Winnipeg – Minnesota 1:3 (kon.) | Los Angeles – Vegas 1:4 (kon.) | Edmonton – San Jose 4:7 (kon.)
Buffalo – Boston 2:3 (po pr.) | Tampa – Montreal 6:5 (kon.) | Florida – Philadelphia 2:1 (kon.)
Toronto – NY Islanders 0:4 (kon.) | Ottawa – Washington 2:3 (kon.) | St. Louis – Pittsburgh 1:6 (kon.)
Nashville – NY Rangers 3:4 (kon.) | Dallas – Detroit 5:1 (kon.) | Colorado – Chicago 2:3 (po pr.)
Anaheim – Arizona 4:5 (po pr.) | Calgary – Vancouver 2:3 (po pr.)
konec
St. Louis Blues
1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
Pittsburgh Penguins
Neděle 30.12.2018, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    43:38 Jevgenij MALKIN - 1:6
     
    43:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JEVGENIJ MALKIN po zpětné přihrávce Phila Kessela vypálil na vnitřním oblouku levého kruhu pro vhazování bez přípravy a puk zaplul do sítě! Penguins využili 4 přesilové hry ze čtyř a vedou rázem 6:1! Asistence: Phil Kessel a Kris Letang.
    43:05 Jake GUENTZEL - 1:5
     
    43:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Brian Dumoulin na pravém křídle po zpětné přihrávce Sidneyho Crosbyho podél hrazení vypálil od modré čáry a JAKE GUENTZEL před bránou skvělou tečí ve vzduchu poslal puk pod horní tyč! Penguins vedou v St. Louis už 5:1! Asistence: Brian Dumoulin a Sidney Crosby.
    34:36 David PERRON - 1:4
     
    34:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Matt Murray nedokázal na přední tyči udržet střelu Jaye Bouwmeestera, který na pravém křídle vypálil od modré čáry, a Ryan O'Reilly fantastickou přihrávkou našel na vzdálenější levé tyči DAVIDA PERRONA, který z blízkosti a úhlu skóroval do prázdné brány! Mike Sullivan si ihned vzal Coach Challenge kvůli nedovolenému bránění brankáře, jenže neuspěl. Je sníženo. Asistence: Ryan O'Reilly a Alexander Steen.
    29:25 Kris LETANG - 0:4
     
    29:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel skvěle clonil před bránou ve výhledu Jakeovi Allenovi a střela KRISE LETANGA od modré čáry zamířila pod horní tyč! Penguins využili třetí přesilovou hru ze tří a vyhnali brankáře Blues z brány. Allen inkasoval 4 góly z 16 střel. Asistence: Phil Kessel a Sidney Crosby.
    27:17 Zach ASTON-REESE - 0:3
     
    27:17
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    ZACH ASTON-REESE si u pravé tyče počkal na parádní přihrávku Krise Letanga z vrcholu mezikruží a čepelí hole usměrnil puk nad levým ramenem Jakea Allena do bližšího pravého horní rohu! Asistence: Kris Letang a Sidney Crosby.
    25:13 Juuso RIIKOLA - 0:2
     
    25:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Alexander Steen podruhé v zápase poslal svůj tým do oslabení, na které Blues opět doplatili, když JUUSO RIIKOLA napřáhl na levém křídle k táhlé střele s příklepem a nad lapačkou Jakea Allena zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Obránce Penguins vstřelil svůj první gól v NHL a je to 2:0. Asistence: Tanner Pearson a Derick Brassard.
    00:48 Sidney CROSBY - 0:1
     
    00:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Patric Hörnqvist si u levé tyče najel na krátkou kolmou přihrávku od Phila Kessela a krásnou přihrávkou přes brankoviště oslovil SIDNEYHO CROSBYHO, který na vzdálenější pravé tyči skóroval z úhlu pod horní tyč odkryté brány! Pittsburgh využil přesilovou hru a vede rychle 1:0! Asistence: Patric Hörnqvist a Phil Kessel.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 35. Perron (R. O'Reilly, Steen) – 1. Crosby (Hörnqvist, Kessel), 26. Riikola (Pearson, Brassard), 28. Aston-Reese (Letang, Crosby), 30. Letang (Kessel, Crosby), 44. Guentzel (Dumoulin, Crosby), 44. Malkin (Kessel, Letang)


    St. Louis Blues: Allen (30. Binnington) – Bouwmeester, Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Dunn, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Tarasenko (A) – Steen (A), R. O'Reilly, Perron – Maroon, Bozak, Thomas – Nolan, Barbašev, Sundqvist. Hlavní trenér: Craig Berube.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, Riikola, M. Pettersson, J. Johnson – Guentzel, Crosby (C), Rust – Simon, Malkin (A), Hörnqvist – Pearson, Brassard, Kessel – Sheahan, Cullen, Aston-Reese. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Wes McCauley. Čároví: Darren Gibbs, Matt MacPherson

    Diváci: 17475
    thejrc.org