Sparta – Mladá Boleslav 1:0 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:3 (kon.) | Zlín – Liberec 2:4 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:5 (kon.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 30.12.2018, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Jelikož hostující fanoušci odpálili nějaké pyro, tak se s vámi loučím ze zamlžené ROCKNET ARÉNY. Přeji vám příjemný zbytek dne, šťastný Nový rok. V roce 2019 se zase budeme hlásit z extraligového hokeje. (18:08:35)
     
    Chomutovští nezvládli koncovku zápasu, a tak se z vítězství raduje Plzeň. Třetí brankou se čtyřicet vteřin před koncem blýskl Jan Eberle, jenž trefil odkrytou branku. Piráti odehráli s favoritem vyrovnanou partii, ale to stejně jako proti Liberci nestačilo. Dnes bylo domácí mužstvo často vylučováno, což dostalo indiány na koně. Škoda tak ukončuje kalendářní rok vítězstvím, za kterým v posledních třech minutách šla rozhodně více.

    Střely na branku: 20:37.
    Střely na branku ve třetí třetině: 4:13.

    Nejlepší hráči utkání:
    Vladimír Růžička (Chomutov) – Jan Eberle (Plzeň).
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Justin Peters míří na střídačku a ve stejném čase Plzeň vyhazuje na zakázané uvolnění!
     
    59:20
    Oddechový čas pro domácí.
    59:20 Jan EBERLE - 2:3
     
    59:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je na jedné straně studená sprcha a na druhé obrovská radost! Conor Allen přihrál zadovkou na zadní tyč, odkud hattrick dokonal JAN EBERLE. Ten totiž trefil odkrytou část branky, a tak se v plzeňském táboře může slavit. Asistence: Conor Allen.
     
    58:29
    Do předbrankového prostoru si najel Nick Jones, jehož pokus vyrazil Justin Peters před sebe. K dorážce se ještě dostal Jaroslav Kracík, který nepřehodil brankářův beton. Chomutovští jsou nyní pod obrovským tlakem, ale zatím odolávají.
     
    58:00
    Hostující hráči jeli ve čtyřech proti dvou obráncům. Z levého kruhu vystřelil do horní části branky Conor Allen, jenž sice zaznamenal gól. Ovšem hlavní sudí ihned signalizoval postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    57:14
    Masi Marjamäki si za brankou počkal na Lukáše Kaňáka, kterého hrál do těla. Plzeňský obránce zůstává ležet na hrací ploše, proto se hra přerušuje.
     
    57:05
    Po souboji ve středním pásmu vypadla černá guma mimo hrací plochy, bude se vhazovat v neutrální zóně blíže k brance hostujícího celku.
     
    56:12
    Pokus z pravého kruhu pro vhazování vyrazil Justin Peters do ochranné sítě, následuje vhazování po jeho levé ruce. Je jasné, že i toto oslabení Piráti ubrání.
     
    55:48
    Milan Gulaš přes osu hrací plochy přihrával na pravou stranu, odkud přišla střela z velkého úhlu. Puk zamířil jen nad branku Chomutova, ale akce indiánů dále trvá.
     
    54:45
    Z levého kruhu přihrával po ledě přes brankoviště Milan Gulaš, který našel reprezentačního spoluhráče. Jenže Jan Kovář nedokázal beton kanadského gólmana přehodit, a tak je stav zápasu stále vyrovnaný.
     
    54:29
    Po vyhraném vhazování vystřelil Peter Čerešňák, na jehož pokus kanadský gólman dobře viděl a schoval jej do lapačky.
     
    54:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Pavel Klhůfek.
     
    54:01
    Juraj Valach od mantinelu hledal hůl Radka Dudy, což se mu podařilo. Ovšem kotouč poté zamířil jen vedle brány. K zadnímu mantinelu jako první přijeli obránci, kteří vyhazují.
     
    53:02
    Z levé strany na zadní tyč mířil Ronald Knot, jehož pokus zamířil ale pouze vedle branky. Poté se hostujícímu celku celku podařilo znovu vyhodit.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 16. Jank (Klhůfek), 25. V. Růžička (Vantuch) – 7. Eberle (Pulpán, Čerešňák), 32. Eberle (Straka, Vráblík), 60. Eberle (Allen)


    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach, Trefný – Marjamäki, V. Růžička, T. Svoboda – Sklenář, Klíma, J. Stránský – Tomica, Vantuch, Duda – Koblasa, Klhůfek, J. Havel.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Čerešňák, Pulpán, Jones, Allen, L. Kaňák, Vráblík – Gulaš, Jan Kovář, Indrák – Kratěna, Kracík, V. Němec – Eberle, Kodýtek, Straka – Kantner, D. Kindl.

    Rozhodčí: Lacina, Pešina – Gerát, Komárek

    Diváci: 5 003
    thejrc.org