na modré, který šel spolu se Skořepou do přečíslení 2 na 1, Pekr pak zbytečně nahrával, načež kotouč zblokoval vracející se obránce HST.
     
    54:38
    Nedbal zkusil nápřah od modré čáry, když zjistil, že má clonu, tak i střílel. Lundström ale viděl a dobře zasáhl.
     
    55:33
    Psota využil Andělovy chyby v rozehře a mezi kruhy se dostal ke střele, Lundström v klidu vyrazil. Momentálně je na tahu zase Jihlava.
     
    56:51
    Hra se momentálně přelévá ze strany na stranu, avšak bez nějakých větších a menších akcí na obou stranách. Vypadá to zřejmě na prodloužení...
     
    57:23
    Klíma zblokoval Bilčíkovu střelu bruslemi, jenže nedokázal dobře nahrát na Čachotského ve středním pásmu a Horácká Slavia je opět v tlaku.
     
    58:09
    Brož se pořádně podíval před sebe, najel si na levou stranu a vystřelil na delší tyč, Lundströmovi šel puk vedle pravé tyče.
     
    58:14
    Jihlava závěr zápasu takticky nezvládá. Nyní se dopustila zakázaného uvolnění.
     
    58:26
    Anděl si pomohl odrazem puku o mantinel a jednoduše nahodil na branku, Vejmelka bez potíží chytá. Jihlava má ale pásmo.
     
    58:51
    Jdeme do poslední minuty třetiny, Dukla ji zahajuje v útočném pásmu.
     
    59:26
    33.9 sekund před koncem se Třebíč dopouští zakázaného uvolnění. Taktéž si bere oddechový čas.
     
    59:36
    Štindl střílel od modré, opět mimo. Následně se k pokusu dostal Štebih, do střely mu ale skočil Malec a puk šel do ochranné sítě.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Divoká třetí třetina je za námi. Třebíč v ní dotáhla dvougólový náskok za dvě minuty, nejprve se prosadil Adam Raška, následně pak Karel Nedbal. Po tříminutové přestávce jdeme na prodloužení!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:03
    Začíná pětiminutové prodloužení, na puku je Třebíč a zkusila ihned rychlý brejk, Hlinka ale zastavil Vágnera na modré, HST se pak dopustilo úmyslného ofsajdu.
     
    60:34
    Vágner zachytil puk ve středním pásmu, vyvezl za svoji branku a oba týmy střídají.
     
    61:01
    Pekr se na modré napřáhl a vystřelil, pokus šel ale hodně mimo.
     
    61:37
    Zeman se protáhl mezi dvěma obránci, z úhlu trefil boční síť. Následně dorážel Štebih od modré, mimo.
     
    62:28
    Vodný byl vytlačen z útočného pásma, Třebíč ale špatně střídala a Dukla bude mít přesilovku!
     
    62:31
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matěj Psota.
     
    62:41
    Opět Malec. Tentokrát zblokoval do ochranné sítě střelu Štebiha.
     
    63:04
    Třebíč vyhazuje, Pekr nenasadil jesle Malcovi a ten samý hráč pak posílá pozdrav Lundströmovi.
     
    64:36
    Třebíč v plném počtu. Dukla v přesilovce nevymyslela nic světoborného, hosté se v klidu ubránili.
     
    64:58
    V posledních sekundách měl ještě šanci Raška, nabídnutou střelu mu však výborně vyblokoval Werbik!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Bitva o Vysočinu tak musí dospět do nájezdů! Rolba nejprve upraví hrací plochu a můžeme jet.
     
    V pauze jsme mohli vidět zajímavou debatu mezi ledařem a řvoucím divákem přímo pod komentátorskou budlinou, přepis si radši necháme pro sebe. Nájezdy začne Dukla!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Čachotský nedal trestné střílení, ale nájezd ano! Klasický forhend.
     
    1. série
    1:0
    Za Třebíč jede Vágner, ten, který trestné střílení způsobil. Mezi betony Lundströma neprostřelil!
     
    2. série
    2:0
    Anděl zkušeně do levého vinglu proměňuje!
     
    2. série
    2:0
    Psotovi ujel puk při zakončení, Lundström si pak situaci pohlídal.
     
    3. série
    2:0
    Klíma si rozhýbal Vejmelku, ale nezakončil přesně.
     
    3. série
    2:0
    Vodný se rozjel přímo proti Lundströmovi, ale neproměnil!
     
    4. série
    2:0
    Hlinka mířil na vyrážečku, Vejmelka kryje.
     
    4. série
    2:1
    Raška mezi betony proměnil a je to stále otevřené!
     
    5. série
    2:1
    Pekr zkusil mezi betony, Vejmelka opět chytá!
     
    5. série
    2:1
    Střondala musí dát, ale puk mu v zakončení ujel. Je hotovo!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
    Autorem vítězné branky je LUKÁŠ ANDĚL.
    Lukáš ANDĚL - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    V Jihlavě se bude slavit úspěšný konec předvánoční části sezony! Dva body se dají brát na jednu stranu jako ztráta, avšak ze souboje s Třebíčí to jsou body cenné. Zápas dospěl až do nájezdů, kde byla v poměru 2:1 úspěšnější Dukla, druhý bod přisoudil Jihlavě Lukáš Anděl. V hostujícím sektoru se kouří z pyrotechniky, teď si domácí hráči ale stoprocentně přejí, aby jim v kabině netekly splašky z hostujících toalet na hlavu, jako po prvním vzájemném zápase. Z mé strany je to dnes vše, přeji vám krásné Vánoce a za týden proti Frýdku-Místku se budu těšit napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 274 diváků. (20:18:18)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 18. Anděl (Pekr), 39. Štindl (Pekr), rozh. náj. Anděl – 44. Raška (Szathmáry, P. Kratochvíl), 46. Nedbal (V. Čejka, Vodný)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Tomáš Čachotský (JIH)
    1:0   Lukáš Vágner (TRE)
    2. série:
    2:0   Lukáš Anděl (JIH)
    2:0   Matěj Psota (TRE)
    3. série:
    2:0   Lukáš Klíma (JIH)
    2:0   Michal Vodný (TRE)
    4. série:
    2:0   Michal Hlinka (JIH)
    2:1   Adam Raška (TRE)
    5. série:
    2:1   Matěj Pekr (JIH)
    2:1   Vojtěch Střondala (TRE)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Mareš, J. Holý, Štebih (A), Půža, Štindl, Vála, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, Werbik, T. Havránek – D. Čermák, M. Hlinka, Hrníčko.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (Do. Svoboda) – Bilčík, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka (C), Vl. Brož, Furch – Vodný (A), Raška (A), Střondala – Psota, Nedvídek, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták – Süss, Mlynář, M. Novák.

    Rozhodčí: Vrba, Obadal – Šimán, Tvrdík

    Diváci: 3 274
    thejrc.org