Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 3:4 (kon.) | Nové Zámky – MAC Budapešť 3:1 (kon.) | Zvolen – Košice 2:1 (kon.)
Poprad – Trenčín 1:5 (kon.) | Miskolc – Nitra 2:0 (kon.) | Detva – Žilina 4:3 (kon.)
konec
DVTK Jegesmedvék Miškovec
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
HK Nitra
Neděle 23.12.2018, 17:30 • Miskolci Jégcsarnok, Miškolc • Tipos Extraliga (SR) • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám klidný zbytek dnešního večera a co nejpříjemnější prožití vánočních svátků. Na počtenou! (19:53:11)
     
    V Maďarsku je dohráno, Miškolc dnes favoritovi z Nitry uštědřil lekci z produktivity a po těsné výhře 2:0 si do tabulky připisuje cenné tři body! Nitra byla po většinu utkání aktivnější, nezvládla ovšem překonat skvělého strážce domácí svatyně.

    Střely na branku: 21 – 32.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Všem nadějím je definitivně konec, rozhodčí devět sekund před koncem vylučují Graema McCormacka (NIT) za hákování.
     
    59:27
    Nitra to ještě nevzdává, Šimboch míří na střídačku! Domácí tak zariskují a v závěru zkusí hru v šesti proti pěti.
     
    58:33
    Samuel Buček to zkusil z velké vzdálenosti, jeho střela nakonec domácí klec úplně minula. K puku se následně dostal soupeř, který jej vyváží dopředu.
     
    57:52
    Šiška už míří ven z trestné lavice, Nitra je v plném počtu. Uvidíme, jestli se jim povede v závěru třetiny ještě utkání nějak zdramatizovat.
     
    56:51
    Nitranští hokejisté se osvobozují, z oslabení zbývá ještě minuta. Lední medvědi k početní výhodě přistupují velmi klidně, nikam se neženou.
     
    55:55
    Hosté si zbytečně komplikují situaci, po faulu u mantinelu odchází na trestnou lavici Juraj Šiška (NIT). Do statistik si připisuje menší trest za hákování.
     
    55:23
    Nebezpečnou ranou z první se teď prezentoval Mitch Versteeg, nemířil ale úplně přesně a strážce miškolecké svatyně tak nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    54:03
    Kerbashian v útočném pásmu kličkuje skrz domácí defenzívou, která se mu snaží zkomplikovat život. Hosté se snaží Vaye ostřelovat co nejčastěji.
     
    52:58
    Do kvalitní pozice se dostal Dalibor Bortňák, ani on ale nezvládl Vaye připravit o čisté konto. Dovolím si říct, že už je o vítězi rozhodnuto.
     
    51:06
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Domácí se zničehonic prosazují i podruhé a Nitra to teď bude mít už hodně těžké! Z prostoru mezi kruhem a modrou čarou vypálil BALÁSZ LÁDA, jehož střela se štěstím prošla za záda bezmocného Šimbocha. Bez asistence.
     
    50:21
    Blackwater přenechal pryž Lantošimu, který následně vystřelil. Hra byla ale okamžitě po zakončení zastavena z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    49:55
    Průběh hry přerušuje jasný ofsajd Nitry, za chvilku tak uvidíme buly na kraji středního pásma. Do konce základní hrací doby zbývá skoro přesně deset minut.
     
    48:59
    Nesledujeme úplně záživnou pasáž hry, oproti druhé třetině je to znovu celkem suchá podívaná. Ani jeden celek teď v útoku není úplně kreativní.
     
    47:51
    Miškolc se drží vepředu, nahození jednoho z maďarských borců z velké vzdálenosti minulo Šimbochovu klec o pouhých pár centimetrů.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 505 diváků (68,4% kapacity).
     
    46:47
    V rohu za Vayovou klecí se bojuje o kotouč, celá situace je momentálně dost nepřehledná. Uvidíme, kdo si ho nakonec odveze.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 30. Magosi (Slovák T., Vay), 52. Láda


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Vay – Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák T., Göz, Milam, Láda – Pance, Vas, Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Ritó, Hajós, Vojtkó.
    HK Nitra: Šimboch – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Pupák, Versteeg, Korím – Lantoši, Slovák M., Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Šiška – Hrušík, Čaládi, Pätoprstý.

    Rozhodčí: Kalina, Snášel – Smrek, Jobbágy.

    Diváci: 1 505
    thejrc.org