Třebíč – Slavia 3:2 (2:1 po s.n.) | Vsetín – Poruba 2011 5:0 (kon.) | Litoměřice – Jihlava 1:7 (kon.)
Frýdek-M. – Benátky n/J 6:5 (kon.) | Kladno – Prostějov 7:3 (kon.) | Havířov – Motor ČB 4:0 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
6:5 (1:3, 3:0, 2:2)
HC Benátky nad Jizerou
Čtvrtek 27.12.2018, 18:00 • Hala Polárka • Chance liga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC Frýdek-Místek

    Frýdek-Místek po nepovedeném úvodu sezóny začal pod novým trenérem Vlastimilem Wojnarem pravidelně bodovat a odpoutal se od posledních příček tabulky, přesto má ještě v boji o play-off co dohánět. Aktuálně mají Slezané na kontě sedmačtyřicet bodů a jsou jedenáctí a na osmé Litoměřice ztrácí devět bodů.

    Slezané celkem pravidelně střídají série výher a proher. Naposledy nestačili na Vsetín, Na Lapači prohráli vysoko 2:6, a tím ukončili předchozí sérii tří výher v řadě, kdy postupně porazili doma 3:2 po prodloužení Třebíč, vyhráli 3:1 v Litoměřicích a v derby srazili 2:1 Porubu. Doma Frýdek-Místek vyhrál čtyřikrát z posledních pěti utkání.

    Na zápas Na Lapači ovšem nebudou Slezané vzpomínat v dobrém. Po první třetině prohrávali jen 0:1 a ve druhé dokonce Štěpán Novotný a Lukáš Kaukič skóre otočili, ale pak to začalo. Domácí ještě před druhou přestávkou dvěma góly zápas otočili znovu na svou stranu a ve třetí části už červenobílé třemi dalšími góly dorazili.

    Nejproduktivnějším hráčem Frýdku-Místku je se sedmadvaceti body (13+14) zkušený Rostislav Martynek, který je v celkovém bodování Chance Ligy na 25. místě. V první padesáte je ještě David Kofroň s pětadvaceti body (5+20) a těsně za ní jsou shodně s jednadvaceti body (8+13) Jan Hladonik a Milan Mikulík. Ten ovšem odcestoval s Třincem na Spengler Cup, takže proti Benátkám nenastoupí. Nejlepším střelcem rysů je s patnácti přesnými zásahy Štěpán Novotný, taktéž v nominaci Třince na Spengler Cup. Dále jsou v nominaci ještě Vít Christov, Filip Haman a brankář Lukáš Daneček.
     
    HC Benátky nad Jizerou

    Benátky od začátku sezóny nepatřily mezi uchazeče o play-off, to by bylo od tohoto skromného týmu a partnerského klubu Liberce velkým překvapením. V této fázi sezóny už je jisté, že se v Benátkách play-off hrát nebude, mužstvo má jen šestatřicet bodů a patří mu třinácté místo.

    Forma Benáteckých hokejistů ale není špatná. Z posledních pěti utkání hned tři vyhráli. Naposledy však po výhrách 6:1 doma nad Ústím a 4:2 v Třebíči prohráli doma 2:4 s Litoměřicemi. Co se týče venkovních utkání, tam mají Benátky na kontě zatím jen tři výhry a dvanáctkrát vůbec nebodovaly. Naposledy venku vyhrály po předchozích dvanácti prohrách v řadě.

    Poslední utkání ale Benátkám nevyšlo, když doma nestačily 2:4 na Litoměřice. Po bezbrankové první třetině si hosté v té druhé vytvořili dvoubrankový náskok a další branku přidali ve třetí třetině. Benátky pak ještě zápas brankami Ordoše a Průžka zdramatizovaly a snížily na 2:3, ale jejich šance poté v power play Litoměřice definitivně pohřbily.

    Nejproduktivnějším hráčem Benátek je s dvaceti body (10+10) Jiří Průžek, celkově v bodování Chance ligy pětapadesátý. V první stovce ligové produktivity najdeme ještě Marka Zachara s osmnácti (10+8) a Davida Špačka se sedmnácti body (5+12). Nejlepšími střelci mužstva jsou desetigóloví Průžek a Zachar.
     
    Vzájemné zápasy

    V této sezóně se bude jednat už o třetí vzájemné měření sil mezi těmito dvěma kluby. Úspěšnější jsou zatím ve vzájemné bilanci Benátky, které nejprve ve Frýdku vyhrály 4:3 a poté doma urvaly dva body za vítězství 3:2 na nájezdy.

    V tomto utkání přitom rysi vedli už 2:0 po gólech Hladonika a Davida Klimši z přesilovky. Jenže za domácí nejprve ve druhé třetině snížil Teplý a o vyrovnání se pak postaral ve třetí části zápasu Mikyska. V nájezdech se pak za Slezany neprosadili Machala, Novotný ani Kofroň, naopak za Benátky byli úspěšní Šír, Špaček a Teplý.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: Malík (Ochman) – D. Stránský, Husák, Bartko, Zahradníček, L. Kovář, Krisl, Hrachovský – Kofroň, Klimša (A), Martynek (C) – Rudovský, Przybyla, Kaukič – Flok, Kuťák, Motloch.

    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Hosnedl) – Kolmann (C), Kunst, Havlín, Husa, Niko, Aubrecht, Klodner – Průžek, Chrtek, Wiencek – A. Dlouhý, Šír, D. Špaček (A) – Klapka, Burda, Čech – Šafařovský, Žemba.

    Rozhodčí: Dědek, Koziol – Hejl, Podrazil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Katastrofální úvod pro domácí a ten nejlepší, jaký si mohli hosté přát. Z první šance jdou Benátky do vedení, když po Chrtkově nabídce z levé strany doklepl kotouč do odkryté branky JIŘÍ PRŮŽEK. Asistence: Ondřej Chrtek.
    00:26 Jiří PRŮŽEK - 0:1
     
    01:18
    Pokus o první výpad Frýdku-Místku končí zakázaným uvolněním.
     
    02:43
    Kovářovu střelu od modré čáry nikdo netečoval a skončila na betonu Žajdlíka.
     
    02:54
    Benátky se usadily v útočném pásmu, ale zatím si nenašly prostor ke střele.
     
    03:40
    Z pravého kruhu vypálil Filip Kuťák, s jeho ranou si dokázal Žajdlík poradit, úspěšně ji vyrazil.
     
    04:07
    Adam Klapka přes dva obránce Frýdku-Místku neprošel, takže hrát mohou opět domácí.
     
    04:39
    Matěj Žajdlík zvládl úspěšně i další zákrok, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    04:53
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Ján Niko – 2 min., držení).
     
    05:12
    Benátkám se hned povedlo vybojovat kotouč a vyhodit.
     
    05:27
    Jiří Průžek se dostal po chybě v rozehrávce Slezanů do šance, ale z mezikruží přestřelil branku.
     
    05:51
    David Kofroň zavezl kotouč do útočného pásma, ale byl to ofsajd.
     
    06:17
    Kofroňova střela na Žajdlíka neprošla, protože byla zablokovaná. Nakonec brankář Benátek přikryl volný kotouč lapačkou a přerušil hru.
     
    06:30
    K zajímavé dorážce se dostal Lukáš Motloch, ale nepodařilo se mu protlačit kotouč za Žajdlíka.
     
    06:53
    Hosté v plném počtu.
     
    07:17
    Petr Wiencek dostal ideální přihrávku před branku, ale už nedokázal dobře zakončit. Malík se stihl přesunout a předvedl výborný zákrok.
     
    07:47
    A Nick Malík si nyní poradil i s tečovanou střelou, které na něj letěla zprava.
     
    08:12
    Zakázané uvolnění Frýdku-Místku.
     
    09:14
    Nyní se pro změnu píská ofsajd Benátek.
     
    09:31
    Adam Dlouhý těsně před Malíkem tečoval střelu od modré, ale brankář Frýdku-Místku úspěšně zasáhl.
     
    10:30
    Znovu se hostů nepovedlo přejet podle pravidel modrou čáru.
     
    10:45
    Z pravé strany si před branku vybruslil Rostislav Martynek, ale jeho záměry přečetl Matěj Žajdlík a jeho střelu kryl.
     
    10:51
    Kotouč opustil hrací plochu po zásahu Benátek, podle rozhodčího to bylo tečované.
     
    11:35
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového vedení. Frýdeckomístecká obrana znovu nepůsobila pozorným dojmem, a toho využil PETR KOLMANN, který po asistenci Žemby z mezikruží dokázal propálit Malíka. Asistence: Jiří Žemba.
    11:35 Petr KOLMANN - 0:2
     
    12:33
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Tomáš Havlín – 2 min., hákování).
     
    13:03
    Po krátké kombinaci Slezanů z levé strany nakonec pálil Patrik Husák, který si nejprve šikovně položil obránce. Pak ale netrefil branku.
     
    13:42
    Klimša se nejprve procpal před branku a z blízka zakončoval, poté ještě dorážel z levého kruhu Rudovský, Matěj Žajdlík obě šance kryl.
     
    -36:49
    Rostislav Martynek dostal přihrávku na pravý kruh a měl před sebou odkrytou branku. Ale z první ji nedokázal trefit.
     
    14:20
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Dominik Kafka – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    14:33
    Hosté v plném počtu.
     
    15:19
    Běnátky kombinují v útočném pásmu, zatím je to bez střelby.
     
    15:36
    Jan Šír dostal přihrávku mezi kruhy a bez velkého rozmýšlení vypálil. Trefil ale jen Malíka, který byl v rozkleku,
     
    16:05
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Benátky využívají přesilovou hru a odskakují už do tříbrankového vedení. Na modrou čáru dostal přihrávku JIŘÍ PRŮŽEK a dokázal odtud propálit vše, co mu stálo v cestě. Jeho střelu nikdo netečoval, a ta zaplula až za Malíka. Asistence: Ondřej Chrtek, Petr Kolmann.
    16:05 Jiří PRŮŽEK - 0:3
     
    17:20
    Domácí nahodili kotouč do pásma, ale Benátky se hned zase osvobodili. Slezané to musí zkoušet znovu.
     
    17:39
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Daniel Špaček – 2 min., podrážení).
     
    18:09
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Také domácí dokázali využít přesilovou hru a prohrávají už jen o dva góly 1:3. Prosadila se dnešní první přesilovková formace. Po Bartkově střele byl na brankovišti důrazný DAVID KLIMŠA a dokázal ze vzduchu doklepnout kotouč do brány. Asistence: Jan Bartko, Rostislav Martynek.
    18:09 David KLIMŠA - 1:3
     
    19:23
    Po obrovské chybě domácí obrany jeli dva hostující hráči sami na branku Frýdku-Místku. Zakončoval Jiří Průžek, který už mohl dosáhnout na hattrick, ale Malík ho fantasticky betone vychytal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce, Frýdek-Místek na domácím ledě prohrává s Benátkami 1:3. Po slavnostním úvodu, který zápasu předcházel, měli domácí špatný start do zápasu, už v první třetině inkasovali, když se prosadil Jiří Průžek. V deváté minutě Benátky zvýšily na 2:0, tentokrát se z mezikruží prosadil obránce Petr Kolmann. A potřetí se hosté radovali z přesilovky, od modré se trefil podruhé v utkání Jiří Průžek. Domácí mohli snížit, ale Martynek v přesilovce ve velké šanci minul. Nakonec se přeci jen Slezané v početní převaze prosadili, trefil se z dorážky David Klimša. V závěru třetiny ještě mohl vedení Benátek navýšit znovu Průžek, ale svůj samostatný únik neproměnil.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Jiří Průžek – 2 min., hákování).
     
    20:50
    Klimša se vytočil před branku, ale nedokázal si rychle připravit puk na hokejku a vystřelit.
     
    21:27
    Frýdku-Místku se přesilovka zatím nedaří. Benátky vyhazují,
     
    22:10
    Znovu se povedlo hostům vyhodit.
     
    22:16
    Hosté v plném počtu.
     
    23:17
    Zahradníček zachytil přihrávku Benátek a domácí mohou jet dopředu.
     
    23:54
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí snižují a už prohrávají jen o gól! Poprvé se výraznější chyby dopustila také hostující obrana, Martynek vypíchl puk na LUKÁŠE KAUKIČE, ten jel sám na Žajdlíka, kterému dokázal po ledě prostrčit puk mezi betony. Asistence: Rostislav Martynek.
    23:54 Lukáš KAUKIČ - 2:3
     
    24:07
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Po třinácti sekundách se domácí prosazují podruhé a rázem je stav 3:3. Rudovský předložil krásnou přihrávku před branku DANU PRZYBYLOVI, kterému už stačilo jen zachovat klid a trefit odkrytou branku. Asistence: Jan Rudovský, Lukáš Kaukič.
    24:07 Dan PRZYBYLA - 3:3
     
    25:34
    Píská se ofsajd Benátek.
     
    25:55
    Kaukič pálil z levé strany, ale Žajdlíkovu branku minul.
     
    26:30
    Z blízka na druhé straně dorážel Petr Wiencek, Malík byl ale pozorný a překonat se nenechal.
     
    27:12
    Malíkovi se nepovedla ideálně přesilovka, ale zaváhání pak napravil úspěšným zákrokem proti střele od modré čáry.
     
    28:28
    Puk už byl chvilku ve středním pásmu, takže je to ofsajd Benátek.
     
    28:53
    Havlínova střela po ledě od modré čáry skončila vedle.
     
    29:15
    Z levé strany tvrdě vypálil Petr Wiencek, Malík předvedl úspěšný zákrok a navíc kotouč udržel ve své moci.
     
    29:25
    Po zakázaném uvolnění se hra vrátí před Malíka.
     
    29:39
    A další icing slezského mužstva.
     
    30:05
    Před Lukášem Motlochem se otevřelo dost prostoru na pravé straně, takže hned vypálil. Matěj Žajdlík si připsal výborný zákrok.
     
    30:52
    Do šance se dostával hostující útočník Ondřej Chrtek, ale nakonec nedokázal přesně vypálit.
     
    32:43
    Daniel Špaček projel celé kluziště a zavezl kotouč až do útočného pásma, ale hned za modrou čárou o kotouč přišel.
     
    32:59
    Zakázané uvolnění domácího mužstva.
     
    34:09
    Kofroň sice ještě dokázal udržet kotouč v útočném pásmu, ale pak si nerozuměl se spoluhráči a přihrál jen na hokejky hostů.
     
    34:34
    Postavení mimo hru domácích.
     
    34:41
    Benátky mají výhodu, budou hrát přesilovku.
     
    35:00
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Dominik Kafka – 2 min., podrážení).
     
    35:42
    Havlínovu střelu od modré dokázal Malík vyrazit svým levým betonem.
     
    36:15
    V těchto chvílích se domácí brání dobře, nepouští Benátky do svého pásma.
     
    36:43
    Slezanův se povedlo vyhodit kotouč.
     
    37:00
    Domácí v plném počtu.
     
    37:29
    Po domácím nahození Matěj Žajdlík ukryl kotouč do své lapačky. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    37:39
    Špačkovu střelu z levého kruhu Malík sebevědomě chytil do své lapačky.
     
    38:04
    Matěj Žajdlík byl včas venku z branky a odehrál kotouč před Martynkem, kterého dlouhou přihrávkou hledal Kofroň.
     
    38:38
    Z otočky z levého kruhu vystřelil Daniel Špaček, jeho rána byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    38:45
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Ondřej Chrtek – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:10
    Nepovedená rozehrávka Frýdku-Místku končí zakázaným uvolněním.
     
    39:45
    Lukáš Motloch dostal výbornou přihrávku mezi kruhy, ale z dobré pozice nedokázal překonat Žajdlíka. Pak se ještě strhla menší potyčka před brankou Benátek.
     
    39:51
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Slezané dokonávají otočku z 0:3, stihli to ještě těsně před druhou přestávkou. Po vyhraném vhazování přihrál Rudovský před branku DAVIDU KLIMŠOVI, a ten se z předbrankového prostoru nemýlil. Asistence: Jan Rudovský, Jan Bartko.
    39:51 David KLIMŠA - 4:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí, domácí Frýdek-Místek dokázal otočit skóre a nad Benátkami vyhrává 4:3. Druhá třetina patřila jednoznačně Frýdku-Místku. Nejprve se prosadil po čtyřech minutách Lukáš Kaukič, o pouhých třináct sekund později pak Dan Przybyla a stav byl 3:3. Oba týmy pak měly své šance, ale Malík i Žajdlík byli bezchybní. Až devět sekund před koncem druhé třetiny se podruhé v utkání prosadil David Klimša a domácí dokonali svou otočku na 4:3.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:10
    Malík předvedl úspěšný zákrok proti střele z levé strany.
     
    42:06
    Znovu brankář domácích úspěšně zasáhl.
     
    42:29
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Štěpán Čech – 2 min., podrážení).
     
    42:55
    Kaukič z mezikruží těsně minul branku.
     
    43:31
    Rudovský pálil od modré, Matěj Žajdlík jeho pokusil chytit a pak puk přikryl.
     
    44:31
    Hosté v plném počtu.
     
    45:26
    Ofsajd Benátek.
     
    45:51
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Patrik Husák – 2 min., podrážení).
     
    45:54
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Ondřej Chrtek – 2 min., hákování).
     
    46:37
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Jan Rudovský – 2 min., držení hole).
     
    47:14
    Domácím se povedlo vyhodit puk.
     
    48:02
    Hosté v plném počtu.
     
    48:25
    Frýdek-Místek znovu dokázal vyhodit puk.
     
    48:37
    Domácí v plném počtu.
     
    49:04
    Nick Malík byl pozorný na svém brankovišti a nepustil puk za brankovou čáru.
     
    50:02
    Domácím se povedlo vyhodit tam, aby to nebylo zakázané uvolnění.
     
    50:35
    Úmyslný ofsajd domácího týmu.
     
    51:49
    Jiří Průžek zakončoval z levé strany, jeho rána však letěla vysoko nad.
     
    51:10
    Icing Frýdku-Mistku.
     
    52:05
    Malík za brankou vypomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    52:38
    Lukáš Motloch pálil z mezikruží, Matěj Žajdlík dokázal betonem jeho šanci zmařit.
     
    52:56
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Jan Rudovský – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (David Aubrecht – 2 min., podrážení).
     
    53:58
    Krislova nebezpečná střela od modré čáry skončila jen těsně vedle.
     
    54:41
    Klimšova Děkovka na branku ani neprošla.
     
    55:24
    Kuťákův pokus z pravé strany byl nepřesný.
     
    56:18
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí už vedou 5:3 a svůj hattrick dokonal DAVID KLIMŠA! Nyní už jsou domácí hodně blízko důležitému vítězství. Asistence: Jan Bartko.
    56:18 David KLIMŠA - 5:3
     
    56:57
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Tak ještě to bude drama! Hosté přispěchali s rychlou odpovedi, prosadil se DANIEL ŠPAČEK a znovu je to jen o gól. Asistence: Petr Kolmann a Petr Wiencek.
    56:57 Daniel ŠPAČEK - 5:4
     
    57:52
    Malíkovi teď dokonce pomohla tyčka!
     
    58:19
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Neskutečné, je znovu vyrovnáno. Hosté už hráli v šesti a bez brankáře, kdyz se prosadil TOMÁŠ HAVLÍN. Asistence: Ondřej Chrtek.
    58:19 Tomáš HAVLÍN - 5:5
     
    59:32
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné věci se dějí ve Frýdku-Místku a domácí těsně před koncem znovu vesiu! Hrdinou zápasu nakonec bude nejspíš JAN BARTKO. Asistence: Adam Flok.
    59:32 Jan BARTKO - 6:5
     
    Konec zápasu. (20:20:56)
    Marken.cz

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 19. Klimša (Bartko, Martynek), 24. Kaukič (Martynek), 25. Przybyla (Rudovský, Kaukič), 40. Klimša (Rudovský, Bartko), 57. Klimša (Bartko), 60. Bartko (Flok) – 1. Průžek (Chrtek), 12. Kolmann (Žemba), 17. Průžek (Chrtek, Kolmann), 57. D. Špaček (Kolmann, Wiencek), 59. Havlín (Chrtek)


    HC Frýdek-Místek: Malík (Ochman) – D. Stránský, Husák, Bartko, Zahradníček, L. Kovář, Krisl, Hrachovský – Kofroň, Klimša (A), Martynek (C) – Rudovský, Przybyla, Kaukič – Flok, Kuťák, Motloch – Kafka.
    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Hosnedl) – Kolmann (C), Kunst, Havlín, Husa, Niko, Aubrecht, Klodner – Průžek, Chrtek, Wiencek – A. Dlouhý, Šír, D. Špaček (A) – Klapka, Burda, Čech – Šafařovský, Žemba.

    Rozhodčí: Dědek, Koziol – Hejl, Podrazil
    thejrc.org