Slavia – Litoměřice 2:3 (1:2 po s.n.) | Přerov – Třebíč 1:2 (kon.) | Motor ČB – Ústí n/L 2:3 (kon.)
Prostějov – Havířov 3:0 (kon.) | Kadaň – Kladno 1:7 (kon.) | Jihlava – Frýdek-M. 3:4 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Sobota 29.12.2018, 17:00 • Budvar aréna • Chance liga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:39
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miloslav Čermák – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:07
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Martin Weinhold – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    57:07
    Ústečtí hokejisté půjdou do oslabení! Jeden z nich totiž vyhodil kotouč nedovoleně až na tribunu!
    54:51 Pavel PÝCHA - 2:3
     
    54:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí ale nezůstávají pozadu a opět snižují! PAVEL PÝCHA nabruslil na levý kruh, odkud zpoza obránce trefil až za brankovou čáru! Opět to máme o jednu přesnou trefu! Asistence: Jiří Šimánek.
    54:23 Daniel VRDLOVEC - 1:3
     
    54:23
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústečtí hokejisté jdou opět do dvoubrankového vedení! DANIEL VRDLOVEC obral soupeře o kotouč a před českobudějovickou branku si počínal naprosto suverénně. Bez asistence.
     
    53:50
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Březák – 2 min., podrážení).
     
    53:12
    Domácím fanouškům se to nelíbí, nicméně Jakub Babka inkasuje dvouminutový trest za podrážení.
     
    50:46
    Martin Heřman se dnes ocitl již v několikáté gólové šanci! I nyní ji ale trestuhodně pohrdl! Domácí útočník stál zcela sám před brankou, nicméně Stezkovu vyrážečku zblízka přehodit nedokázal!
     
    48:45
    A další dobrá šance pro Motor! David Gilbert se taktéž prosmýkl skrze ústeckou obranu a de facto byl v podobné situaci jako Karabáček. Gilbert si ale sjel blíže k brance, načež zkusil kotouč zasunout k bližší tyči. Bohužel pro něj a jeho tým neúspěšně.
     
    47:53
    Václav Karabáček předvedl parádní akci ve vlastním oslabení! Domácí útočník se prosmýkl ústecké obraně a ocitl se v dobré střelecké pozici. Zamířil do vzdálenějšího horního růžku, nicméně jen těsně ho minul!
     
    46:58
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min., podrážení).
    46:00 Václav KARABÁČEK - 1:2
     
    46:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Trvalo to, ale i domácí příznivci se mohou radovat z první vstřelené branky! Václav Karabáček poslal přihrávku na PAVLA PÝCHU, a ten prostřelil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Pavel Pýcha.
     
    44:22
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jaroslav Roubík – 2 min., hákování).
     
    36:12
    Ne a ne! Domácímu Motoru se dnes v koncovce prostě nedaří. Václav Karabáček nyní našel naprosto skvělou přihrávkou před brankou stojícího Martina Heřmana, jenž si puk zpracoval a vypálil. Stezka se však dokázal přemístit a tento zajímavý pokus napoprvé udržet!
     
    27:46
    Domácí fanoušci se už málem radovali! Martin Novák se ocitl v jasné gólové pozici v těsné blízkosti branky! Stezka se ale dobře natáhl a betonem Novákův pokus zlikvidoval.
     
    27:09
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Mert – 2 min., vražení na hrazení).
    24:51 Peter JÁNSKÝ - 0:2
     
    24:51
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústecká střídačka propuká v jásot, hosté jdou totiž nečekaně již do dvoubrankového vedení! Roubík našel na vrcholku kruhu stojícího PETERA JÁNSKÉHO, který napřáhl a prostřelil vše, co potřeboval. Asistence: Jaroslav Roubík.
     
    24:26
    Jakub Doktor se snažil dostat kotouč z obranného pásma. Z otočky ho ale poslal jen do přilehlé tribuny. Motor se tedy bude bránit ve třech, a to poměrně dlouhou dobu.
     
    24:26
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Doktor – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    23:36
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Cody Bradley – 2 min., hákování).
     
    23:09
    Žiga Pavlin byl při svém střídání velmi aktivní. Nejprve sám zavezl kotouč do třetiny. Pak se vymotal zpoza branky a zkusil zasunout ke vzdálenější tyči Stezkovy svatyně. To se mu ale nepodařilo, ústecká obrana byla o něco rychlejší než domácí bek.
    22:05 Radek JEŘÁBEK - 0:1
     
    22:05
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    To není vstup do třetiny, jaký by si domácí příznivci představovali a přáli. RADEK JEŘÁBEK zacílil na branku od modré čáry a jeho dalekonosný pokus skončil přesně v horním růžku. Asistence: Daniel Vrdlovec, Lukáš Volf.
     
    19:57
    Žiga Pavlin se chviličku po své střele a těsně před koncem třetiny provinil nedovoleným zákrokem. Sudí viděli nedovolené bránění, a tak domácího obránce posílají za katr.
     
    17:48
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Tomáš Jandus – 2 min., krosček).
     
    16:57
    Nebyli jsme vůbec daleko od první branky! Fillman nahodil od modré čáry, přičemž kotouč šikovně tečoval Milan Dančišin. Puk se odrazil od ledové plochy, Stezka ale reflexivně kotouč betonem na poslední chvíli vyrazil!
     
    03:34
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Martin Weinhold – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 46. Pýcha (Karabáček), 55. Pýcha (Šimánek) – 23. Jeřábek (Vrdlovec, L. Volf), 25. Jánský (Roubík), 55. Vrdlovec


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Da. Svoboda II) – Plášil, Fillman, Pýcha, M. Jandus, Vydarený, Pavlin – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák, Bradley, Karabáček – Šimánek, Dančišin, Babka – Doktor, R. Přikryl, Heřman.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka (Groh) – Hes, Březák, Jeřábek, Weinhold, Mert, M. Zdvořáček, Muška – Melka, Roubík, Jánský – D. Merta, Vrdlovec, L. Volf – Krliš, T. Jandus, Chrpa – Davídek, Kropáček, Tůma.

    Rozhodčí: Doležal, Vrba – Šimán, Rubáš
    thejrc.org