Vegas – Montreal 3:4 (po pr.) | Calgary – St. Louis 1:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:3 (po pr.)
Arizona – Colorado 6:4 (kon.) | Toronto – NY Rangers 5:3 (kon.) | Ottawa – Washington 0:4 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Buffalo – Anaheim 3:0 (kon.) | Minnesota – Dallas 1:2 (po pr.)
Edmonton – Tampa 3:6 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 0:1 (kon.) | New Jersey – Columbus 0:3 (kon.)
Carolina – Boston 5:3 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Pittsburgh Penguins
Neděle 23.12.2018, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Matt Murray zaznamenal čisté konto se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:40:45)
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 1 střela, 13:15 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Sidney Crosby (PIT) 0+3
    2. Jake Guentzel (PIT) 2+0
    3. Matt Murray (PIT) 39 zákroků, čisté konto
     
    V poslední dvacetiminutovce se Pittsburgh už soustředil na pouze na obranu, což se mu vyplatilo. Ve vyrovnaném utkání si čisté konto připisuje do statistik Matt Murray, jenž zastavil devětatřicet pokusu Caroliny. Hurricanes neproměňovali šanci, a tak od soupeře inkasovali tvrdou lekci z produktivity.

    Střely na branku: 39:32.
    Střely na branku ve třetí třetině: 20:16.
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Lucas Wallmark – 2 min., podrážení).
     
    58:59
    Hostující brankář málem o čisté konto přišel, když se na něho hnal Jaccob Slavin, jehož pokus zamířil do betonu. Poté se k dorážce dostal ještě Jordan Martinook, jehož ramenem vychytal Matt Murray, kterému ještě pomohla tyč.
     
    58:15
    Elitní formace Tučňáků ještě nevyjela z útočné třetiny, a tak se vystavila do ofsajdu. Hra se opět přesouvá do středního pásma. Matt Murray má na dosah čisté konto!
     
    57:52
    Carolina se pokusila o dlouhou přihrávku na levou stranu, ale ta byl nepřesná a černá guma skončila až na zakázaném uvolnění. Hra se přesune před branku Hurricanes.
     
    57:00
    K vyhozenému puku se ve střední třetině dostal Bryan Rust, který puk posunul až za branku soupeře. Pittsburgh rychle posílá do hry čerstvé hráče.
     
    56:00
    Victor Rask překonal útočnou modrou čáru a vyslal střelu zápěstím. Ovšem Matt Murray si na lehký pokus počkal a zasáhl lapačkou.
     
    55:27
    Hostující obránce si nyní nedělal hlavu ze hry a raději o mantinel vyhodil na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravé ruce brankáře Penguins.
     
    Střely na branku: 33:29.
     
    55:13
    Dnešní utkání sleduje 16 264 diváků.
     
    54:22
    Cink! Sebastian Aho našel od mantinelu mezi kruhy napřaženého Brocka McGinna, jehož dělovka se zastavila o levou tyč. Při hostujícím brankáři nyní stálo obrovské štěstí.
     
    53:37
    Derick Brassard dlouho vymýšlel, komu přihraje. Nakonec se před branku vydal sám, ale jeho zakončení trefilo jen připraveného gólmana Hurricanes.
     
    53:08
    Andrej Svečnikov nejprve objel branku a vystřelil do připraveného brankáře. Poté již zmíněný hráč přihrával do brankoviště, kde kotouč zůstal ležet, ale nikdo z hráčů Caroliny se k dorážce nedostal.
     
    52:22
    Po přihrávkách od kapitána dvakrát střílel Jake Guentzel. Jenže oba jeho pokusy vyrazil domácí brankář. Pittsburgh na podobné okamžiky čeká, jinak nechává hrát soupeře.
     
    Střely na branku: 28:26.
     
    51:05
    Z osy hrací plochy se střelou přes obránce připomněl Warren Foegele, jehož zakončení mířilo pod horní tyč. Matt Murray si výhled našel a schoval černou gumu opět do lapačky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:50
    Pěknou střelu vyslal z levého kruhu pro vhazování Victor Rask, který mířil na zadní tyč. Ovšem jeho pokus vytěsnil Matt Murray okrajem lapačky. Následně další domácí hráč vracel puk do brankoviště, ale ten proletěl jen k druhému mantinelu.
     
    48:35
    Hostujícímu celku se podařilo dostat hru z vlastního pásma. Za brankou Caroliny dobře pracoval Zach Aston-Reese, který přidržel kotouč u zadního hrazení.
     
    48:16
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Marcus Pettersson – 2 min., podrážení).
     
    47:50
    Útočník Penguins odmítl hattrick! Jake Guentzel se dostal k odraženému puku, ale jeho dorážka zamířila těsně vedle pravé tyče. Americký hráč se hned podíval ke stropu arény, protože ví, že mohl vsítit už třetí branku.
     
    47:11
    Hurricanes se usadili před brankou soupeře, kde kombinovali. Zpoza brány se pokoušel přihrát Justin Faulk, který ale kotouč na spoluhráče neprocpal.
     
    Střely na branku: 25:22.
     
    45:48
    Z pravé strany vystřelil Zach Aston-Reese, jenž viděl místečko u bližší tyče. Jenže Curtis McElhinney se rychle přesunul a puk zastavil. Poté mohl doráže ještě Riley Sheahan, ale ležící brankář mu nedal šanci.
     
    45:19
    Z nulového úhlu zkusil své štěstí Victor Rask, jenž poslal puk na branku. Matt Murray se překvapit nenechal a kotouč vyrazil k druhému mantinelu.
     
    44:18
    Derick Brassard vysunul před branku Tannera Pearsona, jenž si puk zpracoval a poté zakončil jen do hrudi domácího brankáře.
     
    43:50
    Pittsburgh vyhodil puk do středního pásma, kde se ho zmocnili domácí. Jejich útočné snažení končí kvůli ofsajdu, hra se vrací do neutrální zóny.
     
    43:31
    Hurricanes jen protečovali hru do útočného pásma a jdou do pásma. Ovšem Marcus Pettersson si s rozehrávkou poradil a nedává tak soupeři žádnou šanci.
     
    42:37
    S kotoučem na holi zajel do třetiny Andrej Svečnikov, který střelou nad ledem zamířil k pravé tyči. Ovšem Matt Murray předvedl další pěkný zákrok lapačkou a stále drží šanci na čisté konto.
     
    42:26
    Riley Sheahan zachytil přihrávku na vlastní modré čáře a potom ji vzduchem nahodil na branku. Curtis McElhinney chvíli čekal, zda má rozehrát, ale nakonec hru raději přerušil.
     
    41:45
    Od modré čáry vystřelil Marcus Pettersson, jehož pokus byl před brankou tečován. Jenže puk poté zamířil jen vedle pravé tyče a hra se otočila. Ovšem ani Matt Murray zasahovat nemusel, protože střela z pravé strany byla sražená do ochranné sítě.
     
    41:00
    V další akci se před branku hnal Jevgenij Malkin, jenž udělal kličku, po které si puk přehodil na bekhend. Ovšem černou gumu do prostoru tří tyči nedopravil ani on, ani Patric Hörnqvist.
     
    40:38
    Sidney Crosby už potřeboval střídat, a tak po přejetí červené čáry jen nahodil kotouč do rohu kluziště.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Carolina doplácí na nevyužité šance, a tak ji Penguins dávají lekci z produktivity. Už na začátku prostřední části se prosadil Jake Guentzel, jenž se mezi střelce zapsal také na konci periody. Pittsburgh se může spolehnout dnes na dvorního nahrávače, kterým je Sidney Crosby, jenž posbíral už tři klíčové přihrávky. Pokud chtějí Hurricanes s duelem ještě něco udělat, musejí překonat bezchybného Matta Murrayho, který živý šanci na čisté konto.

    Střely na branku: 19:16.
    Střely na branku ve druhé třetině: 8:8.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:10 Jake GUENTZEL - 0:3
     
    39:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to byla pěkná akce v podání hostujícího celku! Phil Kessel získal puk a hnal se s ním do útočného pásma, kde jej předal na Sidneye Crosbyho, který okamžitě přihrával milimetrovým pasem na spoluhráče. JAKE GUENTZEL zachoval pevné nervy a střelou do pravé šibenice se dnes prosazuje podruhé. Asistence: Sidney Crosby a Phil Kessel.
     
    37:51
    Tučňáci se nacházeli pod tlakem a hru si nijak nekomplikovali. Kotouč hned mířil na zakázané uvolnění, bude se vhazovat po levé ruce Matta Murrayho.
     
    37:13
    Těsně po hře v oslabení odmítl soupeře Jevgenij Malkin, jenž z mezikruží střílel bekhendem do protipohybu gólmana. Ovšem Curtis McElhinney puk vyrazil a Carolina může jít do útoku.
     
    36:31
    Hurricanes vymysleli přihrávku na modrou čáru, kde soupeře výborně napadal Sidney Crosby, který dostal černou gumu do středního pásma a okamžitě míří na střídačku.
     
    35:16
    Hosté dlouho napadali hráče s pukem až se k němu dostal Kris Letang, jenž na nic nečekal a vyhodil přes všechny čáry.
     
    35:03
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Riley Sheahan – 2 min., držení hole).
     
    Střely na branku: 17:15.
     
    34:42
    Další střelecký pokus domácího celku byl vyslán od levého mantinelu. Před hostujícím brankářem sváděla souboj dvojička hráčů, ale Matt Murray si výhled našel a puk schoval do lapačky.
     
    33:47
    Pittsburgh se trochu kostrbatě usazoval v útočné třetině, ale povedlo se mu to. Jevgenij Malkin dlouho hledal střeleckou pozici až se dostal na levou stranu. Pokus ruské hvězdy byl ale sražen do ochranné sítě.
     
    32:22
    Český útočník vyhrál vhazování za soupeře a okamžitě vystřelil. Jeho pokus ale zamířil do ramene domácího gólmana, který puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    32:20
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Staal – 2 min., podrážení).
     
    32:04
    Dougie Hamilton se rozjel na pravé straně, ale jeden ze spoluhráčů mu přejel do pásma. Carolině se početní výhoda vůbec nedaří a bude muset přijít s dalším založením.
     
    31:19
    Riley Sheahan se ze středního pásma dostal až za branku soupeře, a tak ušetřil několik vteřin. Hostujícího hráče podpořil ještě Jake Guentzel, oba poté mohli jet střídat.
     
    Střely na branku: 16:14.
     
    30:44
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Derick Brassard – 2 min., sekání).
     
    30:00
    Polovina zápasu je pryč a spokojenější mohou být hráči Penguins. Hra se opět přerušuje, protože Carolina se vystavila do ofsajdového postavení.
     
    29:10
    Pittsburgh se hnal do dalšího útoku, ale nepohlídal si ofsajdové postavení. Hra se přerušuje a vrací do středního pásma.
     
    28:10
    Po vyhraném vhazování přišlo zakončení od modré čáry, které domácí brankář vyrazil do kruhu pro vhazování, kde se nacházel Sidney Crosby. Ten rychle poslal puk na branku, ale Curtis McElhinney vytáhl další pěkný zákrok betonem.
     
    27:57
    Po ose hrací plochy se za modrou čáru dostal Derick Brassard, jenž mířil k pravé tyči. Jeho zakončení domácímu brankáři vypadlo, a tak musel černou gumu zkrotit na dvakrát.
     
    Střely na branku: 15:11.
     
    27:32
    A další výborný zákrok hostujícího brankáře! V předbrankovém prostoru přes obránce vypálil k levé tyči Teuvo Teräväinen, jenž mohl snížit. Ovšem Matt Murray se rychle roztáhl a opět skvěle zasáhl.
     
    26:40
    Po krásné kombinaci se uvolnil mezi kruhy Jordan Martinook, který okamžitě vystřelil. Jenže také Matt Murray si připisuje do statistik výborný zákrok betonem.
     
    26:00
    Mezi kruhy se zjevil Sidney Crosby, který z jedné vypálil. Ovšem Curtis McElhinney vytáhl parádní zákrok betonem a drží stále jen dvoubrankovou ztrátu.
     
    25:38
    Od modré čáry vystřelil Juuso Riikola, jehož pokus byl sražený k mantinelu. Poté akce hostů ještě pokračovala, ale Matt Cullen byl puku zbaven.
     
    24:05
    Carolina zvolila přihrávku na modrou čáru, odkud okamžitě přišlo zakončení. Jenže Matt Murray na střelu velmi dobře viděl, a tak ji bez problémů schoval do výstroje.
     
    23:46
    Domácí Sebastian Aho se u mantinelu zmocnil puku, který zamířil mezi kruhy. Ovšem obrana Penguins pracuje na jedničku a další přihrávku zastavila.
    23:00 Jake GUENTZEL - 0:2
     
    23:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic je vedení Tučňáků dvoubrankové! Sidney Crosby objel branku a přihrál mezi kruhy, kde se nacházel osamocený JAKE GUENTZEL. Pokus amerického hráče mířil přesně k levé tyči, kde byla spousta místa. Asistence: Sidney Crosby a Bryan Rust.
     
    22:37
    Kris Letang na dvakrát hledal přihrávkou spoluhráče, ale pokaždé marně. Ovšem alespoň se mu podařilo vyhodit do středního pásma.
     
    21:57
    Marcus Pettersson nezachytil kotouč na modré čáře a kolem něj se prohnal domácí kapitán. Proti Justinu Williamsovi ale stál Jack Johnson, a tak jeho pokus z levé strany skončil v moci gólmana.
     
    21:10
    Zpoza branky přihrávala naslepo Jevgenij Malkin, jenž trefil hůl soupeře. Podobně si na druhé straně počínal Sebastian Aho, který od mantinelu přihrával mezi kruhy, kde se nacházel bek hostujícího celku.
     
    20:23
    Jordan Martinook si už na pravé straně rovnal kotouč ke střele, ale s včasným zákrokem přispěchal obránce, jenž puk vypíchl do rohu hrací plochy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sedmnáct minut jsme sledovali vyrovnanou partii, ve které se prosadil hostující Kris Letang, a tak Tučňáci jdou spokojenější do kabin. Ovšem v poslední minutách byli spíše tréninkovým náčiním. Carolina si totiž vytvořila hned několik vyložených šancí, jenže Matt Murray vytahuje dobré zákroky a jednou mu pomohly také tyčky. Hurricanes zatím nevyužívají šancí, což se v konečném součtu může hodně mrzet.

    Střely na branku: 11:8.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Z modré čáry si k mantinelu sjel Brett Pesce, jenž mířil na zadní tyč, ale prostor tří tyčí minul o několik desítek centimetrů. Penguins měli štěstí, protože puk mohl trefit dalšího domácího útočníka v předbrankovém prostoru.
     
    18:20
    Z pravé strany uháněl sám na Matta Murrayho Warren Foegele, který předvedl forhendovou kličku. Ovšem beton hostujícího gólmana nepřehodil, a tak Tučňáci stále vedou.
     
    18:00
    Cink, cink a není to gól! Od modré čáry vystřelil jeden z domácích hráčů, jehož pokus se od břevna odrazil do tyče a poté puk spadl v brankovišti. Jako první se zorientoval Olli Määttä, který černou gumu odpálil.
     
    17:39
    Zpoza branky mezi kruhy přihrával Jake Guentzel, který našel nejproduktivnějšího hráče Pens. Sidney Crosby z jedné trefil jen beton domácího gólmana.
     
    17:03
    Jevgenij Malkin si dlouhou hrál s kotoučem na útočné modré čáře, až byl puku zbaven. Následně přihrávka mířila za obranu, kam si najel Warren Foegele. Domácí útočník byl atakován, a tak zvolil jen střelu do Matta Murrayho.
     
    16:25
    Hostující tým už potřeboval vystřídat, a tak Zach Aston-Reese chvíli přidržel puk, který poté letěl jen do středního pásma.
     
    15:34
    Bryan Rust o mantinel prohodil soupeře, čímž našel najetého Matta Cullena. Zkušený hráč přidržel kotouč v útočném pásmu, kde od mantinelu vystřelil jen vedle branky.
     
    14:46
    Pittsburgh zachytil přihrávku podél mantinelu a vyhazuje do středního pásma. Hostující hráči rychle míří na střídačku a do hry jde nová čtveřice.
     
    14:13
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Juuso Riikola – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    Střely na branku: 9:7.
     
    14:13
    Po souboji se kotouč od Matta Cullena dostal na střídačku Pittsburghu. Hra se přerušuje a čárový rozhodčí ukazuje, že se bude vhazovat před hostující brankou. To vše až po reklamní přestávce.
     
    13:42
    Penguins se hnali do další útočné akce, kterou zastavuje hvizd čárového rozhodčího. Ofsajd vrací hru zpátky do neutrální zóny.
     
    12:32
    Andrej Svečnikov našel u pravé tyče volného spoluhráče, který měl před sebou odkrytou část branky. Jordan Martinook zvolil střelu po ledě, ovšem Matt Murray roztáhl a betonem vytáhl famózní zákrok.
     
    11:42
    Na modré čáře to vypadalo, že Jevgenij Malkin neví co s pukem a tak ho z otočky nahodil před branku. Mezi kruhy si najel český útočník, jenž kotouč jemně tečoval. Ovšem Curtis McElhinney si připisuje reflexivní zákrok.
     
    11:08
    Rozehrála se velká partie, která rozhodně nenudí. Před branku Pittsburghu se hnal Jordan Staal, který jednou rukou po ledě zakončil. Jenže Matt Murray byl na místě a opět se nenechal překonat.
     
    10:24
    Calvin de Haan přihrál podél mantinelu a vydal se před branku, kam na něj také směřoval kotouč, který ale domácí hráč nezasáhl. Hra se otočila na druhou stranu, kde z pravého kruhu na zadní tyč střílel Phil Kessel, jehož zakončení vyrazil Curtis McElhinney.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:58
    Kotouč putoval na modrou čáru, kde se nacházel Victor Rask, který vyslal svižný pokus. Ovšem Matt Murray byl připravena zasáhl lapačkou.
     
    Střely na branku 2:5.
    08:41 Kris LETANG - 0:1
     
    08:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Na útočné modré čáře uklouzl Bryan Rust, jenž o mantinel přihrál na svého kapitána. Sidney Crosby už byl na kolenou, přesto dokázal přihrát do předbrankového prostoru, kam si najel KRIS LETANG. Jeho pokus zamířil do ramena brankáře, od kterého se odrazil do pravé šibenice. Asistence: Sidney Crosby a Bryan Rust.
     
    07:00
    Před branku se cpal Jevgenij Malkin, který se pokusil o stahovačku, ale puk mu ujel. Ve druhé vlně se ale nenacházel žádný další hráč Pittsburghu.
     
    06:27
    Jack Johnson se pokoušel o dlouhou přihrávku z vlastní třetiny až na útočnou modrou čáru. Kotouč byl tečován a doletěl až za branku domácího celku.
     
    05:31
    Zpoza branky přihrával Sidney Crosby, který viděl na hranici brankoviště spoluhráče. Ovšem Jake Guentzel v dobré pozici kotouč netrefil.
     
    05:10
    Kris Letang zavřel třetinu a okamžitě pálil. Jeho pokus tečoval v předbrankovém prostoru Phil Kessel, ovšem černá guma skončila v moci domácího gólmana.
     
    04:33
    Po vyhození Tučňáků se sice ke kotouči dostal Warren Foegele, ovšem sudí viděli přihrávku rukou. Po vystřídání se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    03:12
    Curtis McElhinney si do statistik připisuje další zákrok, když si počkal na střelecký pokud od modré čáry. Po přerušení se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    02:40
    Jack Johnson neměl komu dvakrát přihrát, a tak zvolil nejjednodušší variantu. Vyhození zachytili ve středním pásmu hráči Caroliny.
     
    01:56
    Od pravého mantinelu zakončoval Phil Kessel, jehož pokus vyrazil Curtis McElhinney za branku. Akce Tučňáků v tomto prostoru ale skončila.
     
    01:02
    Po pravé straně se protáhl do pásma Sebastian Aho, jenž přihrával před branku. Ovšem jeho přihrávka skončila až u druhého mantinelu, odkud do obránce vypálil Calvin de Haan.
     
    00:10
    Úvodní vhazování zápasu vyhrál Sidney Crosby, ovšem první útok Tučňáků končí ve středním pásmu. Jenže Hurricanes puk vrátili za branku soupeře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – Slavin, Pesce, de Haan, Faulk (A), T. van Riemsdyk, D. Hamilton – Aho, T. Teräväinen, Ferland – Svečnikov, J. Staal (A), Martinook – Wallmark, Foegele, Williams (C) – V. Rask, B. McGinn, Di Giuseppe.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Simon – Kessel, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.

    Rozhodčí: Luxmore, Hebert – Cherrey, Racicot.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Československá stopa:

    Petr Mrázek (CAR)
    Martin Nečas (CAR)

    Dominik Simon (PIT)
     
    CAROLINA HURRICANES

    Celek z Raleigh potkal v letošní sezóně naprosto odlišný osud, než hokejisty Pittsburghu. Carolina naskočila do sezóny parádně, ale v posledních duelech lehce strádá a propadla se až ke dnu Východní konference. Hurricanes v posledních duelech vyhráli jediný duel, doma si poradili s Arizonou (3:0). Naposledy se doma utkali s Detroitem, kterému podlehli 1:4.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Sebastian Aho – 33 zápasů, 34 bodů (12+22)
    Teuvo Teräväinen – 33 zápasů, 25 bodů (6+19)
    Justin Williams – 33 zápasů, 19 bodů (7+12)

    Československá stopa v týmu
    Martin Nečas – 7 zápasů, 2 body (1+1) – aktuálně na MSJ
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Celek z Pensylvánie, který je v posledních letech nejúspěšnějším celkem NHL, nezačal sezónu nejlépe. Penguins šli ovšem herně nahoru a aktuálně jsou na osmém fleku Východní konference, v případě výhry by se ale dostali před Montreal na sedmý flek. Tým kapitána Sidneyho Crosbyho vyhrál poslední dva duely, kdy si poradil s Minnesotou (2:1) a Washingtonem (2:1).

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Sidney Crosby – 32 zápasů, 38 bodů (16+22)
    Jevgenij Malkin – 35 zápasů, 37 bodů (11+26)
    Phil Kessel – 35 zápasů, 36 bodů (14+22)

    Československá stopa v týmu
    Dominik Simon – 27 zápasů, 13 bodů (4+9)
     
    Vítám vás u dalšího zápasu nejlepší hokejové ligy, tedy NHL. Ta má na programu další střetnutí, v němž se představí Carolina Hurricanes a Pittsburgh Penguins.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 9. Letang (Crosby, Rust), 23. Guentzel (Crosby, Rust), 40. Guentzel (Crosby, Kessel)


    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – Slavin, Pesce, de Haan, Faulk (A), T. van Riemsdyk, D. Hamilton – Aho, T. Teräväinen, Ferland – Svečnikov, J. Staal (A), Martinook – Wallmark, Foegele, Williams (C) – V. Rask, B. McGinn, Di Giuseppe.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Simon – Kessel, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.

    Rozhodčí: Luxmore, Hebert – Cherrey, Racicot

    Diváci: 16 264
    thejrc.org