Vítkovice – Střešovice 6:2 (kon.) | Chodov – Ne 10:12 (kon.) | Panthers – Židenice 7:5 (kon.)
Olomouc – Ostrava 3:5 (kon.) | Jičín – Bohemians 4:5 (kon.) | Slavia Plzeň – Liberec 3:7 (kon.)
konec
FBS Olomouc
3:5 (2:1, 0:0, 1:4)
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota 22.12.2018, 16:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Extraliga žen • 15. kolo
     
    Třetí třetina nakonec patřila jen a jen ostravským florbalistkám. Ty se nejenže dokázaly dostat k vyrovnání, ale zároveň zvládly i vývoj duelu obrátit ve svůj prospěch. Hanačkám se sice povedlo ještě jednou vyrovnat, ale závěrečná trefa Denisy Kotzurové nakonec rozhodla o šťastné výhře Ostravy, která přerušuje šňůru extraligových proher v podání FBC. Ostrava nicméně zůstane i po tomto kole na čtvrtém místě, Olomouci bude patřit i nadále místo osmé. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek soboty. (17:48:40)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – Ostrava 22:32
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – Ostrava 7:13
     
    Nejlepší hráčky utkání: Martina Franková (Olomouc) – Denisa Kotzurová (Ostrava)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Míček končí v opuštěné olomoucké brance! ROMANA ŽURKOVÁ poslala svůj oblouček z vlastní obranné poloviny přesně k levé tyči, kam už nikdo z olomouckých hráček nestačil doběhnout. Asistence: Karin Vavrečková.
     
    59:21
    Franková zůstává na lavičce, domácí to zkouší s power-play!
     
    59:21
    Olomouc si vybírá oddechový čas!
     
    58:44
    Olomouc se nedokáže dostat k míčku, Ostrava navíc nic velkého nevymýšlí. Stále jen nahazuje míček na osu hřiště a raději nestřílí. Hanačky tempu Ostravy nyní nestíhají.
     
    57:28
    Ostravské florbalistky se už viditelně nikam netlačí, neboť aktuální výsledek favoritovi duelu bez potíží vyhovuje. Olomouc však stále hrozí z brejku, prozatím ovšem bez kýženého efektu.
     
    56:04
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Hosté se znovu ujímají vedení! Po krásném freestylovém kouzlu se zpoza branky nakonec prosazuje DENISA KOTZUROVÁ, když dokonale zmátla i jinak pohyblivou brankařku Frankovou. Míček šel přesně na opačnou stranu, než se mohla olomoucká fantomka. Asistence. Kristína Hudáková.
     
    55:22
    Franková čaruje! Tentokrát dokonale vyrazila bomby Kajfoszové i Vavrečkové. Hanačkám nyní na střídačce zřejmě padl velký kámen ze srdce. Nervozita na hřišti stoupá.
     
    54:29
    Franková hned nadvakrát zabránila nejhoršímu a vyclonila rána sester Hudákových. Ostrava je sice i nadále přesně dle těchto tezí aktivní, nedokáže ale své šance dotahovat do konce.
     
    53:24
    Olomoucké florbalistky jsou prozatím v obranných řadách velice pozorné a nepouštějí soupeřky k větším brankovým příležitostem. Na ostravských holích nyní spíše ulpívá velká nervozita ze strachu o výsledek.
     
    52:19
    Kajfoszová se vrací zpátky na hrací plochu, Olomouc ani svou druhou přesilovku v utkání nedokázala využít v gólovou trefu.
     
    51:52
    Rány Rozenbergové i Tomanové byly zablokovány, Olomouc zvyšuje ofenzivní tlak na enormní hodnotu.
     
    51:22
    Olomouc se viditelně nikam nežene. Kylarová nicméně využila menšího zaváhání bránících hráček a dostala se k palbě z první, její dělovka letěla o několik čísel nad břevno.
     
    50:19
    Olomouc dostává možnost další přesilové hry. Pavla Kajfoszová (BGR) obdržela za shození Žákové přes mantinel dvouminutový trest, konkrétně za bránění ve hře.
     
    49:41
    Žáková se vydala na střed hřiště a svou ranou málem vylekala jinak klidnou Dupčákovou. Bomba tahem ale letěla přeci jen těsně nad horní tyč.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 8. Cholinská, 16. Oháňková (Mošťková), 47. Cholinská (Jakubkovičová) – 19. P. Hudáková (Kotzurová), 42. Grossová (K. Hudáková), 44. P. Hudáková (Vavrečková), 57. Kotzurová (K. Hudáková), 60. Žurková (Vavrečková)


    FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – Pejzlová, Rozenbergová, Křížková, M. Grufíková, Jakubkovičová, Václavíková – Kylarová, Oháňková, Mošťková – Žáková, Reimerová (C), Tomanová – Cholinská, Slezáková.
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Dupčáková (Tomšová) – Grossová, Kotzurová, Zuzaníková, Vavrečková, Jurečková, Kajfoszová (C) – Žurková, K. Hudáková, P. Hudáková – Lacková, Šromotová, Vrlíková – Kapcová, Šablaturová, Greiplová.

    Rozhodčí: Martin Petřík, Tomáš Podlesný

    Diváci: 72
    thejrc.org