Sparta – Mladá Boleslav 1:0 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:3 (kon.) | Zlín – Liberec 2:4 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:5 (kon.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 30.12.2018, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Jelikož hostující fanoušci odpálili nějaké pyro, tak se s vámi loučím ze zamlžené ROCKNET ARÉNY. Přeji vám příjemný zbytek dne, šťastný Nový rok. V roce 2019 se zase budeme hlásit z extraligového hokeje. (18:08:35)
     
    Chomutovští nezvládli koncovku zápasu, a tak se z vítězství raduje Plzeň. Třetí brankou se čtyřicet vteřin před koncem blýskl Jan Eberle, jenž trefil odkrytou branku. Piráti odehráli s favoritem vyrovnanou partii, ale to stejně jako proti Liberci nestačilo. Dnes bylo domácí mužstvo často vylučováno, což dostalo indiány na koně. Škoda tak ukončuje kalendářní rok vítězstvím, za kterým v posledních třech minutách šla rozhodně více.

    Střely na branku: 20:37.
    Střely na branku ve třetí třetině: 4:13.

    Nejlepší hráči utkání:
    Vladimír Růžička (Chomutov) – Jan Eberle (Plzeň).
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Justin Peters míří na střídačku a ve stejném čase Plzeň vyhazuje na zakázané uvolnění!
     
    59:20
    Oddechový čas pro domácí.
    59:20 Jan EBERLE - 2:3
     
    59:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je na jedné straně studená sprcha a na druhé obrovská radost! Conor Allen přihrál zadovkou na zadní tyč, odkud hattrick dokonal JAN EBERLE. Ten totiž trefil odkrytou část branky, a tak se v plzeňském táboře může slavit. Asistence: Conor Allen.
     
    58:29
    Do předbrankového prostoru si najel Nick Jones, jehož pokus vyrazil Justin Peters před sebe. K dorážce se ještě dostal Jaroslav Kracík, který nepřehodil brankářův beton. Chomutovští jsou nyní pod obrovským tlakem, ale zatím odolávají.
     
    58:00
    Hostující hráči jeli ve čtyřech proti dvou obráncům. Z levého kruhu vystřelil do horní části branky Conor Allen, jenž sice zaznamenal gól. Ovšem hlavní sudí ihned signalizoval postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    57:14
    Masi Marjamäki si za brankou počkal na Lukáše Kaňáka, kterého hrál do těla. Plzeňský obránce zůstává ležet na hrací ploše, proto se hra přerušuje.
     
    57:05
    Po souboji ve středním pásmu vypadla černá guma mimo hrací plochy, bude se vhazovat v neutrální zóně blíže k brance hostujícího celku.
     
    56:12
    Pokus z pravého kruhu pro vhazování vyrazil Justin Peters do ochranné sítě, následuje vhazování po jeho levé ruce. Je jasné, že i toto oslabení Piráti ubrání.
     
    55:48
    Milan Gulaš přes osu hrací plochy přihrával na pravou stranu, odkud přišla střela z velkého úhlu. Puk zamířil jen nad branku Chomutova, ale akce indiánů dále trvá.
     
    54:45
    Z levého kruhu přihrával po ledě přes brankoviště Milan Gulaš, který našel reprezentačního spoluhráče. Jenže Jan Kovář nedokázal beton kanadského gólmana přehodit, a tak je stav zápasu stále vyrovnaný.
     
    54:29
    Po vyhraném vhazování vystřelil Peter Čerešňák, na jehož pokus kanadský gólman dobře viděl a schoval jej do lapačky.
     
    54:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Pavel Klhůfek.
     
    54:01
    Juraj Valach od mantinelu hledal hůl Radka Dudy, což se mu podařilo. Ovšem kotouč poté zamířil jen vedle brány. K zadnímu mantinelu jako první přijeli obránci, kteří vyhazují.
     
    53:02
    Z levé strany na zadní tyč mířil Ronald Knot, jehož pokus zamířil ale pouze vedle branky. Poté se hostujícímu celku celku podařilo znovu vyhodit.
     
    52:10
    Na modré čáře upadl Brett Flemming, který pustil soupeře do přečíslení. Z pravého kruhu pro vhazování vystřelil Petr Kodýtek, jenž orazítkoval bližší tyč.
     
    51:59
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Roman Vráblík – 2 min., držení hole).
     
    51:40
    Hostující tým si ve středním pásmu pomohl přihrávkou rukou, a tak se opět přerušuje. Následuje vhazování v neutrální zóně.
     
    51:21
    Od modré zkusil takovou propagační střelu Lukáš Kaňák, jehož pokus vyrazil kanadský brankář do zadního mantinelu. Puk se ale od hrazení vrátil zpátky, a tak Justin Peters musel opět zareagovat lapačkou.
     
    50:22
    Na levé straně dostal hodně prostoru Tomáš Svoboda, který ustál souboj u mantinelu a prohnal se za branku soupeře. Jeho následnou přihrávku mezi kruhy si už Plzeňští pohlídali.
     
    48:57
    Jan Eberle měl na holi hattrick! Jeho pokus z levé strany skončil na brankové konstrukci. Justin Peters se za střelou pouze ohlédl, ale nyní mu pomohla nutná dávka štěstí.
     
    48:23
    Z obranné modré čáry nahazoval puk do útočného pásma Conor Allen. Do hry musel zasáhnout Justin Peters, jelikož puk mířil do branky.
     
    47:44
    Nahození domácího celku skončilo v ochranné síti, hra se opět přesouvá do středního pásma.
     
    47:38
    Ronald Knot se pokusil rozehrát o mantinel na útočnou modrou čáru, jenže trefil pouze soupeře, od kterého kotouč vypadl na domácí střídačku. Po reklamní pauze se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    46:13
    Vladimír Růžička přihrál před branku, kde byl najíždějící Tomáš Svoboda. ten už mířil sám na brankáře a střelou po ledě hledal místečko mezi betony. Jenže Dominik Frodl puk vyrazil a drží nerozhodný stav.
     
    45:14
    Jaroslav Kracík se u mantinelu pokoušel o kličku, která mu nevyšla. Sama Plzeň posunula kotouč z útočné třetiny do neutrální zóny, ovšem rychle se vrací zpátky.
     
    44:26
    Z předbrankového prostoru vystřelil Miroslav Indrák, jenž trefil zakleknutého Davida Šticha. Oba borci se poté ještě osekávali, ale hra pokračuje dále.
     
    44:01
    Zakončení z pravé strany končí v moci kanadského gólmana, jenž hru přerušuje. Následuje tedy další vhazování před chomutovskou klecí.
     
    43:30
    Vladimír Růžička si v obranném pásmu počkal na Jaroslava Kracíka, kterého čistým hitem poslal k ledu. Hostující útočník je v pořádku a pokračuje ve hře.
     
    42:45
    Kevin Klíma zapnul své motory a v oslabení ujel s finským spoluhráčem. Přihrávka mířila k druhé tyči na Masiho Marjamäkiho. ovšem Dominik Frodl se skvěle přesunul a puk se štěstím vyrazil.
     
    42:10
    Piráti opět vyhazují a část z nich dokonce vystřídá, Plzeň se zatím nedokáže usadit před brankou, kterou hájí Justin Peters.
     
    41:40
    Chomutov vyhrál vhazování a okamžitě posílá kotouč za branku soupeře. Domácí už se staví na vlastní modré čáře.
     
    41:34
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Stanislav Dietz – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Nick Jones – 2 min., sekání).
     
    41:01
    Z levého kruhu vystřelil Nick Jones, jehož pokus se odrazil mezi kruhy. Obránci Chomutova jej posunuli na modrou čáru, odkud přestřelil branku Peter Čerešňák.
     
    40:47
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Petr Koblasa – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Jan Havel.
     
    40:29
    Milan Gulaš se vydal do pásma přes střed, kde se pokoušel o kličku. Ovšem Petr Koblasa hrál místo puku tělo soupeře, což slavilo úspěch.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední dvacetiminutovka nabídla zajímavou podívanou. Stav zápasu se zásluhou Vladimíra Růžičky otočil na stranu domácího mužstva. Ovšem poté přišly zbytečné fauly Pirátů, které soupeře dostaly na koně. Druhou branku v zápase zaznamenal Jan Eberle. Do konce třetiny se domácí bránili, ale další velké příležitosti zlikvidoval Justin Peters, a tak se šlo do kabin opět za nerozhodného stavu.

    Střely na branku: 16:24.
    Střely na branku ve druhé třetině: 7:14.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Před brankou se ocitl Nick Jones, který vystřelil přes obránce. Ovšem kanadský brankář si kotouč našel a v závěru třetiny ho vyrazil. Poté Chomutovští hru posunuli do středního pásma.
     
    38:35
    Západočeši v útočném pásmu sice skvěle kombinují, ale puk do branky nemohou dostat. Chomutovští hráči opět vyhazují a dokonce vystřídají.
     
    37:40
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Lukáš Kaňák, jehož pokus byl sražen do rohu. Poté zakončoval další hráč z kruhu pro vhazování, ale zlomil hůl, a tak Piráti vyhazují.
     
    37:36
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vladimír Růžička – 2 min., sekání).
     
    36:02
    Od modré čáry hledal hůl spoluhráče Nick Jones. To se mu podařilo, ale puk zamířil jen k mantinelu. Chomutovu se poté podařilo vyhodit a už je také v plném počtu.
     
    34:58
    Piráti vyhráli vhazování a Juraj Valach byl u puku. Slovenský obránce dlouhou čekal na vyhození, které předvedl až když se k němu dostávali soupeři.
     
    34:16
    Přihrávku zpoza braná mezi kruhy dostal Miroslav Indrák, jenž ve vyložené šanci branku Chomutova přestřelil. Následně už Chomutovští budou ve čtyřech.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 003 diváků.
     
    34:08
    Oddechový čas pro hosty.
     
    34:08
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Stanislav Dietz – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:22
    Jan Kovář si z modré čáry najel na vrchol kruhu, kde měl přichystanou pozici ke střele. Ovšem reprezentační útoční se asi bojí střílet a přihrával jen přes osu hrací plochy, kde trefil soupeře.
     
    32:29
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Duda – 2 min., podrážení).
     
    32:18
    To je neskutečné, co nyní zahodil Juraj Valach! Chomutovský obránce se dostal k odraženému puku a střelou z hranice kruhu přestřelil úplně prázdnou branku soupeře. To snad není ani pravda ...
    31:44 Jan EBERLE - 2:2
     
    31:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Po krásné kombinaci hostujícího celku je znovu vyrovnáno! Petr Straka z levé strany přihrál mezi kruhy, kde se nacházel JAN EBERLE, jehož pokus zamířil za brankovou čáru. Asistence: Petr Straka a Roman Vráblík.
     
    31:08
    Od pravého mantinelu přihrával do předbrankového prostoru Jan Eberle, ovšem mezi kruhy se nacházeli jen domácí hráči. Pirátům se nepodařilo posunout puk do středního pásma a jsou pod tlakem.
     
    30:53
    Chomutovští už měli připravenou palebnou pozici u modré čáry, ale přihrávkami se dostali až do kruhu pro vhazování. Střelu Jana Stránského vyrazil Dominik Frodl do ochranné sítě ramenem.
     
    29:25
    Za brankou dobře zapracoval Miroslav Indrák, který si vyjel vedle branky a zkusil své štěstí. Ovšem Justin Peters byl u první tyče připraven a kotouč vyrazil ke spoluhráči.
     
    28:40
    Z levého kruhu do protipohybu gólmana vystřelil Jan Eberle, ovšem branku netrefil. Z následné proti akce vytěžili Piráti jen vhazování v útočné třetině.
     
    28:12
    Snadné nahození od mantinelu srazil do brankoviště bránící hráč, Dominik Frodl celou situaci mapoval a schoval černou gumu rychle pod lapačku. Následně se strhla před brankou strkanice, ale vylučovat se nebude.
     
    27:43
    Domácí hráči vyhráli souboj u mantinelu a je jasné, že toto oslabení přežijí bez ztráty kytičky.
     
    27:08
    Jan Kovář dlouho čaroval u pravého mantinelu, až se mu vlevo hnul Milan Gulaš. Jeho pokus mířil k bližší tyči, ale Justin Peters se skvěle přesunul a kotouč schoval do výstroje.
     
    26:46
    Lukáš Kaňák přihrál na vrchol levého kruhu, kde už byl napřažený Milan Gulaš. Zakončení hostujícího kapitána viděl domácí brankář, jenž opět zasahuje lapačkou.
     
    26:09
    Justin Peters se vydal za branku pro nahození soupeře, po hrazení přihrál na Petra Koblasu, který okamžitě vyhazuje přes všechny čáry.
     
    25:54
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., hákování).
     
    25:23
    Hra se velmi rychle otočila a na druhé straně pálil Jan Kovář. Reprezentační útočník našel jen lapačku kanadské jedničky Pirátů.
     
    25:12
    Vladimír Růžička opět zajel do útočné třetiny, odkud z osy hrací plochy vyslal střelu přes obránce. Ovšem tentokrát se zakončení nejproduktivnějšího hráče Chomutova do branky nezamířilo.
     
    24:58
    Západočeši zastavili snaží domácích už ve středním pásmu a bylo odpískané zakázané uvolnění. Rozhodčí se poté poradili a verdikt změnil. Následuje vhazování ve středovém kruhu.
    24:17 Vladimír RŮŽIČKA - 2:1
     
    24:17
    Piráti právě vstřelili branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš a Piráti otáčí stav zápasu! VLADIMÍR RŮŽIČKA přejel červenou čáru a vystřelil do šibenice. Na zakončení Dominik Frodl nereagoval a také on zaznamenává v utkání svou slabší chvilku. Asistence: Lukáš Vantuch.
     
    24:08
    Cink! Jan Kovář vystihl rozehrávku Chomutova a upaloval se spoluhráčem do přečíslení. Jeho pokus vyrazil Justin Peters do tyče a kotouč se povaloval v brankovišti. Před hostujícími hráči jej odpálil někdo z obránců.
     
    23:30
    Zadovku do brankoviště vyslal Pavel Klhůfek, Dominik Frodl vůbec nevěděl, kde má kotouč. Za dorážkou mířil ještě Petr Koblasa, ale hostující brankář se v ten moment už zorientoval a hru přerušil.
     
    22:47
    Škoda se pokusila vyhodit po hrazení, ale k tomu přijel David Štich. Jeho nahození mířilo na branku, ale hostující brankář kotouč před domácími buldoky udržel ve výstroji.
     
    22:03
    Po dlouhé kombinaci se Pirátům podařilo zakončit. Z vrcholu levého kruhu vystřelil z voleje Ronald Knot, jehož pokus vykopl Dominik Frodl betonem k mantinelu.
     
    20:48
    Po zaváhání chomutovské obrany pelášil sám na brankáře Jan Kovář, který naznačil kličku a položil si kanadského brankáře. Ovšem jeho pokus po ledě vyrazil Justin Peters před sebe.
     
    20:28
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Lukáš Pulpán – 2 min., podrážení).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Do utkání lépe vstoupila Plzeň, která doslova domácí celek přehrávala. Indiáni si vypracovali spousty šancí, ale využili pouze zaváhání Justina Peterse, které potrestal Jan Eberle. Po náporu Západočechů se do hry také vrátili Piráti, jejichž vyrovnávací branku zapsal výstavní trefou Bohumil Jank. Od té doby byli Chomutovští aktivnější, ale také oni další puk za Frodlova záda.

    Střely na branku: 9:10.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Marek Tomica našel mezi kruhy chomutovského matadora, jenž ve vyložené šanci selhal. Radek Duda z jedné mířil k levé tyči, ale prostor branky o kousek netrefil.
     
    18:15
    Masi Marjamäki po vyhraném vhazování přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Tomáš Svoboda, jenž kotouč nezpracoval. Následně se Plzni podařilo vyhodit až za branku domácího mužstva.
     
    18:10
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Lukáš Pulpán – 2 min., vysoká hůl).
     
    18:01
    Domácí mladík Kevin Klíma zavezl puk za modrou čáru, kde si ještě přibrzdil. Jeho následná střela ale zamířila do nohy soupeře a poté puk letěl do rohu.
     
    16:58
    Od modré čáry vystřelil Juraj Valach, jehož pumelice vypadla hostujícímu brankáři. Kotouč zůstal ležet v brankovišti, odkud ho k mantinelu odpálil Conor Allen.
     
    16:14
    Po souboji v rohu útočné třetiny Chomutova spadli dva domácí hráči, kteří zalehli černou gumu. Hra je přerušená a vrácená do neutrální zóny.
    15:36 Bohumil JANK - 1:1
     
    15:36
    Piráti právě vstřelili branku!
    Vteřinu před naskočením domácího hráče se Piráti dočkali branky a je znovu vyrovnáno! Pavel Klhůfek zastavil kotouč na modré čáře, kde si ho převzal BOHUMIL JANK. Chomutovský obránce si najel mezi kruhy, kde výstavní střelou nedal brankáři nejmenší šanci. Jeho bomba totiž zamířila od břevna do plzeňské svatyně. Asistence: Pavel Klhůfek.
     
    15:23
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Denis Kindl – 2 min., sekání).
     
    15:01
    Pirátům se nejprve podařilo vyhodit a poté i přibrzdit soupeře ve středním pásmu. Část chomutovského celku stačila vystřídat.
     
    14:18
    Hosté sehráli početní výhodu na jedničku, ale chyběla první části branka! Z osy hrací plochy pálil nepřesně Lukáš Kaňák, kterého o malou chvilku později napodobil Milan Gulaš, který zlomil v rozhodujícím momentu hůl.
     
    13:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., sevření puku rukou).
     
    13:34
    Ve středním pásmu uklouzl Radek Duda, a tak se do útoku hnal Vojtěch Němec. Jeho pokus z pravé strany byl sražen vedle branky domácího mužstva.
     
    13:15
    K nahozenému puku jako první přijel Lukáš Vantuch, který nic nevymýšlel a vyhodil přes všechny čáry. Hra se tady přesune po levé ruce kanadského gólmana.
     
    12:43
    Za brankou Plzně vybojoval puk Kevin Klíma, jenž na slepo přihrával před branku, kde našel jen soupeře. Hostující bek se pokusil vyhodit, což se povedlo a hru opět přerušuje ofsajd Pirátů.
     
    12:01
    Lukáš Pulpán si na zakončení netroufl, a tak přihrál Peteru Čerešňákovi. Jeho pokus od modré zastavila obrana Chomutova ještě mezi kruhy.
     
    10:49
    Od levého mantinelu vystřelil Petr Straka, jehož zakončení mezi kruhy tečoval spoluhráč. Kotouč ovšem směr tolik nezměnil, a tak Justin Peters zasahuje bez potíží.
     
    09:50
    Kevin Klíma ve střední třetině obral o kotouč Milana Gulaše, domácí útočník se vydal na osu hrací plochy, odkud vystřelil. Jeho pokus po ledě ale Dominik Frodl vykopl betonem.
     
    09:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / porušení postupu vhazování). Trest odpyká Vojtěch Němec.
     
    09:17
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., sekání).
     
    08:44
    Z vrcholu pravého kruhu vypálil Juraj Valach, jehož dělovka mířila k levé tyči. Ovšem Dominik Frodl zasáhl vyrážečkou a dál drží Plzeň ve vedení.
     
    07:17
    Milan Gulaš a Jan Kovář jeli do přečíslení, ale tak dlouho si dávali přednost, až střela nepřišla. Kotouč poté zamířil do levého kruhu, kde se nacházel Conor Allen. Jeho pokus do opuštěné branky zastavil jeden z obránců Chomutova.
    06:56 Jan EBERLE - 0:1
     
    06:56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Početná skupina plzeňských fanoušků se raduje, jelikož Škoda poprvé udeřila! Skákavé nahození Plzně mířilo na branku, ale Justin Peters si vybral slabou chvilku a vyrazil kotouč jen před sebe, kam dojel JAN EBERLE. Jeho pokus zblízka propadl až za brankovou čáru. Asistence: Lukáš Pulpán a Peter Čerešňák.
     
    06:08
    Po vyhraném vhazování vyslal skrytou střelu od modré čáry Juraj Valach, jehož zakončení našel brankář indiánů v lapačce.
     
    06:03
    Ve středním třetině dostal kotouč na hůl Pavel Klhůfek, jenž vnikl do pásma po pravé straně. Jeho zakončení z kruhu pro vhazování zamířilo do brusle soupeře a poté se černá guma odrazila mezi diváky.
     
    05:13
    Za brankou Plzně dlouho operoval Jakub Sklenář, který po chvíli přihrál do levého kruhu, kde se nacházel Kevin Klíma. Jeho zakončení ale Dominik Frodl viděl a připisuje si první zákrok nedělního odpoledne.
     
    04:25
    Ještě ze středního pásma vystřelil slovenský obránce Juraj Valach, jenž branku soupeře přestřelil. Následně se Piráti pokusili zavřít pásmo, ale nestihli to, a tak je tu ofsajd.
     
    03:53
    Přihrávku na pravou stranu dostal Jan Kovář, jenž si najel na osu hrací plochy, odkud přes Juraje Valacha také zakončil. Kanadský brankář ve službách Pirátů si pokus mezi ruku a tělo pohlídal.
     
    02:53
    Hostující hráči jeli ve dvou na jediného obránce. O přihrávku se pokoušel Vojtěch Němec, který přes posledního hráče Chomutova puk na Jaroslava Kracíka neprocpal.
     
    02:35
    Pro další zakázané uvolnění se hra přerušuje, následuje vhazování před západočeskou svatyní.
     
    02:10
    Domácí přechod přes modrou čáru nezvládli, a tak přišlo jen nahození do pásma, po kterém oba celky míří na střídačky.
     
    01:37
    Jan Kovář přihrával do pásma, ale na modré čáře nezpracoval puk jeho spoluhráč. Pro ofsajd se hra vrátí zpátky do středního pásma.
     
    01:24
    V krátkém sledu se ve hře objevuje další icing Chomutova, hra se přesune po pravici Justina Peterse.
     
    01:09
    Po zbytečné ztrátě se ke kotouči dostal mezi kruhy Jaroslav Kracík, jehož pokus zamířil do betonu domácího gólmana. Poté Piráti vyhazují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    00:10
    Na úvodní vhazování se postavili Lukáš Vantuch a Jan Kovář, první útok mají Piráti, kteří se usadili v pásmu soupeře. Z rohu střílel Radek Duda, který hostujícího gólmana na úvod nepřekvapil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Peters (Lukeš) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach, Trefný – Marjamäki, V. Růžička, T. Svoboda – Sklenář, Klíma, J. Stránský – Tomica, Vantuch, Duda – Koblasa, Klhůfek, J. Havel.

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Čerešňák, Pulpán, Jones, Allen, L. Kaňák, Vráblík – Gulaš, Jan Kovář, Indrák – Kratěna, Kracík, V. Němec – Eberle, Kodýtek, Straka – Kantner, D. Kindl..
    Milan Gulaš má průměr téměř jednoho kanadského bodu na zápas. Ve 27 utkáních si jich připsal 26.
     
    Poslední utkání roku se odehraje v ROCKNET ARÉNĚ a úvodní buly je naplánované na 15 hodinu 30 minutu. Pokud se nedostane přímo do ochozů, je pro vás připraven podrobný textový přenos, k němuž jste srdečně zváni. Duelem vás provede Michal Luxa, pojďme se společně bavit hokejem.
     
    Vzájemné zápasy

    Ve vzájemných zápasech se více daří Plzni, která z posledních pěti zápasech třikrát vyhrála v základní hrací době a jednou po nájezdech. Poslední výhra Pirátů se datuje na konec loňského roku, kdy Chomutovští přehráli soupeře 7:6 po prodloužení, o vítěznou branku se postaral Ivan Huml, jenž v současné době trénuje s juniory. Ovšem na vítězství za tři body čekají Severočeši od třináctého září roku 2016.

    Chomutov – Plzeň 2:9
    Plzeň – Chomutov 5:4 po nájezdech
    Chomutov – Plzeň 7:6 po prodloužení
    Plzeň – Chomutov 3:2
    Chomutov – Plzeň 1:4
     
    Piráti Chomutov

    Chomutovští v posledním střetnutí porazili Litvínov, a tak půjdou do dalšího střetnutí posílení vítězstvím na hlavním rivalem. V Tipsport extralize patří Pirátům třináctá pozice, za šestadvacet bodů. Severočeši se upínají na dvanáctou příčku, kterou hájí nyní Karlovy Vary, na které soubor Vladimíra Růžičky ztrácí dvanáct bodů. Chomutovu se podařilo zastavit brankové příděly, když brankoviště vyztužil Justin Peters. Ovšem střílením gólů se severočeské organizaci stále nedaří, Piráti nasázeli soupeřům pouze pětašedesát branek, čímž jsou druzí nejhorší v celé lize. Jestliže se týmu kolem Marka Tomici něco daří, je to získávání bodů před vlastními fanoušky, kde si jich do tabulky připsali devatenáct z celkových šestadvaceti.

    Litvínov – Chomutov 0:1
    Chomutov – Liberec 2:4
    Hradec Králové – Chomutov 5:0

    Nejproduktivnější hráči:

    Vladimír Růžička 21 bodů (8+13)
    Jan Stránský 15 bodů (6+9)
    Radek Duda 12 bodů (6+6)
     
    HC Škoda Plzeň

    Škoda se po příchodu Jana Kováře zvedá a stoupá tabulkou. Západočechy najdeme na osmém místě, když získali pětačtyřicet bodů. Na šestou příčku, která by indiánům zajistila přímý postup do vyřazovacích bojů, schází pouhé dva body. Jestli se někde Plzni daří jsou to zápasy na hřištích soupeřů, kde už získali jednadvacet bodů, ale v posledních dvou střetnutích v nich nestačili na Vítkovice a Kometu. Tým kolem Milana Gulaše disponuje druhou nejlepší obranou, když inkasovala pouze dvaašedesát gólů, méně branek už dostal jenom vedoucí Třinec.

    Vítkovice – Plzeň 2:1
    Plzeň – Sparta 5:2
    Brno – Plzeň 3:2

    Nejproduktivnější hráči:

    Milan Gulaš 26 bodů (11+15)
    Vojtěch Němec 19 bodů (14+5)
    Petr Straka 15 bodů (6+9)
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u jednatřicátého kola Tipsport extraligy, které bude posledním v roce 2018. V našem utkání se představí Piráti Chomutov a HC Škoda Plzeň.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 16. Jank (Klhůfek), 25. V. Růžička (Vantuch) – 7. Eberle (Pulpán, Čerešňák), 32. Eberle (Straka, Vráblík), 60. Eberle (Allen)


    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach, Trefný – Marjamäki, V. Růžička, T. Svoboda – Sklenář, Klíma, J. Stránský – Tomica, Vantuch, Duda – Koblasa, Klhůfek, J. Havel.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Čerešňák, Pulpán, Jones, Allen, L. Kaňák, Vráblík – Gulaš, Jan Kovář, Indrák – Kratěna, Kracík, V. Němec – Eberle, Kodýtek, Straka – Kantner, D. Kindl.

    Rozhodčí: Lacina, Pešina – Gerát, Komárek

    Diváci: 5 003
    ocianews.com