Team Canada – Norimberk 4:2 (kon.) | Kuopio – Davos 2:1 (kon.)
konec
Team Canada
4:2 (3:0, 1:1, 0:1)
Norimberk Ice Tigers
Neděle 30.12.2018, 15:10 • Vaillant Arena, Davos (kapacita: 6 300) • Spengler Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    Dvě minuty do konce třetí třetiny, Norimberk hraje se šesti bruslaři v poli!
    55:07 Brandon BUCK - 4:2
     
    55:07
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Nádherná individuální akce BRANDONA BUCKA znamená určitou zápletku utkání! Norimberský útočník se rozjel ve středním pásmu, velmi jednoduše obešel bránícího hráče, načež poslal kotouč mezi Fucalovými betony do branky! Bez asistence.
     
    54:17
    Přesilovka Kanady je ale velmi rychle u konce, do útočného pásma pronikajícího Bassena fauloval Zach Boychuk.
     
    53:50
    Další přesilovka pro Kanadu, za nedovolené bránění je na trestnou lavici poslán Taylor Aronson.
     
    51:08
    Přesilovka pro Kanadu, vysokou holí se provinil Dane Fox.
     
    50:12
    Dva dobré zákroky brankáře Treutleho! Norimberského gólmana nejprve od modré otestoval Noreau, následnou dorážkou pak chtěl skórovat Ebbett. Treutle oba pokusy dokázal vyrazit.
     
    37:41
    Přesilovka pro Ice Tigers, na trestnou lavici za hákování usedá Patrik Wiercioch.
     
    36:00
    Norimberk hraje ve čtyřech! Tim Bender se hned po návratu z trestné lavice dostal do samostatného úniku, v souboji s Fucalem ale neuspěl! Bender trefil jen lapačku kanadského brankáře!
     
    34:46
    Kanada si zahraje v pěti proti třem! Taylor Aronson si nepohlídal svou hůl a zasáhl obličej jednoho z protihráčů. Šedesát sedm vteřin dvojnásobné početní výhody.
     
    33:52
    Kanada si zahraje přesilovku, držením se provinil Tim Bender.
    31:32 Daniel WEISS - 4:1
     
    31:32
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Ice Tigers se dlouho nemohli dostat do útočného pásma, jejich rychlá akce ale nakonec končí brankou! Po průniku Leonharda Pföderla do pásma Kanady se kotouč dostal k zcela nehlídanému DANIELU WEISSOVI, který trefil místo mezi betony brankáře Fucala! Asistence: Leonhard Pföderl.
     
    30:31
    Bast ve středním pásmu zachytil kanadskou rozehrávku a okamžitě se vydal vstříc Fucalově brance. Norimberský forvard ale byl hákován Patrikem Wierciochem, přesilvka pro Ice Tigers.
     
    25:19
    Ve středním pásmu se pošťuchovali Daniel Winnik s Tomem Gilbertem, oba si půjdou na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici.
    22:30 Chris DIDOMENICO - 4:0
     
    22:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Přesilovka trvala pouhých dvanáct sekund, Kanaďané přidávají čtvrtou trefu. Přihrávku CHRISE DIDOMENICA z rohu kluziště si do vlastní sítě nešťastně srazil bránící Festerling, Treutle byl bezmocný. Asistence: Andrew Ebbett, Maxim Noreau.
     
    22:17
    Uvidíme první přesilovku utkání. Oliver Mebus ve snaze zastavit kanadskou akci sáhl po podrážení.
     
    17:21
    Chris Brown u vlastní modré zachytil kanadskou rozehrávku a vydal se vstříc Fucalově brance! Brown si nabruslil na vrchol kruhu pro vhazování, svou střelu ale poslal jen do betonu brankáře Kanady!
     
    16:21
    Kyle Quincey ze střídačky nabruslil přímo do útočného pásma, v ideální okamžik pak dostal přihrávku, aby pálil z první. Střela kanadského beka se od Treutleho vyrážečky odrazila těsně vedle pravé tyče!
    12:45 Zach BOYCHUK - 3:0
     
    12:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Utkání se pomalu začíná měnit v exhibici. Kanaďané na útočné modré zachytili hostující rozehrávku, po svižné kombinaci se na modré do kotouče opřel Maxim Noreau, jehož střelu před Treutlem šikovně tečoval ZACH BOYCHUK! Norimberský brankář byl bezmocný! Asistence: Maxim Noreau.
    09:39 Zach BOYCHUK - 2:0
     
    09:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí vyhráli buly ve středním pásmu, nahodili kotouč do útočné třetiny a po chybě při norimberské rozehrávce podruhé rozvlnili síť Treutleho branky! Cory Emmerton v prostoru mezi kruhy zachytil hostující rozehrávku, v dobré střelecké pozici se ale neukvapil a poslal kotouč na hůl zcela volného Zacha Boychuka! Ten pouze nastavil hokejku, aby usměrnil puk za bezmocného Treutleho! Asistence: Cory Emmerton.
    07:06 Cory EMMERTON - 1:0
     
    07:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    Další akce javorových listů již končí brankou, Kanada se ujímá vedení! Zach Boychuk se po pravé straně protáhl ze středního pásma až k brankové čáře, jeho následná zpětná přihrávka přesně našla hůl CORYHO EMMERTONA, kterému stačilo jen přehodit ležícího brankáře Norimberku! Asistence: Zach Boychuk.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 8. Emmerton (Boychuk), 10. Boychuk (Emmerton), 13. Boychuk (Noreau), 23. DiDomenico (Ebbett, Noreau) – 32. Weiss (Pföderl), 56. Buck


    Team Canada: Fucale (Coreau) – Fabbro, Quincey, Bieksa, Wiercioch, Després, Noreau (A), Curran – Ebbett (C), D'Agostini, DiDomenico – Micflikier, Boychuk, Emmerton – Knelsen, D. Moore (A), Lapierre – T. Mitchell, Cracknell, Winnik – Gagnon.
    Norimberk Ice Tigers: Treutle (Jenike) – Festerling, Aronson, Lalonde, Mebus, Gilbert (A), Weber, Jurcina, Bender – Buck, Bast, Bassen – Reimer (C), Weiss, Pföderl – Ch. Brown, Acton, Mieszkowski – Segal (A), Lerg, Fox.

    Rozhodčí: Stricker, Wiegand – Castelli, Progin (všichni SUI)
    thejrc.org