Česko – Rusko 1:2 (kon.) | Kazachstán – USA 2:8 (kon.) | Dánsko – Švýcarsko 0:4 (kon.)
konec
Česko
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Rusko
Sobota 29.12.2018, 02:07 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:37
    Snaha o vyrovnání se nyní českému výběru v této chvíli bude hodně ztěžovat. Po mohutném ruském náporu se totiž provinil Daniel Bukač (CZE) podražením v obranném pásmu. Rusové mohou začít taktizovat.
     
    48:57
    Na řadu přichází hra čtyř proti čtyřem. Za postrkovanou za brankou se v této chvíli bude muset poroučet na trestnou lavici Jakub Lauko(CZE) a Klim Kostin (RUS).
     
    46:52
    Češi budou znovu muset hrát v oslabení, za podražení tentokrát bude pykat Michal Gaspar (CZE).
     
    41:01
    Po parádním českém tlaku se národní tým nyní dostane i k přesilovce, kapitán Klim Kostin se v této chvíli musí poroučet na trestnou alvici za podražení v obranném pásmu.
     
    38:09
    Kostin se zvedl ruce nad hlavou a okamžitě si šel stěžovat sudímu na zákrok Filipa Krále (CZE), který mu vysmekl při bránění hokejku. Faul byl klasifikován jako nedovolené bránění.
     
    34:31
    Čeští hokejisté se dostanou k přesilovce. Ivan Muranov (RUS) je vylouče za držení.
     
    28:12
    Na ledě zůstal v této chvíli ležet Kovalenko, což se moc nelíbilo ruským obráncům, kteří se hned pustili do českých útočníků před zasahujícím Kočetkovem. Rozhodčí nakonec budou vylučovat na obou stranách, za hrubost si půjdou svůj trest odsedět Jan Kern (CZE) i Danil Žuravljov (RUS).
     
    21:10
    Nicméně na světě je další české vyloučení. Za faul na modré čáře si půjde odsedět dvouminutový trest Michael Gaspar (CZE), konkrétně za podražení.
     
    18:43
    Čeští hokejisté půjdou nuceně do čtyř. Po faulu Jakuba Lauka (CZE) za bránou Kočetkova totiž dostal jednoho z ruských beků přímo na mantinel. Podle názoru sudích šlo o krosček.
     
    15:37
    Kern se dostal na levém křídle k parádní tutovce, jenomže jeho dorážka nebyla i kvůli tlaku a káčku Alexandra Alexejeva (RUS). Ruský bek si půjde odsedět dvouminutový trest za hákování, národní tým čeká první přesilovka.
    Marken.cz

    Filip Kortus

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 36. Kondelík (Kvasnička, Plášek ml.) – 18. Galimov (Slepec), 36. Kovalenko (Šen, Alexejev)


    Česko: Dostál (Patera) – J. Galvas (A), Kvasnička, Gaspar, D. Mikyska, F. Král, Bukač – Hrabík, Nečas (C), M. Kaut (A) – Machala, Hladonik, Zadina – Plášek ml., Kondelík, Lauko – Pekař, Kern, Pour.
    Rusko: Kočetkov (Tarasov) – Žuravljov, Ilja Morozov, Rubinčik, Samorukov (A), Romanov, Alexejev, Olšanskij – Slepec, Galimov, Muranov – K. Kostin (C), Kravcov (A), Denisenko – Starkov, Šen, Kovalenko – Podkolzin, Ivan Morozov, Marčenko.

    Rozhodčí: Björk (SWE), Stano (SVK) – Oliver (USA), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 14 523
    thejrc.org