Vegas – Montreal 3:4 (po pr.) | Calgary – St. Louis 1:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:3 (po pr.)
Arizona – Colorado 6:4 (kon.) | Toronto – NY Rangers 5:3 (kon.) | Ottawa – Washington 0:4 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Buffalo – Anaheim 3:0 (kon.) | Minnesota – Dallas 1:2 (po pr.)
Edmonton – Tampa 3:6 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 0:1 (kon.) | New Jersey – Columbus 0:3 (kon.)
Carolina – Boston 5:3 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Pittsburgh Penguins
Neděle 23.12.2018, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Lucas Wallmark – 2 min., podrážení).
     
    58:59
    Hostující brankář málem o čisté konto přišel, když se na něho hnal Jaccob Slavin, jehož pokus zamířil do betonu. Poté se k dorážce dostal ještě Jordan Martinook, jehož ramenem vychytal Matt Murray, kterému ještě pomohla tyč.
     
    54:22
    Cink! Sebastian Aho našel od mantinelu mezi kruhy napřaženého Brocka McGinna, jehož dělovka se zastavila o levou tyč. Při hostujícím brankáři nyní stálo obrovské štěstí.
     
    53:08
    Andrej Svečnikov nejprve objel branku a vystřelil do připraveného brankáře. Poté již zmíněný hráč přihrával do brankoviště, kde kotouč zůstal ležet, ale nikdo z hráčů Caroliny se k dorážce nedostal.
     
    49:50
    Pěknou střelu vyslal z levého kruhu pro vhazování Victor Rask, který mířil na zadní tyč. Ovšem jeho pokus vytěsnil Matt Murray okrajem lapačky. Následně další domácí hráč vracel puk do brankoviště, ale ten proletěl jen k druhému mantinelu.
     
    48:16
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Marcus Pettersson – 2 min., podrážení).
     
    47:50
    Útočník Penguins odmítl hattrick! Jake Guentzel se dostal k odraženému puku, ale jeho dorážka zamířila těsně vedle pravé tyče. Americký hráč se hned podíval ke stropu arény, protože ví, že mohl vsítit už třetí branku.
     
    44:18
    Derick Brassard vysunul před branku Tannera Pearsona, jenž si puk zpracoval a poté zakončil jen do hrudi domácího brankáře.
    39:10 Jake GUENTZEL - 0:3
     
    39:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to byla pěkná akce v podání hostujícího celku! Phil Kessel získal puk a hnal se s ním do útočného pásma, kde jej předal na Sidneye Crosbyho, který okamžitě přihrával milimetrovým pasem na spoluhráče. JAKE GUENTZEL zachoval pevné nervy a střelou do pravé šibenice se dnes prosazuje podruhé. Asistence: Sidney Crosby a Phil Kessel.
     
    35:03
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Riley Sheahan – 2 min., držení hole).
     
    32:20
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Staal – 2 min., podrážení).
     
    30:44
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Derick Brassard – 2 min., sekání).
     
    28:10
    Po vyhraném vhazování přišlo zakončení od modré čáry, které domácí brankář vyrazil do kruhu pro vhazování, kde se nacházel Sidney Crosby. Ten rychle poslal puk na branku, ale Curtis McElhinney vytáhl další pěkný zákrok betonem.
     
    26:40
    Po krásné kombinaci se uvolnil mezi kruhy Jordan Martinook, který okamžitě vystřelil. Jenže také Matt Murray si připisuje do statistik výborný zákrok betonem.
     
    26:00
    Mezi kruhy se zjevil Sidney Crosby, který z jedné vypálil. Ovšem Curtis McElhinney vytáhl parádní zákrok betonem a drží stále jen dvoubrankovou ztrátu.
    23:00 Jake GUENTZEL - 0:2
     
    23:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic je vedení Tučňáků dvoubrankové! Sidney Crosby objel branku a přihrál mezi kruhy, kde se nacházel osamocený JAKE GUENTZEL. Pokus amerického hráče mířil přesně k levé tyči, kde byla spousta místa. Asistence: Sidney Crosby a Bryan Rust.
     
    18:20
    Z pravé strany uháněl sám na Matta Murrayho Warren Foegele, který předvedl forhendovou kličku. Ovšem beton hostujícího gólmana nepřehodil, a tak Tučňáci stále vedou.
     
    18:00
    Cink, cink a není to gól! Od modré čáry vystřelil jeden z domácích hráčů, jehož pokus se od břevna odrazil do tyče a poté puk spadl v brankovišti. Jako první se zorientoval Olli Määttä, který černou gumu odpálil.
     
    17:39
    Zpoza branky mezi kruhy přihrával Jake Guentzel, který našel nejproduktivnějšího hráče Pens. Sidney Crosby z jedné trefil jen beton domácího gólmana.
     
    17:03
    Jevgenij Malkin si dlouhou hrál s kotoučem na útočné modré čáře, až byl puku zbaven. Následně přihrávka mířila za obranu, kam si najel Warren Foegele. Domácí útočník byl atakován, a tak zvolil jen střelu do Matta Murrayho.
     
    14:13
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Juuso Riikola – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    12:32
    Andrej Svečnikov našel u pravé tyče volného spoluhráče, který měl před sebou odkrytou část branky. Jordan Martinook zvolil střelu po ledě, ovšem Matt Murray roztáhl a betonem vytáhl famózní zákrok.
     
    11:42
    Na modré čáře to vypadalo, že Jevgenij Malkin neví co s pukem a tak ho z otočky nahodil před branku. Mezi kruhy si najel český útočník, jenž kotouč jemně tečoval. Ovšem Curtis McElhinney si připisuje reflexivní zákrok.
     
    10:24
    Calvin de Haan přihrál podél mantinelu a vydal se před branku, kam na něj také směřoval kotouč, který ale domácí hráč nezasáhl. Hra se otočila na druhou stranu, kde z pravého kruhu na zadní tyč střílel Phil Kessel, jehož zakončení vyrazil Curtis McElhinney.
    08:41 Kris LETANG - 0:1
     
    08:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Na útočné modré čáře uklouzl Bryan Rust, jenž o mantinel přihrál na svého kapitána. Sidney Crosby už byl na kolenou, přesto dokázal přihrát do předbrankového prostoru, kam si najel KRIS LETANG. Jeho pokus zamířil do ramena brankáře, od kterého se odrazil do pravé šibenice. Asistence: Sidney Crosby a Bryan Rust.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 9. Letang (Crosby, Rust), 23. Guentzel (Crosby, Rust), 40. Guentzel (Crosby, Kessel)


    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – Slavin, Pesce, de Haan, Faulk (A), T. van Riemsdyk, D. Hamilton – Aho, T. Teräväinen, Ferland – Svečnikov, J. Staal (A), Martinook – Wallmark, Foegele, Williams (C) – V. Rask, B. McGinn, Di Giuseppe.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Simon – Kessel, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.

    Rozhodčí: Luxmore, Hebert – Cherrey, Racicot

    Diváci: 16 264
    bahis siteleri