Barys – Vladivostok 4:3 (kon.) | Ufa – Jaroslavl 3:4 (po pr.) | Minsk – Kazaň 3:2 (kon.)
Omsk – Novosibirsk 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Nižněkamsk 4:3 (po pr.) | Soči – N.Novgorod 5:2 (kon.)
konec
HK Soči
5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Torpedo Nižnij Novgorod
Pondělí 24.12.2018, 17:30 • Ledový palác Bolšoj, Soči, Rusko • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 216 diváků. (20:01:49)
     
    Československá stopa v utkání:
    Martin Bakoš (SOC) 1+0, 5 střel, čas na ledě 14:57
     
    Utkání mezi Soči a Nižným Novgorodem je za námi. Nabídlo nám celkem sedm gólů, Novgorod sice otevřel účet zápasu, do konce první třetiny se ale povedlo Soči obrátit vývoj zápasu a od té doby vedl pouze domácí tým. Ve druhé třetině navýšil vedení na tři branky po zásahu O´Della. Třetí třetina byla plně v režii Soči, které přidalo další dvě trefy v poslední desetiminutovce, Torpedo snížilo pouze z trestného střílení. Poslední třetina nám také nabídla dvě klasické bitky 1 na 1 a první gól Martina Bakoše v dresu Soči.

    Dámy a pánové, z mé strany je to dnes vše. Doufám, že i přes trable v úvodu zápasu jsem vám dokázal dobře přenést toto utkání. Těm, co ještě nemají za sebou večeři a předávání dárků, vám přeji bohatého Ježíška. Přeji vám úspěšný nový rok a budu se příště těšit u KHL zase napočtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Torpedo dohrává zápas v útočném pásmu, na gól to však nevypadá. Zvláště, když střelu Baranceva od modré zlikvidoval Šikin.
     
    59:28
    Z hranice brankoviště střílel Šmeljov, Tichomirov proti němu vyjel a jeho pokus zneškodnil.
     
    59:06
    Zřejmě poslední vyloučení v dnešním zápase. Domácí Tomilin si jde odpočinout za hákování.
    57:31 Damir ŽAFJAROV - 5:2
     
    57:31
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    DAMIR ŽAFJAROV se z trestného střílení prosazuje se štěstím, Šikina si sice položil, trefil ale jeho lapačku. Od ní se puk však odrazil do branky a hostující #88 snižuje na 2:5.
     
    57:31
    Vyloučení v týmu HK Soči (Jyrki Jokipakka – trestné střílení, sekání).
     
    57:19
    To jsou mi věci v závěru zápasu! Žafjarov ujel v oslabení do samostatného úniku, Jokipakka ho fauloval a je nařízeno trestné střílení!
     
    56:57
    Tresty jsou následovné: oba dostávají po pěti minutách za bitku, Urakov pak navíc dvě minuty za krosček. Přesilovka pro Soči.
     
    56:48
    Další bitka! Opět klasická a férová 1 na 1. Do sebe po signalizovaném vyloučení během souboje v rohu kluziště šli Akmaldinov a Urakov. Tady si neodvážím soudit, kdo vyhrál, čekáme na tresty.
     
    56:31
    Přechod do útoku se domácímu Archipovi nevyvedl, během vedení puku zaškobrtl o nějakou rýhu v ledě a upadl, pískán je ofsajd.
     
    55:24
    Ani Torpedo se už nikam nežene. Spíše se snaží o dlouhé nahrávky a nahození do útočného pásma.
     
    54:44
    Další dlouhá přihrávka od obrany, tentokrát na Varnakova. Ten ji sice zachytil, ale v ofsajdovém postavení.
     
    54:06
    Obránce Orlov se pokusil dlouhou přihrávkou vyzvat v útoku Paršina, pas byl ale strašně dlouhý a pískán je icing.
     
    53:39
    Menší chybu v rozehrávce udělal nyní gólman Šikin, který se nepohodl s obránci a na puk šli hned tři. Domácí brankář podklouzl, naštěstí pro domácí se nestalo nic zásadního.
     
    53:17
    Tichomirov se nyní vytáhl proti tvrdé střele Bakoše lapačkou a svým zákrokem zahájil poslední komerční přestávku dnešního utkání.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Chomickij (Kaletnik), 10. Altybarmakjan (Akmaldinov), 35. O'Dell (R. Rosén, Rykov), 46. O'Dell (Bočarov, R. Rosén), 51. Bakoš (Šmeljov, Collins) – 5. Paršin (Ogijenko, Žafjarov), 58. Žafjarov (TS)


    HK Soči: Šikin (Achmetov) – Jokipakka, Chomickij, K. Vorobjov, Ščitov, J. Alexandrov, Pajgin, Rykov – O'Dell, Bočarov, R. Rosén – Bakoš, Collins, Šmeljov – Archipov, Kaletnik, Mosaljov – Tomilin, Altybarmakjan, Akmaldinov – Rachimullin.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (D. Kostin) – Orlov, Holm, Ogijenko, Barancev, Korobov, Aljajev, P. Medveděv, Rodionyčev – Paršin, Miele, Žafjarov – Šenfeld, Galuzin, Varnakov – Sabolič, D. Sjomin, Calof – Urakov, D. Iljin, Verjajev.

    Rozhodčí: Soin, Sergejev – Zacharenkov, Sivov (všichni RUS)

    Diváci: 3 216
    bahis siteleri