Sparta – Mladá Boleslav 1:0 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:3 (kon.) | Zlín – Liberec 2:4 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:5 (kon.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 30.12.2018, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:52 Ondřej ROMAN - 2:5
     
    59:52
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Olomoucký útok se však ukázal jako lichý a sám na prázdnou klec se rázem řítil s jedním ze svých spoluhráčů ONDŘEJ ROMAN. A byl to právě hráč Ostravanů s číslem 23, kdo kotouč dopravil do sítě a přidává pojistku na vítězství soupeře Mory.
    Bez asistence.
    58:10 David KVĚTOŇ - 2:4
     
    58:10
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice zdvojnásobují svůj náskok. Tybor předal Barankovi, který nabídl na první pohled snadný úkol DAVIDU KVĚTOŇOVI. Hostující forvard nicméně střílel ještě ze středního pásma, ovšem vůči prázdné kleci Olomouce přesto nezaváhal a trefuje ji, vcelku povedenou střelou.
    Asistence: Ivan Baranka, Radoslav Tybor.
    51:36 Radoslav TYBOR - 2:3
     
    51:36
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Další přesilovkový gól tohoto utkání. Olomoučtí hráči nechali v předbrankovém prostoru nepokrytého RADOSLAVA TYBORA, kterého přesně našel svou nahrávkou zpoza klece Ondřej Roman. Hostující útočník zamířil přesně k levé tyči, kam Lukáš nedosáhl.
    Asistence: Ondřej Roman, Jan Schleiss.
    46:07 Jiří ONDRUŠEK - 2:2
     
    46:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí v přesilovce dotahují těsné manko. Petr Kolouch nabil kousek před modrou čáru JIŘÍMU ONDRUŠKOVI, jehož rána skončila s pomocí tyče až v síti za zády Bartošáka.
    Asistence: Petr Kolouch, Lukáš Nahodil.
    34:20 David OSTŘÍŽEK - 1:2
     
    34:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci v klasické početní výhodě snižují. Jergl nahrál DAVIDU OSTŘÍŽKOVI, jenž se vytočil s pukem na holi na pravý kruh, odkud krásně střelou tahem vymetl levou šibenici vítkovické brány. Bartošák pravděpodobně kvůli tělům před sebou vůbec nic neviděl.
    Asistence: Aleš Jergl, Jiří Ondrušek.
    29:57 Šimon STRÁNSKÝ - 0:2
     
    29:57
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté v útočné třetině rozjeli atak, který končí brankou. Blaž Gregorc po nahrávce Kucsery předal puk od modré čáry na levé hazení, kde se nacházel ŠIMON STRÁNSKÝ. Ten vyslal jedovaté nahození určené ještě na teč Oleszovi. Místo něj ale do dráhy černé pryže vložil svou hokejku bránící Jaroměřský. Kotouč skončil v pravé šibenici, Lukáš s tím už nemohl nic dělat.
    Asistence: Blaž Gregorc, Lukáš Kucsera.
    14:11 Roman SZTURC - 0:1
     
    14:11
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    První gól utkání je tady. Hosté udrželi útočné pásmo a Michal Poletín vyslal zpoza klece pas před branku. Před Lukášem si ho našel ROMAN SZTURC, položil si brankáře Hanáků na led a zblízka bekhendem uklízel za jeho záda, prakticky do prázdné brány.
    Asistence: Michal Poletín.
    Marken.cz

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 35. Ostřížek (Jergl, Ondrušek), 47. Ondrušek (Kolouch, Nahodil) – 15. Szturc (Poletín), 30. Š. Stránský (Gregorc, Kucsera), 52. Tybor (O. Roman, Schleiss), 59. D. Květoň (Baranka, Tybor), 60. O. Roman


    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Škůrek, Jaroměřský, Švrček, Staněk, Rutar, Ondrušek (A), Hlaváč – V. Tomeček, J. Knotek (A), Ostřížek – Kolouch, Strapáč, Burian – Jergl, Nahodil, Holec – Mráz, Skladaný (C), Laš.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – D. Krenželok, Výtisk (A), Gregorc, Šidlík, Baranka, Mrázek, Černý – Dej, Lev, Olesz (C) – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Szturc (A), Poletín, Kucsera – P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss.

    Rozhodčí: Hribik, Horák – Gebauer, Lederer

    Diváci: 5171
    thejrc.org