Česko – USA 2:6 (kon.)
konec
Česko
2:6 (0:3, 1:2, 1:1)
USA
Neděle 23.12.2018, 04:00 • Langley Events Centre • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Čeští hokejisté do 20 let tak v generálce na mistrovství světa prohráli s favorizovanými Američany 2:6. Vůbec nezvládli první třetinu, ve zbytku utkání už hráli mnohem lépe, ale rozjetý vlak nedohnali.

    Ode mě je to z Langley vše. Do Česka vám přeju krásné Vánoce, a moc dobře víte, jak je máte strávit. Ano, u hokeje. Tak zatím na počtenou! (06:29:18)
     
    Hokejisté si podávají ruce, takže se obávám, že jediný, kdo o údajném prodloužení a nájezdech věděl, byl hlasatel. Diváky dvakrát vehementně nabádal, aby zůstali na svých místech. Nic nebude.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 11 (21)
    USA – 12 (44)
     
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Bohužel je ale za hrubost vyloučený Matěj Pekař (CZE), takže Češi budou dohrávat v oslabení.
     
    59:16
    Po Jeníkově pokusu z levé strany se u branky strhla mela, ale jak tam není smyslů zbavený Quinn Hughes, tak je to "nuda".
     
    58:53
    Kryštof Hrabík nezpracoval prudkou přihrávku, jen ji protečoval dopředu. Tak se s tím musel spokojit a odjel střídat.
     
    58:18
    Zelingrovu střelu zpomalil před brankovištěm Plášek, gólman Keyser nadvakrát zasahuje. Současně už je jeho tým v plném počtu.
     
    57:47
    Další pokračování přesilové hry už se národnímu výběru zase nedaří.
     
    57:13
    Odpověď chystal znovu Filip Zadina, svůj pokus z pravé strany nevecpal do bližšího růžku.
     
    56:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nepřidají, naopak ve vlastní početní výhodě tentokrát inkasují. Nechali si ujet soupeře do přečíslení tři na dva, v němž dostal puk na střed obránce TY EMBERSON. Z mezikruží potom zamířil nechytatelně do růžku nad Paterovu vyrážečku – 2:6. Asistence. Josh Norris.
     
    56:14
    Už je odpískáno. Mattias Samuelsson (USA) je vyloučen za podrážení, přidají Češi další přesilovkový gól?
     
    56:03
    Češi mají ponechanou výhodu, z pásma se dostali zpátky ven.
     
    55:05
    Jeník přenechal ve středním pásmu Kondelíkovi, jenž dneska není vidět zdaleka tolik jako proti Slovákům. Ale v tom samozřejmě není sám. Teď přejel modrou čáru, potom mu ovšem střela nesedla zcela podle představ a Keyser zasáhl.
     
    53:59
    Spojené státy se po chvíli dostaly do tlaku. Obránce poslal puk po mantinelu za bránu, odkud spoluhráč našel před brankou Sashu Chmelevského. Ten pálil z první a Patera musel být na svém místě.
     
    52:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    A přesilovku využívají, takže skóre vypadá zase o kousek příznivěji! Náš tým tentokrát nevymýšlel nic složitého. Martin Nečas přejel modrou čáru a vybídl nahrávkou na střed FILIPA ZADINU, který si puk jednou potáhl a pak vypálil. Keysera dokázal prostřelit mezi rukou a betonem – 2:5! Asistence: Martin Nečas.
     
    52:09
    Češi jdou zcela správně na přesilovku.
     
    52:09
    Pro oba kohouty zápas skončil. Jelikož Hughese draftoval ze sedmého místa Vancouver, tak vám nemusím dlouze vysvětlovat, že je publikum na jeho straně.
     
    52:09
    Je tady bitka mezi Jakubem Laukem a Quinnem Hughesem, český útočník povalil svého soka na led! Nutno říct, že potyčku vyvolal americký kapitán, který svoje emoce vůbec nezvládá.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 30. Lauko (Plášek, Kondelík), 53. Zadina (Nečas) – 1. Wahlstrom (Q. Hughes), 4. Wahlstrom (J. Hughes, Q. Hughes), 18. Kemp (Chmelevski), 35. Norris (Robertson, Poehling), 40. Chmelevski (Farabee, Keyser), 57. Emberson (Norris)


    Česko: Škarek (30. Patera) – Bukač, Král, Haš, Šalda, Mikyska, Gaspar, Zelingr – Lauko, Nečas (C), Kaut (A) – Zadina, Kondelík, Machala (A) – Hrabík, Hladonik, Plášek – Pekař, Čajka, Pour – Jeník. Trenér: Václav Varaďa.
    USA: Keyser (Primeau) – Q. Hughes (C), Emberson, Samberg, Anderson (A), Samuelsson, St. Ivany, Kemp – Poehling, Norris (A), Madden – Cates, J. Hughes, Wahlstrom – Farabee, Chmelevski, Robertson – Cockerill, Drudy, Coskey – O’Brien. Trenér: Mike Hastings.
    thejrc.org