Dánsko – Švýcarsko 0:4 (kon.) | Slovensko – Finsko 1:5 (kon.) | Kanada – Česko 5:1 (kon.)
Švédsko – USA 5:4 (po pr.)
po prodl.
Švédsko
5:4 (1:0, 2:0, 1:4 - 1:0)
USA
Neděle 30.12.2018, 04:30 • Save-On-Foods Memorial Centre • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:51 Adam BOQVIST - 5:4
     
    63:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové nakonec vítězí alespoň v prodloužení! Přečíslení 2 na 1 ukázkově sehráli Jacob Olofsson s ADAMEM BOQVISTEM. Prvně jmenovaný Boqvistovi kotouč hned z první vrátil a švédský obránce střílel do prázdné klece. Asistence: Jacob Olofsson.
    61:07 Adam Boqvist neproměnil samostatný únik.
     
    61:07
    Adam Boqvist mohl rozhodnout! Dostal se do samostatného úniku a po naznačení kličky do bekhendu si stáhl kotouč na forhend. V rychlosti už ho nezasunul za Keysera.
    59:36 Ryan POEHLING - 4:4
     
    59:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané zvládli něco neuvěřitelného! Za deset minut totiž dokázali stáhnout čtyřbrankové manko! Švédové měli puk na hokejkách, ale ztratili ho a za to přichází tvrdý trest. Joel Farabee našel na pravé straně najetého RYANA POEHLINGA a ten střelou ke vzdálenější tyčce dovršuje čistý hattrick. Asistence: Joel Farabee.
    59:24 Ryan POEHLING - 4:3
     
    59:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Kontaktní branka přichází 36 sekund před koncem! Křížkou přihrávku Quinna Hughese protečoval Oliver Wahlstrom na RYANA POEHLINGA a ten se trefuje do odkryté klece. Asistence: Oliver Wahlstrom a Quinn Hughes.
     
    57:45
    Američané už hrají bez brankáře!
     
    55:41
    Ersson udržel Švédům dvougólový náskok! Rána Millera byla nepřesná, ale puk se odrazil zpět před branku na hůl Ryana Poehlinga. Ten svou druhou trefu nepřidal, gólman Tre kronor se totiž proti jeho střele stačil postavit.
     
    54:31
    Důležitý zákrok Kylea Keysera, který sebral švédskému hráči z hole gól! Američané tak stále žijí.
    53:25 Ryan POEHLING - 4:2
     
    53:25
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je tu zápletka! Američané sehráli přesilovku až do kuchyně. Oliver Wahlstrom předal puk na levý kruh Alexanderovi Chmelevskimu, který našel na zadní tyčce osamoceného RYANA POEHLINGA a ten puk uklidil do odkryté klece. Asistence: Alexander Chmelevski a Oliver Wahlstrom.
     
    53:03
    Spojené státy ale ještě dostanou příležitost! Trochu zbytečně jde na trestnou lavici Isac Lundeström, který je potrestán za hrubost.
     
    51:29
    Teď mnoho nechybělo! Oliver Wahlstrom se dostal za záda švédských obránců a bekhendem nastřelil břevno!
    49:34 Mikey ANDERSON - 4:1
     
    49:34
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané přesilovku přeci jen využívají a mažou nulu na kontě vstřelených gólů! Hráči USA sehráli rychlou přesilovkovou kombinaci, na jejímž konci našel Oliver Wahlstrom přesným pasem na pravém kruhu číhajícího MIKEYHO ANDERSONA, jenž z první zamířil mezi betony přesouvajícího se Erssona – 4:1. Asistence: Oliver Wahlstrom a Alexander Chmelevski.
     
    47:56
    Až teď. Filip Westerlund je potrestán za nedovolené bránění.
     
    44:53
    Švédové trhají americkou obranu na kousíčky! Pontus Holmberg našel v přečíslení 2 na 1 Emila Bemströma, který už pálil do poloodkryté branky, ale Keyser se stihl včas přesunout a zabránil navýšení stavu 5:0 pro Tre kronor.
    42:33 Erik BRÄNNSTRÖM - 4:0
     
    42:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Pobyt Švédů v útočném pásmu ale pokračoval a je z toho čtvrtý gól v síti USA! Ke kotouči se dostal ERIK BRÄNNSTRÖM, který si z rohu kluziště vykroužil až před branku a bekhendem vymetl levý horní růžek z pohledu Keysera. Asistence: David Gustafsson a Filip Westerlund.
     
    42:21
    Před americkou branku se natlačil Samuel Fagemo. Moc nescházelo a zasunul by puk za záda Keysera!
     
    38:12
    Filip Westerlund je vyloučen za podražení K'Andrewa Millera. Přesilovku si zahrají Američané.
    32:39 Emil BEMSTRÖM - 3:0
     
    32:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Quinn Hughes ztratil ve středním pásmu puk, o který ho obral David Gustafsson. Ten následně poslal do samostatného nájezdu EMILA BEMSTRÖMA, který po bekhendové kličce prostrčil kotouč za brankovou čáru mezi betony amerického brankáře – 3:0. Asistence: David Gustafsson.
     
    32:20
    Teď ale přišel tlak USA. Quinn Hughes nevyzrál na Erssona. Poté našel stejný hráč Norrise, ale Ersson se výtečně přesunul!
    29:27 Rickard HUGG - 2:0
     
    29:27
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Zástupci evropské školy vedou o dva góly! Broberg předal kotouč Emilovi Bemströmovi, který ho z pravého křídla dovezl až před branku. Poté našel RICKARDA HUGGA, jenž se dokázal prosadit přes hůl obránce Millera a puk doskákal až za záda ležícího Keysera. Asistence: Emil Bemström a Philip Broberg.
     
    28:42
    Švédové ale mají více příležitostí než Američané! Teď se dostali do přečíslení 3 na 2, které zakončoval střelou z první David Gustafsson. Keyser se rychle přemístil a dokázal puk zachytit.
     
    28:08
    Američané teď přitlačili a Ersson si musel připsat několik zákroků. Ten poslední byl nejsložitější. Přihrávku zpoza branky totiž obdržel Josh Norris, jenž zakončoval z předbrankového prostoru do lapačky švédského gólmana! Reklamní přestávka.
     
    23:58
    Hned zahrozili Švédové. Fabian Zetterlund se natlačil před amerického obránce a dostal se až před Keysera, který dokázal zakročit. Dojíždějící Isac Lundeström pak skákavý puk netrefil.
     
    21:55
    Další šance Švédů! Z mezikruží střílel Brännström a Keyser v nepřehledné situaci zasahoval, myslím, levým betonem.
     
    20:53
    Isac Lundeström posunul kotouč na osamoceného Jacoba Olofssona, který svůj únik zakončil střelou do Keysera! To byla velká šance Švédska.
     
    15:05
    Za zdržování hry je vyloučen Dylan Samberg, jenž odehrál kotouč mimo hrací plochu. Švédové budou hrát minutu a 56 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3!
     
    15:01
    Za krosček je vyloučen Josh Norris. Přesilovka Švédska začne po reklamní pauze.
     
    11:25
    Josh Norris posílal kotouč na zadní tyčku, kde číhal Jason Robertson. Ten ale před odkrytou klecí nabídku spoluhráče nezasáhl!
     
    09:49
    Další útočný výlet švédského obránce. Adam Boqvist se dokonce ocitl až před Keyserem, ale forhendovou kličku nedotáhl do zdárného konce.
    04:47 Filip WESTERLUND - 1:0
     
    04:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Teď už se Skandinávci prosazují! Samuel Fagemo přenesl v útočném pásmu hru na FILIPA WESTERLUNDA, který vypálil z osy kluziště na lapačku Keysera a ten máchl do prázdna. Asistence: Samuel Fagemo a Lucas Elvenes.
     
    03:32
    Jeden z amerických obránců před brankou jen ztlumil kotouč, který si pak našel Oliver Wahlström. Ten zamířil z ideální pozice pouze do připraveného Kylea Keysera!
     
    00:47
    První šance USA! Jason Robertson pálil z pravého kruhu a Ersson vyrazil kotouč jen před sebe. Dorážející Josh Norris ale nedotlačil puk za jeho záda.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Westerlund (Fagemo, Elvenes), 30. Hugg (Bemström, Broberg), 33. Bemström (Gustafsson), 43. Brännström (Gustafsson, Westerlund), 64. Boqvist (Olofsson) – 50. M. Anderson (Wahlstrom, Chmelevski), 54. Poehling (Chmelevski, Wahlstrom), 60. Poehling (Wahlstrom, Q. Hughes), 60. Poehling (Farabee)


    Švédsko: Ersson (O. Eriksson Ek) – Brännström (C), Westerlund, Sandin, Boqvist, Ginning, Lundkvist, Broberg – Elvenes, Gustafsson, Fagemo – Hugg (A), Holmberg, Bemström – Olofsson, Lundeström (A), Zetterlund – Hållander, Bäck, Sveningsson – Södergran.
    USA: Keyser (Primeau) – Q. Hughes (A), M. Anderson (C), Samberg, Kemp, M. Samuelsson, Miller, St. Ivany – Cates, Barratt, Madden – Farabee, Norris (A), Robertson – Cockerill, Poehling, Wahlstrom – Drury, Chmelevski, O'Brien.

    Rozhodčí: Ingram (CAN), Romasko (RUS) – Chaput (CAN), Kovacs (SUI)
    thejrc.org