Česko – Rusko 1:2 (kon.) | Kazachstán – USA 2:8 (kon.) | Dánsko – Švýcarsko 0:4 (kon.)
konec
Dánsko
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Švýcarsko
Sobota 29.12.2018, 22:07 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18 910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:05
    „Let's go Denmark“, ozývá se z tribun arény ve Vancouveru. Dnešnímu utkání přihlíží 10 279 diváků a většina si přeje první branku Dánska na letošním mistrovství světa.
     
    56:05
    Schultz dostal puk mezi kruhy, v dobré pozici ale těsně přestřelil!
     
    54:38
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Nico Gross – 2 min., sekání).
    41:38 Philipp KURASHEV - 0:4
     
    41:38
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři ustáli oslabení a vzápětí se prosazují a je to opět PHILIPP KURASHEV! Ten si nabruslil do útočného pásma po levém křídle, vytáhl si brankáře z brány a pohodlně uklidil puk do opuštěné klece. Pěkná akce a zároveň hattrick švýcarského útočníka! Na ledě dokonce přistála jedna čepice, kdyby dnes hrála Kanada, bude čepic na ledě určitě více. Asistence: Nico Gross.
     
    39:01
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Nicolas Müller – 2 min., podrážení).
     
    35:49
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Sven Leuenberger – 2 min., hákování).
    33:29 Simon Le Coultre - 0:3
     
    33:29
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři navyšují své vedení! Z dalšího rychlého protiútoku se puk dostal na levý kruh pro vhazování k obránci SIMONU LE COULTREOVI, který mezi betony brankáře Søgaarda ho procpal do brány. Asistence: Justin Sigrist, Nicolas Muller.
     
    28:42
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Philipp Kurashev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:20
    Kurashev sahal po hattricku! Eggenberger našel již dvougólového útočníka mezi kruhy, jeho další pokus však tentokrát zastavila lapačka brankáře Søgaarda.
     
    24:55
    Velká skrumáž před brankářem Švýcarska! Marcussen zavezl puk do brankoviště, o drožku se snažilo hned několik holí, gólman Hollenstein však opět svůj tým podržel.
    19:09 Philipp KURASHEV - 0:2
     
    19:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se v závěrečné minutě usadili znovu v pásmu Dánska a je z toho druhá branka v zápase! Po několika přihrávkách se puk dostal na vrchol mezikruží k PHILIPPU KURASHEVOVI, kterým švihem prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Jeho druhá trefa v zápase. Asistence: Nando Eggenberger, Janis Moser.
     
    10:14
    Vyloučení v týmu Dánsko (Grundtvig – 2 min., sekání).
    08:51 Philipp KURASHEV - 0:1
     
    08:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři přesilovku využívají! Na pravém kruhu se více prostoru otevřelo před PHILIPPEM KURASHEVEM a ten rychlou střelou nedal Søgaardovi šanci. Asistence: Nicolas Muller, Tim Berni.
     
    08:40
    Obrovská šance Dánska ve vlastním oslabení! Kapitán Röndbjerg ujížděl sám na brankáře Hollensteina, ten však na poslední chvíli sklapl betony a udržel svůj tým před inkasováním ve vlastní přesilovce.
     
    08:09
    Přesilovka pro Švýcarsko. Vyloučen Koch za podražení.
     
    06:06
    Röndbjerg upaloval s Madsenem do přečíslení dva na jednoho. Dánský kapitán ale vzal vše na sebe, svoji střelou trefil jen náruč připraveného gólmana Švýcarska.
     
    02:57
    Brüschweiler hledal před bránou Kurasheva, ten však nasměroval puk jen do připraveného Søgaarda. Další zajímavá šance Švýcarska!
     
    00:26
    Byli to však Dánové, kdo se dostali do první akce! Díky dobrému forčekingu se ke střele z mezikruží dostal kapitán Röndbjerg, švýcarský brankář jeho pokus však vybruslil a se štěstím zasáhl.
    Marken.cz

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 9. Kurashev (Müller, Berni), 20. Kurashev (Eggenberger, Moser), 34. Le Coultre (Sigrist, Müller), 42. Kurashev (Gross)


    Dánsko: Søgaard (Rørth) – Setkov, Koch, Urup Mogensen, Baasstrup (A), Mortensen, V. Andersen, Gath, Schulze – Brinkman, Röndbjerg (C), Schultz – Grundtvig (A), Madsen, L. Andersen – Marcussen, Green, Wittendorf – Cubars, Kjær, Bach.
    Švýcarsko: Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross (A), Berni, Aebischer, Moser, Burger, Barandun – Eggenberger (C), Kurashev (A), Brüschweiler – Gerber, Schmid, Verboon – Nussbaumer, Sigrist, Müller – Lehmann, Tanner, Leuenberger.

    Rozhodčí: Björk (SWE), Sidorenko (BLR) – Oliver (USA), Šefčík (SVK)
    thejrc.org