Kazaň – Nižněkamsk 1:0 (kon.) | Čeljabinsk – Kunlun 0:2 (kon.) | Soči – Spartak Moskva 1:2 (2:4 po s.n.)
Jaroslavl – Minsk 0:3 (kon.) | CSKA Moskva – N.Novgorod 2:1 (kon.) | Omsk – Barys 4:3 (2:1 po s.n.)
Riga – Dynamo Moskva 5:4 (kon.) | HC Slovan – Jokerit 1:3 (kon.)
po s.n. (2:4)
HK Soči
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Spartak Moskva
Neděle 30.12.2018, 14:00 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Robin Hanzl (SPM) 0+0, rozhodující nájezd, 2 střely, čas na ledě 19:31
    Martin Bakoš (SOC) 0+0, 0 střel, čas na ledě 17:00 (16:33:21)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 23:42.
    Zblokované střely – 13:5.
    Vyloučení – 3:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 0/3.
    Vhazování – 21:37.
     
    Je konec! Vítězem tohoto zápasu se stává Spartak Moskva, který svého soupeře porazil až po samostatných nájezdech. Poslední perioda nám nabídla celkem jednoznačnou podívanou, hostujícímu celku se ale nepodařilo najít cestičku za brankáře Šikina. Také v prodloužení měli navrch hráči Spartaku, jenomže velmi dobře chytající Šikin, se nechal překonat až při samostatných nájezdech.
     
    Konec zápasu.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Spartak Moskva.
    Autorem vítězné branky je ROBIN HANZL.
     
    5. série
    2:4
    Kaspars DAUGAVINŠ proměňuje.
     
    4. série
    2:3
    Robert ROSÉN neproměňuje.
     
    4. série
    2:3
    Ben MAXWELL neproměňuje.
     
    3. série
    2:3
    Dmitrij ARCHIPOV neproměňuje.
    Robin HANZL
     
    3. série
    2:3
    Robin HANZL proměňuje.
     
    2. série
    2:2
    Martin BAKOŠ proměňuje.
     
    2. série
    1:2
    Arťom FJODOROV proměňuje.
     
    1. série
    1:1
    Stanislav BOČAROV proměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Ilja ZUBOV proměňuje.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:19
    Sledujeme poslední minutu prodloužení. Vypadá to, že se dočkáme samostatných nájezdů.
     
    63:25
    Hezkou stahovačkou předvedl hostující Daugavinš, který krátce poté pálil do připraveného Šikina. Spartak Moskva je v prodloužení jasně aktivnější.
     
    62:41
    Mezi kruhy si sjel hostující forvard Lisin, který táhlou ránou prověřil domácího brankáře. Šikin byl i tentokráte pozorný, hra je přerušena.
     
    61:31
    Na druhé straně to velice nebezpečným projektilem zkoušel Zubov, který ale ztroskotal na Šikinovi. Soči nedokázalo založit rychlý protiútok.
     
    60:14
    Do prodloužení lépe vstoupili domácí, kteří zvítězili na úvodním vhazování. Posléze to směrem dopředu zkoušel Bočarov, po jehož přihrávce operuje s pukem Rosén.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    O osudu tohoto zápasu nerozhodlo šedesát minut, budeme pokračovat v prodloužení. Pakliže ani v prodloužení nepadne branka, následovat budou samostatné nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:31
    Po levém křídle se natlačil do zakončení domácí Kaletnik, který ale z velké blízkosti nepropálil Hudáčka. Slovenský strážce tyčí raději schoval touš do výstroje.
     
    58:15
    Ani tato přesilová hra nebyla úspěšná, hosté si tak určitě oddychli. Do konce poslední periody nezbývá moc času, zřejmě uvidíme pětiminutové prodloužení.
     
    57:20
    Soči se okamžitě dostalo s pukem kolem Hudáčka, jenomže slovenský brankář vytasil další skvostný zákrok. Tentokráte si na něm vylámal "zuby" domácí Bočarov.
     
    56:25
    Až nyní z toho je icing, opět se ho dopustili domácí hráči. Hra se tak stěhuje zpět do pásma Soči, na ledovou plochu zamířila první lajna moskevského celku.
     
    55:58
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexandr Chochlačov – 2 min., sekání).
     
    55:36
    Posléze za brankou soupeře operoval Fjodorov, jenomže puk mu uskočil daleko od hokejky. Soči vyhodilo přes všechny čáry, zakázané uvolnění to ale nebude.
     
    54:20
    Hodně prostoru měl kolem sebe hostující Kutějkin, jehož dělovka směřovala přímo do lapačky brankáře Šikina. Spartaku se přesilová hra zatím moc nedaří.
     
    53:17
    Hosté to zkusili velice poklidným útokem, načež Višněvskij napřáhl ze středního pásma. Šikin si s jeho projektilem poradil, avšak okamžitě odhodil lapačku, neboť ho ruka ještě teď bolí.
     
    52:56
    Vyloučení v týmu HK Soči (Alexandr Akmaldinov – 2 min., podrážení).
     
    52:41
    Domácí zadák Jokipakka nebyl za vlastní brankou moc důrazný, což ale nemuselo vadit. Na opačné straně se k ráně dostal Archipov, jenž prověřil Hudáčka.
     
    51:30
    Hudáček nyní výrazně podržel svůj celek, neboť zasahoval levým betonem. Soči je v posledních vteřinách o něco aktivnější, naopak Spartak nemůže najít cestičku vpřed.
     
    49:31
    Nečekaná změna směru letu puku málem zaskočila Hudáčka, touš ale dopadl těsně vedle branky. O zakončení se postaral Šmeljov, jehož ránu tečoval Mosaljov.
     
    48:21
    Na druhé straně jsme sledovali bleskový kontr hostů, avšak žádné střely jsme se nakone nedočkali. Včas se totiž vrátila útočná dvojice Rosén – Bočarov.
     
    47:33
    Za vlastní brankou se k puku dostal domácí Ščitov, který se s ním dostal k levému hrazení, kde byl důrazně odtlačen. Posléze se Spartaku nepodařilo vyhodit.
     
    46:36
    Maxwellovi se nepodařilo proháčkovat přes dvojici protihráčů, naopak domácí vyhodili na jistotu ke středu hrací plochy. Aby toho nebylo málo, tak v zakončení selhal právě Maxwell.
     
    45:21
    Kaletnik se dobře zorientoval za brankou, posléze se mu ale nepodařilo oslovit kolegu Mosaljova, zakázané uvolnění z toho ale nebude, což rozčílilo Hudáčka.
     
    44:24
    Po odrazu od zadního mantinelu to ostrou navštívenkou zkoušel hostující Osipov, který trefil brankáře do hrudníku. Následně byla hra přerušena, vhazovat se bude v pásmu Soči.
     
    43:25
    Po delší době se k zákroku dostal také brankář Hudáček, který ale neměl sebemenší problém. Napadání hostujícího celku málem přineslo zisk hracího předmětu.
     
    42:41
    Posléze na ledovou plochu zavítala třetí formace Spartaku. O rozjetí akce se postaral Nikoncev, který se dostal až k levému kruhu, odkud ale nenašel nikoho v červeném.
     
    41:21
    Mnohem nebezpečnější zakončení měl na svědomí Hanzl, který se proháčkoval až před brankáře, kterého ale nedokázal propálit přízemním zakončením.
     
    40:21
    Úvodní vhazování poslední periody vyšlo lépe hostujícímu celku, který se o pár vteřinek později zjevil na druhé straně. Tam se ale Zubov k puku nakonec nedostal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám rovněž nabídla jednu branku. Postaral se o ní hostující celek, který měl ve druhé periodě výrazně navrch. Spartak si vytvořil celou řadu vyložených šancí, avšak se ujala pouze jedna střela, která byla hodně šťastná. Soči naprosto přestalo hrát, směrem dopředu to nebylo ideální, velký podíl na remíze má brankář ŠIkin, který výrazně podržel svůj celek. Poslední perioda začne přibližně v 15:38.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:17
    Spartak se usadil v útočném pásmu, jenomže Daugavinš trefil pouze protihráče před sebou. Po více než minutě se domácí dostali z nebezpečného prostoru.
     
    38:24
    Paigin se jako první zorientoval u levého hrazení, odkud dokázal puk protlačit do střední třetiny. Poté Šikin zasahoval v leže, jednalo se o velmi dobrý zákrok, který podržel Soči.
     
    37:24
    Na druhé straně se Šikin pouze ohlédl za pokusem z velké vzdálenosti, následný kontr Soči nepřineslo nebezpečí. Collins totiž přihrával mimo dosah Archipova.
     
    36:33
    Na modré čáře čekal na přihrávku domácí Collins, jenomže se mu podařilo pouze protečovat touš. Aby toho nebylo málo, tak zakončení od Daugavinše skončilo vedle branky soupeře.
     
    35:17
    Posléze přihrávku vystihl jeden z hostů, následně se z mezikruží zkoušel prosadit Karsums, avšak narazil na beton brankáře. Spartak opět zazlobil, Šikin byl ale připravený.
     
    34:17
    Ihned po vhazování to ostrou ránou od modré čáry zkoušel domácí Alexandrov, jehož rána skončila na zadním hrazením, načež se utvořila menší skrumáž.
     
    33:27
    Šikin měl nyní velké štěstí, neboť dělovka od Višněvskiho směřovala kousek vedle branky. Soči úplně přestalo hrát, na druhé straně je soupeř o dost aktivnější.
     
    32:21
    Domácí Rykov si musel dát pozor na napadání protihráčů, nakonec to ale zvládl na jedničku. Posléze to bleskovým zakončením zkoušel Hanzl, který mířil kousek vedle.
     
    31:24
    Ihned po vhazováním to nahozením za branku soupeře zkoušel domácí Chomickij, který ale nedokázal oslovit spoluhráče. Mezitím ale následuje komerční přestávka.
    29:14 Arťom FJODOROV - 1:1
     
    29:14
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hosté se konečně dočkali vyrovnávací branky! Na levém křídle se zmocnil puku ARŤOM FJODOROV, jehož překvapivá rána skončila za brankářem Šikinem, který nemá čisté svědomí. Tohle byla hodně laciná branka, avšak máme opět vyrovnáno.
    Asistence: Ben Maxwell, Andrej Kutějkin.
     
    28:29
    Posléze to Rosén zkoušel přihrávkou na Bočarova, se kterou ale počítal pozorný obránce Dyblenko. Následně Šikin zasahoval proti táhlé ráně Daugavinše.
     
    27:34
    Na ledovou plochu zavítala třetí formace HK Soči. Na vhazování se postavil Kaletnik, který ale neuspěl. Posléze se k ráně dostal Lisin, jenž ale pálil do mantinelu.
     
    26:21
    Spartaku se podařilo konstruktivně rozehrát, avšak poté Zubovi uskočil puk daleko od hokejky. Krátce poté se jako první dostal k volnému touši domácí Rosén.
     
    25:28
    S pukem si zahrál také brankář Hudáček, kterému se ale podařilo dobře rozehrát. Krátce poté se ke střele dostal Fjodorov, jenž trefil brankáře do ramene.
     
    24:27
    Před Šikinem se utvořila obrovská skrumáž, která nakonec nekončí brankou. K volnému puku se posléze dostal Daugavins, který ale rovněž neuspěl.
     
    23:14
    Spartaku se přesilová hra zatím moc nedaří, ihned po vhazování totiž soupeř vyhodil za opačnou branku. Posléze se ale hosté konečně dostali před brankáře.
     
    22:44
    Vyloučení v týmu HK Soči (Vadim Chlopotov – 2 min., podrážení).
     
    22:31
    Vhazovalo se v útočném pásmu Soči, jenomže domácí nebyli úspěšný na vhazování. Hudáček musel přeci jenom zasahovat, nejednalo se o nic nebezpečného.
     
    21:21
    Rychlý protiútok domácích táhl po pravém křídle právě Rosén, kterému ale ujel puk od hokejky. Na druhé straně se daleko s toušem nedostal Daugavins.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe domácí celek, který se dostal z přehuštěného prostoru. Posléze se směrem kupředu dostal ke střele Rosén.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí celek. Dlouhou dobu to ale vypadalo na bezbrankovou remízu, avšak poté se prosadil Archipov, jenž udeřil při vlastním oslabení. Koncovka třetiny nám nabídla převahu hráčku Spartaku Moskva, avšak Šikin nepřipustil vyrovnání. Spartak se tak ocitl v těžké situaci, bude muset totiž dotahovat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Maxim Cyplakov – 2 min., podrážení).
     
    19:20
    Máme tu poslední vteřiny první periody. První formaci Soči se podařilo dostat na druhou stranu, kde se málem ke střeleckému pokusu dostal forvard Zubov.
     
    18:31
    Ránou z mezikruží to zkoušel hostující Hanzl, který ale mířil kousek vedle branky. Poté si ještě před branku sjel Maxwell, jehož zakončení bylo zablokováno.
     
    17:25
    Spartak tak úvodní přesilovou hru nedokázal využít, místo toho sám inkasoval. Pomalu a jistě se blíží konec první třetiny, hosté se ale snaží o vyrovnávací branku.
    16:10 Dmitrij ARCHIPOV - 1:0
     
    16:10
    Soči právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, domácí totiž udeřili v oslabení! Minelu na modré čáře dokázal vystihnout domácí Chlopotov, který přihrával do tandemu na DMITRIJE ARCHIPOVA, jenž uháněl sám na Hudáčka, kterého bez větších starostí překonal. Domácí tak jdou do vedení o jednu branku!
    Asistence: Vadim Chlopotov.
     
    15:25
    Šikin si připsal hned dva velmi těžký zákroky, posléze se jeho kolegové dostali s pukem na druhou stranu, kde se dokázali na malý moment zdržet.
     
    14:26
    Vyloučení v týmu HK Soči (Eric O'Dell – 2 min., krosček).
     
    13:26
    Lotyšský forvard nabral rychlost, díky které si nabruslil až před brankáře Šikina, který nakonec nemusel zasahovat. Puk totiž směřoval po ledě kousek vedle branky.
     
    12:25
    Jenomže domácím se přesilová hra vůbec nedaří, soupeř vyhodil už dvakrát přes všechny čáry. Navíc to směrem kupředu zkouší hostující Daugavins.
     
    11:21
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Arťom Voronin – 2 min., hákování).
     
    11:21
    Před malým momentem to směrem kupředu zkoušel domácí Achmaldinov, kterého ve středu hrací plochy fauloval Voronin. Soči si vyzkouší úvodní přesilovou hru.
     
    11:07
    Už to vypadalo, že se domácí O´Dell dostane k puku, nicméně včas po něm skočil slovenský brankář Hudáček, který ho raději sevřel pod sebe. Soči je ale výrazně nebezpečnější.
     
    10:25
    Spartak musel rozjet další akci až od své branky. První formace se dostala k hranici modré čáry, kde ale přihrávku za sebe nepustil Ščitov, který naopak rozjel akci.
     
    08:24
    Za volným pukem se řítil domácí Bočarov, kterého trochu zmátl odraz od zadního hrazení. Poté neúnavně napadal hostující Lisin, který se ale k puku nakonec nedostal.
     
    07:25
    Moskevský celek se usadil v opačném pásmu, avšak ránu od modré čáry dokázal srazit Alexandrov. K odraženému předmětu se jako první dostal hostující Provolněv.
     
    06:17
    Po levém křídle se k zakončení dostal domácí Rykov, jehož pokus byl sražen do ochranné sítě. Hra je opět přerušena, vhazovat se bude v pásmu Spartaku Moskva.
     
    05:24
    Hostující Fjodorov měl velké starosti s napadající smečkou protihráčů, která ho nakonec obrala o puk. Zasahovat musel Hudáček, který raději přikryl touš.
     
    04:24
    Rykov rozjel akci až od své branky, jenomže nevyšla hned první přihrávka. Poté za brankou soupeře důrazně bojoval Mosaljov, který se ale k puku vůbec nedostal.
     
    03:25
    Z hodně velké vzdálenosti to přímou střelou zkoušel hostující Gončarov, který mířil do lapačky brankáře. Bude se vhazovat po pravici brankáře Šikina.
     
    02:31
    Spartak nyní raději počkal na svojí brankou, poté to směrem dopředu zkoušel Fjodorov, který spíše nahazoval za opačnou svatyni, kde zasahoval Jokipakka.
     
    01:25
    Směrem dopředu to zkoušel domácí O´Dell, který ale narazil na jednoho z protihráčů. Poté to za vlastní brankou příliš nezvládl domácí Alexandrov.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který okamžitě zavezl puk do svého pásma, načež Dyblenko nahazoval na druhou stranu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Šikin (Achmetov) – J. Alexandrov, Jokipakka, Ščitov (C), Rykov, Pajgin, K. Vorobjov, Chomickij – Bočarov, R. Rosén, O'Dell (A) – Archipov, Collins, Bakoš – Šmeljov, Kaletnik, Mosaljov (A) – Akmaldinov, Tomilin, Chlopotov.

    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – D. Višněvskij, Kulik, Gončarov, Provolněv, A. Osipov, Dyblenko, Kutějkin (C) – Daugavinš, Zubov (A), Lisin – Chochlačov (A), Maxwell, Fjodorov – Nikoncev, R. Hanzl, Karsums – Leščenko, A. Voronin, Cyplakov.

    Rozhodčí: Bondar, Birin – Lazarev, Palej.
     
    Spartak Moskva
    (21 výher, 22 proher – 48 bodů)

    Na opačné straně stojí moskevský Spartak, kterému se v letošním ročníku daří tak trochu podobně. Spartak totiž okupuje šestou pozici, na svého dnešního soupeře má náskok dvou bodů. Celek z Moskvy ale v posledních dvou zápasech neuhrál ani bod, nejprve totiž nestačil na poslední Čerepovec, který na domácím stadionu zvítězil poměrem 4:2. Posléze si Spartak nepřišel ani na Lokomotiv Jaroslavl, který se dočkal vítězství 3:1. Spartak ale nemá dobrou formu při venkovních zápasech, z posledních čtyř venkovních zápasů neuhrál ani bod. Poslední vítězství přišlo před více než měsícem, tehdy si Spartak poradil s čínským Kunlunem.
     
    HK Soči
    (20 výher, 24 proher – 46 bodů)

    Hokejisté Soči se v letošním ročníku nachází na sedmé pozici západní konference, doposud mají na svém kontě šestačtyřicet bodů. Soči v minulém zápase ucítilo hořkost porážky, na domácím ledě totiž nestačilo na Jokerit, který se nakonec radoval z vítězství 4:3. Sočí patří do spodní poloviny tabulky domácích celků, dohromady zde odehrálo třiadvacet zápasů, přičemž zvítězilo v jedenácti případech. Ostatně poslední čtyři domácí zápasy nabídly hned tři vítězství, jediná porážka přišla právě v souboji proti finskému Jokeritu. Soči momentálně ztrácí na vedoucí CSKA propastných šestadvacet bodů.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi HK Soči a Spartak Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 17. Archipov (Chlopotov) – 30. Fjodorov (Maxwell, Kutějkin), rozh. náj. R. Hanzl

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Ilja Zubov (SPM)
    1:1   Stanislav Bočarov (SOC)
    2. série:
    1:2   Arťom Fjodorov (SPM)
    2:2   Martin Bakoš (SOC)
    3. série:
    2:3   Robin Hanzl (SPM)
    2:3   Dmitrij Archipov (SOC)
    4. série:
    2:3   Ben Maxwell (SPM)
    2:3   Robert Rosén (SOC)
    5. série:
    2:4   Kaspars Daugavinš (SPM)


    HK Soči: Šikin (Achmetov) – J. Alexandrov, Jokipakka, Ščitov (C), Rykov, Pajgin, K. Vorobjov, Chomickij – Bočarov, R. Rosén, O'Dell (A) – Archipov, Collins, Bakoš – Šmeljov, Kaletnik, Mosaljov (A) – Akmaldinov, Tomilin, Chlopotov.
    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – D. Višněvskij, Kulik, Gončarov, Provolněv, A. Osipov, Dyblenko, Kutějkin (C) – Daugavinš, Zubov (A), Lisin – Chochlačov (A), Maxwell, Fjodorov – Nikoncev, R. Hanzl, Karsums – Leščenko, A. Voronin, Cyplakov.

    Rozhodčí: Bondar, Birin – Lazarev, Palej
    thejrc.org