Sparta – Mladá Boleslav 1:0 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:3 (kon.) | Zlín – Liberec 2:4 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:5 (kon.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 30.12.2018, 15:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    HC SPARTA PRAHA

    11. místo, 41 bodů, skóre: 80:82
    10V, 5VP, 1PP, 13P
    Aktuální forma: V, P, P, P, P


    Sparťané vstoupili do aktuálního ročníku velmi dobře, dokonce se chvíli po reprezentačním turnaji Karjaly nacházeli na čele extraligové tabulky. Pražané vyhrávali především na kluzištích svých soupeřů a i přesto, že se jim nedařilo na domácím ledě, dařilo se jim zejména udržet si svou vratkou pozici v tabulce. Koncem října však přišel útlum a Pražané se v posledním období spíše jen hledají, jelikož od 31. října s Vítkovicemi dokázali zvítězit pouze čtyřikrát, což je nelichotivá bilance.

    Nutno podotknout, že sparťanský tým sužovala početná marodka, se kterou tým bojuje ještě v tomto období. Nicméně do sestavy se už vrátili téměř všichni uzdravení marodi až na pár výjimek jako je například Robert Říčka nebo nejmladší člen sparťanské ofenzivy Petr Kalina. Filosofie německého kouče Uweho Kruppa se tedy vinou těchto vynucených zásahů do kádru poněkud zhatila a sparťanský tým nyní vyhlíží lepší zítřky, které by ho posunuly zpět mezi deset nejlepších týmů v extralize.

    Poslední zápasy:
    25. kolo: Kometa – Sparta 3:4p
    26. kolo. Liberec – Sparta 4:1
    28. kolo: Vítkovice – Sparta 4:2
    29. kolo: Plzeň – Sparta 5:2
    30. kolo: Sparta – Pardubice 1:3
     
    BK MLADÁ BOLESLAV

    7. místo, 46 bodů, 73:73
    15V, 0VP, 1PP, 15P
    Aktuální forma: P, V, V, V, V


    Boleslavský celek nezažíval zkraje sezony povedené období, vždyť tým z města automobilů se několik kol nacházel mezi čtyřmi nejhoršími týmy v celé soutěži. Na neuspokojivé výsledky vedení zareagovalo kompletní výměnou realizačního týmu, který převzal jako hlavní trenér Miloslav Hořava společně s asistenty Radimem Rulíkem a legendou kladenského hokeje Pavlem Paterou. Hořava přinesl svým svěřencům nový směr, který se rázem podepsal na výkonech několika borců.

    Lvi od příchodu nových trenérů nastartovali rychlejší a daleko nebezpečnější hokej, kterým už stihli potrápit všechny extraligové soupeře. Z posledních sedmi zápasů Bruslaři uzmuli pět vítězství, které je i díky vyrovnanosti a minimálním odstupům týmů v tabulce, katapultovalo až na sedmé místo v tabulce. Boleslavští hráči kromě toho drží v prosinci výbornou bilanci, když vyhráli poslední čtyři zápasy! Na rozdíl od dnešního soupeře mají však odehrané dva zápasy navíc, ale konečná podoba tabulky bude známa až po konci 52. kola.

    Poslední zápasy:
    26. kolo: Ml. Boleslav – Třinec 1:4
    27. kolo: Ml. Boleslav – Litvínov 5:2
    28. kolo: Karlovy Vary – Ml. Boleslav 1:3
    29. kolo: Ml. Boleslav – Vítkovice 4:1
    30. kolo: Kometa – Ml. Boleslav 0:2
     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ/BRANKÁŘI

    HC Sparta Praha

    Na straně domácího týmu stále vede bodování už několik týdnů sparťanský kapitán Petr Vrána, který se rovněž pasuje se čtrnácti asistencemi do role nejlepšího nahrávače svého týmu. Na druhém místě se se stejným počtem bodů nachází štírek Lukáš Pech, třetí místo s osmnácti body patří Miroslavu Formanovi. Mezi obránci se nejvíce daří Kanaďanovi Jeremiemu Blainovi, jenž nastřádal už šestnáct bodů.

    Tři nejlepší hráči:
    Petr Vrána (7+14); 29 zápasů
    Lukáš Pech (8+13); 28 zápasů
    Miroslav Forman (5+13); 27 zápasů

    Brankáři:
    Matěj Machovský (1627 minut; 758 zásahů; 2,54 obdržených branek na zápas, 91,66% úspěšnost)
    David Honzík (122 minut; 45 zásahů; 3,44 obdržených branek na zápas, 86,54% úspěšnost)

    BK Mladá Boleslav

    Boleslavští mají ve svém středu několik vůdčích typů, tím největším je bezesporu Michal Vondrka, který nasbíral v rovných třiceti zápasech už čtyřiadvacet bodů. Boleslavský kapitán netrpělivě vyhlíží svého konkurenta a držitele jednadvaceti bodů Jakuba Klepiše, jenž z druhé pozice dýchá na záda boleslavskému lídrovi. S odstupem šesti bodů na třetím místě je Slovák Pavol Skalický, kterému se daří naplňovat předsezónní předpoklady, jelikož s jedenácti přihrávkami je společně s Vondrkou druhým nejlepším nahrávačem týmu.

    Tři nejlepší hráči:
    Michal Vondrka (13+11); 30 zápasů
    Jakub Klepiš (8+13); 23 zápasů
    Pavol Skalický (4+11); 30 zápasů

    Brankáři:
    Gašper Krošelj – (1305 minut; 500 zásahů; 2,21 obdržených branek na zápas, 91,24% úspěšnost)
    Dominik Groh – (14 minut; 6 zásahů; 0,00 obdržených branek na zápas, 100% úspěšnost)
    Pavel Kantor – (540 minut; 208 zásahů; 2,33 obdržených branek na zápas, 90,83% úspěšnost)
    Páteční klání na horkém ledě brněnské Komety se neslo ve vyrovnaném duchu z obou stran, ve kterém byli o něco šťastnější Bruslaři, kteří po heroickém výkonu zvítězili 2:0!

     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2018/19

    5. kolo: Ml. Boleslav – Sparta 3:1
    18. kolo: Sparta – Ml. Boleslav 3:5

    Sparťané narazili na Mladou Boleslav již dvakrát a z vítězství se vždy radovali Bruslaři. Poprvé se hrálo na boleslavském ledě, kde sice hosté vedli zásluhou Kumstáta, ale Boleslavští ukázali touhu vývoj zápasu zvrátit na svoji stranu a uštědřili Spartě porážku. Druhé vzájemné střetnutí se odehrálo už na sparťanské půdě, kde se blýskl hattrickem Michal Vondrka, čímž položil základní stavební kámen pro boleslavské vítězství.
     
    Hezké nedělní odpoledne. Tipsport extraliga o Vánocích nabrala rychlý spád a říká se, že právě období kolem vánočních svátků nejvíce napoví o postavení týmů v extraligové tabulce. Na programu je dnes nekompletní 31. kolo, v němž se zaměříme na počínání Sparty Praha, která na svém ledě vyzve svého souseda v tabulce Mladou Boleslav. Třaskavé utkání o další důležité body startuje v 15:00 hodin. Buďte u toho!
    Matěj Machovský má úspěšnost zákroků 91,66 %.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Piskáček (A), Delisle, Blain, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, de la Rose, Kalina – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Smejkal, Klimek, Forman – Pšenička, Pech (A), Rousek – Jones, Sill, Beran.

    BK Mladá Boleslav: Kantor (Krošelj) – Kotvan, Pláněk, Bernad, Němeček, Dlapa, Hrdinka, Kurka – Vondrka (C), T. Knotek, Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Pacovský, P. Musil, Látal – Flynn, Najman (A), P. Kousal (A).

    Rozhodčí: Hejduk, Šír – Brejcha, Jelínek
     
    Oba týmy už jsou připraveny na ledě, utkání začne za malý okamžik!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní vhazování vyhráli domácí, ale puk po zásahu jednoho z hostí končí až na sparťanské střídačce.
     
    00:58
    Domácí měli hned zkraje zápasu velkou šanci na otevření skóre! Buchteleho vyraženou střelu z brankoviště si našel Vrána, který však trefil pouze rameno boleslavského brankáře.
     
    01:19
    Na druhé straně se zase musel činit Machovský. Vondrka se protáhl přes modrou čáru skrz bránícího obránce, jeho střelu z blízkosti Machovský lapil.
     
    01:50
    Hra se od začátku utkání kouskuje, nyní je tu další přerušení. Sparťané se snaží o rychlé útočení, jejich snahu ale hatí v brance chytající Kantor.
     
    02:18
    Beran dobře zapracoval u svého brankáře a dokázal si poradit s dvěma dotírajícími hráči na zádech. Domácí alespoň vyhazují do středního pásma.
     
    03:05
    Mladoboleslavští hráči odjeli střídat, ale obránce Kotvan to udělal skvěle, když si najel na útočnou modrou čáru, ale proti dvou sparťanům neměl šanci.
     
    03:39
    Hosté byli nyní velmi blízko prvnímu gólu. Skalický jen prohodil kotouč do útočného pásma na Musila, který hledal před brankou číhajícího Pacovského. Domácí obrana zapracovala velmi dobře.
     
    04:53
    To samé platí o další akci v obranném pásmu Sparty. Erik de la Rose přečetl rozehrávku soupeře v rohu kluziště a dopřál svým spoluhráčům vystřídat.
     
    05:37
    Domácí se po delší době dostali do pořádné šance v útočném pásmu! Dvořák si obhodil na obranné modré jednoho z hostí a střelou prověřil Kantora.
     
    05:59
    Sparťané vyhráli další buly v útočném pásmu a Kudrna mohl zakončit. To také udělal, ale před ním včas zasáhl poslední obránce Boleslavi, puk končí mimo.
     
    06:27
    Machovský v čele se svou defenzivou měl nyní hodně práce. Pavel Musil velice aktivně dorážel před brankovištěm, ale bránící Pavelka uklidnil situaci.
     
    06:48
    Po komerční přestávce se hra znovu rozeběhla a sparťané se na chvíli usadili před Kantorem. Kalina nahazoval od modré, puk jen těsně minul branku.
     
    07:29
    Na druhé straně se pokoušel prokličkovat do šance Oscar Flynn, proti němu byli ale hned tři protihráči a Piskáček mohl v klidu vyvézt kotouč ven.
     
    08:09
    Hosté nyní až moc zbrkle rozehráli svoji útočnou akci a rozhodčí okamžitě píská zakázané uvolnění. Bude se vhazovat před brankářem Kantorem.
     
    08:53
    Tomáš Knotek si najížděl do brankoviště na přihrávku od Skalického, sparťanští beci byli u puku o něco rychleji. Následná střela Pláňka od modré čáry mířila mimo.
     
    09:33
    Dá se říct, že v tuto chvíli akce střídá akci. Sparťané udrželi puk za brankou soupeře, ale Buchteleho výjezd před ní překazili dvě boleslavské hokejky.
     
    09:57
    Domácím se nepovedl přechod ze svého obranného pásma, čehož mohl využít Musil. Místo jízdy vpřed ale volil nahození, kde nikdo v bílém nebyl.
     
    10:51
    Sparťané si poradili s boleslavským napadáním a mohli z toho těžit. Pech našlápl vpřed, ale jeho než stačil vystřelit, se do dráhy puku vložili hosté.
     
    11:51
    Oldrich Kotvan opět jako na samém začátku utkání se hnal dopředu s pukem. Boleslavského obránce ale zastavil vracející se Matěj Beran.
     
    12:09
    Hosté se opět usadili v útočném pásmu a Machovský se musel ohánět. Vondrka přenechal kotouč u mantinelu Knotkovi, jehož prudká střela mířila vedle.
     
    13:03
    Po vyhraném vhazování v útočném pásmu Boleslavi se do jejich souhry vložil sparťanský kapitán Petr Vrána, ale domácí se daleko s pukem nedostali.
     
    13:41
    V aréně znovu proběhla komerční přestávka a Boleslavští se opět doslova řítili do útočného pásma. Musil ale prudký pas od spoluhráče nezpracoval.
     
    13:50
    Nyní se hosté dopustili zakázaného uvolnění a sparťané mohli opět pomýšlet na ofenzivu. Jones dostal puk na modrou čáru, ze zezadu byl však přistrčen jedním z protihráčů, ale ruka rozhodčího zůstává v klidu.
     
    14:34
    Domácí uklidnili situaci ve svém obranném pásmu. Kalina předával puk do středního pásma na Vránu, ten už však potřeboval vystřídat a puk končí v rohu.
     
    15:01
    Domácí vyhráli buly v útočném pásmu, Delisle táhl kotouč od modré čáry do hloubi, tam však nikdo z jeho spoluhráčů nebyl a puk končí na holích soupeře.
     
    15:39
    Trojice sparťanů se nestihla vrátit zpět do obranné třetiny, a to byla šance pro Musila. Boleslavský útočník udělal Pavelkovi stahovačku, jeho střela končí vedle.
     
    16:32
    De la Rose si přidělal v obranném pásmu potíže s rozehrávkou, nakonec mu musel vypomoct Beran, ale domácí to s přehledem zvládli na jedničku.
     
    17:23
    Teď už domácí měli štěstí! Jeden z hostujících hráčů našel z rohu na pravém kruhu Knotka, Machovský zasáhl špičkou betonu!
     
    18:15
    Těsně před koncem první třetiny je tu první vyloučení zápasu. Kanadský obránce Jeremie Blain (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za hrubost.
     
    18:57
    Pozor!! Boleslavský Vondrka nastřelil kotouč do branky, kde ho za brankáře Machovského dorazil Žejdl, ale sudí nekompromisně rozpažil, jelikož těsně před ním zazněl z jeho úst hvizd!
     
    19:40
    Třetina se chýlí ke konci a sparťané zbytek oslabení kontrolují. Buchtele s pukem a holi obkroužil střední pásmo a předal Pavelkovi, první třetina končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V úvodní třetině byl na ledě k vidění velice opatrný hokej a ani jeden z týmů neměl územní převahu. Sparťané měli šanci v první třetině zásluhou Vrány, na druhé straně třeba nebezpečně střílel Tomáš Knotek. Hosté budou ještě na začátku druhé třetiny dohrávat přesilovku. Do kabin se tedy jde za stavu 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:51 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Oproti úvodnímu vhazování v první třetině ho nyní vyhráli hosté a zamířili do útočného pásma. Skalický se snažil clonit Machovskému, ten však puk chytá.
     
    20:39
    Vyloučený Blain se už zapojil do hry a sparťané souběžně s jeho nástupem šli zaútočit. Dvořák však na modré čáře nezpracoval kotouč podle představ.
     
    20:57
    Boleslavští byli nyní příliš netrpěliví při svém přechodu do útočného pásma a rozhodčí hned píská postavení mimo hru. Vhazování ve středním pásmu.
     
    21:31
    Miroslav Forman předvedl dobrou útočnou akci středem hřiště, když si poradil s Hrdinkou, ale svou následnou střelu nasměroval pouze mimo branku.
     
    22:22
    Sparťané vybojovali kotouč v obranném pásmu a hned se snažili zaútočit. Lukáš Pech obešel bránícího Bernada, následná přihrávka na Rouska ale neprošla.
     
    23:03
    První přesilovou hru si vyzkouší také Sparta. Boleslavský Ondřej Najman (MBL) se provinil vysokou holí a následující dvě minuty stráví na trestné lavici.
     
    23:46
    Sparťané kombinují v útočném pásmu, ale hosté dobře brání a nepouští hosty do zakončení. Teď však nebezpečně střílel Blain, Kantor vyráží.
     
    24:09
    Znovu v akci sparťanská pětapadesátka. Domácí bek si nyní udělal prostor na modré čáře a vypálil. Před brankou ještě stál Buchtele, ale Kantor opět připraven.
     
    25:03
    Mladá Boleslav už hraje v plném počtu a může se opět více soustředit na ofenzivní činnost. Sparťané toho ve zbytku přesilovky moc nevymysleli.
     
    25:43
    Jeden ze sparťanských borců si nyní pořádně vyšlápl na hostujícího obránce, ten se těžko zvedal, ale už je na nohou a zamířil na hráčskou lavici.
     
    26:08
    Beran byl nyní před brankou Pavla Kantora opět velmi aktivní a boleslavský brankář musel být v pozoru. Nakonec celou situaci zvládl na výbornou.
     
    26:46
    Vrána svedl urputný souboj v rohu útočného pásma se Skalickým, vítězně dopadl boleslavský hráč. Následně Kudrna v obranném pásmu vyhazuje na icing.
     
    26:55
    Boleslavští se dokázali udržet v útočném pásmu před brankářem Machovským, který raději přerušuje hru. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    27:11
    Hrdinka nyní nedokázal vyhodit z obranného pásma a sparťané mohli rázem zase zahrozit. Lukáš Klimek z mezikruží nastřelil pouze brankáře Kantora.
     
    28:05
    Sparťané vysouvají svoje napadání hodně hluboko do útočného pásma a odměnou jim je za to získaný kotouč. Pech kroužil s pukem za brankou, ale neúspěšně.
     
    28:55
    Boleslavským se povedlo alespoň na chvíli kotouč vyvézt do útočného pásma, kde ale dobře zapracovali domácí borci a opět posílají kotouč na druhou stranu.
     
    29:35
    Knotek nyní spolupracoval se svými kolegy v útočném pásmu, tam ale byl jen připravený de la Rose, který obloučkem o mantinel poslal puk ven z pásma.
     
    30:29
    To je velká škoda pro domácí Spartu! Nejprve Buchtele nechal v dobré pozici puk za sebou, poté Vrána potáhl puk na pravou stranu, ale trefil jen vyrážečku Kantora, který podržel svůj tým!
     
    31:04
    Hned vzápětí se sparťané dopouštějí zakázaného uvolnění, při kterém Boleslav posílá na led své čerstvé síly. Hra se opět otočila na druhou stranu.
     
    31:53
    Sparťané však svého soka daleko nepustili a naopak ve střehu musel být Kantor. Delisle vystřelil kotouč od modré, před brankou tečoval Pech, ale vedle.
     
    32:18
    Po další úpravě ledu v rámci komerční přestávky se vhazovalo v útočném pásmu domácích, kde vystřelil Piskáček, jeho střela je však hned zablokována.
     
    32:49
    Obrovská šance Boleslavi! Michal Vondrka se dostal za obranu soupeře a ujížděl sám na brankáře Machovského, ten zasáhl svou vyrážečkou.
     
    33:40
    Na opačné straně kluziště zase zahrozila nová posila Jones. Kanadský útočník si udělal prostor povedenou kličkou, jeho slabou střelu Kantor jistě chytá.
     
    34:33
    Rozhodčí má zdviženou pravici a chystá se vylučovat sparťana Tomáše Pavelku (SPA), který si odsedí hned čtyři minuty za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    35:32
    Domácí prvopočátek svého oslabení zvládají s opravdovým přehledem. Boleslavští zaváhali v rozehrávce, čehož využil Piskáček a okamžitě vyhazuje.
     
    36:36
    Hosté se znovu usadili před brankářem Machovským a snažili se rozhodit sparťanskou defenzivu přihrávkou přes střed. Tam byl však pouze Vrána.
     
    37:32
    Boleslavským se čas v přesilové hře neúprosně krátí a sparťané postupně ukrajují další cenné vteřinky. Teď musí hosté až za branku Pavla Kantora.
     
    38:33
    V momentě, kdy naskočil na led hříšník Pavelka, se hosté dostali do dobré střelecké pozice Flynn si našel špatnou rozehrávku domácích, ale branku minul.
     
    39:33
    Sparťané se snažili přejít rychle do útočného pásma, ale Boleslavští zastavili rodící se akci už ve středním pásmu. Puk nakonec končí až v hledišti mezi diváky.
     
    39:55
    Hosté se ale přeci jen ještě dostali do útočného pásma ohrozili Machovského branku. Jeden z hostí našel před brankou Žejdla, který puk tečoval pouze mimo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako ta první. Domácí i hosté měli svých šancí na otevření skóre opravdu velmi málo, a tak na úvodní branku tohoto utkání stále diváci v hale netrpělivě čekají.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:40 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Pavol Skalický si najel na přihrávku od svého spoluhráče, toho ale včas zastavili dva sparťanští beci hned za modrou čárou. Sparťané obrací hru.
     
    40:57
    Boleslavští se dostali do dalšího útoku, který už byl podstatně nebezpečnější než předtím. Lukáš Žejdl střílel z levého kruhu, Machovský s přehledem zasahuje.
     
    42:09
    Sparťané po delší době zavítali do pásma. Matěj Beran si obhodil hostujícího obránce, ale střela nebyla přesná. Sill už dopadl lépe, Kantor střelu likviduje.
     
    42:32
    Vrána uklidnil situaci na modré čáře, Piskáček ale dopadl hůře, když si nedokázal poradit v rohu v útočném pásmu. Nakonec to pro Spartu dopadlo dobře.
     
    43:20
    Nyní se zkoumalo video! Sparťané se dostali do útočného pásma, Vrána clonil před brankou a Buchtele, jak se později ukázalo, trefil svou střelou pouze horní tyčku Kantorovy branky!
     
    43:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak diváci ve vysočanské hale se konečně dočkali! Po vyhraném vhazování Pavelka posunul na Formana, který dokázal udržet kotouč a zpoza branky našel LUKÁŠE KLIMKA, jenž si sjel na brankoviště a bez problémů zasunul kotouč do sítě! Asistence: Miroslav Forman, Tomáš Pavelka.
    43:34 Lukáš KLIMEK - 1:0
     
    43:57
    Sparťané po vstřeleném gólu ožili a tlačí se dopředu. Boleslav ale nechce dopustit žádné větší komplikace před svou brankou a odpaluje kotouč ven.
     
    44:44
    Domácí znovu rychle otočili hru a hned chtěli využít špatného rozestavení boleslavských hráčů na obranné modré. Vrána se však vystavil pouze do ofsajdu.
     
    45:33
    Dobrá možnost pro domácí. Sparťané dokázali vybojovat kotouč před Kantorem a na modré byl připraven Pavelka, tomu ale jen přeskočil puk čepel.
     
    46:13
    Na druhé straně zase zkoušel štěstí Lukáš Pabiška, který se vydal do útočného pásma po levém křídle, ale domácí nepustili hostujícího útočníka do obranného pásma.
     
    46:51
    Boleslavští se dostali na krátkou chvíli do útočného pásma a hned z toho bylo nebezpečí. Ondřej Najman střílel z levého kruhu od mantinelu, neúspěšně.
     
    47:34
    Domácí se po vyhraném buly v útočném pásmu hned usadili před Kantorem a kombinovali. De la Rose nahodil od modré, teč Vrány ale zamířila vedle branky.
     
    48:11
    Stejně dopadl také útočník Sill, kterému naservíroval kotouč do dobré střelecké pozice jeden z domácích obránců. Střela kanadského útočníka šla mimo.
     
    48:53
    Na druhé straně hřiště zase po delší době byl Machovský v permanenci. Jeden z hostujících útočníků střílel od modré čáry, tvrdá dělovka skončila také mimo.
     
    49:49
    Domácí nyní dobře našetřili cenné vteřinky ze třetí třetiny v útočném pásmu a Klimkova formace mohla v pohodě dostřídat. U puku jsou hosté a míří dopředu.
     
    50:39
    Tam ale dlouho nepobyli, jelikož dobrou práci u mantinelu odvedl obránce Kalina, jenž si počkal na ten správný okamžik a vyhodil kotouč do středního pásma.
     
    51:22
    Sparťané nyní přecházejí střední pásmo s větším klidem a Boleslavští v některých momentech nestíhají dobruslit situaci. Sillovu střelu lapil pohotový Kantor.
     
    52:05
    Znovu se sparťané už propracovávali do útočného pásma, tentokrát Boleslav ale dobře zapracovala a domácí následně vyhodili pouze na icing.
     
    52:26
    Boleslavští přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a střela Skalického od modré čáry byla velmi prudká, ale také hodně nepřesná. Machovský nemusel zasahovat.
     
    53:26
    Sparťané trochu zazmatkovali v rohu u mantinelu a hosté z toho mohli rázem těžit. Jeden z Boleslavských hledal na levém kruhu Pláňka, přihrávka neprošla.
     
    53:48
    Sparťané znovu zaměstnali v brance chystajícího Pavla Kantora. Vrána vyhrál vhazování a na modré se do puku opřel Blain. Brankář hostí kotouč kryje svou lapačkou.
     
    54:06
    Nyní ale prohrál další vhazování v útočném pásmu Jones a Sparta musela honem rychle zpátky, protože Boleslav ujížděla do brejku, ale nakonec si nerozuměla.
     
    54:15
    Na dnešní utkání s Mladou Boleslaví si do vysočanské arény našlo cestu skvělých 10 553 diváků!
     
    54:55
    Je tu komplikace pro domácí sparťany. Jeden z hostí se dostával do zakončení, ale Steven Delisle (SPA) zatáhl za záchrannou brzdu, když podrazil svého soupeře.
     
    55:45
    Sparťané začátek oslabení zvládají na výbornou. Vrána společně se svou trojicí sparťanů dostali ven kotouč z pásma a Boleslav musí začít znovu od své branky.
     
    56:20
    Teď však Spartu čekají ještě krušnější chvilky. Petr Vrána (SPA) totiž při snaze vyhodit kotouč podél mantinelu poslal puk do hlediště bez cizího zavinění.
     
    56:20
    V tom samém čase si boleslavští trenéři vyžádali svůj oddechový čas na poradu a zřejmě se chystá další těžký nápor na sparťanskou defenzivu.
     
    57:00
    Vondrka se nyní netrefil do puku na levém kruhu pro vhazování, ale to už obrana v čele s Machovským bude mít snazší, do hry se vrací obránce Delisle.
     
    57:30
    Sparťané zvládají oslabení v dnešním utkání s velkým přehledem a v krátkém sledu posílají už několikátý kotouč až do obranného pásma Boleslavi.
     
    58:14
    Teď už to bylo o něco nebezpečnější. Boleslavští se rychle vrátili zpět před Machovského a Šťastný z kruhu nastřelil jen hranu Machovského vyrážečky.
     
    58:20
    Tohle už sparťané zvládnou v poklidu. Vyloučený Petr Vrána se vrací zpět do hry pomoct svým spoluhráčům, diváci z tribun už tleskají ve stoje a aplaudují.
     
    Konec zápasu.
     
    V poslední minutě utkání měl ještě velkou šanci Tomáš Dvořák, který svou střelu před Kantorem nasměroval pouze nad branku. Spartu to však nemusí vůbec mrzet, protože po obětavém výkonu poráží tím nejtěsnějším možným rozdílem. Sparťanskou výhru vystřelil útočník Lukáš Klimek, jehož gól nakonec stačil na vítězství.
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám úspěšný zbytek nedělního dne a samozřejmě také vstup do nového roku. U dalšího hokeje už však v roce 2019 se budu těšit. Na počtenou! (17:23:27)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 44. Klimek (Forman, T. Pavelka)


    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Piskáček, Delisle, Blain, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, de la Rose, Kalina – Buchtele, P. Vrána, Kudrna – Smejkal, Klimek, Forman – Pšenička, Pech, Rousek – Jones, Sill, Beran.
    BK Mladá Boleslav: Kantor (Krošelj) – Kotvan, Pláněk, Bernad, Němeček, Dlapa, Hrdinka, Kurka – Vondrka, T. Knotek, Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Pacovský, P. Musil, Látal – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hejduk, Šír – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 10 553
    thejrc.org