Česko – Rusko 1:2 (kon.) | Kazachstán – USA 2:8 (kon.) | Dánsko – Švýcarsko 0:4 (kon.)
konec
Česko
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Rusko
Sobota 29.12.2018, 02:07 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Nečasova střela z poslední vteřiny nadělala Kočetkovovi nemalé starosti
     
    59:59
    A bylo málem vyrovnáno! Martin Nečas asi celkem logicky bouchá hokejkou o plexisklo, jeho bomba z brejku letěla milimetry vedle tyče!
     
    59:28
    Martin Nečas pálil z modré těsně vedle!
     
    59:07
    Oddechový čas si vybírá i Václav Varaďa, národní tým má na vyrovnání už jen necelou minutu!
     
    58:52
    Sborná si vybírá oddechový čas!
     
    58:31
    Češi zkouší powrer-play!
     
    57:37
    Snaha o vyrovnání se nyní českému výběru v této chvíli bude hodně ztěžovat. Po mohutném ruském náporu se totiž provinil Daniel Bukač (CZE) podražením v obranném pásmu. Rusové mohou začít taktizovat.
     
    57:15
    Nečas nečekaně využil dobrého postavení Zadiny a po ráně z velkého úhlu se Kočetkov pořádně musel znovu stavět do základní pozice. Tohle zavánělo vyrovnáním!
     
    53:10
    Zadina z kontru pálí těsně vedle, Češi jsou nyní velmi lační po brance.
     
    52:59
    Obrovskou tutovku si připsal po velké hrubce v zadních řadách Klim Kostin, který se ocitl úplně sám před Dostálem. Český brankář neskutečným způsobem zasahuje. Bravo, rozštěp jako z pravý následovník Dominika Haška!
     
    48:57
    Na řadu přichází hra čtyř proti čtyřem. Za postrkovanou za brankou se v této chvíli bude muset poroučet na trestnou lavici Jakub Lauko(CZE) a Klim Kostin (RUS).
     
    48:57
    Gaspar se sice nyní už vrací zpátky na led, ale Dmitrij Samorukov málem dokázala přeci jen přesilovku rozhodnout v ruský prospěch. Jeho bomba nadělala Dostálovi velké potíže, za brankou se pak strhává menší postrkovaná.
     
    46:52
    Češi budou znovu muset hrát v oslabení, za podražení tentokrát bude pykat Michal Gaspar (CZE).
     
    46:52
    Hokejový kolotoč! Rusové předvádí fantastickou ofenzivní podívanou, když tentokrát málem stačil zakončit Klim Kostin. Jeho dorážku ovšem Dostál vychytal. Následnou bombu Grigorije Denisenka vychytala obranná řada.
    46:27 Dostál si vychutnal zákrok po střele Romanova
     
    46:27
    Rusové znovu pořádně zahrozili! Alexandr Romanov se prezentoval na ose hřiště pořádnou bombou, která proletěla přes clonu až málem za brankovou čáru. Dostál ovšem předvádí spektakulární zákrok, když lapačkou stačil natáhnout přes celou šířku brankoviště. Česká střídačka si může oddechnout.
     
    43:55
    Česká obrana nyní nepůsobí vůbec konzistentně a pevně. ba naopak, Rusové jí prochází jako by se nic nedělo. Kirill Marčenko tak v tomto okamžiku bez potíží došel až před Dostála, kam poslal svou bekhendovou střelu. Český brankář byl připraven.
     
    41:01
    Po parádním českém tlaku se národní tým nyní dostane i k přesilovce, kapitán Klim Kostin se v této chvíli musí poroučet na trestnou alvici za podražení v obranném pásmu.
     
    38:09
    Kostin se zvedl ruce nad hlavou a okamžitě si šel stěžovat sudímu na zákrok Filipa Krále (CZE), který mu vysmekl při bránění hokejku. Faul byl klasifikován jako nedovolené bránění.
     
    37:02
    Kaut se dostal na pravém křídle k palbě, ale nestihl puk. Čeští hráči nyní spálil velkou šanci, Rusové mohou jít rychle znovu do brejku.
    35:50 Jáchym KONDELÍK - 1:2
     
    35:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to potvrzeno! Čeští hokejisté mohou slavit, neboť nakonec se jim po kontrole záznamu se prokázalo, že JÁCHYM KONDELÍK si před bránou počínal podle pravidel a puk tečoval do branky opravdu ramenem a poté bradou, ne hokejkou nad úrovní ramen. Asistence: David Kvasnička, Karel Plášek.
     
    35:50
    Češi se sice postarali o dosažení gólové trefy, ale videorozhodčí jí ještě budou kontrolovat. O brzkém českém snížení tak jasno ještě není. Kondelík totiž trefil puk asi obličejem.
    35:03 Nikolaj KOVALENKO - 0:2
     
    35:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Další česká přesilovka končí inkasováním. Rusové jsou v oslabení neskutečně žhaví po individuálních chybách v kombinaci, což se potvrdilo i tentokrát. Fantastická rychlost obranné čtyřky sborné zaskočila i českou obranu, která byla v zadních řadách jen v jednom muži. Po Šenově nahrávce se vrhl NIKOLAJ KOVALENKO, jehož blafák Dostál neustál. Střelec branky pak sebou plnou silou bouchl o mantinel, následuje tak ošetřování přímo na ledě. Asistence: Pavel Šen, Alexander Alexejev.
     
    34:31
    Čeští hokejisté se dostanou k přesilovce. Ivan Muranov (RUS) je vylouče za držení.
     
    33:53
    Kaut a Zadina, to byla dvojice, která Kočetkovovi pořádně zavařila před ruským brankovištěm. Rána druhého jmenovaného letěla obloučkem nad ruskou brankou a skončila nakonec těsně za zadní tyčkou. Česká eskadra pokračuje v tlaku.
     
    32:15
    Rusové nebyli daleko od skórování! Dmitrij Samorukov a po něm i z větší dálky Alexandr Romanov se pokoušeli propálit českou clonu v mezikruží. Napoprvé zakročil až Dostál, druhá rána už byla zablokována. Puk končí v rohu kluziště.
     
    28:12
    Na ledě zůstal v této chvíli ležet Kovalenko, což se moc nelíbilo ruským obráncům, kteří se hned pustili do českých útočníků před zasahujícím Kočetkovem. Rozhodčí nakonec budou vylučovat na obou stranách, za hrubost si půjdou svůj trest odsedět Jan Kern (CZE) i Danil Žuravljov (RUS).
     
    24:06
    Rusové pořádně svého soupeře nyní zatlačili do úzkých. Varaďův výběr se nyní musel mermomocí bránit. Bombu Marčenka zvládl Dostál vyrazit, nakonec pokryl i dělovku z první v podání Morozova. Sborná i nadále okupuje české pásmo.
     
    21:10
    Nicméně na světě je další české vyloučení. Za faul na modré čáře si půjde odsedět dvouminutový trest Michael Gaspar (CZE), konkrétně za podražení.
     
    18:43
    Čeští hokejisté půjdou nuceně do čtyř. Po faulu Jakuba Lauka (CZE) za bránou Kočetkova totiž dostal jednoho z ruských beků přímo na mantinel. Podle názoru sudích šlo o krosček.
    17:05 Arťom GALIMOV - 0:1
     
    17:05
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nene, to nebyla ideální přesilová hra národního týmu. Po dlouhých problémech vůbec rozehrát se po hrubici ve středním pásmu dostali Rusové do rychlého kontru, kterého zužitkoval na sto procent ARŤOM GALIMOV, jenž zvládl dokonale pokrýt puk vlastním tělem a hezkou ránou schovanou před Dostálem propálil prostor pod lapačkou českého brankáře. Asistence. Kirill Slepec.
     
    15:37
    Kern se dostal na levém křídle k parádní tutovce, jenomže jeho dorážka nebyla i kvůli tlaku a káčku Alexandra Alexejeva (RUS). Ruský bek si půjde odsedět dvouminutový trest za hákování, národní tým čeká první přesilovka.
    11:18 Marčenkovu nebezpečnou teč Dostál pokryl
     
    11:18
    Rusové byli znovu velice blízko úvodní brance! Marčenko se prodral do prostoru před Dostálem, ale jemnou tečí nasměřoval puk přímo do českého brankáře. Ten raději hru přerušuje.
     
    09:31
    Nečas pálil z osy hřiště a Kočetkov se znovu musel hodně vyšvihnout! Národní tým nebyl daleko od první branky, rána ale přeci jen mířila přímo doprostřed prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    05:03
    Kaut měl na holi tutovku! Pardubický odchovanec se probojoval po spolupráci s Nečasem dostal na ose hřiště k palbě tváří tvář Kočetkovovi. Ruský golman ale předvádí zákrok z říše snů, sborná si može
     
    02:06
    Češi kontrují šancí! Hrabík se dostal na levém křídle nečekaně k zakončení, když dostal dlouhý pas do jízdy, Jheo zakončení bylo jen mírně nepřesné, puk letěl těsně vedle tyče. Rusové měli kus štěstí!
     
    01:22
    Šen a Kovalenko nebezpečně zavařili české obraně, když první vjel jak uragán do brankoviště Dostála. Český brankář ale mistrně zasahuje, stejně jako proti ráně druhého jmenovaného. Obrana národního týmu zatím není moc stabilní.
     
    Aktuální info z vancouverské mixzóny: Asistent trenéra Aleš Krátoška oznámil, že čeká sestava se pro duel s Ruskem nemění. V brance znovu začne Lukáš Dostál.
    Marken.cz

    Filip Kortus

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 36. Kondelík (Kvasnička, Plášek ml.) – 18. Galimov (Slepec), 36. Kovalenko (Šen, Alexejev)


    Česko: Dostál (Patera) – J. Galvas (A), Kvasnička, Gaspar, D. Mikyska, F. Král, Bukač – Hrabík, Nečas (C), M. Kaut (A) – Machala, Hladonik, Zadina – Plášek ml., Kondelík, Lauko – Pekař, Kern, Pour.
    Rusko: Kočetkov (Tarasov) – Žuravljov, Ilja Morozov, Rubinčik, Samorukov (A), Romanov, Alexejev, Olšanskij – Slepec, Galimov, Muranov – K. Kostin (C), Kravcov (A), Denisenko – Starkov, Šen, Kovalenko – Podkolzin, Ivan Morozov, Marčenko.

    Rozhodčí: Björk (SWE), Stano (SVK) – Oliver (USA), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 14 523
    thejrc.org